Williams'ın Rüzgâr Tüneli Artık 2011 İçin Çalışacak

yazar:

kategori:

Sezona hayal kırıklığı ile başlayan Williams, FW32’nin sene içindeki gelişiminde büyük yol kat etti. Grove kökenli takım, 2010 aracı için son olarak Singapur GP pakedini hazırladı ve bununla momentumu korumayı amaçlıyor.

Teknik Sorumlu Sam Michael, Singapur için üretilen yeni parçaların rüzgâr tünelinden çıktığını ve hazır olduğunu, bunun da, takımın bütün yoğunluğunu artık 2011’e vereceği anlamı çıktığını söyledi.

Michael: “Bir tane daha güncellememiz var, o da Singapur için. Rüzgâr tünelindeki işi bitti. Bütün parçalar aerodinamik olarak tasarlandı ama mekanik tasarım ve üretimi henüz bitmedi.”

“Aero açısından artık gelecek seneye yoğunlaştık”

Lastiklerin artık Pirelli olması, F-kanal ve çift katmanlı difüzörlerin kaldırılmasını kapsayan 2011 değişiklikleri nedeniyle Michael, bu seneki tasarımlardan 2011’e az aktarım olacağını söyledi.

Michael: “Tamamıyla farklı bir araç olacak. Herkes için temiz bir kağıt…”

Williams gelecek sene için KERS’in de geri dönmesi üzerine planlar yapıyor ve Michael, elektrikli veya mekanik sistem seçeneklerini açık tutmak istiyor.

Michael: “Her iki seçenek bizim için mümkün. Ama dürüst olmak gerekirse önceliğimiz bataryalı sistemde. Volanlı olanı yapacak kabiliyetimiz de var”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir