Button, Galibiyet Mücadelesi Hedefliyor

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu, özellikle son yarışta Vettel ile olan kazası nedeniyle şampiyonada lider takım arkadaşının çok gerisine düştü.

Ancak Monza sıralamalarında Button, önünde yer alan isimlerden daha yukarıda bir derece elde etti ve yarışa daha avantajlı bir pozisyondan başlayacak.

Button “Şampiyonluk için bir çok kişi mücadele ediyor ve Fernando ile ben iyi puanlar alması gereken iki sürücüyüz. Durumun çok kısa sürede değişebilmesi muhteşem.”

“Son yarış benim için ve aynı zamanda Fernando ve Sebastian için çok zordu ve burada durum bir anda değişebilir. Ancak sadece umamazsınız. Diğerlerinin sorun ve dayanıklılık problemleri yaşamazsını umulması gerektiğini düşünmüyorum. Onları yenmelisiniz ve biz de bunu yapmak zorundayız.”

“Hiçbirimiz ne olacağını bilmiyoruz. Fernando kazanmak istiyor, ben kazanmak istiyorum. Felipe, Mark, Lewis ve Sebastian da aynı şekilde bu yüzden bu hafta sonu oldukça meşgul bir podyum mücadelesi olabilir.”

“Çok eğleniyorum, aracın içerisinde keyif alıyorum ve burada galibiyet mücadelesi verebilirim ve bu çok heyecanlı. 24 yarış sonra en iyi sıralamamı geçirdim.” dedi.

Button ayrıca yarışın kendisi için ilerleyişinin iyi olacağını düşünüyor.

Button “İlk çizgiden başlarsanız galibiyet hedeflemek zorundasınız ve eğer galibiyet alamazsanız sıradaki pozisyonda kalmalısınız. Önemli olan iyi bir aracımızın olması ve aracımın dengeli olacağından ve pistte iyi olacağımızdan eminim.”

“İyi bir konumdayız ve eğer podyumda olamazsak, en azından şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz diğerlerinin önünde olmalıyız ve bu şekilde olan oldukça fazla araç var.” dedi.

Button, F-kanalsız yarışan Lewis Hamilton’un sıralamalardaki kadar yavaş olmayacağını söyledi.

Button “Göründüğü kadar büyük fark yok. Lewis sıralamalarda sorun yaşadı ve tur zamanı etkilendi ve bu nedenle düzlük hızında büyük fark oldu. Ferrari için de durum aynı.”

“Genelde biz iyi düzlük hızına sahip olduğumuz için fark büyük ancak ben diğerlerinin önünde olmak için elimden geleni yapacağım. Sadece aynalarıma bakarak gitmeyeceğim.” dedi.

Button ayrıca Felipe Massa’nın Mclaren’in yarıştaki şansını kullanamaması için taktiksel oyunlar yapacağını düşünmüyor.

Button “Felipe’nin burada iyi bir sonuç almak istediğini biliyorum. Olağan dışı bir şey yapacağını düşünmüyorum. Burası Ferrari’nin kendi evindeki yarış. Bir kaç seneden beri burada ve yarışı kazanmak istiyor. Ve eğer Fernando’yu geçerse, bizi etkileyecek olağandışı bir şey yapacağını sanmıyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    En büyük fırsatı startta geçmek.. Kirli taraftan kalkacak bu bakımdan biraz rahatlayabiliriz.. He oldu ki bir şekilde ilk viraı önde döndü, gene de yarış içinde button'a atak yapabiliriz hem alonso hem de massa ile.. Nitekim ferrariler düzlükte button'dan 12 km hızlı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir