Hamilton Her Zamankinden Fazla Zorlayacak

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü, iyi puanlar alabileceği Monza’dan daha ilk turda kendi hatası sonucu yarış dışı kalarak şampiyona liderliğini kaybetti.

Hamilton “Whitmarsh’ın yorumları çok güzel çünkü sizi desteklediklerini duymanız hoşunuza gider. Ancak diğer taraftan takımımdan gerçekten daha fazla destek isteyemem. Her zaman arkamda olduklarını biliyorum.”

“Kötü sonuç aldığınızda takımınızın moralini bozduğunuzu hissedersiniz bu yüzden sezonun geri kalanında her zaman gösterdiğimden daha fazla mücadeleci olacağım.” dedi.

Hamilton, Formula 1’de 2. kez şampiyon olmak istiyorsa sezonun geri kalanında 1 puan kaybına bile  katlanamayacaklarını söyledi.

Hamilton “Son 3 yarışta 1 galibiyetle birlikte 2 kez yarış dışı kaldım ve bu kötü olmasa bile diğerlerine göre puanlar kaybettiğim anlamına geliyor. Ve bu sonuçlar şampiyon olmam için yeterli olmayabilir.”

“Zorlamaya devam edeceğim. Her bir yarışa ayrı yaklaşacağım ancak önümüzdeki 5 yarışı tamamlamayı garantilemeye çalışacağım. Bu her şeyden daha önemli. Singapur’a da galibiyet için gideceğim.” dedi.

Hamilton ayrıca Monza deneyimini gelişimin bir parçası olarak göreceğini söyledi.

Hamilton “Kariyerimde daha önce de böyle oldu, kötü durumlardan öğrenmeyi başarmalısınız. Bilgiyi emmeli, kötü deneyimleri bir tarafa koymalı ve faydalarını kullanmalı ve olayı geride bırakmalısınız.”

“Pazartesi sabah kalktığımda çoktan sıradaki yarışa, aracı geliştirmeye ve şampiyonada farkı kapatmaya odaklanmıştım. Kötü durumlara takılıp kalmamalıyız, hâlâ şampiyonada iyi durumdayız ve bu durumu değerlendirmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. artık son yarışlara girildğine göre hamilton'un acemi sürüşleri başlayacak demektir sağa sola çarpar yanındaki herkes dikkatli olmalı. brezilya 2007 de cok güzel acemilik izlemiştik alonsoyu geçerken pisti unuttu düzlük sonuda gaza bastı dışarı uçtu çok komik anlar yaşatıyor hamilton son yarışlarda. F1 komedi kitabına girer.

  2. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tahsin efe o telsizdeki konuşma istediği kadar olsun bu karaçocuğun alonsoyu geçemediği ve pist dışına uçtuğu gerçeğini değiştirmiyo bence sen motoru çoktan yakmışsın zorlayamıyosun bile:D:D:D

  3. bu tahsin emre efe kim ya ahmak dolmuş yine burası. bu arada artık son yarışlara girildğine göre hamilton'un acemi sürüşleri başlayacak demektir sağa sola çarpar yanındaki herkes dikkatli olmalı. brezilya 2007 de cok güzel acemilik izlemiştik alonsoyu geçerken pisti unuttu düzlük sonuda gaza bastı dışarı uçtu çok komik anlar yaşatıyor hamilton son yarışlarda. F1 komedi kitabına girer.

  4. bu tahsin emre efe kim ya ahmak dolmuş yine burası. bu arada artık son yarışlara girildğine göre hamilton'un acemi sürüşleri başlayacak demektir sağa sola çarpar yanındaki herkes dikkatli olmalı. brezilya 2007 de cok güzel acemilik izlemiştik alonsoyu geçerken pisti unuttu düzlük sonuda gaza bastı dışarı uçtu çok komik anlar yaşatıyor hamilton son yarışlarda. F1 komedi kitabına girer.

  5. David Jones avatarı

    bu yi haber demekki daha çok yarış dışı olacaksın anlamına geliyor.yalnız dikkat ette kendin giderken başkasınıda götürme yanında.

  6. David Jones avatarı

    Bu gerçekten iyi haber. Böylece Hamilton'dan daha güzel kazalar göreceğiz anlamına geliyor. Sadece kaza yaparken yanında başkasınıda götürme.(:

  7. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    evet Alonso artık kanıtlamalı kendini Hamiltonu yenebilecek mi hiç yoksa bu şekilde Hamiltonun rakibi olmaya mı çalışacak

  8. murat levent değerli kardeşim objektif yorumundan ddolayı seni tebrik ederim alonsonun ismiyle ilgili yarumcular arasında dolaşan diaz isminide hatırlattığın iyi oldu alonso'nun tam ismi Fernando Alonso Diaz'dır. bilmeyenler duyurulur.

  9. o korku alonsoya sökmez sökse avustralya 2010'da sökerdi hahahahaha.

    hamilton arkandan büyük bir hızla yaklaşıyor dediğinde bilmek istemiyorum dedi sen hala kendini avut McLAREN TEAM arkadaşıma katılılyorum kendini fazla zormala yusuf sen bize lazımsın.:))))))))))

  10. Sir Jack B.  avatarı

    Ben geçen hafta Hamilton'un bir sürücü hatası yaptığını düşünmüyorum. Risk aldı ve burnunu soktu. Temiz bir dönüş yapılabilirdi, hasarsız bir temas olabilirdi, kanadı zarar görebilrdi yada Massa spin atabilirdi. Ama olabilecek en kötü şey oldu lastikler temas etti. Yumuşak bir dokunuş gibi görünsede hareket halindeki lastikler temas ettiğinde büyük güçler ortaya çıkıyor. Orada aracın biri havalanıp takla bile atabilirdi. Sonuç olarak Hamilton'un süspansiyonu kırıldı. Risk aldığı için Hamilton'u suçlayabilirsiniz belki ama Hamilton'un agresif bir tarzı olduğunu unutmayalım. Onu özel yapanda zaten bu.

    Zaman zaman aptalca hatalarda yapıyor ama bu onlardan birisi değildi. Geçen sene yine İtalya'da ki kazaya bakarsak o gerçekten aptalcaydı diyebilirim 🙂

  11. murat levent avatarı

    Valla her nekadar sevmesemde iyi bir sürücü olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu Hamiltonun. Ama iyi bir sürücü olmasıda hala acemi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sadece sürüş yaparak usta olunmuyor bu işte veya altınızda hızlı bir araba varken.

    Sağlam kazalar, sağlam deneyimler yaşamalısınız, bunlar olgunlaştırır geliştirir adamı. Şimdi değil belki ama 2-3 sene içinde parmakla gösterilecek bir pilot olacaktır.

    Şimdi Alonso ve Ferrari zamanı çünkü 🙂

    Diğer yandan ben Alonso taraftarıyım, diğer taraftar olan arkadaşlardan Alonsonun tam adının ne olduğunu öğrenip ondan sonra diğer pilotlara isim takmalarını öneririm.

    Can Bundy, bana her ne kadar ters gelsede bu konuda yanlış bişey yazmıyor.

  12. can böyle bilgilendirici içinde tahrik olmayan yorumlar yaz canımı ye:)

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    cam tm güzel açıklama yapmışsında ben senna hata yaptı öldü demedim ki ecel nerde gelirse orda ölür tabiki saygım sonsuz çok büyük bi pilot senna ama benm karşlaştırdığım nokta senna ile hamiltonun sürüş stilleri aynı ve farklı şeyler deniyolar (direksiyon ayarını beğenmeyen Senna'nın bu isteği üzerine direksiyona eklenen ekstra çubuğun kırılmasıdır.)bunu deyipte direksiyonu değiştiren bi pilot düşün bi benzerlik hamiltonun f kanalsız monzada yarışması marjinal şeyler deniyolar benzetmem bu oldu benm ama bu sürüş stili bilmiyorum ters geliyo bana o araca iyi davranmak lazım lastiklere iyi davranmak lazım brezilyada eğer süper yumuşak lastiklere bu akdar yüklenirse ya yarışdışı kalır yada 3 pit yapar olacağı bu bence nese

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Davidson bu gazla singapurda hayatının en iyi turunu atar.

  15. Aslında Hamilton'ın kendinden tecrübeli pilotlardan öğrenecek bazı şeylerde var tabii.

    Bkz. son yarış diaz.

    Button'ı geçmeye çalıştı mı?
    bir iki kere laf çıkmasın diye burun gösterdi o kadar.
    Aynı ağırlıktalar, neredeyse aynı aşınmışlıkta lastik kullanıyorlar ve söylentilere göre McLaren'den daha iyi bir araç sürüyor, aralarındaki tek fark birinde f-kanal var virajlarda biraz daha hızlı.(ki yaklaşık %75 tam gaz gidilen bir pistte hatırı sayılır bir dezavantaj.)
    ama büyük pilot ne yapmalı, düzlüğe çıkmadan virajdan düzlüğe hız taşımalı (ki bunu yapabilmesi için en az 2 yarış çizgisi olmalı, tabii varsa), 10-12 km. son hız avantajını kullanmalı, geç fren yapmalı ve taraftarlarına işte bu be dedirtmeli.
    ya da Allah büyük en iyisi pitte geçmek deyip. olmadı 18 puanda iyi demeli.

    Hamilton'da takılacak dı massa'nın arkasına dön baba dönelim yapacaktı. alacaktı puanları.

    malum hayat tecrübeyle sabittir.

    ————————-
    Ayrıyetten Senna'nın ölümüyle ilgili bir şey söylemek isterim. Hali hazırda kimse Senna bu yüzden ölmüştür diyememiştir. (tabii resmi ölüm kaydı; kafasına giren süspansiyon parçası sebebiyledir.)

    Ama en büyük olasılık, direksiyon ayarını beğenmeyen Senna'nın bu isteği üzerine direksiyona eklenen ekstra çubuğun kırılmasıdır. tahmin edilebileceği üzere direksiyonu olmayan araç sürülemez.

    Tabii aracın yerden biraz daha yükseltilmesi ve altına dolan havanın sürüşü sıfırlaması da en makul seçeneklerden. soğuyan lastiklerin etkisi de ha keza.

    Neden bu açıklamayı yapma gereği gördüm; Senna yarışı zorladığı bir anda yaptığı hatadan hayatını kaybetmemiştir (böyle demek "efsane"ye biraz saygısızlık olur). Sadece Yüce Allah çok yardımsever olan bu kulunu yanında görmek istemiştir o kadar. tabii bununda gerçekleşmesi için çarklar dönmeye başlamış, çarklar bir tam turu tamamladığında olanı canlı yayından tüm dünya ağlayarak izlemiştir.

    Ruhu şad olsun.

  16. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    siz ciddiye almıyosunuz ama bu olabilecek kadar gereçek helede hamilton gibi kontrolsuz bi pilot için sonu inş sennaya benzemez

  17. FerrAlonso . avatarı

    Hamilton onumuzdeki 5 yarısta ya ceza alır yada yarıs dısı kalır

  18. euheuh 😀 vallahi haklı 🙂

    yusuf zenbilci duydun mu bu arada, devlet bahçelinin 40. yılı hesaplamasını sağlayan hesap makinesi üretmişler. hangi sayıyı yazarsan yaz, topluyor çıkarıyor çarpıyor 40 buluyor cevabını :))

    sana güzel bir şarkı göndereyim, akşam akşam dans et oyna biraz:)

    http://www.dailymotion.com/video/xbvj2_hasan-yilmaz-yalan-mi_music

    bu arada zeytin çocuk atraksiyonu seviyor, gene yaptı diğer pilotlara güzelliğini 🙂

    trt inci sözlüğün dedeler müziğini de çaldı ya başka bir şey demiyorum:
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=109207982473280&ref=mf

  19. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sihirli kelime "alonso"
    kullan ve herşeye hazırol
    duyan kurtadam a dönüyor nedense
    neyse sıkıntı yok biz alıştık, sizlerde alışın yusuf a 🙂

  20. sinan ergin hakli beyler:))
    Yusuf zenbilci yilmaz vural gibisin ayni diyo ya quaresma ve guti ile babamada sampiyon olur ya da feneri bana versinler 2 senede 5 kez sampiyonlar sampiyonu yaparim falan.ne adamsi yav 🙂

  21. yusuf zenbilci, kıncal kulunç un halefi :))
    eğleniyor muyuz gençler :))

  22. Valla Vettel taraftarıyım Nihat,ama çoğu zaman ağır şekilde eleştiririm tabi onu da.Spa'daki kaza %80 kendi hatasıydı,pistin durumu da biraz etkiledi tabi.Öyle bi hata hiçbir pilottan gelmez bence bundan sonraki yarışlarda

  23. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kanadadaki atağıda biliyoruz kendinden 2 sn kadar yavaş bi otomobil önünde seni engellerse bende geçerim onu

  24. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    burda konuşarak bana pek bişi olamz ama orda onun 300 le duvara girdiğini düşünüyorum da yediği kuvveti ii olmasa gerek ama inş yaşamaz öle bişi

  25. yusuf zenbilci
    sende kendini fazla zorluyorsun gibi görünüyor:) aman dikkat et kendine sana birşey olsun istemeyiz.

  26. Yavuz Balcı avatarı

    kanada da araçta sen mi yarışıyordun veya silverstone da startta 🙂

    bu adamın 4. senesi daha. merak etme 14 sene daha izlemek zorunda kalacaksın.

  27. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca bigün bu kadar zorlaması yüzünden başına kötü bi kaza gelcek bi daha ebediyen hçç zorlayamıcak yada evnden tv den izlemek zorunda kalcak inş böle bişi olamz ne akdar nefret etsemde sonuçta insan ve bi insana bişi olmasını katiyen istemem mesela senna çok büyük bi pilot ama oda bu yüzden ölmedi mi bu pistlerde bu kadar zorlaması yüzünden hamiltondada aynı stil var ama inş kaderleri benzemez sakın yanlış anlamayın beni bi insan canına kıyılmasını asla istemem ama gözüken o bence hayırlısı olur hakkında inş

  28. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    mclaren team o pistte diğer pilotlara korku salıyomu bilmiorum ama bişiyi çok ii biliyorum o korku alonsoya sökmez sökseydi avustralya 2010 yarışında sökerdi alonsonun arkasına gelince niyese o sıradışı geçişlerini göremedik bi kere denemeye kalktı pist dışına uçtu orda webberinde etkisi var ama uçtu işte o korku 2 pilota işlemez schumaher ve alonso:D

  29. taraftarı olduğum hiç bir pilot'da seni izlerken rahat olduğum kadar rahat olamadım.

    sen pist deyken tüm taraftarın rahat! çünki biz seni ikili mücadelelerinde o sıradışı geçişlerinle ve araçtan daima maxmium'u çıkartırken herkezden fazla zorlarken bile nasıl hatasız olduğunu biliyoruz. bunları yaparken rakiplerinine nasıl bir korku saldığını yarışlara müthiş heyecan kattığını hatalarından nasıl ders çıkarttığını biliyoruz kalbinle yarıştığını biliyoruz.

    3 yıllık kariyerinde insanlar senin hatalarını sayarken zorlanıyorlar ama başarılarını gelişimini düşünülemeyecek kadar çok büyük olduğunu biliyorlar!

    sen varsan yarışlarda heyecan,adrenalin var sen yoksan sıradan yarışlar var.zorlamanı istiyoruz çün'ki sen zorlarken F1'in asıl özünü bize hatırlatıyorsun.

  30. kalan yarışların çoğunda araçlarının piste uymayacağını biliyorlar. ondan bu açıklamalar. spa ve monza da gerekli farkı açıp bu farkı korumak amacındaydılar ama monza planları değiştirdi. artık zorlamak zorunda olduklarının bilincindeler. ama lewis zorladığı zaman hata yapabileceğini gördük. bakalım neler yapabilecek.

  31. Yusuf  Hitay avatarı

    bizim pilotlarda bir zorlama parolasıdır gidiyor ama hadi hayırlısı =)

  32. doğru söylüyorsun vettel giderken götürüyor.zaten bende onu tazsiye ettim gideceksen kendin git diye.vettel gibi başkasınıda götürmesin değilmi ama.

  33. Nihat bu Vettel değil merak etme olmaz öyle birşey

  34. bu yi haber demekki daha çok yarış dışı olacaksın anlamına geliyor.yalnız dikkat ette kendin giderken başkasınıda götürme yanında.

  35. Yavuz Balcı avatarı

    aslanım benim be :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir