Jordan: "Schumacher Kovulmayı Hakediyor"

yazar:

kategori:

Singapur yarışından sonra BBC’deki programda konuşan Jordan “Şu soruyu soralım. Eğer Michael Schumacher Michael Schumacher olmasaydı, şu anda Mercedes’te yarışıyor olsaydı, gelecek sene yine aynı koltukta olabilir miydi? Bana göre hayır. Üzgünüm. Bu sefer daha tartışmacı olacağım. Ben olsam onu kovardım. O, gösterdiği performansla açık bir şekilde yeteri kadar iyi değil.”

“Takım arkadaşına göre hiç iyi iş çıkaramıyor. Takım arkadaşı hep önlerde. Michael bunları dediğim için üzülebilir ve öyle olmalı. 7 dünya şampiyonu bu tür yarışlar çıkararak şanını ve başarısını risk altına sokmamalı.”

“Bana göre o en hızlı, muhtemelen en tartışmalı ancak en harika yarış pilotu oldu. Bu benim görüşüm ve o da 41 yaşında olduğunu ve 21 yaşındayken yaptıklarını başaramayacağını kabul ediyor. O zaman neden bunu yapıyor? Kendisine neden bu acıyı çektirdiğini anlayamıyorum ve bildiğiniz gibi onun gelecek sene yarışmayacağını söyledim ve bu haber oldu. Ben onun gelecek sene yarışacağını düşünmüyorum.”

“Hâlâ aynı şekilde düşünüyorum ve bu kararın gelecek ocak ya da şubat ayına kadar ertelenebileceğini düşünüyorum çünkü karar Mercedes’in yeni aracının ve yeni Pirelli lastiklerinin ne kadar iyi olduğuna bağlı olacak. Eğer yeteri kadar iyi olmazsa devam edeceğini düşünmüyorum. Bir sene ile paçayı yırtabilir. Ben onun ismini düşünüyorum. Bana göre kimse daha 7 şampiyonluk yaşayamaz ve bir sene daha bu şekilde devam ederse ismine büyük zarar vereceğini düşünüyorum.”

“Bu sene çok cesurca bir karar verdi ancak aracı iyi değildi ve başarılı olamadı. Şimdi tekrar emekli olursa acı duymaz. Sorun, gelecek sene de devam eder ve kazanamazsa olur ve katliama uğrar. Bu felaket olur.” dedi.


Yorumlar

  1. yine aynısını yaptı site yönetiminin dikkatine

  2. şunu berak ediyorum f.****** yazınca yıldız çıkıyor nedenini öğrenebilirmiyim

  3. shumi arkandaki arabayla yarışırsan ne sevinirim biliyonmu?

  4. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Schumi'yi kovmak mı????

    MSC'nin 2010 performansını yeteli görmüyorum tabii ki . Ama F1'de tarih yazmış bir efsanenin "kovulması"büyük yanlış olur kanaatindeyim. Eger Schumi kalmak isterse MGP bir sans daha vermeli.Harbiden çok nankör spormuş şu F1 . Schumi bile ne hallere düştü

  5. Hani güzel bir söz var"İnsanlar gemilerin limana nasıl geldiği ile değil,gelip gelmediğiyle ilgilenir" diye.yani sonuca bakıyorlar.Ahmet arkadaşım biraz nasıl kısmı ile ilgilense sanırım bu sözleri söylediğine pişman olacaktır.

  6. eddie neden lanet olası çeneni kapatmıyorsun formula 1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu senin gibi bir ucubeyi dinliyecek bence schumi sırf bunlara inat devam edecek ve inşallah seneye şampiyon olur.

  7. 21 yıldır şampiyonluga hasret Ferrarinin 2000 öncesinde Schumacher ile başladığı gelişimleri araştır. 2. Şampiyonlugunu aldıktan sonra altındaki iyi aracı bırakıp bu takımı nerelere getirmiş ona bir bak. Schumacher'in ne olduğunu o zaman anlarsın arkadaşım.

  8. Ahmet Kara 2000 öncesinide bir araştır öyle gel bakalım.

  9. Yahu arkadaslar oyle diyosunuz da 5 sampiyonlugunu 2000-2004 yillari arasi aldi, o donemin Ferrari aracina bi bakin..
    2000: Schumi 108 Mika 89
    2001: Schumi 123 Coultard 65
    2002: Schumi 144 Montoya 50
    2003: Schumi 93 Raikkonen 91
    2004: Schumi 148 Button 85

    Farklara bi bakarmisiniz? sadece 2003 de Mclaren Kimi ile biraz zorlayabilmis diger sezonlar Ferrari hep uzak ara en hizli arac..

  10. ben ****** kimi ve kubikayı çok seviyorum. bu basının sayesinde Shumiyide sevmeye başladım. basın siz bununla daha çok uğraşın ben ce şumi daha iyi motive oluyor

  11. Bay Jordanın amacı nedir çözümlemek çokta güç degil. Silinmiş gitmiş bir isim olarak ancak Efsaneye taş atarak gündeme gelebilecegini iyi biliyor, ve şuana kadar oldukça başarılı bu konuda kendileri. Söyledikleri arasında doğru şeylerde var kabuldur, ama görüyoruz ki bu adamın sene başından beri bir kaçtane SChumi hakkında söylemler oldu ve sürekli olaya tek açıdan bakıyor. Yani bu adam 3 yıllık bir aranın ardından bambaşka bir seri gibi değişen Formula 1 e dönmüş, kendi stilinin tersine olan bir arac eline geçmiş hiç umrunda degil tabi bunlar. Bu başarısızlıgı Schuminin yeteneğine vuran adamın aklından şüphe ederim ben. Yaşıda sırf etken degil, bir çok etken sayılabilir. Formula 1 deki büyük değişim, araç ile uyumsuzluk, lastiklerde yaşanan sıkıntı bir kere Schumi aracına güvenemiyor bu açık. Yarışı izlerken bakıyorsun, herkesin araç üstü görüntülerini görüyorsun Schumacher'e geldiginde bir gariplik oldugunu direk hissediyorsun, gridde en çok kontra veren pilottur bu yıl, araç ile resmen güreşiyor durumdan rahatsız olduguda açık. Seneye elinde uygun bir araç oldugu zaman bu konusan insanlar neler söyleyecek çok merak ediyorum. Yeterki araç iyi bir araç olsun, gerisi Schumiye kalacaktır ve oda gerekeni yapacaktır.

  12. bence hiç kimse endişelenmesin schumi seneye mutlaka gridde olacak.schumi savaşçıdır savaşmadan bırakmaz.ancak seneye performansı ne olur o ayrı konu.

  13. 2006 yılındaki on board kamerasıyla mercedesteki on board kamerasından schumiyi izleyin sorunun araçta oldugunu anlarsınız.Ya kardeşim adam istediklerini yapamıyor mercedes sürüş stiline uymuyor işte anlasılmıyor mu bu konu hala.F1'de Kırılmamıs rekor bırakmayan adam için tesadüf diyebiliyorsanız f1'i izlemeyin.Bu söylemi anca caylak f1 izleyicileri dile getirir.Schumi f1'in tartısmasız gelmiş geçmiş en iyi pilotudur.bunu tartısmanın manası yok.

  14. ayrıca schumi hakkında böyle ileri geri konuşanlara çok sinir oluyorum. elime geçirsem baya bir hırpalardım. 2011 de schumi olmazsa diye çok endişeleniyorum. inşallah devam eder.

  15. bence sırf bu söylenenler yüzünden schumi gelecek senede devam eder. böylelerine pabuç bırakmaz diye düşünüyorum.2011 de iyi bir araçla şimdi şampiyonluk için yarışan o beş pilota kök söktürür bu hırsla. çünkü schumi bu durumlardan dolayı çok doludur 2011 de her şey istediği gibi olursa iyi patlar.

  16. 1-Mika Hakkinen
    2-Lewis Carl Davidson Hamilton
    3-Kimi Raikkonen
    4-Jenson Button
    5-diaz

    son şampiyonlardan sadece "Michael Schumacher" Mercedes amblemini taşımamıştı.

    O da bunu yaşadı.

    Ve herkes biliyor, önümüzdeki yıl hızlı bir araç ona verilirse dalya yapmak için canını dişine takacaktır. ne de olsa o bir insan değil, bir bioroid.

  17. 4 sene içerisinde araçlar önemli değişikliğe uğradı. 2006'da bırakıp 2010 da başlarsan bu yeniliklere direk adapte olamazsın çünkü sen 2006 yılındaki araçları biliyorsundur. Yarıştığı pilotlar ise bu değişikliklerin ve gelişimin içinde olan pilotlar alışkınlar. Hani bu yeni bir şehire taşındığında adaptasyon olayı gibi, bunu kendiside söylüyor dikkatli izleyenlerde anla Schumacher sert ve etkili direksiyon hareketleri yapan bir sürücü aracın arkasının kaymasını önemsemez fakat ön kısmı hep kontrol altında tutmak ister bu isteğine ne Mercedes nede Bridgeston cevap veremiyor.

    Dikkat edilirse Alonso'nunda sürüşü serttir fakat Ferrari Schumacherden kalma bir alışkanlık ön taraftan kolay kaymaz.

    Schumacher Redbull sürüyor olsaydı şuanki puanı Webber ve Vettel'den daha yüksek olurdu.

  18. ahmet kara, schuminin bu sene haricinde gösterdiği hızı eğer sorgulanacaksa bu formula 1 hiç yapılmasın daha iyi. bir adam rasgele 7 kere şampiyon olabilir mi okadar hızlı, komple, üst düzey bir pilot olmasa? o adamki bunu başarmış, onu eleştirenler haklı da eleştirebilir ancak senin dediğin gibi bir tutum içerisinde olanlar sadece ekmek peşindedir başka bir şey değil. schumi gerçekten hızlı değilse kim hızlı bu formula 1'de? raikkonen okadar hızlı oldu da noldu? 1 kere şampiyonluk kazanabildi okadar sezonda.

    evet schumacher en hızlı araçlara da sahip olmuştur ancak o en hızlı araçlar da gökten zembille inmemiştir. çalışarak olmuştur hepsi

  19. ya ahmet kara arkadsım ole ******* afedersın yorum yapmısınkı yanı tanımıyorum senın ustune bu adam ferrayı bu hale getıren adam ferrarının en yavas oldugu 96 97 98 99 yıllarında dahı ınanılmaaz bır mucadele ıle sampıyonluk yarısında bulunmus kısı 95 yılında verstappen takım arkdası sadece bır kere podyuma cıkmısken o sezonu neredeyse domıne ettı ve verstappen o ınsan degıl baska bır yerden geldı yakıstırması yaptı sadece su gunku yarıslara bakarak yorum yapmayın eger hala en hızlı arac tartısması yapıyorsan ındırrsın f1 dekı gecmıs yıllardakı yarıslar ızlersın bı ogrenırsın

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    shumiye haksızlık edildiğini düşünüyorum, pist üzerinde bu kadar rekabetçi araçlar ve şampiyon pilotlar varken, ayrıca bu sezonki kural değişikliklerini düşününce(Bu sezon vasat bi araçla hiçbir pilot kendini gösteremez, yakıt ikmali olmaması, sıralama seans stratejilerinde takımlar arası fark olmaması vs) çok zor , oysaki geçen sezon alonso vasat ötesi bi araçla pol alıp, podyum bile görmüştü, ama geçen sene sıralamaya boş depoyla çıkıp, tek pit yapma gibi imkanlar vardı, aynı koşullarda shumi eminimki kendini bi şekilde hissettirebilirdi, bu sezon açıkçası araçlar daha ön planda ve bu araçla daha fazlasını beklemek shumiye saygısızlık bence….

  21. Asıl sormak istenen soru şu, acaba Schumi gerçekten çok hızlı bir pilot değilmiydi, şampiyonluklarını diğer takımlardan uzak ara çok hızlı araçlar yapan Ferrari`ye sayesinde mi aldı.. (Kimse Barichello demesin o sadece destekçi ikinci adamdı).

  22. Ben bu güne kadar Shuminin pilotajı ve yeteneğini tartışma konusu bile yapmadım yapmamda(sene başında Massa nın gokart yarışını hatırlayanlar daha iyi anlar). Kazandığı şampiyonlukları her zaman tartıştım ve tartışırım. (öz. Ferrari dekileri)

    Ama bu sene çıkan haberler doğrultusunda, ona olan efsane yakıştırılmasına haketmediğini düşünmekteyim. Çünkü hiç bir efsane çıkıpda bu araç benim sürüş sitilime uymadı ondan hızlı değilim demez bence.

    Seneye de yavaş kalırsa öz. takım arkadaşına karşı çok büyük saygı kaybeder. Ozaman işte Jordan a haklısın ama yine de yaşı geçti artık, biraz ağır konuştun derim.

  23. minardi ben zaten schumacher geçer demedim. sadece bu seneki gibi pistten piste değişen bir grafik sergilemeyebileceğini düşündüğümü belirttim. sıralama bazlı alırsak 3-4 seansta iyiydi schumi. seneye kalıp bunu 7-8e çıkarırsa dengelenmiş olur 🙂

  24. Schumacher için araç sorunlu o yüzden yavaş deniyor da, bu ifade tek başına yetersiz. burada anafikir olarak Schumacher'in takıma yeni geldiği için sorun yaşadığı takımın ona uygun araç üretmediğinden bahsediliyor tabii olabilir de Rosberg de takıma yeni geldi o da takımı tanımıyordu. yani ikisi eşit şartlardaydı denilebilir. Ayrıca Abdullah Çelik, ikisinin de finiş gördüğü 14 yarış içerisinde Rosberg 12-2 önde bu farkın gelecek sene var olmaması gibi bir ihtimal var mı? Belki 9-5 falan olur ama Rosberg yine önde olacaktır. Bir de üzülerek söylüyorum Schumi'nin yerinde Heidfeld olsaydı şu anda en az 40 puan fazla almış olurdu. Acı ama gerçek bu. Schumacher in miyadı doldu. Bu sene ona biçilen adıyla f1 in reytingini arttırma görevini başarıyla yerine getirdi. Artık çekilmesi lazım kendini daha fazla rezil etmeden. Bu yaşta f1 olmaz. Ayıptır yahu, hadi alışma devresi dedik ilk 3-4 yarış için de sezon ilerledikçe daha da kötüleşti Türkiye'den beri 7 yarıştır arkasında kalıyor Rosberg'in.

  25. minardinin yazısına katılıyorum ve ilave ediyorum.
    3-esas olan mgp seneye rekabetçi olduğunda hamilton-alonso-vettel-kubica gibi pilotları geçebilmek.mgp bunların hesabını yapıyor.schumi bu pilotları seneye geçebilirmi ?

  26. 1- çaylak bir pilot ise kalırdı

    2-ünümüzdeki sene schumi degil rosberg'i geçmek dünya şampiyonu olma ihtimali bile var eger ki bahsedilen adaptosyon sorunu giderilirse pistteki en hızlı pilot olabilir

  27. http://k1.ua/uk/video/episode/Formula-1/2010/09/13/monza_web_schum

    Bu video benim schumacher hakkındaki fikrimi çok etkilemiştir.normal şartlarda schumacher geçildi sonra biranda webbere atak yaptı ben anlam veremedim.çünkü beklemiyordum.schumacher normalde çok geride kalmıştı sonra öyle bir geldi ki webbein arkasına bu onun aslına ne kadar klas bir pilot olduğunu gösteriyor.bu videoyu izledikten sonra sorunun araçtan kaynaklandığını anladım

  28. jordan da tam olarak aynı soruları sormuş 🙂

    1. kalamazdı
    2. emin değilim. kesin geçer demiyorum ama bu seneye göre daha istikrarlı bir sene geçirebilir. çünkü bu sene rosbergden 3-4 yarış da olsa şans yanında olmadan hızlı olduğu pistler oldu.

  29. Şimdi açık konuşalım. iki sorum var:

    1-orada schumacher yerine aynı puanlı başka bi pilot olsaydı gelecek sene takımda kalabilir miydi?

    2- içinizde gelecek sene schumacher'in rosberg'i geçeceğine gerçekten inanan var mı?

  30. Jodranın hız anlamında dedikleri su geçirmez gerçektir.ama dikkatimi çeken bir başka nokta bunun devamlı ingiliz medyası tarafından kışkırtılması.belki de brawnın söylemek istediklerini jordana söyletiyor.ayrıca mercedes içinde kamplaşma olduğu da bence kesinleşmiş bir şey.haugun brawnın fryın yüz ifadeleri schumachere karşı pek bir düşündürücü.sanki mercedes içinde brawn-fry ve haug-schumacher çekişmesi var.mercedes bu işi bir an önce halletmeli yoksa kendisi zararlı çıkar

  31. başlık hatalı olmuş.scuderia61 sende yazıyı okumadan yorum yazpmışsın belli.Adam dior ki eğer schuminin yerine başkası yarışsaydı bu sonuçlara göre takımdan atılması olasıydı

  32. Schumacher i kovamk sana mı kalmış.Acaba Schumacher bu sene olmasaydı kimi kınuşacaktın merak ediyorum. İyi Schumi dönmüş sanada konuşacak alan çıkmış. Çok bilmiş Sen ne kattın F1 eki, F1 in en büyüğü hakkında canın sıklıdıkca konuşuyon. Ben sonsuz SCHUMİ taraftarı olarak sonuncuda olsa onu izlerim. hemde 1200 km yoldan gelerek. sen otur BBC den geçin amele jordan

  33. Zaten Shumi Shumi olduğu için hala o koltukta oturuyor. O istemediği sürece bunun değişeceğini sanmam. Çünkü işin ekonomik tarafıda var. Rosberg çok daha hızlı olabilir ama Shumi fanlarıyla ezer geçer. Bu seneki bütün yarışlar olmasa da seyirci sayısını kim artırdı zannediyorsunuz?

    Jordan sevdiğim bir kişidir ama biraz gündem yaratmak için yapılmış bir konuşma.

    Olmamış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir