Michael, Red Bull'un Motor Şikayetlerini Eleştirdi

yazar:

kategori:

Red Bull sürekli olarak Renault’nun V8 motorunun 30 beygir geride olduğunu iddia etti ancak buna rağmen tüm sene boyunca çok hızlı oldu.

Mercedes motoruna geçmek isteyen ancak bu gerçekleşmeyen Red Bull’un motorların eşitlenmesi talebi de kabul edilmedi.

Cosworth motoru kullanan Williams’ın teknik patronu Michael ise “Bu şikayetler avantaj kazanmak için. Renault motoru bu sene çok sık pol pozisyonu kazandı. O motorun yeteri kadar güçlü olmadığını söyleyemezsiniz.”

“Sadece geliştirilmesi için lobi faaliyetleri yürütüyorlar. Tamam, bu sektörün bir parçası. Takımlar konumlarını güçlendirmek istiyorlar.” dedi.

Michael ayrıca şu anda motorlar arasındaki farkın 0.1 saniyeden fazla olduğunu düşünmediğini söyledi.


Yorumlar

  1. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    rbr in düzlükte yavaş kalıyor olması aracın yapısının çok fazla DF üretiyor olmasından kaynaklanıyor. Sam M. doğru söylüyor 30hp filan gibi farklar yok. mercedesin akustik hesaplarına göre fark 7-8hp civarında. reno motoru sanıldığı gibi kötü bir motor değil ama önemli diğer bir noktada misal 2 yarış çıkarmış motorun kaç hp kaybettiğidir. sezonun başlarında cosworth kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri konuydu. geçen seneki hesaplamalara göre bu konuda en iyi motor mercedesti. zaten mercedes motorunun dayanıklılığı herkes tarafından kabul edilen birşey.

  2. işin ilginç tarafı, renault hız ölçüm noktalarında oldukça hızlı oluyorken, red bull genelde sürünüyor. muhtemelen ayarlarla alakalı bu, fakat red bull'un ben bu konuda bahsedildiği kadar dezavantajlı olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Bu motorun da kendine göre avantajları var. Daha kompakt, soğutma ihtiyacı daha az ve tork olarakta oldukça iyi olduğunu okumuştum 1-2 sene önce. Sırf Newey'in seneler önce renault motorunu ferrari motoruna tercih ettiğini sırf bu sebeplerden dolayı hatırlıyorum. Daha az yakıt tüketmesi de cabası. Evet bu motor biraz daha güçsüz olabilir ve motor gücünün etkili olduğu pistlerde sorun yaşayabilirler. Fakat çekişin önemli olduğu macaristan monaco gibi pistlerde bu motorun kesinlikle avantajı var bence, diğer duyduğum avantajlarını da belirttim. Daha kompakt olması tasarımcılara daha ekstrem tasarımlar yapma olanağı sağlıyor. fark pistten piste değişse de , ortalamaya vurursak 0.3 ten az olacaktır bence.

  3. mercedesi bilmem ama cosworth gelip neredeyse sıfırdan çok iyi iş çıkardı williams ile. eğer cosworth motoru çok iyi değilse o zaman williamsın aracı çok iyi. çünkü gerçekten güçlü yarışlar çıkarıyorlar.

  4. Sayın Michael saçmalamış Renault motorunun zayıf olduğunu görmemek için kör olmak lazım tur başı 0.3 saniye kaybettiriyor acaba Mercedes motoruyla yarışsa Red Bull neler olurdu…

  5. Saçmalık açta spayı izle vettel buttonun peşine takılmış hava koridorunda klasik motor sporları anı olmalı yaklaş kır direksiyonu ve tamamdır.ama o da ne virajın sonu button vettelden daha uzakta.yada cin 2010 izle.olmadı kanada yarışını izle vettel 10 saniye hamiltonun hava koridorunda gitti.tırt.yada son singapur yarışı mercedes nasıl hızlandığını gördük bir anda webberin yanında belirdi.bunlar red bulldan (öküzden) çok korkuşlar anlaşılan.eninde sonuda alıcaklar o motoru.bu sene kesin kurtulurlar bu motordan gelicek sene zayıf bir motor bu kadar geçilmez olmayacak.kers ile beraber motor büyük fark yaratacak.mesela bu sene macaristanda 1 saniye fark atan araç monzada 0.5 saniye fark yedi.hala iyi diyorlar.siz salaklar bmw motor vermediğinden beri gerilerde nal topluyorsunuz mesela.hala büyüyk fark yok diyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir