De la Rosa, Sauber Ayrılığı Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

İspanyol pilotun yerine sezonun geri kalan yarışları için Nick Heidfeld geçecek.

Şu anda Pirelli’nin test pilotu olan De la Rosa, öncesinde koltuğunu kaybedeceğinin işaretlerinin olmadığını söyledi.

De la Rosa: “Dürüst olmak gerekirse şok olmuştum. Benim yerime birini alacaklarına dair herhangi bir işaret de yoktu. Aslında Sauber’in ve Peter’in bu kararı karşısında oldukça üzüldüm”

“Çok şaşırmıştım. Çünkü sezonun bitimine 5 yarış var, sıkı bir şekilde zorluyorduk ve Singapur için yeni bir aero paketimiz vardı”

“Hazır olmak için çok çalışmıştık. Tamam, Monza kötü geçmişti ama böylesi düşük yere basma kuvveti isteyen pistlerin bizim için her zaman kötü olacağını biliyorduk”

“Son 2-3 yarışta araç çok daha iyiydi ve başarabileceğimizi biliyorduk. Benim açımdan garip bir karardı ama hayat devam ediyor, önüme bakacağım”

İspanyol pilot, Sauber’e katıldığı için pişmanlık duymadığını da ekledi.

Rosa: “Geri döndüm ve sağlam bir iş çıkardım. Farklı yaklaşımları, farklı çalışma şekilleri olan gerçekten iyi insanlarla tanıştım. Genel olarak bunu (Sauber’e katılışı) yarın olsa yine yaparım. Çok iyi bir tecrübeydi”

“Bitiş şekli doğru değildi, özellikle de 5 yarış kala. Ama diğer taraftan ilginç bir süreç geçirdim ve öğrenmeyi durdurmadım. Sezon sonuna kadar beraber kalmamız gerektiğini düşünsem de bana verilen fırsat için teşekkür ederim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir