GP2: 2010 Şampiyonu Maldonado Oldu!

yazar:

kategori:

Yarışa 5. sıradan başlayan Racing Engineering sürücüsü Vietoris, öndekilerin sorun yaşarken çok iyi kalkış yaparak ilk viraja lider girmeyi başardı ve damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Vietoris’in ardından ikinciliği ele geçiren DAMS pilotu Jerome d’Ambrosio yarışın son bölümlerinde Sam Bird’den baskı görmesine rağmen çok iyi bir yarış çıkardı ve damalı bayrağı 2. sırada gördü.

Dünkü yarışı kazanarak bu yarışı kazanmasının ardından bugünkü ters grid dizilimi ile yarışa 8. sıradan başlayan Sam Bird, çok iyi bir yükseliş gösterdi ve 3.lüğe kadar yükseldi. ART pilotu son bölümde d’Ambrosio’yu zorlasa da geçme şansı bulamadı ve podyumun son basamağını dolduran isim oldu.

ART’ın Fransız sürücüsü Jules Bianchi ise takım arkadaşı kadar hızlı değildi ancak 4. olmayı başardı.

Şampiyona lideri Pastor Maldonado, dünkü yarışın ardından bugün de daha ilk turda yarış dışı kalarak hafta sonunu puansız kaybetti. Ancak bu durumu değerlendiremeyen en yakın rakibi Sergio Perez sayesinde Rapax pilotu Maldonado, 2010 GP2 Serisi şampiyonluğunu ilan etti.

Maldonado, sezonun bitmesine bir hafta sonu varken şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından doğal olarak Formula 1’e geçmeyi planladığını ancak sadece tek sene yarışmaktansa Formula 1’de daha sonra yarışabileceğini söyledi.

Bu arada bazı söylentiler Maldonado’ya yakın olan Nicholas Todt’un gelecek sene Sauber takımını satın alacağı ve Maldonado’ya şans vereceği yönünde.

 


Yorumlar

  1. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    F1 de hangi koltukta olacak acaba???

    GP2'den F1'e geçen diğer çaylak pilotlardan daha çabuk uyum sağlayıp başarılı olacaktır

  2. comebacktome       avatarı

    tebrikler

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu adamı çok seviyorum,tamamen montoyayı hatırlatıyor bana sürüşüyle,havalarda uçuyordu yine dün ama yine de gösterdiği performansla iyi bir şampiyonluk aldı,umarım iyi bir takımla f1 e girer,bizim de destekleyeceğimiz yeni bir montoya olur.

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu adamı çok seviyorum,tamamen montoyayı hatırlatıyor bana sürüşüyle,havalarda uçuyordu yine dün ama yine de gösterdiği performansla iyi bir şampiyonluk aldı,umarım iyi bir takımla f1 e girer,bizim de destekleyeceğimiz yeni bir montoya olur.

  5. Yarş dışı kalmasına rağmen şampiyonluğu ele geçirdi.Gülme komşuna gelir başına oldu.Dünkü yarışta takmı patronu öle bir sevindiki kendi pilotuda yarış dışı kaldı ama şampiyonluğu almış oldular.Yarışın son turlarında biraz daha mücadele bekliyordum .Yine de güzel bir yarış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir