Ferrari: "Galibiyet İle Tekrar Canlandık"

yazar:

kategori:

Ferrari, Monza’ya gelirken her iki sürücüsüyle birden iyi sonuçlar alması gerektiğini kabul ediyordu ve alınan 1-3 sonucuyla birlikte yarış öncesinde şampiyona lideri olan Lewis Hamilton’un yarış dışı kalması, şimdi liderliği ele geçiren Webber’in ise az puan alması Fernando Alonso’ya yaradı.

Domenicali “Burada kendi taraftarımızın önünde bu performansı gösterdiğimiz için tabiki çok mutluyuz. Podyuma çıkıp altınızda kırmızı taraftar denizinin ulusal marşla birlikte sizi desteklerken canlı olduğunuzu hissetmeniz inanılmaz.”

“Podyumdayken Jenson da varken bu duygunun yegane ve muhteşem olduğunu söylüyordum. Şüphesiz çok mutluyum.”

“Ancak diğer taraftan, Belçika’da söylediğim gibi bugün tek hedefimiz liderlerle farkı kapatmaktı ve bunu başardık ve bugünkü hedefimize ulaştık.”

“Artık şampiyona sonuna kadar açık olacak. Bu seneki yarışlar çok tuhaf. Eğer önde yer alan birisi bir fırsatı kaçırır, hata yapar, dışarı çıkar, kaza yapar ya da herhangi bir sorun yaşarsa ardından diğeri bir anda zıplıyor ve fark kapanıyor. Bu yüzden gerçekten sonuna kadar istikrarlı ve stabil olmak önemli ve Avu Dhabi’de kimin bunu başaracağını göreceğiz.” dedi.

Domenicali ayrıca, pit stratejilerinin her ne olursa olsun bugün bir şekilde kazanacaklarını çünkü araçlarının daha iyi olduğunu söyledi.

Domenicali “Dürüst olmak gerekirse evet, kazanacaktık. Bugün performans açısından hem yumuşak hem de sert lastiklerle harika bir aracımız vardı.”

“Ne yazıkki startta pozisyon kaybettiğimiz için onların önüne geçmek için en iyi senaryonun hangisi olduğu üstünde çalışmak ve bunu anlamak zorundaydık.”

“Mümkün olan tek şey, hata olmadan ve stratetiyi düşünmeden mümkün olduğu kadar yakın kalmaktı ve trafiği de hesaba katmaktı. Stratejik açıdan bunlara dikkat etmemiz gerekiyordu.”

“Button’la aynı zamanda Fernando’yu içeriye çağırmaya yakındık çünkü önümüzde tur bindirilecek araçlar vardı. Kanada’da tur bindirilen aracın bizi engellemesi nedeniyle galibiyeti kaybettiğimiz için bunu hesaba katıyorduk.”

“Bu aklımızdayken aradaki farka da bakıyorduk ve bir tur atmamız gerektiğini ancak bunun çok iyi olmasının gerektiğini söyledik. Mükemmel pit stop yapan takımıma gerçekten teşekkür etmem lazım çünkü açık bir şekilde orada fark attık ve bu ikinci yerine birinci olmamızı sağladı.”

“Ancak bugünkü stratejimizin de gerçekten güçlü olduğunu söylemeliyim. Bu yarışın doğasında var. Bazı kritik anlar vardı. Start ve pit stoplar fark yapar ve hepsi bu. En başından beri durumun böyle olduğunu gördük.”

“Tam tersini de yaşadığımız zamanlar oldu. Mesela Macaristan’da arkamızda bizden daha hızlı bir araç vardı ancak pistin yapısı nedeniyle geçmesi mümkün değildi. Gelecekte ve özellikle sıradaki yarışlarda bunu hesaba katmalıyız. Son 5 yarışta bu kilit olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Hayır canlanmadınız.Son 5 yarışta pek bi varlık gösteremeyeceksiniz bence.

  2. serdar yakut avatarı

    alonsonun bu sene kazandığı en zor ama bir o kadarda en çok hakedilmiş galibiyetti

  3. ferrari iyi iş çıkardı. keşke birde istikrar olsa…….

  4. Bu yıl ilk defa Bir pilot ;
    Birinci sıradan başlayıp,en hızlı turu atarak podyumun en tepesine çıkmıştır.Hat trick için bir kere daha tebrik etmekde bir mahsur olmasa gerek.

  5. Şampiyon Hamilton yada webber plase vettel . Ferrarinin son yarış galibiyetiydi tabi yine Alonso nun önündeki adamların hepsi sorun yaşarsa yine alır şampiyonluğu zaten her iki şampiyonluğuda öyle gelmedi mi ?

  6. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    istikrarlı olmamız çok önemli bu baskıyı kaldırıcak bi pilot alonso

  7. David Jones avatarı

    Arkadaşlar Alonzo bundan sonraki bütün yarışlarda teknik sorun veya kaza yaşamazsa ve önümüzdeki 5 yarışta da ilk 5 te bitirirse şampiyon olur.İNŞALLAH.

  8. ferrari mekanikerleri çok iyi iş çıkardı. ayrıca alonso nun button dan attığı fazla turda mükemmeldi. asıl iş bundan sonra başlıyor. zaten alonso nun da yüzünde böyle bir ifade vardı.

  9. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    2. kez geri dönüşümüz oldu bu yarış.. Umarım bundan sonra bu kadar geriye düşmeyiz.. Her yarış podyumda kalmak çok önemli.. 5 yarışlık mini bir şampiyona daha başlıyor.. :)) Hadi bakalım çocuklar, elimizden geleni yapalım kafidir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir