Button Son Yarışlar Öncesi Kendine Güveniyor

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu, Nisan ayındaki Çin GP’den bu yana yarış kazanamıyor ve şu anda Mark Webber’in 25 puan gerisinde olmasına rağmen kötümse olmak için herhangi bir neden göremiyor.

Kendine güvenip güvenmediği sorusuna Button: “Güven. Rahatlık. Mutluluk. Evet. Şöyle düşünebiliriz: ikinci senede dünya şampiyonluğunun peşindeyim”

“Şu anda dünya şampiyonuyum ve bu unvanı elimde tutmak için şansım da var. Formula 1’de yaptığım şey de bu; McLaren ile işte bu yüzden anlaşma imzaladım: bu fırsata sahip olmak için”

McLaren, Singapur’da Ferrari ve Red Bull’un tempolarına ayak uyduramadı ama Button, şampiyonluk yarışında bundan özel bir sonuç çıkarılamayacağını düşünüyor.

Button: “Ferrari ve Red Bull’larla mücadele edecek tempoya sahip olamamamız biraz hayal kırıklığı yarattı ama bu bekleniyordu, gerçekten. Singapur, takvimdeki en yüksek yere basma kuvveti gerektiren pistlerden birisi. Bu yüzden aracımızın üstün olacağı bir yer değildi”

“Önümüzdeki dört yarışın çok ilginç olacağını düşünüyorum. Kesinlikle bizim daha çok lehimize olacak.”

McLaren pilotu, şampiyonluk mücadelesinde Singapur’daki yarışın hayati önemde olduğuna da inanmıyor.

Button: “Eğlenceli. Çünkü gittiğimiz her yarış, hayati önemde olarak adlandırılıyor. Elbette her yarış önemli ama şampiyonluk mücadelesinde tek bir yarışın hayati önemde olduğunu düşünmüyorum. Bu, sezon içindeki temponuz ile daha ilgili.”

“Ve ilginç olan Singapur’un, genel sıralamanın daha net ortaya çıkması için daha bir iki yarışın daha geçmesi gerektiğini göstermiş olması. Tamam, Fernando iki iyi yarış çıkardı ve istim üstünde ama Lewis, son iki yarışı tamamlayamadı ve hâlâ aday. Sebastian ve ben de hedefe yönelmişiz”

“Yeni puan sisteminin, insanların sıralama ile ilgili düşüncelerini abarttığını düşünüyorum. Ama ben, puanları her zaman geçen senekine göre düşünüyorum. Bu yüzden en puanlamaya göre Mark’tan 10 puan gerideyim ve Lewis ise onun 8-9 puan ardında. Dört yarış kala bu hiç bir şey değil”

“Liderden 25 puan geride olduğunuzu söylediğinizde, kulağa çokmuş gibi geliyor ama eski puanlamaya göre söylemek benim için daha kolay. Anlamasını ve hesaplamasını daha kolay hale getiriyor.”

“Bu yüzden, dediğim gibi hayati öneme sahip bir yarış yok, belki de son yarış hariç. Durum, her hafta sonu puanlar alma ile ilgili”


Yorumlar

  1. Button orta sıralarda yarışan bir pilot gibi oldun,üzüldüm durumuna.Hala şampiyon olurum diyebiliyorsan helal olsun.

  2. şampiyon olmak istediğin için mi singapurda hamilton'a yol verdin start ta?

  3. Tolga Soydan avatarı

    olaylı bi yarış olursa belki onu kazanırsın.saf hız olarak en kötü durumda şampiyonluk mücadelesi veren pilotlar içinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir