Montezemolo: "İstediğim Ferrari Bu"

yazar:

kategori:

Britanya GP’den sonra Alonso, pilotlar şampiyonasında 47 puan geriye düşmüştü ve Ferrari’nin şampiyonluk umutları zayıflamıştı. Ama art arda alınan galibiyet ve podyumlarla İspanyol pilot, şimdi şampiyona lideri Mark Webber’den sadece 11 puan geride.

Geçen hafta sonu Singapur’da kazanılan zaferin ardından Ferrari fabrikasında konuşan Montezemolo, takımının fazlasıyla kendisi ile gurur duyabileceğini söyledi.

Montezemolo: “Bu galibiyetler gökten şans eseri kucağımıza düşmedi, takımın çalışması ile oldu”

“Pit duvarındakilerden pitstop ekibine, garajdakilerden burada fabrikadakilere kadar herkes ve pistteki pilotlar, olumlu bir birliktelik oluşturdular”

“sizin başkanınız olmaktan gurur duyuyorum. İşler çok zor göründüğünde de asla pes etmeyen Stefano Domenicali ve bütün ekibi için de mutluyum”

“İstediğim takım bu işte: işlerini sessizce yapan, zorluklar karşısında cesareti kırılmayan, işler yolunda gittiğinde de ayakları yere sağlam basan insanlardan kurulu”

Ama takım patronu Domenicali, alınan bu sonuçların ardından takımın rehavete kapılmaması gerektiğini ekledi.

Domenicali: “Doğru yoldayız ama zor kısım hâlâ önümüzde duruyor. İki ay önceki kadar farkı kapatmamız ardından çalışmalar, hedefimize yakınlaşırken her puanın aslanın ağzında olduğunu düşünülerek daha da gayretli olmalı”

“Toplam dayanıklılık için çaba göstermek, performansı geliştirmek, çalışma pratiklerimize bağlı kalmak, her zaman konsantre olmak ve her şeyin ötesinde soğukkanlılığı korumak: önümüzdeki belirleyici haftalarda bağlı kalmamız gerek reçete budur”


Yorumlar

  1. enes arkadasım kimse sponsor destegi var diye yeteneksiz birini birinci pilot yapmaz,yeteneği olan ve farkını ortaya koyan pilotunu birinci pilot yapar.bu pistlerdeki en komple pilot alonso dur kabul etsende etmesende.adam en büyük geri dönüşlerden birini gerçekleştiriyor ve 3 cü şampiyonluğa gidiyor daha ne yapsın.2005 şampiyonluğuna gelince mclaren o sene saf hız olarak reno nun cok cok önündeydi önce bunu bil.ama araçları cok kırılgan ve dayanıksızdı bu mclarenin tercihiydi.alonso nun aracı cok daha yavas olmasına rağmen cok dayanıklıydı bunlar sadece tasrım tercihleri yani.yok kiminin süspansiyonu kırılmasaydı falan dı filan dı bunlar hikaye.o zaman dayanıklı yapacaksın aracını,saf hızdan feragat edeceksin.yani olaylar hiç senin gördüğün gibi değil arkadasım.2005 2006 da alonso eze eze sampiyon olmustur.

  2. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    olamaz ya bu siteye kayıt olan her 10 kişiden 15'i alonso taraftarı :):):):):):):)

    Bi yorum yapıyorum 15 kişi gözü kapalı taraftarlıklarıyla laf söylüyor. yorum puanı -15 🙂 bu kadar da taraflı olmayın ya .. demek istediğim şu..Ferrari yıllardır aynı seyi yapıyor.. Takım emriyle pist üzerinde bir plotu geri atmak büyük bir kötülüktür..Hem seyirci, hem taraftar, hem de rekabet ortamı bakımından..Anlatmak istediğim bu… Montezemelo'nun istediği ferrari Aslında " ( TARAFSIZ ) " kitle nin istemediği Ferrari…

    Bu adamların amacı Show yapmak.Müdahale etmenin bir anlamı yok.Takım içi çıkarlar var doğru kimine haklı gelebilir doğrudur..

    Ancak böyle düşünüldüğünde de Massa'ya büyük haksızlıklar yapılıyor.. Kimi&Felipe zamanında Çin'de 2.giden Raikkonen'e Massa'ya yol vermesi emri geldi..Buna sesimi çıkarmam.Son 2 yarış ve Raikkonen'in hiçbir iddaası kalmamışken doğru karar..

    Ancak değişen puan sisteminde bir 3.lüğin çok büyük farklar yarattığı bir sezonda bu müdahale çok erken yapıldı..
    Eleştirdiğim konu bu…

    Şimdi şahsıma edilen yorumlara Bakılarak bu yorumumda " Nerde Kimi taraftarlığım,Nerde taraflı yorumum??"
    Buyrun

  3. Siz beni gram anlamamışsınız arkadaşım.
    Bahsettiğiniz şeyler uyumla, araçla, liderlikle alakalı. Ben bundan bahsetmiyorum. Kimi'nin içindeki aşk bitmeseydi takım içinde
    iki bölünmezdi. Takımdaki desteğini yitirmezdi. Ona o günlerde çoğunluğu sahip çıkan italya desteğinden
    vaz geçmezdi. Kimi her manada Schumacher'in ötesine geçilmesi için alındı birileri tarafından Ferrari'ye. Halk da böyle
    hissetmeye başlamıştı ki böyle olmadığını, bişeylerin eksik olduğunu gördüler ki o zaman iyice ayyuka çıktı sıkıntılar.

    Arkadaşım karıştırıyorsunuz ben ne Kimi'yi abartırım nede Alonso'yu fakat söz konusu başarı ve sonuç doğuran yetenekse
    Alonso'dan geride Kimi kusura bakmayın, bunu tarih, rakamlar söylüyor. Fakat adamlıkları konusunda kıyas bile tutmam.
    Ben Kimi'yi zamanının tek şampiyonu Jacques'dan farklı görmüyorum. Oda harika şeyler başardı ama şampiyonlukları dizmek
    ayrı birşeydir o zamanlarda eski Williams gibi onun da bir sürü taraftarı vardı baş edemiyorduk:) ama sonra pilotlarıyla
    beraber silindi gittiler. Bir süre sonra Kimi içinde böyle olacak. F1 de olmayan hiç bir isim yıllarca anılmaz. Defalarca
    gördüm. Sonuçta Kimi kaybetmiş ve seriden ayrılmış biri geri döneceği meçhul tekrar şampiyon olacağıda atmasyon sadece. Fakat
    Alonso'da bunlardan iki tane var ve halen 3 ncüyü alıp tarihteki sayılı insanlardan biri olabilir bu seneyi geçiniz.:)
    Ben herkesin hakkını vermeye çalışırım Kimi'nin yeteneğini sorgulamam asla Kimi şuan içinde bulunduğu WRC'deki pilotların
    ekseriyetinden çok daha yeteneklidir bunuda bilsin insanlar.

    Gözümle görsem inanmam diyorsunuz siz göremezsiniz zaten arkadaşım siz Kimi'yi seven ve Alonso'yu sevmeyen birisiniz ben ise
    ikiside değilim Ferrari severim ve dönen olayları biliyorum bu takımı çok iyi tanıyorum.

    Nasıl başka işe yaramaz arkadaşım 5 şampiyonluk bu boru değil kaç tane var böyle bir başarı tarihte. Sen diyorsun ki
    bunun keyfini süremezsin boş şey bu. 🙂 Yahu Mclaren taraftarı niye Ferrari'ye bu kadar düşman sanıyorsunuz. 1,2 değil 5 şampiyonluk
    üst üste, Schumacher ve Ferrari uzunca bir dönemde tüm dünyayı ikiye böldü yahu …. severler ve sevmeyenler diye. Mclaren niye
    büyük üst üste dizdiği şampiyonluklarıyla değil mi. Bunu anlatmayın, keyfini sürmeyin tartışma alanlarında işe yaramaz
    demek isabet mi.

    Rekabet ortamını bitirse ne olacak yahu bitirmedi de Mclaren, BMW, Williams (10 yıl…) şampiyonluklar mı aldı üst üste mi dizebildi.
    E sezon sonu neye yarıyor bu rekabet o zaman kişisel tatminden başka.:) Ferrari en idealini yaptı arkadaşım Mclaren'in 2007
    deki pozisyonuna hiç düşürmedi kendisini biz bunla övünüyoruz tabi siz Ferrari'yi sevmiyorsanız bu başarıdan nefret edersiniz
    doğal olarak çünki sizin sevdikleriniz şampiyon olamamıştır….

  4. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Özür Dilerim.

    Raikkonen'in içindeki aşk bitmeseydi yerine "bitseydi" yazacaktım.DÜzelterek okursanız sevinirim

  5. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Santander'in Ferrari üzerinde büyük söz hakkı sahibi olmadığına gözümle görsem inanmam..

    Şunu da düşünmek lazım..Kendinizi Raikkonen'in yerine koyun..Sezon bitimine 6 yarış kala kulağınıza "Sponsor Raikkonen'in yerine Alonso'yu getiricek ve Raikkonen tazminatı verilip gönderilecek" gibi cümleler kulağınıza geldiğinde içinizde yarışma isteği kalır mı?? Gelen adam da Alonso yani Schumi yi getirseler anlarım.Alonso denilen adam Tamamen Raikkonen'İn talihsizliklerinden şampiyon olan biri..Çok üstün biri değil..

    Birkaç senelik F1 Racing sayılarını kurcalayın.. Raikkonen mcLaren yıllarında sadece "SON"turda başına gelenler olmasaydı, 19 puan önünde şampiyon olacaktı.. Alonso Raikkonen'i eze eze gelmedi buralara..

    Raikkonen'in içindeki aşk bitmeseydi Brawn,RedBull arkasındakilere fark atarken,raikkonen podyum kovalamazdı.Hamilton ve Raikkonen'in büyük pilotlar olduğunu burdan anlayabilirsiniz.Spa'daki galibiyeti mi içindeki aşkın bitmesi?? Ferrari'yle çıktığı son yarışı Brezilya'da cok sevgili Webber sağolsun Raikkonen lkim olduğunu orda göstericekken yarışını bitirmişti hatırlayın biraz..

    Şunu anlayamıyorum ..Raikkonen Massa Hamilton Vettel gibi pilotları aşağıda görüp Alonso'yu ilah yapıyorsunuz ya…Bravo!!

  6. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Komik ya ..

    Ferrari dediğin takımda bu olay "MSC & Rubens" dönemlerinden beri var.Ferrari'nin yarışlara bakış açısı bu.Bi nevi Felsefesi diyelim..

    Sadece 1 pilotu ön plana çıkar , onunla şampiyonlık kovala,diğer pilot "en iyi yardımcı oyuncu"rolünde oynasın…

    Rekabet ortamını bitirir bu olay..
    Neden hep sonlara yaklaşılırken Ferrari'de tek bir pilot şampiyonluk potasında oluyor??
    Önümüzde bir Raikkonen & massa örneği de var..

    Massa ya izin verildiği zaman neler yapabileceğini görmediniz mi??? Bu adam brezilya'da çizgiyi "şampiyon" olarak geçmedi mi???

    yapmayın..Sadece körü körüne Alonso Fanı veya Tifosi olmak tartışma alanlarında,Kendi düşüncenizdekilerden + puan almaktan başka bir şeye yaramaz..He,birde anketlerde kazandırır o kadar.. Kaç tane eksi alıcağımı merak ediyorum

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    enes senn sevdiğin horner çok değil bikaç yarış önce vettel webberden sadece 3 4 puan öndeyken webberin kanadını söküp vettele takmıştır bumu eşit davranmak?

  8. Yahu şu Santander, para, ödeme, sponsor herşeydir borusu öter laflarını da Kimi aşıklarından başka söyleyende ben göremiyorum dünya çapı dahil.
    Bir şeyi anlamıyorsunuz bu adamlar sponsorlar yüzünden yarışmıyor. Bugüne sponsorlar sayesinde gelinmedi! Profesyonel motor aşıkları, atelyeler sayesinde gelindi. Ki zaten sponsorlar için düzenlemeye gitmenin, araçları düzenlemenin tarihi de 20 yıldan öteye gitmez.
    Büyük dediğimiz takımların hiç birisini sponsorlar satın alamaz, çok önemli kararlarını etkileyemez. Para için yarışan küçük takımlar, gruplar değil bunlar. Bugün çekin tüm reklamları hatta durdurun tv yayınlarını yine araçlar piste çıkar ve bu adamlar yine yarışır. He kaç takım katılır bu büyüklere o ayrı konu. Yahu bugün ki konumunda ki Renault bile pilotun getirdiği paraya bakmam gözünün yaşına bakmadan kovarım diyor ne Ferrari'si ne Mclaren'i. Sponsorlar araçtır arkadaşlar amaç değil. Sir Frank halen sandalyesiyle para için gelmiyor orlara, Mr. Brawn bu yaşta halen para için kasmıyor orda. Siz Enzo Ferrari'yi, FIAT'ı, Ron Dennis'i anlamamışsınız kusura bakmayın.
    Ve şunu bir düşünün. Kimi, Santander yüzünden kovulmadı içinde ki aşkın bittiği görüldüğü için, sıkıntılar mevcut olduğu için daha erken gönderildi yada kovuldu diyelim Santander'in burda bir katkısı oldu sadece sebep veya zorlaması değil.

    Eşit muamele meselesi yine Santander yüzünden değil. Buna sonuçta Massa sebep oldu sonuçta kendi suçu sene başındaki durumu ortadaydı zaten. Zaten birilerinin yokluğunda diğerleri kral olur. Evet, uymadı, sıkıntı yaşadı Massa, aracın istediği gibi olmaması pilotun suçu mu adam olması gerekeni koyamadı ortaya insan hayatı böyle değil mi zaten. He siz beceriksiz, kapasitesiz, ama onun suçu derseniz ne diyeyim ki daha. Bence Massa'da fiziki bir eksiklik yok seneye istediği araç olsun altında yine kafaya oynar. Takımların seçimleri bam başka bir konudur.
    Ferrari her zaman tek adam takımıdır bunu kabul edin. Zaten var olan iki seçenekten birisini benimsemiştir. Yoksa zamanında Prost'un yanına Senna'yıda getirmeyi bilirlerdi ki Prost'un istediklerini bile veremediler kötü ayrıldı. Mclaren şampiyonları yarıştırır mış siz Prost neler yaşadı, Senna nasıl ayrıldı biliyor musunuz kolay mı öyle bir ipte iki cambaz oynatmak. Şimdi geçmişi makalelerden okuyunca öyle görülmüyor ama demi. Biz 2007'deki beceriksizliklerini de unutmadık. Kolayı varken zoru başarmak meseledir ama zordur gerçekten. Artı Ferrari Schumacher'in yanına kral almadı hiç evet ama kimseyide tutmadı kendini göster dedi. Bunu lidere oranla yapamadılar değişik zamanlardaki takımdaşlarının açıklamaları, istatistiklerinden de bunu anlayabilirsiniz zaten. İrvine'a imkan sağlandı, ihtimal göründü ama yine olmadı. Ben kolayı seçerim arkadaş alırım en kralını dizerim 5 şampiyonluğu ne alacam bunun yanına bir yıldız da riske giricem. Al alayım diye tutturunca kralın da bırakır takımında dağılır 2005-06'dan beri aranır durursun mumlarla. :DSenna henüz yaşarken Damon kraldı da ben mi yanlış hatırlıyorum yani.:P

  9. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Pardon da Bir şey sorucam..

    Gerçekten sene başında şu Luca di Montezemelo'yla Stefaeno Domenicali'nin yaptığı " pilot ayrımı olmayacak " gibi cümlelere inanan var başarılı..Ama Ferrari sevdiği gülün dikenine katlanıyor..Kendilerine göre doğru nyapıyor olabilirler ama Formula 1 de rekabete gölge düşürüyorlar ve Ferrari imajı gittikçe zedeleniyor..

    Evet.S.Domenicali haklı.. İstedendiği Ferrari buydu…Schumi döneminden beri hep yardımcı pilot tulumu verilen Massa nasıl olsa alışıktır diye takımı tek bir pilotun üzerine yoğunlaştırıp Fanları veya sponsorları memnun edebilmek..

    Öyle ki koskoca Ferrari Bi sponsor Nedeniyle servet tazminat ödeyip Sponsorun isteğine boyun eğiyor, yanı bır sponsor bu takımın bütün iç işlerine karışıyorsa orada tarafsızlık ilkesinin uygulanacağına kim inanabilir ki???

    Takımın Başkanına "Kimi'yi gönder.Sana şu parayı verelim,tazminatını da biz odeyelim ama Fernado'yu takıma al" diyen Santander Alonso'nun takımda eşit muamele gömesine izin verir mi????? HAYIR..

    Alonso'ya odaklanmak kendi fikriymiş gibi övünüyor bu adam ama perde arkasında kim var..? Neden Raikkonen Yerine Massa gönderilmedi???

    Herkes Farklı bir yorum yapar fakat benim yorumum Şu..

    Ferrari , Alonso'yu getirip Raikkonen'i 2.pilot durumuna koyamazdı.. Alonso Fan'ı cok tamam da Raikkonen'inki de azımsanıcak sayıda değil.Böyle Bir durum oldugunda nasıl tepkiler alacağını hiç düşündünüz mü.??? ..Raikkonen'in eşit şartlarda Alonso'yu geçme ihtimali yok mu diyeceksiniz Sayın alonso taraftarları..?? Massa ya oranla kat kat daha fazla..Ve alonso'nun içini rahat tutan da bu.. Kimi asla 2.pilot konumuna itilemeyeceği için Raikkonen'in gitmesine göz yumuldu. Çünkü zaten Massa hep yardımcı pilotluk yaptı..Fakat Raikkonen Hep ön plandaydı.. Luca di montezemelo kendini aklamak için " Alonso'ya odaklanma" kararının doğru olduğunu savunuyor.. Sponsor istekleri Formula 1'deki rekabet ortamını ve hatta formula 1 i bitiriyor… Massa'ya telsizden Alonso'ya yol vermesini ima eden takım konusmasından sonra kimse izlemekten soğumadı mı ???

    Birde F1 dünyasında en çok sevdiğim isimlerden Cristian Horner…

    Şu gün yapacakları stratejiyi bilmem ama Sırf seyir zevki ve Formula1'i Formula 1 yapan rekabet ortamını bitirmemek için Pilotları arasında ses çıkarmadı .Ve RedBull en büyük kayıbını 2 pilotunun arasındakı mucadeleden Türkiye'de verdi..

    Yani Formula 1'in en büyük takımı, Kendi çıkarları Doğrultusunda Formula 1 e cok buyuk zararlar veriyor.Umarım Massa Seneye Ferrari'de Kalmaz…

  10. luca yanılmıyorsam ferrarinin bordrolu bir elemanı. inanıyorumki her böyle konuştuğunda ve imalı veya imasız alonsoyu övdüğünde mutlaka santanderde para yatıyordur hesabına. malum yakın zamanda çocuğu oldu. destekle sponsorun desteklediğini sponsoru desteklesin seni…organize işler her zaman…

  11. Senin istediğin Ferrari bu olabilir ama 20 yıllık belkide daha fazla fabrika ve scuderia aşkımla benim istediğim Ferrari bu değil. Sen anı yaşa tad almaya bak en iyisi zira geçici zamanları yaşatıyorsunuz bize bir süredir.Arkadaşlar Ferrari'de büyük bir değişim yok pilotunun veya takımının şampiyonluk umuduyla yanıp tutuşanlar hazır olun şu (Ş.) potaya ciddi ciddi girildiğinde saç baş yolabilir, şampiyonluk heveslerinizi damacana dolusu su ile soğutabilirsiniz.Zati hisseleride satacaklar mış güç de kaybederlerse şaşırmam zaten 10 yıl sonra 60 yılı deviren bu marka güçlü haliyle kalabilecek mi o bile meçhul.
    Valla tifosi'miyim değil miyim kestiremiyorum bazen.

  12. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    İnsan şüphelenmiyor değil aslında.Bu kadar Kısa sürede bu değişim…

    ama eğer ortada gercekten gelişerek bu ilerlemeyi gösteren bir ferrari varsa şapka çıkarmak lazım..

    Fernando,Gridde en sevmediğim pilottur ama objektif olmak gerekirse başarısı tartışılmaz..

  13. herkül arkadasım ne kadar sığ düşüncelere sahipsin.bende sana derim ki 2008 japoyada o reno aracıyla hamilton a tur bindirdi,baktı ki hamilton kuyruk acısı yaptı basladı zorlamaya alonso da dediki bu rahasız bana carpar birincilimi mahveder dur ben ona tekrar turunu vereyim dedi..acaba kim chandok muamelesi yapmış oturda bir düşün..

  14. hangi pistteydi çıkaramadım bu sene hem hamilton hem button arka arkaya tur bindirirken alonsoyada bindirmişlerdi. yani demem o ki alonso zaten bu pilotlar tarafından chandok muamelesine uğramış kahve içme rahatlığında geçilen bir pilottu. demek değişen araç. ön kanat teste tabi tutuldu sonra olan oldu.
    bu arada bir takıma gönül vermeyi denedim ama beceremedim. belki kimi tamamen emekliye ayrılır ondan sonra bilemiyorum.:)

  15. Yapmayın arkadaşlar,herkül'ün takımı mı var ki kanadı taksın,avea reklamında ki gibi iyi davranmalıyız herküle:)

  16. Evet Herkül ayıp ya sen git kendi arabana kanat tak neden kıskanıyorsun ki ?

  17. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül sen bizim kanadımzıza bakacağına kendi takımının kanadına bakta geliştirsinler bize ve redbula ulaştırsınlar senn kanaatini takan kim

  18. Herkül arkadaşımızın alonso ile ilgili problemini bilmeyen yok,raikonen gibi bir pilot,alonso tarafından ıskartaya çıkarıldı,o yüzden rai fanlarının alonsoya sempatiyle bakmaları beklenmemeli,zaman herşeyin ilacıdır alışırlar.

  19. MagicAlonso avatarı

    bu ne Alonso acısıdır ki bahane bulmak için ancak bu kadar komik konuşulur.dünyada ne tip insanlar var gerçekten iyi bir örneksin buna

  20. bence bir şaibe var. pilotlar değişti desem halen aynı vasat pilotlar. kesin ön kanatta bir ayrıcalık var kanaatindeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir