2011'de Testler Artacak

yazar:

kategori:

Şu anki sezon için testlerin yasak olması konusunda eleştirilerle birlikte 2011 öncesinde takımların daha fazla çalışmalarına imkân sağlanacağı konuşuluyor.

Martin Whitmarsh ayrıca, birçok takımın son testini potansiyel ilk yarış Bahreyn’de yapacağı, bunun sezon öncesi “6.” test olacağı yönündeki söylentileri doğruladı.

Reuters’e konuşan FOTA Başkanı Whitmarsh: “Kışın 6 test olacağında hemfikiriz. Sonuncusu Bahreyn’de olacak ama bunun üzerine net bir fikir birliği yok. Bu şekilde küçük takımların masraflarının azaldığından emin olmak istiyoruz”

“Şahsen daha fazla test yapmak isterim. Ama (ekonomik açıdan) hâlâ zarar gören takımların olduğu gerçeğine de saygılıyım. Ama kışın en azından 6 testimiz olacak. Bu, ileri yönde bir adımdır”

Bununla birlikte Whitmarsh, sezon içindeki testlerin de geri dönmesini istediğini söyledi ama bunun üzerine henüz bir anlaşma olmadığını ekledi.

Kışın yapılacak 6 testten ikisi, Pirelli lastiklerini deneme ve genç yetenekleri çalıştırma üzerine olacak. Her iki testin de 2010 sezonu finali ardından Abu Dhabi’de yapılması bekleniyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir