Massa'dan "Yuh" Denilecek Belçika GP Startı

yazar:

kategori:

Abuzer Kadayıf arkadaşımızın Belçika GP haberinde, McLaren-Mercedes arkadaşımızın TRF1 Forumunda paylaştığı Youtube videosu, kesinlikle herkesin ilgisini çekecektir.

Yarışa 6. sıradan başlayan Massa startta pek pozisyon kazanamadı ancak ana tribünden çekilen videoda Massa’nın yarışa başlaması gerektiği noktadan yaklaşık 1 metre daha ileriden başladığı görülüyor.

İşte izlendiğinde “Yuh” dedirtecek an:



 


Yorumlar

  1. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    trf1 den sonra başka sitelerde bu haberi yayınlayınca altındaki yorumlara baktımda hala gözlerine inanamayan insanlar var. en ilginç olanlardan biri:
    -saçmalıyorsunuz arkadaşım, bu antremanlardaki kalkış denemeleri.yarış startı deil.
    tabi bu "antremandaki" kalkış denemesinde bütün pilotlar geleceği görerek start pozisyonlarına uymuşlar. 😀

  2. ilginç acayip ilginç "yuh" kelimesine takılmış bazıları her yarış sonrası birbirlerine hakaret savuranlara ses çıkarmayanlar asıl size yuh hatta yuh ulan… editör arkandayım(:

  3. Başlık konusunda arkadaşlarıma katılmakla beraber bu kadar yüklenilecek bir durum oldugunuda düşünmüyorum. Sonuçta bunlar robotr degil insanlar duracağı yer kaçırabilir ve Massanında bu durum ile startta avantaj kazanmayı düşündüğünü hiç sanmıyorum, ki bence istese kötü niyetle hareket etse startta oldukça fazla posizyon kazanabilirdi ama bu gerçekleşmedi. Massa hatasını fark edip ona göre davranmıştır bana kalırsa.

  4. ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlaklısını severim…
    ben hem bunları hemde attığı baslığa dikkat eden editörü severim…
    hiç yakışmamış bu başlık umarım düzeltirler daha geç olmadan..
    Massa hatalıysa alsın cezasını ama "yuh" hiç hoş olmamış

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Diğer pilotlardan neden tepki gelmedi anlamadım.Telsizden söyleyip,takımın bu durumu çarliye sormasını isteyen hiç kimse çıkmadı.Halbuki bu tür olayları daha önce gördük.Çinde button alonsonun erken start aldığını telsizden söyledi.Alonso hamiltonun sc yi geçtiğini söyledi.Kubica alonsonun şikan kestiğini söyledi.
    Demek ki kimse önemsemedi.

  6. sensör aracın nerede start aldığıyla ilgilenmez yani o duruma göre programlanmamıştır sensör aracın 5 kırmızı ışığın sönmesinden önce start alan varmı yokmu onunla ilgilenir yani erken startla ilgilenir çin yarışında sensörlerin sayesinde charlie whiting alonsonun erken start aldığını anladı ve ceza aldı bence bununla ilgilide bir sensör geliştirilmeli bu arada bazı arkadaşlar bu görüntünün montaj olduğğundan bahsetmiş bir kaç farklı video daha var youtubeda bununla ilgili yani montaj olma ihtimali yok startı uluslararası yayındanda tekrar izledim ve massa'nın arkasındaki force india'dan uzak olduğu ve arada ciddi bir farkın olduğunu gördüm isteyenler video bölümünde yarışın geniş özetinde görebilirler saygılar.

  7. Sensör zaten algılıyor. Sensörü nasıl bir şey sanıyorsunuz ki. Adam gelmiş ve durmuş Sensör devrede, hareket edince de sensör çıkış veriyor. Sanırım çalışma şekli böyledir.

  8. Basliga bak cay demle.Site yonetimini kiniyorum.

  9. abuzerkadayıf arkadaştan önce forumda ben paylamıştım bunu 😀 gerçekten banada çok ilginç geldi ilk gördüğümde dikkatlice bir kaç kez daha baktım ama çizgiyi geçtiği kesindi. Massa o avantaj sayesinde önlere fırlasaydı ve yarışı 1. fln bitirseydi FIA bunun hesabını nasıl verecekti acaba çok ilginç bir durum. Ben hep özel sensörlerin oldugunu düşünüyordum böyle şeylerin yaşanmaması için herhalde bu yarış çalışmadı bu sensörler. Charlie de başka yerlere odaklanmıştı!

  10. Hahah bu ne ya 😀 utanmasa ortaya girecek 😀

  11. Bu başlık hiç yakışmamış.Aslında sitenin mclaren yanlısı olmasına bir sözüm olamaz ama bu başlık ile sadece saygınlık zedelenir.Alonso'yu bitirdiniz sıra Massa'yamı geldi.Ferrari birgün eski gücüne kavuştuğunda neler olacak merak ediyorum.Bazıları (kimici-şumici) eski takımlarına ateş püskürüyor ve mclarenle kardeş geçiniyorlar şimdilik ilerde durumda farklılık olduğunda kardeşlikleri nasıl olacak çokmerak ediyorum.Hadi şimdi bütün eksileri verin kutsal ittifakçılar.

  12. harbiden yuhhh açık şekilde kural ihlali ama düşündürücü olan charlie whiting'in bunu nasıl görmemesi başkası olsa görürmüydü acaba???

  13. Fernando_ Yiğit avatarı
    Fernando_ Yiğit

    carli denen adam alonsoyu görür ama massayı görmez

  14. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    kim, neye ve kimlere yuh der veya demez bilemem ama ben bu olaya bütünüyle yuh diyorum. 😀

  15. herneyse ben senin demek istediğini anlıyorum sen de benim ne demek istediğimi anlıyorsun sanırım. hoş görünmese de bunu bu saatten sonra değiştirmem sadece bundan sonra görecekleri kandırmak olur 🙂

  16. Kendin de söylemişsin zaten 'bana göre' diye ama burada sana göre, ona göre, buna göre diye haber yapılırsa o zaman işin sonu gelmez. Amaç zaten 'bana göre' değil 'tarafsız kimliğe göre' olaylara yaklaşmak. Amacım eleştirmek değil, her ne kadar eleştiriyor gibi görünsem de sadece durum karşısındaki rahatsızlığımı dile getirmek istedim ve eski dostlğumuza dayanarak beni anlayabileceğini düşündüm.

  17. Apocan sitenin profesyonel olması için illaki başında profesyonel yazması gerekmiyor. Hangi internet sitesinde biz profesyoneliz yazıyor ya da söylüyorlar. Yaptığın kaliteli işler seni profesyonel kılar ya da öyle olmasan ile senin öyle olduğunu hissettirir. Autosport bu işi en iyi yapan site ve profesyonelce yapıyorlar ama kalkıp sağına soluna biz profesyoneliz yazmıyorlar. Kusura bakma ama sana geçmişte de söylemiştim, beş seneyi geride bırakırken böyle fakir edebiyatı yapmak yakışmıyor. Türkiye'de yer edinmiş ve kendini ispatlamış bir site artık amatörlükten bahsetmemeli ya da savunması 'sitenin başında profesyonel' yazmıyor olmamalı. Çalışan arkadaşlar her ne kadar amatör ruhla bu işi yapsa da yine de ortaya profesyonelce bir iş konuluyor. Yani yaptığınız işi bu kadar da küçük görmeyin.

    Evet sporda yapılan hatalar sinsilesi 2010'da ayyuka çıktı bunu kimse görmezden gelmiyor, gelemez de. Monaco'da Massa pit çıkışında çizgiyi geçmesine rağmen komiserler inceleme fırsatı olmadığını, yeterli zaman bulamadıklarını söylemişti ki çok utanç verci bir durum. Ben sana taraflısın demedim ya da tuttuğun pilot hakkında en ufak bir suçlama yapmadım ama başlık taraflı. Başka bir pilot için aynı kelimeyi kullanmak cesaret ister. Aşağıdaki yarumumda da örnek verdim, o zaman her olayda benzer başlıklar kullanılsın. O yüzden taraftar zihniyeti ile yazılmış bir başlık olduğunu söyledim. Taraflıdan kastım bu.

  18. sitenin başında profesyonel falan yazmıyor zaten sertuğ bunu sen en iyi bilenlerden birisin 🙂

    bana göre olayların formula 1 gibi üst düzey bir sporda bu kadar görmezden gelinmesi, yarışın başında görülmemesi, yarıştan sonra görülmemesi bir yuh'u hakediyor. profesyonelce olmayabilir tabiki orası ayrı mevzu. başlığı atan da benim. bir çok kez massacı olduğum, ona karşı daha farklı yaklaştığım söylenmiştir.

  19. Evet kişisel olarak 'yuh, oha' diyebilinecek bir durum fakat sonuçta burada tarafsız yayın yapılıyor ve her zaman tarafsız olunduğundan söz edilirken, şimdi sanki taraftan ağzından haber yapılmış gibi başlığın böyle kullanılması da küçük düşürücü oluyor. Site taraflı demiyorum ama olaylara yaklaşım açısından bu başlıklar kullanmak antipati yaratıyor.

    Bir önceki yorumumda da dediğim gibi bunu Alonso yapsaydı, Alonso ile bir sorunum olduğundan değil sadece taraftar kitlesini göz önünde bulundurarak söylüyorum, aynı başlığı kullanamazdınız. Olaya ne kadar geniş açıda bakılırsa bakılsın fazla taraftarvari ve amatörce olmuş. Eğer haberleri kişisel olarak yorumlayıp haber hazırlanacaksa, diğer kazalarda da benzer kelimeler kullanılması ne kadar doğru olur. Yani Vettel'in kazası ya da Schumacher'in Barrichello'yu Macaristan'da sıkıştırmasına da öyle başlıklar atılabilir miydi? Bu yüzden de evet amatörce ve fazla taraftar zihniyetiyle düşünülerek yapılmış bir haber. Ana haberden çok 'Sizin Köşeniz' bölümünde olması gerekiyor, bu başlıkla.

  20. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    massanın şahsına değilde olaya biraz geniş bakarsak bence küçük düşürücü bir başlık değil, massa çizgiyi tutturamamış ışıkların sönmesine az kalmış, yarışın tansiyonundan belkide hakemlerde incelemeye fırsat mı bulamadı bilemiyorum, diğer takımlardan hiçkimse çıkıp şikayette etmemiş yani zincirleme olarak gariplikler devam etmiş ama sakin bir yarışta bu olsaydı gözden kaçmazdı. bu olanlara bakınca harbiden yuh oluyor.

  21. Ahmet  Keleş avatarı

    Son zamanlarda haber kaliteniz düştü, imla kurallarında da bir sürü hata oluyor.

  22. arap yarış atları gibi 2 boy fark atmış 😀 daha başlamadan arabanın birisini geçmiş 😀

  23. orda bi force india sanki yaklaşık 50 cm önden başlamış gibi gözüküyo veya ben öyle gördüm

  24. en azından bazıları gibi erken start alıp kendine avantaj saglamamış.

  25. Aysel Cildaş avatarı

    Arkadaslar gulmeyin ama ben bu starti gormeden once araçlarda chip var bu start çizgisi için chip yardimiyla bu kadar muntazam milimine kadar onkanatlar çizgiye paralel duruyor sanirdim hatta burdan sitedeki arkadaslara soracaktim boyle birsey varmi diye,ama Massayi gordukten sonra bu dusuncemde bugun bitti.

  26. sarı bayraklı görevlilerin gözü önünde gerçekleşmiş bi olay görevliler nasıl farketmemiş enteresan montaj olabilir

  27. Ferrari FERRARI avatarı
    Ferrari FERRARI

    massanın kalkışta neden yer kazanmak için uğraşmadığı belli oldu bu sayede yer kazanmadığı için cezada gelmez hiç bir şey olmaz charlie heralde fark etmiştir daha önce herkes, önce kalkan varmı (ışıklar sönmeden) şöyle kalkan varmı diye araştırılıyor gerçi inceleme altınada birşey girmedi ama herşey çok açık yani bencede biraz gereksiz bir başlık durduramamış olabilir yarışımı bıraksın yani kasten yaptığını zannetmiyorum

  28. kimsteraikkonen  avatarı
    kimsteraikkonen

    Bende başlık konusuna değinmek istiyorum sırf bu pilotu küçük düşürmek için yapılmış bir başlık olmuş bir hata yapmış olabilir ama bu kadar aşağılayıcı bir cümleyle başlık atılamaz sertuğ arkadaşın dediği gibi hamilton veya alonso için atılsaydı burası şu an topa tutulurdu..lütfen biraz daha duyarlı olalım!

  29. ama chalie ye çok yüklenmemek lazım bence. çünkü onun o sırada alonso ya odaklanmak gibi mühim bir işi var. olabilecek 0.00001 sn lik erken startı yakalamak zorunda. o yüzden değil massa nın 1 m erken startını iki takım arkadaşı yer bile değiştirse fark edemez.
    o değilde reflektörmü nedir onun hiç sinyal göndermemesi gerekiyo o zaman. onuda mı görmediler? yoksa arka lastik üstünden geçince sinyal mi verdi :))) ben anlamadım yaa.

  30. thrillercd thrillercd'nin yorumuna katılıyorum başlık fazla abrtılı ve yanlı olmuş. Dediği gibi bunu Alonso ya da Hamilton yapsaydı bu kadar rahat bir şekilde başlık kullanamazdınız, ortada yapılan bir hata olsa da bence küçük düşürücü ve amatörce bir başlık olmuş kusura bakmayın.

  31. gokhan cinar avatarı

    yarış ı bastan bir daha seyrettim hatta start ı 3 kere falan bastan izledim ama massa nın onde oldugunu goremedim normal cizgisinde gibi goruntuler montaj sanırsam.

  32. Yahu bu ne biçim başlık ya? Bu başlığı gidip bir Hamilton ya da bir Alonso haberine yazın da bakın ne oluyor. Hiç bu kadar öznel bir haber görmedim. Bu sene bir sürü pilot defalarca kural ihlali yaptı ama ben hiçbir şekilde buna benzer bir başlık görmedim. Ayıp ya.

  33. massa ne ettin sen öyle :S

  34. Bu durumda massaya pitten gecme cezası verilmesi gerekiyordu.amatörce yapılmıs bir hata.Komserler nasıl atlamıs o da en az bunun kadar yuh denilecek olay..

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Abi sağol, zahmet oldu.

  36. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=5616&start=140

    o çizgi ihlali burda var isteyen bakabilir. ama sarı çizgi olayını da tv ekranından bi görüntüsünü görememiştik o belki montaj olailbir ama bu değil kesin 🙂

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    massaya karşı yapılan bu hata ilk değildir.Hatırlayın monako pit çıkışında beyaz çizgi ihlali de gözden kaçmıştı.Sayın Abdullah çelik eğer o videoyu bulursanız lütfen yazarmısınız alması gereken ceza ile birlikte.

  38. Yok pardon Sutil masummuş =) Tekrar tekrar baktım. 0.55 saniyesinde Massa'nın çizgiyi aştığı çok bariz…

    Şu gözlerim yerine gelsin tekrar yorum yapıcam (:P)

  39. eğer montajsa adam iyi iş çıkarmış :)) ama bende sanmıyorum.

  40. http://www.youtube.com/watch?v=A5S-kZAFd04 şurada da kısa bir bölümde görünüyor önde olduğu.

    benim bildiğim ön lastiğin sarı çizgide olması gerekiyor

  41. gerçekten yuh ama trf1 e yuh bu haberin başlıgını yazana yuh bukadarcık bir olaya bu başlıgıgı yazıyorsanız sizin de renginiz belli demek yuh ya yuh yuh

  42. Şimdi karşıdan verilen starta baktımda harbiden massa gözükmüyor öndeki araçtan ve arkasındaki adamla arkasında baya fark var gibi gözüküyror mallığa bakar mısın ya herifi farkedememişler

  43. yuh harbiden ya 🙂 montaj oldugunu sanmıyorum çünkü araçların arasındaki farktan da anlaşılıyor

  44. Sportif kuralların 38. bölümü start prosedürünü anlatıyor ancak her hangi bir bilgi bulamadım bu konuda.

    Çizginin bir anlamı olmalı eğer koydularsa diye komik bir yorumda bulunacağım gece gece 😀 Adrian Sutil de taşmış epey o zaman…

  45. çoğu pilotun garip hataları olmuştur olacaktırda.fazla yüklenmek doğru değil. işin ilginç tarafı gridin 3. sırası yani kötü bir yer değil nasıl yarış kontrolden kaçar.

  46. Benim bildiğim o start noktalarında sarı çizgili yerlerde reflektr var ve geçildği anda Charlieye uyarı geliyor yani görüntülerin montaj olma ihtimali de var

  47. Erken start pitten geçme cezasını gerektiriyordu. Alonso'da gördük. Sanırım çizgiyi aşmak da pitten geçme cezasını gerektiriyordur. Benim görüşüm böyle. Yarın kurallara bakarım.

  48. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    massathebest nickli mclarenci arkadaşın yorumlarını bekleriz.
    Massa şu anda 250 puanda bile olsa hiç kimse bu adamın şampiyon olabileceğini düşünmez düşünemez.
    İspanya da 25.turda chandoka tur bindireceğim derken kendi ön kanadını kırmayı başarabilen bir pilot.
    Albert parkta Dünyanın ve milyonların kulağına duyura duyura telsizden ne zaman gaza oturup ne zaman fren yapacağı tarif edilen pilot.
    13 yarış boyunca bir kere bile fastest lap yapamamış bir pilot.Petrov bile fastestlap yapabilmiştir.Son turlarda lastik değiştirip yaptı ama massa da ingilterede son turda lastik değiştirdi buna rağmen fastest lap yok.
    13 yarişta toplam 39 adet antrenman yapıldı ve bir kere dahi liderliği yok.Tamam antrenmana puan vermiyorlar ,fastestlapa da puan vermiyorlar ama insan bir kere bile en hızlı benim imajı vermez mi.
    Bu pilota kim yatırım yapabilir??Ferrariye sutil bile gelse massadan daha iyi olacaği kesindir.
    Spa da sc sonrası yağmurda öndeki rakibine tur bindirmek için 2 tur yani 14 km.bekleyen bir adamdır.Kolayca geçilip atak denemeye cesaret edemeyen bir pilottur.

  49. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    massa çizgiyi, hakemlerde massayı gözden kaçırmış 😀 acaba yakalansa ceza ne olurdu yada cezalık bir durummu.

  50. Eee harbi yuh yani. 😀

  51. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    baya ilginç bi durum hiç kimse mi görmedi? başka bi açıdan görüntü yok mu kimsede

  52. böyle durumlarda ne oluyor bilmiyorum ama çok enteresan, kimse farketmemiş mi bunu

  53. tifosi_sercan  avatarı

    Çok garip.. :S
    bunu charlie falan görmedi mi yahu , resmen 1 m önde… alalaaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir