Button: "Vettel, Şampiyon Olmak İçin Fazla İstikrarsız"

yazar:

kategori:

Reuters’e konuşan Button: “Bana göre dünya şampiyonluğu mücadelesinde bu sene çok hata yaptı. Ama oldukça hızlı. Ondan uzaklaşamıyoruz. Bu kadar yarış içinde 7 defa sıralamada birinci olması olağanüstü bir şey. Ama bunlardan çoğunun uçup gitmesi de çok şaşırtıcı”

Sıralamaların favorisi olarak görülmesine rağmen Vettel, 13 yarıştan 3’ünde puan alamadı ve dayanıklılık sorunları ile hatalar yüzünden çok şey kaybetti. Bunların içinde İstanbul’da takım arkadaşı ile çarpışması ve en son Spa’da Button ile yaşadığı kaza da bulunuyor.

Alman pilot şu anda liderden 31, takım arkadaşından ise 28 puan geride ve Button’un sadece 4 puan önünde. Fernando Alonso ise onları takip ediyor.

Başlarda Pazar günkü kazanın ardından şampiyonluk şansını artık düşünmemeye başlamasına rağmen Button, özellikle Monza’da McLaren’in potansiyelini değerlendirebilmesi halinde yine zirve için aday olduğunu belirtti.

Button: “Araçtan çıkıp pilotlar odasına yürürken (bu yarış dışı kalmanın) benim şampiyonama fazlasıyla zarar verdiğini ve buradan geri dönmenin çok zor olduğunu söylemiştim. Ama o anda moralim çok bozuktu, o kadar çok puan kaybetmenizin ardından siz de öyle olabilirsiniz.”

“Şimdi bakıyorum da, 35 puan var. Çok ama eski düzene göre 14-15 civarı. Bu yüzden (şampiyonluk) hâlâ mümkün”

“Şimdi öyle bir konumdayım ki çıkıp bir yarış zaferi almam gerek. Monza’da zafere ulaşırsam benim için farklı atmosfer ve his oluşacak. Bayıldığım bir pist ve bu sene iyi iş çıkaracağım bir yer. Aracın içinde kendimi güvende hissediyorum. İyi bir hafta sonu olacağını düşünüyorum. Olumlu bakıyorum ama büyük bir darbe aldım”

2009 Şampiyonu ayrıca Red Bull’un Vettel’i gözden çıkarıp Webber’e yoğunlaşmayacağını düşünüyor.

Button: “(Webber’e yoğunlaşacaklarını) düşünüyorum. Vettel’e bayıldıklarını düşünüyorum. Bütün yumurtaları bir sepete koyacaklarını sanmıyorum”


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı

    yav ne tebcrübesi,adam 2007 nin ortasından beri araç sürüyor,tecrübesi mi kalmış,kubica da lewis de 2007 de başladı,ve her hatayı da tecrübeye felan bağlayamayız,aksi taktirde herşeyi birşeye bağlamamız gerekir,bazı konularda basbayağa beceriksiz sabırsız ne derseniz diyin işte

  2. Tecrübe eksikliğinden dolayı bu kadar hata yapıyo bence.

  3. Çok doğru bir laf.şampiyonu en önemli özeliği istikarardır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir