Abu Dhabi, Bulgaristan Haberlerini Yalanladı

yazar:

kategori:

Bu hafta başlarında Bulgaristan Ekonomi Bakanı ile Birleşik Emirlikler İş Grubu arasında bir ekonomik ortaklık anlaşması imzalandığı haberi çıkmıştı.

Bulgaristan haber kaynaklarının yanı sıra Bulgar yetkililer bu anlaşma kapsamında, Sofya’nın 15 kilometre yakınında Dobroslavtsi’deki eski hava üssünde bir Formula 1 pisti inşa etmenin de yer aldığını belirtmişti.

Yine haberlere göre pistin yeri Bulgaristan tarafından sağlanacak ve inşaat giderleri de Abu Dhabi’ye kalacak.

Ama Bulgar Sega gazetesine göre Abu Dhabi, bu haberleri yalanladı.

Habere göre Birlekişp Emirlikler İş Grubu, yanlış bilgilendirmeden dolayı o kadar hayal kırıklığı yaşamışki Bulgaristan’da bütün yatırımları iptal edecekmiş.

Bunun yanı sıra şirket adına Raid Abu Hudra, yetkililerin çok amatörce hareket ettiğini ve etrafına Bulgaristan’da yatırım yapmamalarını tavsiye edeceğini söyledi.

Hudra, Bulgaristan Başbakanlık Ofisi’den bir aracının Abu Dhabi’ye, Bulgaristan’da bir F1 pisti yapmaya davet ettiğini ama bununla ilgilenmediklerini söylediğini belirtti.


Yorumlar

  1. dün gazetede okumuştum haberi endişelendim istanbul ayağını bulgaristana kaydıracaklar diye ama korkulan olmayacak gibi zaten bernie açıklamıştı bulgaristan maddi yükümlülükleri yerine getirmez türkiye kadar güçlü bir ülke değil demişti.

  2. dün gazetede okumuştum haberi endişelendim istanbul ayağını bulgaristana kaydıracaklar diye ama korkulan olmayacak gibi zaten bernie açıklamıştı bulgaristan maddi yükümlülükleri yerine getirmez türkiye kadar güçlü bir ülke değil demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir