Japonya Rallisi 2. Günün Sonunda Lider Petter Solberg !

yazar:

kategori:

Ford pilotları Mikko Hirvonen ve Jari-Matti Latvala ise güçlü bir performans göstererek, öğleden sonra yapılan 3 etabı kazanan isim oldular. Hirvonen iki etap birinciliği kazanarak Citroen pilotu Sebastien Ogier’i geçti ve günü 2. sırada tamamladı.

Etapların ikinci geçişinde sorun yaşayan ve bu durumdan memnuniyetsizliğini belirten Fransız pilot Sebastien Ogier ise günü 3. sırada tamamladı.

Ford’un diğer Fin pilotu Jari-Matti Latvala ise Sebastien Ogier’in 1.1 sn arkasında kalarak günü 4. sırada tamamladı.

Ford takımının istikrarlı sonuçlar alarak zirveye yaklaşmalarına rağmen Citroen. Petter Solberg’in liderliğini koruyabilecek durumda olduğunu düşünüyor.

Solberg: “Benim için güzel bir sene oluyor ve sonunda her şey yoluna girmeye başladı. Ben, araç ve tüm ayrıntılar… Etaplar korkunçtu ama şu ana kadar yaptıklarımdan oldukça memnunum.”

“Zaman tablosuna bakınca yapmamız gereken tek şey, büyük sorunlar yaşamadan ralliye devam etmek.”

Citroen Junior Takımı için yarışan Dani Sordo ise aracında transmisyon sorunu olduğundan şüphelenmesine rağmen hız konusunda sıkıntı yaşayan eski takım arkadaşı Sebastien Loeb’in önünde günü rahat bir 5.’lik ile kapattı.

Rallinin ilk gününden beri hız konusunda sıkıntı yaşayan Sebastien Loeb ise sorunu hala anlamadıklarını belirtti.

“Benim için gerçekten zor bir gündü. Çok zorlamama rağmen sorunlarımız için elimizde hiçbir cevap yok.”

“Yol pozisyonu önemli bir etken. Yarın daha iyi bir yol pozisyonuna sahip olacağım ama sorunun sadece bu olduğundan ya da sürüşümle ilgili olduğundan emin değilim. Yarın hangisinin olduğunu göreceğiz.”

Eski Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen ise sorunlu bir gün geçirdi. Fin pilotun sabah yapılan etaplarda motoru durdu. Aracını servis alanına getirmeyi başaran Kimi Raikkonen’in aracında çalışma yapan mekanikerler sorunu tam olarak bulamadılar. Önlem olarak vites kutusu değiştirildi.

Raikkonen:” Japonya Rallisi, bizim için çok zorlayıcı geçiyor. İlk birkaç etabın bizim için kolay geçmesi ilgi çekici ama araç sağa doğru çekmeye devam ediyor, bu da kendime güvenmeme pek yardımcı olmuyor. Fakat asıl önemli olan hiç hata yapmamış olmamız.”

Citroen Junior Takım Patronu Benoit Nogier’de  Raikkonen’in aracındaki sorunu tam olarak bulamadıklarını söyledi.

“Tam olarak aracın ne sorunu olduğunu bilmiyoruz. Aracın datalarını inceliyoruz ama önlem olarak vites kutusunu değiştireceğiz.”

Kimi Raikkonen aynı sorunu Portekiz Rallisi’nin son gününde de yaşamıştı. 

Martin Prokop ise interkom sebebiyle yarış dışı kalırken, Khalid Al Qassimi ise Iwanke Long etabında büyük bir kaza yaparak yarış dışı kaldı. Khalid Al Qassimi ve co-pilotunun sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

 1. Petter Solberg Citroen 1h13m31.2s
 2. Mikko Hirvonen Ford + 9.4s
 3. Sebastien Ogier Citroen + 21.3s
 4. Jari – Matti Latvala Ford + 22.4s
 5. Dani Sordo Citroen + 36.5s
 6. Sebastien Loeb Citroen + 54.5s
 7. Henning Solberg Ford + 1m22.2s
 8. Matthew Wilson Ford + 3m16.9s
 9. Federico Villagra Ford + 3m46.5s
10. Kimi Raikkonen Citroen + 4m03.1s 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir