Webber, Hamilton'u Suçlamıyor

yazar:

kategori:

Webber “Evet, Lewis 7. viraja gelirken biraz öndeydi. Muhtemelen son yarışta Felipe ile yaşadığına benzerdi.”

“Felipe muhtemelen onun orada olduğunu bilmiyordu çünkü temas oldu. Lewis de öndeydi ve bazen bu tür şeyler açık tekerlek yarışlarında oluyor.”

“Tamamen sınırlarda frene bastık. Kesinlikle inanılmayacak derecede zorluydu. Çok sert vurmadık ancak neredeyse her ikimizi yarış dışı bırakmaya yeterliydi. Ben şanslıydım ve devam ettim.” dedi.

Hamilton’un manevrasının aşırı olup olmadığının sorulması üzerine Webber “Hayır, beni geçmesi gerekiyordu.”

“Benim Virgin’lerden kurtulmamın zor olduğunu gördü. Mevcut kurallarda, yarışın tekrar başlayacağı zaman tur bindirilecek olanları geçmenin kolay olmadığını biliyoruz ve bende de aynısı oldu.”

“Lewis oldukça iyi geldi ancak orası da bu tür olayların yaşanabileceği tek virajdı.”

“Geçen sene Fernando Alonso ile orada temas yaşamıştık, orası temasa çok yakın bir yer.”

“Yarışta doğru olmak önemli ve açıkçası ikimiz de bir inç bile vermek istemedik ve böyle olunca temasla sonuçlandı.” dedi.

Webber Singapur’da aldığı sonuçlar ile şampiyonadaki puan farkını 11’e yükseltirken Hamilton Webber’in 20 puan gerisine düştü.

 

 


Yorumlar

  1. @Sinan Bozok
    Arkadaş "çarpma" diye bir sözcüğe yer vermişte "aynı" şekilde çarpsa demiş. Başını kaçırmışsın. Rubens Alonso'ya aynı şekilde mi çarptı acaba:D

  2. 0versteer
    Arkadaş cümlesinde "çarpma" şeklinde bir sözcüğe yer vermiş bu bir.İkincisi ise yağmur damlaları piste düşüyor ve son virajda hemen hemen bütün pilotlar dışarıya taşıyor.Burada kasıt yok.Alonso şanssız doğrudur biraz geriye dön de yapılan yorumlara bak istersen.Bazılarının yaptığı tabir i caizse çekirdek kabuğunu doldurmayan yorumlar ister istemez beni daraltıyor.Seni tenzih ederim tabi.Üstüne alınırsan o ayrı mesele bir şey diyemem 😉

  3. aynıristte kubica kimse ile sorun yaşamadan 6 kişiyi geçti ama.birde arkadaşın biri şumi ile nick in olayında bahsetmiş çokta haklı ve ben iddia ediyorum şumi orada nicke kasti vurdu.inanmayan açsın videoyu bir daha izlesin yanılıyorsmda düzeltin.benim gördüğüm en ufakdireksiyon hareketi yok.

  4. belçika da rubens atak mı yapıyordu sinan bozok? adam bildiğin freni kaçırıp bodoslama girdi. aynı şey mi? O yüzden bence çok uzaklara gitmene gerek var 🙂 daralmışsın buralarda belli

  5. "Hamilton'un manevrasının aşırı olup olmadığının sorulması üzerine"

    Bu soruyu kim sorabilir merak ediyorum.

    Artık geçiş yapan pilot ve doğal olarak geçişler o kadar az ki, böylesine bir atağın bile aşırı olup olmadığı sorgulanıyor.

    Kast ettikleri şu olabilir, önce pilot flashforward yapacak, bakıcak atak makul o zaman güncel zamana dönüp atak yapacak.

    ya da işi daha net hale getirsinler
    -piste şeritler çizilsin. şerit ihlali yapana ceza verilsin.
    -araç takip mesafesi getirilsin. sadece sol şeritten geçiş yapılsın.
    -araçlara sinyal, korna ve selektör takılsın.
    -araçlar arası telsiz bağlantısına izin verilsin.
    Hamilton webbere, bak birazdan sana bir atak yapıcam, sakın afallama, sonra ben duymadım, ben görmedim deme, diyebilsin.

    Anladığım kadarıyla Son nesil safkan f1 pilotu olan Hamilton'a atak yapmanın f1'in günümüz ruhuna uymadığını kabullendirecekler.

    Aslında haklıda olabilirler.

    geçiş yapmadan sadece aracı dümdüz süren pilotlar oldukça ödüllendi.

    Eğer Hamilton'da yarışın sonucunu kadere bıraksa ve öndeki araçlar kaza yapsın bende sıra atlayayım taktiğini güdüp, sadece aracı dümdüz sürse idi şu an kesinlikle şampiyona liderliğinde oturuyor olurdu.

  6. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Yarışta doğru olmak önemli ve açıkçası ikimiz de bir inç bile vermek istemedik ve böyle olunca temasla sonuçlandı." dedi
    BU cümle herseyi acikliyor

  7. İki agresif sürücü,iki şampiyonluk adayı birbiriyle yarışırsa olabilecek bir sonuçtu,Webber iyi konuşmuş.

    Yarış kazasıydı bunlardan çok daha fazlası oldu yarışta.Ama bu iki pilot şampiyonluk mücadelesi verdiğinden olaylar bu kadar dillendi.Yoksa Heidfeld'le Schumacher bayaa oynadı bu yarışta 🙂

  8. F1ilyoF1
    Çok uzağa gitmeye gerek yok Belçikada ki Rubens olayını biliyorsun.;)

  9. Aynı şekilde Alonso ya çarpsa acaba ne olurdu merak ediyorum? Burda böyle konuşanlar siteyi yıkarlardı…

  10. Basın toplantısında "Felipe'yle yaşadığına benzer bir temas, Felipe öndeydi ve muhtemelen onun orada olduğunu bilmiyordu. Lewis de öndeydi." diyerek zaten bu konuyu açıklığa kavuşturmuştu.

    Kimsenin kimseyi suçlayacağı bir durum yoktu ortada. İkisi de şampiyona için savaşıyorlardı ve risk aldılar. Bu kadar. Webber gerçekten şanslıydı ve kurtuldu. Ama Lewis yerine onun da yarışı bitebilirdi. Sadece bitmedi. Lewis de şampiyonanın şanssızlar kervanında Alonso, Vettel ve Button'ın yanına katıldı. Tabii yarış dışı kalması fazlasıyla üzücü, şampiyonluk için savaşan beşliden hiç sempati duymadığım Alonso bile yarış dışı kalsın istemem, değil ki Lewis'in yarış dışı kalması. Ama bu sporun doğasında olan şeylerden biri.

    Eh, neredeyse sekiz sezon boyunca şanssız olan Webber'di, şans melekleri bırakalım da biraz onun yanında olsun.

  11. MagicAlonso avatarı

    yarış kazası her ikisi de pozisyon için savaştı.şöyle olsaydı böyle olsaydı demek saçma olur.bir anlık bişey istenmeyen bir temas.

  12. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Evet Yusuf Hitay haberi gorunce benimde aklimdan ayni cumle geçti yok birde suçlasaydi

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    birde suçlasaydı :S

  14. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Mantıklı Ve Güzel Bir Acıklama Tebrikler Webber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir