Malezya'da Galibiyet Raikkonen'in

yazar:

kategori:

Formula 1 2008 sezonunun Malezya’da yapılan 2. yarışını Kimi Raikkonen kazandı. Yarışa 2. sıradan başlayan Ferrari pilotu pit stoplar sonrasında takım arkadaşını geride bırakarak aldığı liderliği rahat şekilde sürdürdü ve yarışı kazanmayı başardı.

BMW Sauber’in Polonyalı pilotu Robert Kubica yarışı 2. sırada tamamlarken onu Mclaren Mercedes’ten Heikki Kovalainen takip etti.

Yarışın başlangıcında Raikkonen, takım arkadaşına göre biraz daha iyi kalkmasına rağmen ilk viraja girilirken riske girmediler ve iki Ferrari pilotu kalkıştaki yerleriyle yollarına devam ettiler. Ama onların arkasında yer kapma mücadelesi sıcaktı.

İlk virajda Heidfeld ve Trulli yer kazanma çabasında temas yaşadılar ve bu durum onlara sıra kaybına neden oldu. Dünkü sıralamalarda ceza alan McLaren pilotlarından Hamilton iyi bir kalkış gerçekleştirdi ve ön sıralara doğru yükseldi.

Ferrari’de Felipe Massa liderliğini ilk pit stoplara kadar sürdürdü ve hemen arkasında Raikkonen onun temposunda seyrediyordu. Takımın Brezilyalı pilotu ilk olarak pite yöneldi ve Raikkonen liderliğe yükseldil. Ardından bir tur sonra Raikkonen pite girdi ve daha geriye Massa’nın önünde döndü. Fin pilot daha sonra aradaki farkı yavaş yavaş açtı. Takım arkadaşı Massa ise 30. turda 8.virajda arkasını kaybetti ve spin attı. Yarış Brezilyalı pilot içinde orada son buldu.

BMW Sauber ise gelişim yolunda olduğunu gösterdi. Yarışa ağır başlayan Robert Kubica, Ferrari’in yarış temposu ile başa çıkamadı ama yarışı arka grubun önünde rahat sürdürdü ve yarışın sonunda podyuma çıkma başarısı gösterdi. DÜnkü sıralamalarda son hızlı turunu sıkıntılı atan ve istediği sonuca ulaşamayan diğer BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, yarışın sonlarında yarışın en hızlı turunu attı.

Dünkü sıralamalarda grid cezası alarak 5 sıra geriye atılan McLaren pilotları, geriden öne yükselme çabasındaydılar. Heikki Kovalainen, yarış içersinden sürekli bir trafiğin içinde kendini bulan takım arkadaşı Hamilton’a göre pek de iyi bir kalkış yapamadı ama ilerleyen turlarda geç pite girmesinin de etkisiyle önlere yükseldi. Takımın İngiliz pilotu Hamilton ise ilk pitte kaybettiği süre nedeniyle podyum mücadelesinden uzak kaldı ve yarışı ancak 5. olarak tamamladı.

Yarışın en dikkat çekici isimlerinden olan Toyota pilotu Jarno Trulli, başlarda Hamilton’un gerisinde kalmıştı fakat yarış temposu McLaren’i takip edebilir durumdaydı. Tabi bunda Webber’in, Hamilton’u maskelemesi de etkendi. Toyota pilotu yarışın sonuna kadar temposunu bozmadı ve Japon takıma 4.lüğü getirdi.

Sonuçta sezonun ikinci yarışında da podyumda üç farklı takımın pilotu yer aldı.

1 K. Räikkönen Ferrari 1:03:18.555
2 R. Kubica BMW + 19.570
3 H. Kovalainen McLaren + 38.450
4 J. Trulli Toyota + 45.832
5 L. Hamilton McLaren + 46.548
6 N. Heidfeld BMW + 49.833
7 M. Webber Red Bull + 1:08.130
8 F. Alonso Renault + 1:10.041
9 D. Coulthard Red Bull + 1:16.220
10 J. Button Honda + 1:26.200
11 N. Piquet jr. Renault + 1:32.200
12 G. Fisichella Force India F1 + 1 tur
13 R. Barrichello Honda + 1 tur
14 N. Rosberg Williams + 1 tur
15 A. Davidson Super Aguri + 1 tur
16 T. Sato Super Aguri + 2 tur
17 K. Nakajima Williams + 2 tur
Klasman dışı
18 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 16 tur
19 F. Massa Ferrari + 26 tur
20 A. Sutil Force India F1 + 50 tur
21 T. Glock Toyota + 54 tur
22 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 56 tur

Malezya GP Dereceleri

Malezya GP Fotoğrafları

Malezya GP Videoları


Yorumlar

  1. Ferrari takımının doğru yaptığı herşeyi McLaren takımı o kadar yanlış yaptı. Uzun zamandır şikanları 3 teker dönen bir McLaren aracı görmemiştim ama sezon içinde çok hızlı gelişim gösteren bir takım mutlaka son yarışa kadar bu iki takım çekişecektir ve en ufak hatalarında aradan BMW sıyrılacaktır. Bahreyn'de de Ferrari daha hızlı olacak gibi pistler benziyor ve kış testi avantajı olacaktır.

  2. kaan kaanhan avatarı

    tahminim bir aksilik yaşamazlarsa ferrari büyük ihtimalle bahreyni alır. ferronun iyi olacağı pistlerde yapabileceğimiz en iyi punaları çıkarmak gerekiyor. ferronun dayanıksızlığı ve massa da yardımcı oluyor tabi :))

  3. hakan köşk avatarı

    kaan arkadaşom biz zamanında bişeyler yapabildik toyota ne yaptı yinede ısrarcıyız fernando gibi bir pilotumuz varken yenilmez olucaz inşallah bahrende görüşecez

  4. hakan köşk avatarı

    erdal arkadaşım renault nun kokpitindeki dikkatini çekerim FERNANDO ALONSO lemis değil tabiki yapışacak alonso gibi bir pilot yok şu anda haa bu arada alonso kesin 2009 ferraride bak bakim o zaman neler oluyor

  5. ron amca demiski bahreynde ferrarinin.

  6. kaan kaanhan avatarı

    önümüzde 16 yarış kaldı, bence 8i Mc, 8i Fr ye uygun. kağıt üstünde böle ama pistte ne olur bilinmez tabi 🙂 sadece tahmin.

  7. bazı Ferrarici arkadaşlar yarışı kazanınca tepeden sallamaya başlamış adam gibi bi McLaren-Ferrari çekişmesi göremedim gerçek performanslar Ron amcanında söylediği gibi İspanyada belli olur..Avustralya,Malezya,Bahreyn gibi pistler karşılaştırma için pekte uygun pistler değil..

  8. Tebrikler Kimi, Tebrikler Ferrari, Kabus gibi gecen Melbeurne yarisindan sonra gayet sakindiler cunku potensiyellerini biliyorlardi, Dennis Barcelona`ya kadar karsilastirma yapmak yanlis olur demis kendisine katiliyorum, Sepang ve Sakhir kismen bilgi verecek ama asil performanslar Barcelona`da belli olacak gibi. Bugun startta Massa`nin Kimi kompleksine sahit olduk, her ne kadar rakip olsanizda takim arkadasinin onune kapanmamaliydi, Sonraki hatasida bunu percinledi, tekrar tekrar seyrettim viraja cok sert girdi cunku Kimi arayi 5 sn ye kadar cikarmisti, Neyse yaris bu sekilde bitti ama bu davranislar Ferrari`nin dublesine maloldu.. Mclaren`ler yine fena degillerdi ama yagmur ayariydi trafikte kaldilardi gibi bahaneleri kabul etmiyorum, Mp4-23`un her virajda on lastikleri bloke oluyor havada kaliyordu, yagmur olsaydi cok cok daha kotu olurdu. Gecen sene Ferrari`nin yasadigi uzun dingil sorununun fazlasini bu sene Mclaren cekiyor, ama yinede iyiler ve Heikki`nin podyumda bitirmesine sevindim, sessiz derinde Lewis`a yaklasiyor ve basarili olacagina inaniyorum. Bmw ve Toyota`yida kutlamak lazim, Bmw bildigimiz gibi ama Toyota Ralf`in gidisiyle daha rahatlamis gorunuyor 🙂

  9. kış testlerinde bazı renocu arkadaşlar toyota hakkında alonsonun tozunu yutacaklar gibi ama gördüğümüz gibi alonso ve renolar daha toyotanın ve trullinin tozunu görecek kadar yaklaşamadılar üzülmeyin belki bigün başarırlar

  10. Sinan Şahin avatarı

    massa'nın ilk virajda spin atacağını söylemiştim bir arkadaşa ama tutmadı :)) kimi yine pit stop stratejisiyle massa'yı geçti. farkın açılmasına izin vermedi ve geçtikten sonra da 5 sn.lik bir fark yaptı. hamilton, sol ön lastiği son virajda sürekli bloke ediyordu, pit ekibinin sorun yaşaması normal gibiydi, çıkan dumanları görünce. ferrarinin bundan sonraki yarışlarda da mclarenden en az 0.5 sn. daha hızlı olacağını düşünüyorum, yeterki dayanıklı olsun…

  11. Geçen yıl görmüştük bu yılda görünüşe göre öyle olacak. En iyi araba piste göre değişiyor. Değişmeyen tek şey BMW 😛

    Bu yıl şampiyonu BMW ler belirleyecek

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ron amca ispanya'dan sonra karar verin demiş. bencede öyle ferrari-mclaren'in durumları hala tam olarak anlaşılmış değil. geçen sezona benzeyeceği kesin. ama bazı pistler mclaren'in aleyhine olabilir. çünkü bu sefer mclarenlar uzun dingil mesafesine sahip toyotada her zaman bu yarıştaki gibi olamaz onlarda uzun dingile geçti.

  13. Şimdi Mclaren'a ve Hamilton'a Değilde Mclaren ve Hamilton Taraftarlarına bir kaç şey söylemek istiyorum melbourne de Kimi ve Ferrariyle alay ettiniz (bir kaç kişi hariç). ve bir kaç kişi hala ediyor. Bari'nin arkasında şu kadar kaldı şöyle oldu böyle oldu. artı kimi açık bir şekilde ağır oldugu halde arkadasın biri yakıt yükleri arasında pek bir fark yoktu yazmıs.Hamilton'ın webber ve trullinin arkasında hiç bir attack yaptıgını göremedim çnkü yanaşamıyordu 1.soru niye?! size melbourne yarısından sonra anlattım alay ettiniz qene anlatıcam bu bir mekanik motor sporu. downforce kaybı ve türbülans problemleri olabiliyor. 2. rain ayarlarıyla yarışı sürdürmüş olabilirsiniz. Hamilton ve Takımınızla alay etmicem Mclarenın Setup ayarları neydi bilmiyorum. bir arkadaş yazmış honda ve redbull eşit mi diye. geçen hafta en hızlı biziz demeye kadar geldiniz madem en hızlıydınız neden qeçemediniz? webber ve trulliyi (pist üzerinde) Mekanik bir motor sporu oldugunu unutmayalım alay etmeden önce ferraride ne eksikti ne gibi sorunlar vardı. veya simdi mclarende ne gibi problemler var bunu bilmelisiniz. bilmediğiniz yerdede gelip konuşmayın arkadaşlar. artı bir yarış pilotunun kara kaşına kara gözüne bakıp gelip burda yorum yazan insanlarada söylicem şu burda adil bir sekilde tartısmaya çalısıyoruz lütfen gelip buraya yorum yazmayın yazı kirliliği yapıyorsunuz. Bana bizi küçük görüyorsun diyen mclarencı arkadaşlar şimdi ne oldugunu anlamıstır umarım. saygılar.

  14. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    arkadaslar guldurmeyın benı ya.yagmur ayarıyla cıkılmıs hamılton o yuzden webber ı gecememıs yok benzın yuklerı farklıymıs.ya nerden bılıyounuz bunu anlıyamadım.KOSKOCA MC LAREN takımı bız bu yarısa yagmur ayarıyla cıktık o yuzden gerı kaldık demedı.yakıt yuku desenız webber sıralamalrı 8 cı bıtırdı ve yarısa 8.basladı.tum yarıs boyunca 2 pıtstop yaptı.aynı hamılton gıbı.evet hatırlatıyorum 39 tur ya.tum yarıs 56 tur du zaten ve yarısın basından sonuna kadar hamılton webberin arkasında kalıp gecemedı.bakın dıger haberde hamılton 'elımden gelenı aptım amagecemedım' dıor.kendı bahane uretmıyor delıkanlı gıbı gecemedım dıor benım cok bılmıs arkadaslarım yok benzın yuku yok yagmur setup u vesaire bahane uretıyor.buna kraldan cok kralcılık derler mc larencı bazı arkadaslarım

  15. kötü bir yarıştı çok zevksizdi haifeldin muhteşem geçişinden sonra geçiş gören oldumu..birde alonso çok tehlikeli yarışıyor coultardı geçişinde düzlükte yan yana direksiyonu adamın aracının üstüne kırıyor her yarış bunu birkaç kere yapıyor o hızda çok tehlikeli..tebrikler kimi..tebrikleri kova ve kubica

  16. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Rai Ferrari ile çok hızlıydı. Tebrikler. Kubica-Trulli ve Weber yarışın yıldızlarıydı.Alonso, Trulli ve Heidfeld'in mücadelesi yüzünden startta yer kaybetti aslında ilk viraja girerken Mclarenler arkasındaydı.Heidfeld'in David ve Ferni' yi geçişi ile Ferni'nin David'i geçiş hamleleri yarışın en güzel kareleriydi. Hamilton' pitte 9 sn kaybetmiş olsa da altındaki araçla bu farkı rahatlıkla telafi edebilirdi.Etmesi gerekirdi.Oysa Weber'e atak dahi yapamadı.Alonso ise o araçla elinden gelenin en iyisini yaptı.Puan kazanmak bile şuan Reno için büyük şans ama ellerini çabuk tutmalılar yoksa Alonso' yu kaybedecekler. Adam daha ne yapsın. Massa'ya gelince şu Massa Ferrai' de olmasa süper olur ya.

  17. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Arkadaşlar kusura bakmayın fakat herşeyi eleştireceksiniz diye bir kaide yok takımların renkleri ülkelerine bağlı bunuda eleştirmeyin lütfen önemli olan bizim yakıştırmamız değil renklerin ifade ettikleri avrupa bizden daha milliyetçi ve daha ayrımcı bunu lütfen unutmayın

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kimiye tebrikler cunku hatasız surmeyi öğrenmiş;ferrariye tebrikler cunku aracı ve kendilerini 1 hafta içinde iyi toparlamıslar..daha once de buna benzer seyleri çok yaptılar.(2006 kanada_amerika arasındaki fark gibi) acıkcası yarısta bu tip bir performansı bekliyorduk cunku sıralamada kafa tutamadıgımız bir ferrariyi 3-4 de baslasaydık degişen hiçbirşey olmayacaktı;belki bmw ile yarısırdık bu hızla..massaya uzuldum ama ferrari puanları adına sevindim:DDen azından berbat bir haftasonunun mclaren adına en iyi tarafı buydu.pit konusunda işin buralara varacagı gecen haftadan belliydi zaten.15 turluk benzin için 8.5 saniye pit yapıyorlardı..ee belki avustralya gibi rahat oldugumuz yerlerde bu sorun olmaz ama yakın yarıslarda bunlar bizim canımıza okur nitekim abuk subuk bir hatayla yaklasık 12-13 saniye ve bir ton yer kaybetip trafigin içine geri donduk:((olsun en azından mumkun oldugunca puan almıs olduk.lewisin aracı ve performansı berbattı gercekten ne bir atak ne birşey hayalkırıklıgına ugrattı beni.eger performansımız bu ise gercekten de durum hiç iyi degil ama umarım bu hafta ile ilgili adam gibi bir acıklama gelir yetkililerden.kendi kendimize bahane uretmenin de bi anlamı yok..kubica da sanssızlıgını yendi buna cok sevindim.alonso da cok iyiyfi trulli de tebrik ederim hepsini..heiki de vasattı bence.startta biraz yukseldi lewisle yan yanaydı ama sonra bişi oldu ve 8. lige dustu nedense orayı izleyemedik..bahreyne daha guclu gideriz umarım.

  19. kaan kaanhan avatarı

    bence kırmızı ispanyollara daha özdeş, sonuçta kırmızı şeytanlar denilen bir tabirde var onlar için.

  20. Kırmızı İtalyanlarla özdeşleşmiş bir renk. Ama daha çok Ferrari ile özdeşleşmiş tabi. 🙂

  21. kaan kaanhan avatarı

    orda yazana göre ferrarinin gerçek rengi Siyah oluyor "At"tan dolayı. aslında Sarı-Siyah desek daha doğru. kırmızı sadece yarışlarda kullanılan geleneksel renk.

  22. Yorumlara bakılırsa güzel yarış olmuş. Bize de tekrarını izlemek düşüyor. 🙂 Kimiye Kovalainen'e ve özellikle Kubica'ya tebrikler. 2006 İtalya'da 3. olmuştu şimdi 2008 Malezyada 2. … Helal olsun. Böyle giderse güzel çekişmeli yarışlar izleriz. Massa'ya çevrildi oklar bu arada çok dikkatli olması gerek.

  23. kaan kaanhan avatarı

    arkadaşlar şu uzun sürüşlerde ferrari, tek turda mclaren olayı bana saçma geliyor, bence olay bu deil. tıpkı geçen seneki senaryo tekrarlanacak gibi low ve high downforce da mclaren alacak, orta downforce ta ferrariler alıp gidecekler olay bundan ibaret. uzun sürüş, tek tur onda aşşa yukarı herkesin belli bir istikrarı var gibi. pistin genel yapısı etken oluyor. orta downforce ta mclaren ferrariye nazaran hala özürlü. aslında geçen senede yarışın başında ilk sırayı almasaydık ferrari alıp başını gidebilirdi. geçen seneki gibi ferrari ile mclaren araçları yine çok farklı, farklı pistlerde farklı tepki veriyorlar.

  24. Kimi ye tebrikler gerçekten çok iyi iş çıkardı Ferrari ve Kimi. Massa nın arka süspansiyonundaki bir sorundan dolayı spin attığı videoyu izleyince anlaşılıyor. Pilotaj hatası olduğunu zannetmiyorum. Kubica ya da tebrikler Ama heidfied bugün biraz şanssızdı. Webber de gayet iyiydi.
    Mclarenler de iyiydi ama yeterince hızlı olamadılar bence. Trulli ve Toyota da çok iyi iş çıkardı. Onları önlerde görmek güzel. Belliki ilerleme var Toyota da. İlerdeki yarışlarda podyumda görebiliriz.

  25. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Umarım açıklar gümüş oradan ok ise mercedesin armasından buda tamamlayıcısı olur gibime geliyor o yazıda renklar ve manaları var tüm arkadaşlar bir baksın bence ferrariciler daha dikkatlice tabii :))

  26. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    http://otomobil.ntvmsnbc.com/inceleme-k-Ferrari60yil.asp site adresi burada neden gümüş dendiği orada yazıyor ve yazıda alman takımları diyor buradan hareketle

  27. sinan  bilir avatarı

    şener salih BMW nasıl gümüş okların bi parçası biraz açarmısn bu lafını.

  28. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    barrichello illaki en çok start alma rekorunu kıracak öyle gidecek :)) 256 start ile riccardo patrese diye bir pilot rekoru elinde bulunduruyor. barrichello'nun sanırım bu yarışla birlikte 254 oldu. 3 yarış sonra geçecek :))

  29. Erhan Zambak avatarı

    Geçen haftaya göre daha sakin ve zevksiz bir yarıştı.Ferrari ve Mclaren performans olarak yerleri değiştirdiler ; değişmeyen BMW'ydi.Görünen o ki BMW bu performansla Ferrari ve Mclaren'i bayağı bir rahatsız edecek.Heidfeld ve Kubica çok iyi pilotlar hatta Ferrari ve Mclaren'in iki numaralarından da iyiler diyebilirim.Bu sezon birincilik değil birincilikler alırlarsa çok da şaşırmamak gerekir.

    Kimi iyi yarış çıkardı , Kubica rahattı…Hamilton konusunda bir şey söylemek doğru değil henüz açıklama gelmedi.

    Massa ne kadar sözleşmesi olduğunu söylese de gelecek sezon Ferrari'de olmayacak gibi görünüyor.

    Son olarak: Barichello sanırım yarışırken konsantrasyon sorunları yaşıyor ve iki haftadır acemi bir pilot gibi cezalar alıyor.Sezon sonunda bırakır herhalde…

  30. sinan bozok avatarı

    Ferrari önde olunca hiç kimse yetişemiyor yalnız.Ama böyle kaçış alanı fazla olan pistlerde aksiyon pek aranmamalı.Bizim pistte umarım bol geçiş olur.

  31. ya Ferrari önde olunca niyese hiç Güvenlik aracı girmiyor geçen hafta biz öndeydik ve aksiyondan geçilmiyordu :)) Önümüzdeki yarış biz yine önde olursak yine aksiyondan geçilmez 😀

  32. erdal çoban avatarı

    Tebrikler Ferro ve Raikkonen.Temiz bir yarış çıkardı Kimi.Bu Lewis nasıl oluyorda Webberin arkasında takıldı 30 küsür tur ya?Ister yagmur set upları olsun,yinede bu kadar takılmaması lazımdı!Alonso Webberin arkasına son turlarda yapıştı,bir hamle denedi geçemedi.Eger Alo bunu o kıçı kırık Renault ile yapıyorsa,Lewis neden koskoca MCLaren ile yapamadı?Garib..Heikki iyi iş çıkardı,ama ben ondan o araçla daha hızlı olmasını beklerdim.Toyota acayıp iyi iş çıkardı,kendilerini aştılar.Bmw çok iyi gidiyor,biraz daha gelişme ile öndeki 2 takımı yakalicak gibi.Kubica yine mükemmeldi.Bu arada tabiki Massa'da o biçimdi.Ferroya layık olmadıgını,ve sıradan bir pilot oldugunu yineledi :)) Seneye bu takımda Rai'ın yanında başka biri kesin olucak.Ben şimdiden yazim;Alonso.Neyse,aslında tatsız tuzsuz bir yarıştı.Umarım Bahreynde daha iyi bir yarış,ve McLaren-Heikki galibiyeti kutlarız :))

  33. Ertan  Akkaş avatarı

    Hamilton'nun pit stop'ında bence sorun mekanikerde filan değildi çünkü orda baya bir kara dumanlar yükseldi.

  34. McLaren on takımı değiştirse iyi olucak.Yeni sistemin bir yararı olmadı gözüküyor.O kapaktan kurtulalım artık

  35. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bu sene hep podyumlar 3 farklı takımdan çıkıyor…

  36. yarıs bana gore cok sıkıcıydı..fazla zevkli gectigi soylenemez..kimiyi tebrik ederim bu yarısta da hakeden oydu..hatasız surdu..lewis yarıs boyunca hic onu bir turlu bosalamadı ve istedigi turları atamadı..webberi gecmesi zordu benzin yukunden dolayı gecilecek tek yer duzluk sonuydu ve benzinden dolayı fazla yaklasamadı ve gecemedi..gecen yarısta kimiyle karsılastıranlar var o hataya bence dusmeyin cunku cok farklı 2 olay..bmwyi tebrik ederim ozellikle kubicayı oda hatasız surdu lewis pitte zaman kaybetmeseydi 2.lik icin mucadele yasayabilirlerdi ama olmadı.birazda sanslı diyelim kubica icin..massaya ayrı bir tsk.dubleye giderken super bir hata yaptı :)sezon baslamadan once zaten yazıyordum burda en azından avrupaya kadar ben massadan bisey beklemiyorum diye ama 2 yarıstada 0 cekmesi supriz tabiki.boyle devam massa :)heikkide iidi fakat biraz daha hızlı olabilirdi lewisle aynı benzin yuku olmasına ragmen yarısın baslarında geride kaldı lewise gore hala yavas oldugu acık..trulli yi de tebrik ederim..toyotatı artık podyumda gormek istiyoruz.hem toyota hem trulli iyi yolda.biraz da sans yardım ederse bu sene podyum gorebilirler.

  37. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sadece yazılanları okuyayım dedim yine olmadı yapamadım herkes herşeyi çok iyi biliyor bunu anladım bir arkadaş tırnağı bile olamaz diyor soracağım nerden biliyorsun nasıl anladın hemen öyle bir yarışta arkadaş ortam gerecek ya fuzuli fuzuli yazıyor bir diğer arkadaş 30 tur yazdı sonra 39 tur diye değiştirdi kusura bakmasın fakat ben mclarenlerin kuru zemin ayarlarıyla yarıştıklarına inanmıyorum buradaki hiç kimsede beni inandıramaz fakat ferrariler avusturalyada kuru zemin ayarlarıyla yarışıyorlardı f1 i biliyorum diyen f1 in tamamına baksın önce ortalığıda kimse karıştırmasın güzel bir yarıştı 8/9 dan kalkıp 3/5 olmak iyi kaybedilen zamanlarıda hesaba katarsak çok iyi mclaren strateji olarak yanlışı uyguladı fakat yanlış strateji ile buralarda ise ferrarinin hızlı halide bu ise mesele yok bmw yi görmektende mutluyum nede olsak oda silver arrows un bir parçası

  38. Erhan avustralyada sorunlu ferrari dısında ne gordun merak ettim:) BMW mclarenden hızlı demişsin ferraridende hızlıydı hızlı tura bakıp konusuyosan.:) dikaktli baktıysan mclaren baska sorunalrla ugrasıyordu.Webber gecse cok fark atacak bir arac yoktu.Sinan kendi kendine gaza getirebilirsin ama ortamı germe.Rai ferrariyi geliştirdi galiba hamiltona laf atıyosun.

  39. Ufuk Şirin kardeşim. Raikkonen böyle bi adam işte. Gerçi sonradan Heidfeld geliştirdi. 1 tur daha olsaydı eminim Raikkonen yine en hızlı turu atardı =)

  40. Tamam raikkonen çok iyi bir yarış çıkarttı ama benim anlayamadığım bi konu var yarışın sonlarına doğru kubicayla 25 saniye gibi müthiş bir fark varken neden en hızlı tur atma gereksinimi duyuyor bunu anlayamadım yani massada gitmişken rai neden boyle bir iş yapma gereksinimi duydu şimdi rainin başına bişey gelseydi (ferrari motorlarının nasıl olduğunu herkez biliyo) bunun hesabını kim verecekti…Rai vermezdi çünkü rai çok şanssız :).

  41. BiggestFanOfKimi ... avatarı
    BiggestFanOfKimi …

    Massa yarışdışı kalınca üzülsem mi sevinsem mi bilemedim!ama Kimi muhteşemdi! "yarıştaki tek sorun podyumda gözüme şampanya kaçması oldu" diybilecek kadar!!!:D umarım sezon boyu böyle muhteşem yarışlar çıkartırız! bu arada Kubica da çok iyi bi iş çıkardı, ayrıca Hamiltonun sağ ön lastiğini "değiştiremeyen" görevlilere teşekkür ediyoruzzz 😀

  42. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    tebrikler ferrari tebrikler raikkonen harikaydınız. ah massam ah ne yaptın ne güzel dubleye gidiyorduk 🙁 kubi ve kova'ya da helal. nick heidfeld 2000 belçika-spa yarışına gönderme yaptı bu heyecanı yaşattığı için onuda alkışlamak gerekir.

  43. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    duzeltıyorum arkadaslar.hamılton webberı 30 degıl 39 tur gecemedı.mesele honda red bull meselesı degıl.sonucta havada karada mc laren red bulldan 2 gomlek hızlı bı araba ve 39 tur arkasında kalması dusundurucu.ustelık malezya sepang da gecıs ımkanı australıa dan cok cok daha fazla.kımse bahane uretmesın.dıle kolay 39 tur ya.webber pıte gırmese yınede gecemıycektı belkıde.

  44. bence ortamı germeyelim sinan.. mc larenler de gayet iyi.. bi yarışa bakarak iplerini çekemeyiz dimi.. geçen yarış da ferrariler berbattı.. en azından mc larenler bu yarıştan güzel puanlar aldılar..

  45. o konuda haklısın Mc Laren.. geçen yarış kiminin yaptığı çok acemiceydi.. herkesi çok şaşırttı zaten.. bu yarışta biraz daha olgunlaşmış 😀

  46. sinan bozok avatarı

    Hamilton Raikkonenin tırnağı bile olamaz.Sizin o aracı geliştirecek pilotunuz yok.Sezon ortasında Bmw bile sizi geçecek haberiniz yok maccacılar

  47. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    kubica ya tebrikler bence kolay değil yaptığı iş aynı şekilde trulli içinde geçerli

  48. dimi nur en azından acemi degilmiş hamilton .bos hareketlerle gecmeye calısacak kadar.:))

  49. Barichello ile Webber olayı 2 farklı şey Red Bull ile Honda bir mi??Ayrıca yakıt yüklerinide söyliyim sana Red Bull çok daha hafifti Hamiltondan ama Barichello Kimi ile nerdeyse aynı yakıt yüküne sahipti…

  50. Ferrarinin hızlı olduğunu zaten Avustralya yarışında görmüştük ama açıkçası bu kadar beklemiyordum :S BMWler gerçekten hızlıydı. Bu yarışta McLaren lerden bile hızlıydılar. Kanıtıda Heidfeld in en hızlı turu kaydetmesi oldu.
    Yarışın yıldızı kesinlike Trulli ydi. Alonso yine şampiyon bi pilot olduğunu gösterdi ve o arabayla alınabilecek en iyi sonucu aldı. Massa bildiğimiz gibi zaten sezon öncesi TC kuralından en çok şikayet eden pilottlardan biriydi. Sebebi anlaşıldı…

  51. ferrarici ve raikkonenci arkadaşlara tebrikler. rai iyi sürdü ve aldı. massa kendi hatasıyla spin attıysa helal olsun daha yarış kazanamaz böyle giderse ama röportajda arkada ilginç şeyler oldu falan dedi yarış dışı kalınca.

    bmw gercekten tek turda hızlı bir araca sahip ve iyi iş çıkardılar. heidfeldin en hızlı turu da bunu gösteriyor. bmw belkide daha iyi osnuc alabilirdi buradan ancak startta trullinin gazabına ugradılar. belki alonsoda bu kadar erken geçilmeyecekti startta ancak trulli alonso ve heidfeldi kilitledi ilk virajda sol tarafta ve sağ bomboş kalınca mclarenler ve diğerleri geçti. neyse artık bmwye tebrikler. heidfeldin alonso ve coulthardı geçişi muhteşemdi.

    mclaren biraz yavas göründü ancak yagmur ayarları mı vardı diye merak ediyorum. umarım daha yakın olurlar öne bahreynde.

    alonso renoya ragemn yine iyi iş çıkardı ve puanı aldı.

    yarışın ortalarından sonra yagmur yagsa süper olacaktı ama neyse artık geride kaldı. güzel bir sezon olacak inşallah.

  52. Heikkiyidi tebrik etmek lazım çok sakin yarıştı ve hata yapmadı motorunuda korudu..

  53. bu arada bir not düşmek istiyorum, geçen yarışta 16 tur boyunca raikkonen barrichelloyu geçememesiyle şimşekleri üzerine çekmişti.. bu yarışta da hamilton webberi geçemedi, ta ki 2. pit stopa kadar.. demekki böyle olaylar olabiliyormuş 😀 😀

  54. Ertan  Akkaş avatarı

    Bence hemen havalara girmeyelim. Çünkü Ferrari motoru kullanan Vettel'in motoru iflas etti yani bence Ferrari'nin bu konuda daha çok çalışması lazım.

  55. Ferrari zaten avustralyadada hızlıydı yanlız bunu gösteremedi yaşanan talihsiz olaylar yüzünden.Sepang da bu nu göstermeyi başardılar.

  56. tebrikler Kimiye..Yarış gerçekten fiyaskoydu..Pit stoplar yüzünden 15-16 sn kaybetti Lewis gerçekten yazık oldu Heikkinin bile önünde olabilirdi Hamilton..Bu yarışta böyle geçti umarım takım mekanikerleri önümüzdeki testlerde bu pitstop işine çare bulurlar çünkü benzin dolumu bittiği halde hala ön lastik takımı tamamlanmamıştı zaten ilk pitstopta 12-13 sn kaybetmişsin birde 2.ci pitstopta 2.5-3 sn kaybettik yinede aracın performansından memnunum Ferrarilerin uzun sürüşlerde çokda ileride olduğunu düşünmüyorum McLaren,Ferrari ve BMW birbirine yakın Hamilton sürekli önü kapalı şekilde turlar attı bi kaç kere açıldı önü ve 1-1.5 sn daha hızlı turlar atmaya başladı neyse Massaya teşekkür ederiz Avustralyada bizde double yapabilirdik ama nasip değilmiş bugünkü doublede size nasip değilmiş ama pilot hatasından dolayı olması ferraricileri baya sinirlendirmiştir..

  57. Kırmızıyı İzle Kırmızıyı Düşle.. Forza Ferrari Go Kimi Go!! Kokusu Çıkmaz. Hızlıydık ve İspatladık. qeçen yıl melbourne de sorun yaşamıştık bu yılda böyle oldu. ama şimdi ne oldugunu gördünüz. Dayanıklıyız.

  58. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu arada ferraaıde bı baba yıgıt tokmu su massa nın tazmınatını verıp kovacak.dumduz yolda gıderken bıle pıst dısına cıkıyor ya.onundekı takım arkadasın zaten arkanda kımse yok .ne dıye zorlarsınkı.hanı bırını gecmeye celısırken spın atarsın eyvallah.arkandakı senı gecmeye calısır savunma yaparken pıst dısına cıkarsın gene eyvallah.kım gelırse gelsın bu massa dan ıyı olur bundan emınım.startta bıle kımı bıraz zorlasa gececek gıbı oldu ama son anda ayagını gazdan cektı.bu massa ferrarıye EXTRA SMALL gelıyor bence

  59. Ertan  Akkaş avatarı

    Tamam ya Massa bu takımda ki sonu şekilllenmeye başladı sanki 😀 Arkadaşlar şunu hemen belirteyim Massa verdiği röportajda spin atmadan önce arka lastiklerde bir vibrasyonun oluşup garip seslerin çıktığını söylemiş… Yani bence hemen yüklenmemek lazım bir bakalım acaba ne oldu yok ama bu pilotaj hatası ise Massa'nın işi çok zor olacak gibi duruyor. İnşallah kendini toplar. Bu arada bir Kimtaraftarı olarak kendisini ve Ferrari'yi Kubica'yı BMW'yi ve Heikki'yi tebrik ediyorum.

    /////SFM\\\\\

  60. güzel bir yarıştı.. raikkonen melbourne'deki acemiliklerini yapmadı ve çok güzel bir yarış çıkararak galibiyeti haketti.. en iyilerden biri de trulliydi, iyi mücadele etti, temposunu yarış sonuna kadar korudu ve takım için 5 puan aldı.. bmwlerde bu sezon iyi başladılar ve istikrarlı gidiyorlar.. kubicaya tebrikler.. hamilton bu yarışta kendini pek gösteremedi, birtakım şanssızlıklar yaşamasına rağmen yarıştan puanla ayrıldı.. eminim bahreynde geri dönecektir.. massaya üzüldüm ve şaşırdım açıkçası.. yazık oldu..

  61. ali eymen topbas avatarı
    ali eymen topbas

    bmw bu yarış yine elinden geleni yaptı ve 2. oldu çok mutluyum 🙂

  62. tebrik ederim.Massa nın ki lastiklerden kaynaklanıyodu galiba.McLaren onlerde cok sorun yasadı.Ferrarinin 1 yarıs sonra çekiş sorununu düzeltmesi ve hızının artırması ilginç.Çıkar kokusu:)ECUda B planı devreye girdi galiba .Yagmur olmadı ama güzel yarıştı.Tebrikler Ferrari tebrikler BMW.

  63. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    harika bır yarıs oldu bu.kımı cı olarak cok sevındım.sımdı bır kac tespıtım var uzeıne alınan alınabılır.polemık yaratmak ısteyen le ısım olmaz.sımdı gecen sene brezılya yarısını ve sampıyonlugu kımıye massa hedıye ettı dıyen f1 den anlamaz arkadasarıma soyle demıstım.gecen sene kımı gerıden gelıp pıte sonradan gırerek fransada hamıltonu ıngılterede alonsoyu gectı demıstım..bu gunun brezılyadan ne farkı vardı.massa pol de kalkmıstı kımı arkasaında farkın acılmasına ızın vermeden gıtmıstı.ıkıncı pıtlere kadar.kımı massa dan 3 tur sonra gırerek ve en hızlı turları ustuste atarak farkıkapattı ve pıtten cıktıgında massa nın onunde cıkmıstı.ama bazı GAFILLER massa kımıye vermese gecemez sampıyon olamaz dı dıolardı.bu gun de mı massa hedıye ettı.yıne arkasında farkın acılmasına ızın vermedı.en fazla 1.9 sanıye acıldı fark.massa pıte gırdıgı an kımı en hızlı turu atıp yıne pıtten massa nın onunde cıktı.hadı tesaduf dıyelım.massa spın atana kadar kımı farkı 5 sn ye ye cıkardı.f1 den anlıyan arkadaslar bunun su anlama geldıgını bılırler.kımı herzaman massa dan hızlı.gecen yarısta mc larencı bazı arkadaslar 17 tur barıcello nun arkasında takıldı kaldı dedıler.hos enınde sonunda gectı ama neyse..hamılton 30 tur webber i gecemedı yaaa.demmekı atıp tutmakla omuyor arkadaslar.gecen aus yarısı kımı ıcın bı kazaydı demıstım.oyle oldugu ortaya cıktı.bundan sonra elbette kazalar olacak ama bence kımıyı massa da durduramaz hamılton da

  64. Yerine Alonsomu gelir,Vettelmi bilmiyorum ama Massa seneye bu takımda olmayacak gibi…

  65. Ferarriyide ve kimiyide tebrik etmek istiyorum gerçekten çok iyi bir yarış çıkardılar..Massaya gelince sanırım pistte spin atan tek kişiydii onuda tebrik etmek istiyorum bize yardım ettiği için..

  66. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    massa tc siz sürmeye alışamadı, stefano nun hareketide 'şimdi çakacam bitane' şeklindeydi

  67. ferrari kimi avatarı

    Massa bu seneki iki yarışta attığı iki spin ile bence kendi ipini kendi çekmeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir