Whitmarsh: "Hamilton Suzuka'da Kazanabilir"

yazar:

kategori:

Whitmarsh “Bu yarıştan sonra tabiki hayalkırıklığı yaşıyor ancak Suzuka’ya gittiğinde bu zihninden silinecek. Ve ona hızlı bir araç verirsek yarışı kazanabilir. O, bu şekilde olmasına odaklanacak.” dedi.

Whitmarsh, Monza’dan sonra olduğu gibi Singapur’da yaşananların ardından Hamilton’la özel bir odada konuştuğunu ve ona kendisine çok yüklenmemesini söylediğini belirtti.

Whitmarsh “Lewis’le konuştum. Hayalkırıklığı yaşıyordu ve o çok tutkulu birisi. Ona, insanların kendisine ucuz saldırılarda bulunacağını ancak gerçekleri görmesi gerektiğini söyledim. Riskli bir geçiş yapmadığını ve hata yapmadığını söyledim. Şanssız olduğunu ve bunun motor yarışları olduğunu, artık önümüzdeki yarışlara odaklanması gerektiğini belirttim.”

” O da bunu biliyor ancak podyumda olması  ve şu anda şampiyonada lider olması gerektiğini bildiği için bunu biliyor olması hayalkırıklığı yaşamasını engellemiyor. Böylesine 2 yarış biraz yaralanmasına neden oldu. Ancak o zorlu bir rakip; geri dönecek ve Suzuka’da güçlü olacak.” dedi.

Whitmarsh, Hamilton’un Suzuka’da kazanabilecek forma dönmesi halinde Mclaren’in diğer yarışlar için önemli güncellemeler getirmek zorunda olduğunu söylüyor.

Whitmarsh “Harika bir şampiyona oluyor. 5 pilotun yarış ve şampiyonluğu kazanma şansı var ve ben onları değerlendirmeye çalışmıyorum.”

“Kendi performansımıza bakmak zorundayız, kendi aracımızı hızlandırmalıyız ve her zaman olduğu gibi paketimizi geliştirmeli, hataları azaltmalı ve elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” dedi.


Yorumlar

  1. foza alonso arkadaşım Red Bull her pistte güçlü olabilir sen düşünme orasını :)) Red Bull cadde pistlerde değil orta ve yüksek down forcelu pistlerde güçlü ve sıradaki bütün yarışlar RB6 ya uyacak pistler..Ayrıca mevzu bahis F1 heran herşeyin olabileceği bir sporda pole Ferrari alcak Alonso yarış kazancak gibi bir iddaa atmak F1 mantığına uymamaktadır..Son iki yarışın kritiğini yaparsak Monza'da Red Bull'un güçsüz olacağını sağır sultan bile biliyordu ama 4.lük aldılar ki böyle güçsüzlüğe can kurban Singapur'a gelirsek kişisel beceri ön plana çıktı Alonso RB6 da kullansa o yarışı alırdı şu bir gerçek Alonso Singapur'un en başarılı ismi..Bukadar uçmanın manası yok kalan yarışlara favori aranıyorsa bu kesinlike RED BULL RENAULT F1'dır saygılar…

  2. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    redbullun en güçlü olacağı pist cadde pistler mesela monaco kalan yarışlar içindede singapur en güçlü olması beklenen pistti yani kalan yarışlarda pole ferrarinin yarışlar ise inşallah alonso nun olacak ve alonso 2010 dünya şampiyonu olarak en iyi olduğunu birkez daha gösterecek

  3. ya yağmur yağarsa suzukada ne olur

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kerim şişman hoşgeldin.Yanılmıyorsam epeyden beri yoktun.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Grand chelem listesidir.
    (pole pozisyonu + birincilik + en iyi tur zamanı + yarışın başlangıcından sonuna kadar birinci sırada olma).Yani hattrickin bir üst versiyonu.
    Şimdi kimler bunu kaç kere yapmış ona bakalım.

    1 Jim Clark 8
    2 Alberto Ascari 5
    3 Michael Schumacher 5
    4 Jackie Stewart 4
    5 Ayrton Senna 4
    6 Nigel Mansell 4
    7 Nelson Piquet 3
    8 Juan Manuel Fangio 2
    9 Jack Brabham 2
    10 Mika Hakkinen 2
    11 Mike Hawthorn 1
    12 Stirling Moss 1
    13 Jo Siffert 1
    14 Jacky Ickx 1
    15 Clay Regazzoni 1
    16 Niki Lauda 1
    17 Jacques Laffite 1
    18 Gilles Villeneuve 1
    19 Gerhard Berger 1
    20 Damon Hill 1
    21 Fernando ALONSO 1*(şimdilik)

  6. kerim sisman avatarı

    alonso rahat alır

  7. ne kadar yaratıcısınız ya :))). neymiş ferrari singapurda son sektördeki hızıyla kazanmış :). yaw arkdşm redbull sıngapurda ilk sektörde en hızlı takımdı 2 sektörde alonso daha iyidi. düzlkte sıngapurda redbull ferrariden daha hızlıydı neye dayanarak son sektördeki hızıyla kazandı diyosun… ferrari yumusaklastikle redbulldan daha hızlıydı ama ama sert lastklte redbull daha hızlıydı olay bu. bide allah için 2 yarışıdı ha kederek kazandık bidi bidi etmeyin ya.

  8. Button a hızlı bir araç vermek yetmez sürüş sitiline uygun bir araç vermeniz gerekir. Lewis ise her türlü max. her araçtan çıkaran bir pilot. Hızlı bir araç verirsek kazanır denmiştir Button kazanır yada kazanamaz, biz şimdiden bahsediyoruz. Button artık bu sene şampiyon olamaz kimse kendini kandırmasın. Şampiyonluk şansı bulunan pilot Lewis dir ve takım artık onudesteklemek zorunda çünkü tek bir pilotu desteklemek her zaman bir avantajdır bir çok örneğide var.

    Lewis e şımarık diyorsunuz o 22 kişi size soruyorum; takımı bir yarışta ikinci pilot statüsünde bulunan bir pilot daha hızlı diye birinciliğe gitmesine izin veriyor ve bunu anlayan 1. pilot yarışı kazanamayacağını anlayınca takıma beni desteklemiyorsunuz diyor. Üstelik o takımın takımlar kılasmanında da şampiyonluğu kovalıyor olması bu 1. pilotu hiç ilgilendirmediği burdan anlaşılıyor. Ve bunu yapan Alonso Renault dayken şımarık olmuyor Lewis kaza yapınca takım ona destek verdiği için şımarık oluyor vay…

  9. Mclaren Hamilton u bu sekilde simartmaya devam ederse daha cok beklerler sampiyon olmayi. Tamam pilotunu desteklersin ama her hatasindan sonra o superdir bitanedir asla hata yapmaz aman lewis sen bakma onlara bu pistler senin istedigin gibi surebilirsin istedigin yere burnunu sokabilirsin demek ne kadar dogru? Ayni destegi Button`a veriyormusunuz? Habere bakilirsa son sampiyon size 1-2 numarayi getiren Button umrunuzda bile degil, Neymis efendim hizli bir arac verebilirsek Suzuka`yi Hamilton kazanabilirmis, Button kazanamaz yani! simartin zaten simarik olan hic bir pilota saygisi olmayip her yere agresiflik adi altinda burnunu sokan simarik cocugunuzu, simartin..

  10. Stefano sesini duymuş olmalı ki öyle bir şey yapmış.Mclaren gibi bir takımın Ferrari gibi bir takımı kaale almaması mümkün mü?Ya sen yazılanı yanlış okudun ya da verdiği demeç tamamen psikolojik.
    Bu arada bu açıklama da tamamen motive etmeye yönelik bir açıklama.Mclaren e artık sadece yarış kazanması yetmeyecek aynı zamanda Alonso ve Webber in yarış dışı kalmasını da beklemek zorunda kalacak.

  11. Aslında Burak böcek arkadaşımız iyi bir noktaya değindi,bende birkaç kez yazdım,
    mclaren yönetimi ve pilotları yarış arefesinde ki demeçlerinde ferrari hiç yokmuş gibi sadece redbuldan bahsediyorlardı,bu sezon başından beri böyleydi,hatta bir yorumumda dominicaliye onurunuz varsa bu tutuma cevabınız yarış kazanacak ve şampiyon olacak bir araç üretererek cevap verirsiniz demiştim,umarım sezon sonunda gerçekleşir.

  12. Red Bull aracının iki yıldır akıcı ve hızlı virajlarda üstün olduğu bir gerçek. Ancak Red Bull'un sıralamaları yine rahat geçirdiği ve duble yapması beklenen Silverstone'da henüz çıkışına yeni başlamış olan Ferrari'nin fazlasıyla güçlü olduğunu da unutmamak lazım. Her ne kadar talihsizlikler nedeniyle bunu sonuca yansıtamasalar da.

    Red Bull yavaş virajlı ve yüksek yere basma kuvvetli pistlerde bu sene gelişmiş olsa da, hızlı virajlar geçen sene İngiltere'den önce neredeyse baştan yaratılan RB5'ten beri en iyi oldukları şey. O yüzden avantajları olacaktır.

    Pistin McLaren'in güçlü olacağı kısımları da var tabii ki. Düzlüklerde fark kapatacakları kesin. Ama yarış kazanabilecek tempoyu tutturabilirler mi? Bunu ancak o pazar günü göreceğiz.

    Kimsenin uçup gitmeyeceğini düşünüyorum. İnanılmaz farklar ya da kopukluklar olmayacaktır sanırım. Yine şampiyonluk adaylarından biri yarış dışı kalabilir ve bu da Webber olabilir gibi geliyor-ki bu konuda umarım yanılıyorumdur.-

    Yalnız bir düzeltme yapalım Spa'da Lewis Hamilton 1. ve 3. sektörlerde pistin en iyisiydi ve Red Bull'lardan açık ara öndeydi, ancak 2. sektör beklendiği gibi Red Bull'larındı. Eğer hatam yoksa McLaren cuma antrenmanları dışında 2. sektörde Red Bull'u alt etmedi.

    Yine de Formula 1'de kesinlik yok ve yarış bitmeden ne olacağını söyleyemiyoruz, bakalım beklentilerin ne kadarı karşılık bulacak.

  13. Suzuka ile Spa arasında danfors farkı var başkada fark yok bana kalırsa. Red Bull un aracı düşük danfors da hızlı yön değiştirmelerde ne kadar önden kaydığını dikkatli olan görmüştür bana kalırsa. McLaren tur başına 0.5 daha hızlıydı Spada belki biraz daha az.

    Webber Kubica yı bile geçememişti. McLaren a nasıl yetişsin.

    Suzukada ilk sektör Spa nın ikinci sektörüne benzemekte ama tam değil tabi. Spa da ikinci sektör McLaren en hızlı araçdı ve 1 ve 3 de birlikte yanlış hatırlamıyorsam.

    Singapur u düşünürsek araç çok gelişmiş. Lastikleri iyi koruyamadık diye bukadar fark oldu. Lewis in araç üstü kamerasını göstermişti 25. tur filan araç hızlanmıyordu adeta.

    Ben kesin konuşuyorsam normal şartları ve bu verileri göz önüne alarak konuşuyorum. Bir kes daha söyliyim,

    NORMAL ŞARTLARDA…

  14. "burak bocek" Alonso Singapuru Son sektördeki hız farkıyla kazandı.

    Hadi bunu geçtik ben kendi düşüncemi yazıyorum sana saçma gelir gelmez bunu site tarafından uygulanmakta olan oy vermeyle gösterebilirsin.

    Kesin tahminlerde bulunmak yasakmı bide hükümet bunudamı değiştirdi anayasayla birlikte?

  15. suzukada yarış kazanacak bir araç vermeniz için aracı epey geliştirmeniz gerek whitmarsh bey.

  16. vettel yarışlarda genel olarak sorun yaşamıyor, geçişlerde sorun yaşıyor. eğer sorunsuz geçirdiği yarışlara bakarsak gayet iyi gidebiliyor. son yarışta da sürekli takipte olmasına rağmen hatasız gitti. ama geçişe çıkınca adam kontrolü biraz kaybediyor 🙂

    http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/10528-japonyada-vettel-rahat-kazandi-haberi.html

  17. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    burda sıralama vettel alonso webber olur yarıştada vettel yine kaza yapar alonso alır 1.liği bu bi tahmin:Dvettel sadece tek turlarda ii genel olarak yarışta sıkıntı yaşıyo tecrübe eksikliğinden dolayı

  18. ya burak kardeşim bırak herkes yorumunu yazsın kötü bir söz söylemedikten sonra burada bir sorun yok ki senin ifadende gerçektende küçümseme ve alay etme gibi anlaşılıyor.

  19. burak bocek avatarı

    Sorunum bu değil aslında tek sorun o değil yani biz zaten her yarış yok sayılıyoruz ama benim karşı çıktığım asıl noktayı sende anlayamamışsın wrc rai.En son yazdığım yorum özetliyor ama ağzından da bal damlıyor inşallah yaparız tabi

  20. burak arkadaşımızın sorunu anlaşılmıştır birazda ferrariden bahsedelim tamam kardeş suzukada ferraride bir aksilik olmazsa bütün sektörlerde hızlı olacak ve duble yapacaktır.

  21. burak bocek avatarı

    Aracın piste uyması ayrı bir şey,hangi sektörlerde rakibiden zayıf olduğunu bilmek hangi avantajınla bunu kapatabileceğini bilmek ayrı bir şey ama arkadaş aşağıda kesin bir yargıdan söz ediyor.Bir koşul sağlanırsa her türlü alırız diyor senin gibi analizde bulunmadan yada bence alırız demeden.Ben de bunu garip bulduğumu söylüyorum üstelik sen neden atladın ki ben aşağıda yazan arkadaşa böyle söyledim.Kesin konuşmalar bana hep ters gelmiştir.Pazar yarış uzun ve iş sandığınız gibi gitmeyebilir.0.1sn den fazla yemediğiniz taktirde yarışı kaybedebilirsiniz.Bir sürü şartın oluşması lazım 55 60 tur dönücekler kaç tur sen 0.1sn den bahsediyorsun yada ilk sektörde yediğini kesinlikle kazanabilecek misin?Benim itirazımda aslında buna zaten.Burda bir kaç arkadaş her yarış kesin tahminlerde bulunuyor ama hiç biri tutmuyor

  22. burak bocek avatarı

    f1 bu burda böyle basit bir yaklaşımla yorum yapılırsa bana komik gelir.daha geçen singapurda arkadaşın teki rblerin ardında ancak 3.olursunuz dedi her yarışa zaten rb yada mclaren çekişiyor kimse ferrariyi konuşmuyor hayır pist ilk sektörden de oluşmuyor sadece.ayrıca her türlü alırız demek kesin bir yaklaşımdır yeter ki orda 0.1sn hızl olalım.pazar yarış uzun kardeşim ya bi aksilik olursa o zaman ne olucak yada ya 0.1sn fark yedin ama orta sektörde de 0.1yedin ne olcauk yani ben bu bakışı mantıksız bulduğumu söyledim o zaman bende sana derim yarışta ilk sektörde 0.1sn hızlı olursak kesin alırız nedir bu mantıklı mı

  23. burak bocek avatarı

    ne havası kardeşim sizin tahminleriniz olaya yaklaşımınız bir garip olay ilk sektördeki 0.1sn fark yeme yada yememe değil.neye dayanarak bu kadar kesin tahminler yapıyorsunuz.saçma sapan konuşmayın ya her yarış burda aynı adamlar şöyle olur böyle olur diyor bari bence kazanırız deyin.çok fazla bahis şirketleri gibi konuşmaya başladınız alt üst falan da dersiniz artık

  24. bakış açısında bir gariplik yok ilk sektör fark o kadar olursa düzlükteki hız avantajızla alırız diyor ben de öyle düşünüyorum ama ilk sektör o kadar yakın olmamız çok iy parçalar gelmezse imkansız
    başkalarının sözlerini aşağılayacak yetide misiniz önce onu oturup düşünmelisiniz
    veya aksi durumun sebebini açıklarsınız biz de sözümüzzü geri alırız ne bu havalar anlamadım?

  25. burak bocek avatarı

    0.1sn fark yemezseniz her türlü alıcaksınız öyle mi?Allahım ya bu nasıl bir bakış açısıdır

  26. Alonso bu yaruşta bir şansızlık yaşamazsa,yani yarışdışı kalmazsa yüzde 90 ŞAMPİYON.

  27. Redbull bu sene marka ve pilotlarda şampiyon olur…Başka biri olursa benim için sürpriz olur..

  28. @ MagicAlonso

    sana katılıyorm kardeşmm.. Button, Hamilton'u startta geçti diyebiliriz ama bilerek erken frenaj yaptı..

  29. Yusuf  Hitay avatarı

    bir gariplik olmazsa zaten redbull un en rahat olacağı pist burası.

    singapurdaki gibi ferrari de baş edemeyecektir rb6 ile.

    martin güncelleme falan gelicek diyor ama rb6 yı durdurmaya yetermi bilinmez.

    bu formula 1 ne garip spor. İllegal bir avatan sağlıyorsun, sonra bunun yasak olduğu ortaya çıkıyor ama sen bu avatanjı zaten sezonun çoğunda kullanmış oluyorsun, ee bu saatten sonra yasaklasan ne yasaklamasan ne ? yani sözün özü illegalde olsa legalde olsa kurnaz yöntemler bulmak lazım, kurallar dahilinde mükemmel bir araç yaratmak mümkün değil.

  30. Suzuka'yı Vettel alacak gibime geliyor

  31. MagicAlonso avatarı

    zaten singapurda button lewisden daha iyi bir start alıp hem onun ilerisinde hemde iç tarafta olmasına rağmen çok fazla yavaşlayıp lewisin önüne geçme istemedi.Fakat suzukada ilk sektörde redbull özellikle mclarene çok büyük fark atacaktır.mclaren de bu farkın büyük kısımını son sektörde kapatır

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    @f1ilyof1

    vettel ya da webber çarpmazsa tabi 🙂

  33. McLaren ilk sektörde 0.1 sn den fazla kaybetmesin yarışı her türlü kazanır.

    Tabi normal şartlarda Webber i saymazsak.

  34. Artık Button şampiyon olamayacağını Monza dan sonra anlamıştır. Basına yansımasa da takım Lewis i destekliyor artık. Button Lewis den yavaş kaldığını kabul etmesi bunu gösteriyor. Zaten artık markaları almamız yüzde 20 ihtimal belki daha düşük. Tek şansımız Pilotlarda şampiyonluk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir