Hamilton: "Şampiyonluk Umutları Henüz Sönmedi"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, Monza’da Massa ile yaşadığı teması yüzünden yarış dışı kalmasının ardından geçen hafta Singapur’da bu sefer Mark Webber ile çarpışmış ve damalı bayrağı görememişti.

Son olayın ardından garajına doğru yürürken Hamilton, artık şampiyonluk şansını düşünmediğini ve çok geriye düştüğünü söylemişti ama şimdi, Webber ile olan 20 puanlık farkın, ilk başta düşündüğü kadar büyük olmadığını düşünüyor.

Hamilton: “Pazar akşamı açıkçası oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaşıyordum. Yarış dışı kaldığınızda kafanızı toplamak her zaman zor olur ve normale dönmeniz zaman alır.”

“Açıkça puan açısından iyi bir dönem değil. Ama bu yarışlara, ‘neler olabilirdi’ye veya bitirseydim daha ne kadar puan alabilirdim’e bakmıyorum. Anlamı yok. Sadece karşına çıkan duruma bakıp elinden gelenin en iyi şekliyle çalışman gerekiyor.”

“Bu yüzden İspanya, Macaristan veya son iki yarış dışı kalışıma bakmıyorum. Önümüzdeki 4 yarışa bakıyorum. Bu pistlerde hiç kazanmamıştım. Bu yüzden daha da motive olacağım”

“Pazar akşamı takımımla görüştüm ve onların açısından baktık: Puan tablosunda hâlâ üçüncüyüm ve şampiyona liderinden 20 puan gerideyim”

“Hâlâ bir yarış galibiyetinden daha az fark. 20 puan farkla cesaretin kırılması kolaydır. Çünkü kulağa çok geliyor ama geçen seneki kurallara göre bu sadece 8 puan ve 4 yarış kala pek bir şey de değil”

Hamilton, Singapur’da yarış dışı kalmasını, yanlış değerlendirmelerinin bir sonucu olduğunu düşünüyor.

Hamilton: “Önceden de söylediğim gibi Monza’da muhtemelen fazlasıyla fırsatçı davrandım ama Singapur’da tekrarladı gördüm. Mark’ın yarım araç önündeydim ve yarış çizgisindeydim”

“İtalya’daki çok sinir bozucuydu. Aracın önünü vurdum ve süspansiyonum kırıldı. Singapur’da bir araç bana vurdu ve lastiğimi patlattı. Her ikisinde de şanssızdım”

Bununla birlikte Hamilton, yarışlara olan yaklaşımında bir değişiklik yapmayacağını ifade ediyor.

Hamilton: “Ben bir yarışçıyım. Her zaman kalbimle yarışırım ve bu asla değişmeyecek”


Yorumlar

  1. Sana değil söylediklerim yusuf.Mesajda belli zaten 😉

  2. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kamui ii okudun mu bilmiyorum ama ben pilotlarıı geçmişşleriyle kııyasladıım ve alonsonun ne kadar üstün olduğğu ortaya çııkııyo işşte

  3. Bir şey sormak istiyorum.

    Hata yapanın üstüne çullanıp bir anda tüm F1 hayatını çöpe atıyorsunuz pilotların?

    mclaren'deyke alonso'nun setuplarını kullanıpda yarış kazanmakla olmuyo bu işler. Şimdi aracı ayarlamayı bilmeyen sadece langur lungur araç kullanan oraya buraya giren birisi olduğu ortaya çıktı.

    Bu mesela…

    Vettel'e yapılanlara da beni üzüyor.Arkadaşlar bu insanlar hatasız olsaydı pilot olmazlardı,gidip peygamberliklerini falan ilan ederlerdi.

    Pilotları bi hatasıyla eleştirirken kişisel öfkenizi katıp olayı saptırmayın lütfen.Ben de yapmışımdır belki bunu ama farkında değilim yaptıysam özür dilerim.

    Lütfen pilotlara çamur atarak yorum yapmayın,'yorum' yapın sadece

  4. Alonsomania  avatarı

    Beklenen açıklama aslında. Yarıştan sonra birden panik olmuş sanırım kendi içinde, bi de 2 yarış gidince. Ama çok puan farkı vardı hamilton la arkadakiler arasında mantıklı düşününce şampiyonluk şansının farkına varmış olmalı… Ne diyelim iyi olan kazansın…

    Ama bu pilotlar şampiyonluğu webber le alonso araında geçecek gbi ve bana sorarsanız avantajlı olan webber. Takımları da Red Bull alır

  5. MagicAlonso avatarı

    McLAREN TEAM arkadaşım ben burda özellikle mclarenin empoze etmek istediği bir düşünceye vurgu yaptım.Yaptıkları bu vurguya istinaden aslında orda ironi katarak madem hep kalbinizle yarışıyorsunuz ozaman yaptığınız hatalar beyninizi kullanmadığınız için oluyordur manasında söz söyledim.Sanki tüm F1 pilotları kalbini heyecanını ortaya koymuyorlar bir tek hamilton koyuyor.mclaren çok akılı bir takım hamiltonun çaylakça yaptığı hatalara böyle bir kılıf uydurarak yaptığı saçma ve yanlış ve sabırsızlıktan kaynaklanan hatalarını örtmeye çalışıyorlar.Eğer korkusuz ataklardan bahsediliyorsa Alonsonun bu spora girdiği ve şampiyonluklar kaznamaya başladığı yıllara baktıklarında benzer hatta daha fazla agresfilik sergilediğini ama olgunlaştıkça hem aracını nasıl koruyacağını hemde daha sakin ve temiz ataklar yapmaya başladı.Fakat yaş alıp da olgunlaşmayan pilotlar da mevcut buna en iyi örnek ise Webber.Ben yoksa hamiltonun şahsına hakaret düzeyinde birşey söylemedim.

    Eğer hamilton yaş ile birlikte sürüşü de olgunlaşmamışsa işte ozaman webbere söylenenlerin daha fazlası emin ol ki ona söylenecektir.Çünkü bu adam yaptığı hatalarla daha önce şampiyonluk kaybetti.

  6. kaç kişi en azından 2007 yada 2008 hatırlıyor neden anlık çıkışlar yada inişler yolun sonuymuş gibi algılanıyor bu işe canını dişine takıp sarılan pilotlar umudunu koruyup şampiyonaya sarılırken neden yersiz yorumlar bunu daha az saygı değer kılıyor MATEMATİKSEL ŞANSI OLDUĞU SÜRECE 5 PİLOTTA ŞAMPİYON OLABİLİR ama avantaj başka bir durum yolun sonu olmamakla birlikte

  7. ASUMAN
    aşağılamak ile eliştirmek bunları biribirine karşıtırmamamız lazım tüm pilot taraftarlarının içinde mantıklı ama karşı tarafı zorlayıcı yorum yazanlar var bunlara gerçekten hayranım ama işi yalnızca aşağılamak olan birileri var bunlar gerçekten normal değil.
    TRF1'i kuruluşundan beridir her gün takip ederim ama hiç bu kadar yorum seviyesi düşük görmedim; o insanlar eminimi seviyelerini düşürmek istemiyorlar.

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    dün alonso ile hamiltonun wikipedia da hayatlarını okudum alonso küçüklükten beri tüm rekorları kırarak gelio en genç ünvanları alıyo 2001 de minardi takımında başlıyo f1 de çaylak sezonunda bi başarı gösteremiyo doğal olarak renoda test pilotu oluyo 2002 de 2003 de renoda ki o zaman reno hiçç ii değil alonso malezyada ilk polünü alarak en genç pol kazanan isim oluyo ve o yıl macaristanda yarış kazanarak en genç yarış kazanan pilot oluyo scminin domine ettiği bi sezonda yarış kazanıyo 2005 de raıkkonenin önünde dünya şampıyonu oluyo 2006 dada scmi nin önünde ve en önemlisi 5 yıllık scmi hükümdarlığına nokta koyuyo hamiltona bakalım 9 yaşından itibaren mercedes himayesine alıyo ve yetiştiriyo gp2 de şampıyon oluyo ve şaylak sezonunda altına mclaren gibi bi otomobil veriliyo hemde alonsonun geliştirdiği o muhteşem otomobili bunları okudukca hamiltonla alonsonun kıyaslanmasının ne akdar mantıksız olduğunu görüyorum ve siz halen hamilton alonsodan ii diyosunuz

    A1 GP’sinde Brezilya Takımı’nı yöneten Emerson Fittipaldi’ye muhtemelen rekorunu kaybedeceği ve bu konuda ne düşünüldüğü sorulduğunda ise efsane fazla düşünmeden kısa ve öz cevap verdi: “Rekoru Alonso kazanacaksa, bu rekor O’nun la emin ellerde.”

    http://www.frmtr.com/diger-spor-aktiviteleri/351099-fernando-alonso-biyografi-hayati.html

    buradanda anlaşılacağı gibi alonso dünyanın en ii pilotlarından birisidir ve hamiltonla kıyaslanması mantıksızdır

  9. McLAREN TEAM gerçekten üzücü bir durum.Lakin can bundy bunu hep yapıyor.Yorum yazarken dikkat edilecek hususların hiçbir maddesi bu şahsa yazılmamış.

  10. McLAREN TEAM haklısın.Lakin Yusuf hitay ın yorumuna karşılık yazdım. Hepsi bu.

  11. MagicAlonso-federer-ASUMAN
    şuraya yazdığınız yorumularınızı hiç okudunuzmu?
    F1 tutkusu olan bir insanın sürekli bu tip yorumlar yazması anlaşılır bir şey değil. tamam insan bazen kendini kontrol edmiyor ama bunu sürekli devam ettiren bir takım insanları( bazı mclaren taraftarları dahil) görmek gerçekten üzücü bir durum.

    hepimiz aynı gürültüden hoşlanan bir avuç inasnız neden üstün özelliklerini iyi bildiğiniz bir pilotu eleştirmek yerine aşağılamaya çalışıyorsunuz?

  12. hami çark etmiş ya da ettirilmiş.Büyük ihtimalle babası dennis fırça atmıştır.Daha birkaç gün önce dediklerini unutmuş olmalı.Tutarsız bir kişiliği var.
    Oysa yarış sonrası Alonso şampiyonada hala 5 pilot olduğunu söylemişti.
    Cemaziyelevvelinde türemek, mikrop gibi çoğalmak,huzur bozmak olanlar şimdi neden tepki gösterir ki.

  13. yakın zamana kadar birtakım ALONSO taraftarı arkadaşlar neden ALONSO haberleri altına McLAREN taraftarları yorum yazıp ortamı geriyor gibi yorumlar yazıyordu;
    şimdi bakıyorum durum tam tersi olmuş HAMİLTON haberleri altında hep aynı isimler aynı uslup ile ortamı geren yazılar yazıyor.
    tamam anlıyorum bu rekabetin tarftarlar arasında'ki yansıması olabilir herkez heryere yorum yazma hakkına sahiptir ama sınırları fazla zorlayan 3-5 kişi tüm sitenin,haberlerin,yorumların ..çine ediyor.
    5-10 arkadaş var onlarda olmasa yorumları kalitesi okunmayacak kadar kötü oluyor.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    yusuf hitay efendi biraz ağır ol bakalım.Terbiye sınırını aşma .Mikrop gibi çoğalanı da 2 zafer sonrası takacak kulp bulamayınca dağılanları da biliriz.

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    @federer

    2 yarış kazanınca nasılda türediniz birden, mikrop kadar hızla çoğalıyorsunuz malesef.

    erken start alırken, belçika da yağmur setup'ı yaptığı araçla spin atarken neredeydeniz, azcık çenenize mukayet olunda kimsenin tadını bozmayın, herkes kendi gördüğüyle mutlu.

  16. Ne kadar gülünç insanlar varya,yazı yazarken hiç düşünmüyorlar galiba..

  17. MagicAlonso avatarı

    sandro verone seviyesizliğini ortaya koymuşsun.senin gibi terbiyesiz üslupla sana cevap vermem.Hani lafı kulakan değil de başka yerden anlamak vardır yaa seninki de o hesap olmuş.senin tarzındaki mclaren yada hamilton tarftarlarını anlamak gerçekten çok zor.senin bu söylediklerinle benim söylediklerim kastettiğim arasındaki farkı anlamayacak kadar beyin kapasitende eksiklik olduğu kanaatindeyim

  18. sandro verone avatarı
    sandro verone

    adapazarındayım gel sen ben sana beyni göstereyim

  19. mclaren'deyke alonso'nun setuplarını kullanıpda yarış kazanmakla olmuyo bu işler. Şimdi aracı ayarlamayı bilmeyen sadece langur lungur araç kullanan oraya buraya giren birisi olduğu ortaya çıktı.

  20. sandro verone sendede beyin varmıydı.hey allahım aşağıdaki arkadaş nerelerden bahsetmiş sen nerelerden bahsetmişsin.illaki beyinle yarışacak.yoksa sonra yarışı bitiremediği zaman rakipleri kazanırken o ö… trene baktığı gibi bakar.

  21. Schumacher döneminde onunla yarışan pilotlar onunla kıyaslandı.

    Schumi emekli olduğunda Hamilton sahneye çıktı ve artık diğer pilotlar Hamilton ile kıyaslanır oldu. (hem de çaylak sezonundan itibaren)

    Ve böylesi bir durumda baskının herkese uygulanandan daha fazla ona uygulanması çok doğal.

    Bu baskıyla baş edebilmek için mental destek alınabilir ama bu sınırlı katkı sağlar.

    Ya da beynin baskıyla mücadele eden kısmının yaşadığı tecrübelerle kendi kendine güçlenmesi beklenir ki bu en doğal süreçtir. (bir pilotu her yönden f1'e hazırlayabilirsiniz, ama tecrübenin vereceklerini asla veremezsiniz.)

    Ve F1'deki 4 sezonunda Hamilton neredeyse maksimum baskıya maruz kaldı. istese de istemese de geçirdiği 4 sezon da vücudu baskıya bağışıklık kazandı.

    Son 4 yarışta bunun mükafatını alacağından eminim.

  22. sandro verone avatarı
    sandro verone

    sihirli genç;
    şükürler olsun ki beynini kullanabilen herkes senin gibi değil…
    erken start alan, takım arkadaşından yol isteyen, kubicayı şikanı keserek geçip evet evet bence sorun yok diyen, ferrari (mclarende iken) setuplarını kullanan sonrada bunları parasını veren patronuna şantaj olarak kulanan takımını satan biri gerçekten beyninin %100'ünü kulanıyordur.yoksa bunları sadece hırsla başaramaz.
    Azimle ….. duvar delmek var o ayrı!

  23. MagicAlonso avatarı

    şu sürekli kalbimle yarışırım lafını özellikle vurguluyorlar.Bu sözü önce mclaren ortaya attı çünkü böyle bir marka ve imaj yaratmak istiyorlar.nede olsa ingilizler popülariteye çok önem veriyorlar ve nasıl marka yapabilceklerini çok iyi biliyorlar.sanki diğer pilotlar kalbini kullanmıyor.ama sen sadece kalbini kullanmazsan önceki senelerde gördüğümüz gibi bazen beyinden yoksun ataklar yapabilirsin.Unutma ki bizler insanız ve en önemli farkımız beynimizi kullanabilmemizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir