Whitmarsh: "2007 Sancılı Bir Yıldı Ancak Gururluyum"

yazar:

kategori:

Red Bull Takım Patronu Christian Horner, FIA’nın bu hareketiyle tüm takımlara örnek teşkil edecek bir durum ortaya çıkardığını ve herkesin takım emirlerini uygulayabileceğini söylemişti.

Whitmarsh ise “Bu çok riskli bir yorumlama olur. FIA’nın kararına bir anlam veremiyorum ancak açık bir şekilde kuralları çiğnersek o zaman 100.000 dolardan daha fazla ceza gelmesini umduğumuzu tahmin ediyorum.” dedi.

Whitmarsh, Lewis Hamilton’un 30 puandan daha fazla farkla lider olmasına ve Ferrari’nin açık bir şekilde Alonso’yu desteklemesine rağmen takımda 1 numara yapmaya yakın olmadıklarını söyledi.

Whitmarsh “Açıkçası şampiyonluğu kaybetmek istemiyoruz ve 2007 takımımız için her açıdan sancılı bir yıldı.”

“Ancak daha kolay olabilirdi ve düşüncemizi değiştirmemiz için çok zorlandık. Buna rağmen değiştirmediğimiz için çok gururluyum.”

“Adil ve eşit olmak için her şeyi yaptığımızı biliyorum ve şu anda Mclaren’de olmayan centilmene, şampiyon olmak istiyorsa ardından aynaya baktığında o şampiyonluğu hediye olarak değil hak ettiğini hissetmesi gerektiğini söyledim. Ve bence bu doğru yaklaşımdı.”

“Zamanında bizi yaraladı ancak insanlar yarışlarını istedikleri gibi götürebilirler ve diğer insanların ne yaptıkları konusunda yorum yapmak için burada bulunmuyoruz.”

“Bu hafta sonu bir çok kez Jenson’un buraya çeşitli sebeplerden dolayı kendine güvenerek ve adil bir şekilde destek alarak geldiğini söyledim.”

O, yıllardan beri Lewis’le tanıştığımızı ve onu şampiyon yapmaya adandığımızı biliyordu. Ancak bizi seçtiğinde takıma güvendi ve farklı bir şekilde düşünüyor olsaydı takıma gelmezdi. Jenson’un burada olmasından dolayı mutluyum.”

“Hayat devam ediyor ve hayata tüm çerçeveden bakmak lazım. O sene acılu bir yıldı ancak Lewis’le birlike o seneden daha güçlü çıkmayı başardık. Bu sene de şampiyon olmak ve bunu doğru yoldan başarmak istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    "Adil ve eşit olmak için her şeyi yaptığımızı biliyorum ve şu anda Mclaren'de olmayan centilmene, şampiyon olmak istiyorsa ardından aynaya baktığında o şampiyonluğu hediye olarak değil hak ettiğini hissetmesi gerektiğini söyledim. Ve bence bu doğru yaklaşımdı."Zamanında bizi yaraladı ancak insanlar yarışlarını istedikleri gibi götürebilirler ve diğer insanların ne yaptıkları konusunda yorum yapmak için burada bulunmuyoruz." bu kuyruk acısı bitmedi bitmeyecek.ne alonsoda ne mclarende.basında her seferinde bunu önlerine getirecek çünkü iki tarafında acısı büyük.alonso intikamını kendince aldı.hamiltonun şampiyon olmasını istemedi takımın şampiyon olmasını istemedi ve bence başardı.mclaren intikamını aldı.alonsoyu iki sene boyunca standartların altında bir araç kullanmak zorunda bıraktı.ama tekrar söylüyorum bu kavga bitmedi bitmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir