Massa: "Ferrari'de 2. Barrichello Olmayacağım!"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, özellikle Almanya’da yaşananların ardından takımın 2. pilotu olarak gösterildi ve şu anda da puan tablosunda oldukça gerilerde. Bunun yanında takım patronları, Massa’nın Alonso’ya yardım etmesi gerektiğini açık açık söylüyorlar.

Sport Bild’e konuşan Massa “Kesinlikle Ferrari’nin 2. Rubens Barrichello’su değilim.”

“Eğer bu olursa, yarışmayı bırakacağım. 2. olmak için yarışacak değilim.” dedi.

Massa, bu sene asıl sorununun lastiklerde olduğunu söyledi.

Massa “Fernando tabiki çok iyi bir sürücü. Ancak o, benim diğer takım arkadaşlarımdan daha iyi değil.”

“Ben her zamanki gibi iyi iş çıkaramıyorum. Lastiklerde çok büyük sorun yaşadım. Benim sürüş stilime göre yumuşak lastikler bile çok sert. Bir çok sürücünün de aynı sorunu yaşadığını düşünüyorum.”

“Michael’in de aracı sürmeyi unuttuğunu düşünmüyorum.” dedi.

Hockenheim’de yaşanan takım emri hakkında uzun cevap vermekten kaçınan Massa “Tabiki oldukça hayalkırıklığı yaşadım.” dedi.

Sezonu geride kalan yarışları için konuşan Massa “Diğer sürücülerin önünde ancak Fernando’nun arkasında olursam ve diğerlerinden puanlar çalabilirsem bu tabiki Fernando için olumlu olacak.”

“Ben de bunu yapmaya çalışacağım.” dedi.

Massa ayrıca, Ferrari’nin sene sonunda kendisinden kurtulabileceği için 2. pilot görevini üstlendiğini kabul etmedi.

Massa “Hayır. Bu söylentiler karşısında rahat olmak için yeteri kadar deneyime sahibim.” dedi.


Yorumlar

  1. Massa haklı mı değil mi vs onlara girmeyeceğim ama söyleyiş üslubu yanlış baricello ile ilgili bu şekilde açıklama yapmamalıydı. Talihsiz olmuş.

  2. 2008 singapur'u ben kara bir leke olarak görmüyorum yapılan şey yanlıştı tabiki ama kaza ne zaman meydana gelmiş ona bakmak lazım ne zaman yarışın başında! ki yarış içinde kontrol edilemeyecek bir çok olay olur nitekimde oldu belki Alonso da kaza yapacaktı orda bilebilir miyiz? hayır! belki massa yarış dışı kalmayacaktı o yarışta kalmasaydı ne olurdu kim 1. olurdu "?" Alonso akıllı kullandı mı evet! hata yaptı mı hayır! peki pit ekibi hata yaptı mı hayır! Bu durumda birinciliği hak etmiş mi bence EVET.

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonsoya Singapur fatihi diyen zihniyetler çalıntı setup bilgileriyle kurguladıkları araçları bu pistlerde kullandıkları sürece

    bu sıfatlara alışacaklar yada geçmiş hiç kurcalanmayacak.

    sizler ısıtıp ısıtıp habire gündem yaparsanız milletde sosunu koyar üstüne kimse gocunmasın

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @[Räikkönen]Enes Demircioglu

    2007 brezilya yarışını seyrettinmi o yarışta Massa yol vermese idi Kimi kaçıncı oluyor ona bir bak istersen..
    kaç seneden beri takip etmemin önemi yok bunları görmek için.

  5. watercolour avatarı

    Gridde Massa'yı en çok destekleyen pilotlardan olan barrichello'ya karşı bu sözler hiç yakışmamış.

  6. Nebuchadnezzar kimi ite kaka şampiyon olmamıştır.alonsonun şampiyonluklarınının nasıl olduğunuda biliyoruz.kimi nin arızaları sayesinde yoksa zor olurdu şampiyon 2005 te.2006 suzukada schuminin arızası sayesinde yoksa zor olurdu şamoiyon..yani alonsonun şampiyonluklarını hem kimi hemde schumi ite kaka desteklemişlerdir.
    birde ben fisichella nın açıklamalarını bekliyorum.acaba ona kaç kez şike yaptırdılrar alonso ile takım arkadaşı iken.tabi sen dersinki alonso singapur olayında piquet inin kazasından habersizdi.bende derimki mi acaba ?

  7. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    @ gökhan aydın

    Destekli salla biraz kardeşim..

    Massa Kimi'ye yardım edince hoş diyorsun da Formula 1 takibine bu sene başladın herhalde…
    Hamilton'un şampiyon olduğu sene Raikkonen bütün 2.ciliklerini Massa'ya verdi..

    O yüzden aman diyim biraz yavaş..Sitede Alonso taraftarları çok üstün diye rahat konuşuyorsunuz

  8. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Massa kendini Kandırmışsın ..Ferrari sana Alonso'nun geldiği gün "KÖLE" görevini verdi…

    Acilen Başka bir takım bul kendine Harcanma

  9. samet özdemirle schumi konusunda ters düşüyoruz ama burda yazdıklarına katılıyorum
    ey massa zaten almanya da gördük.2.pilotun kim olduğunu.kimi il etakım arkadaşıyken aslan kesilmişti.alonsoya gelince süt dökmüş kedi gibi oldu pistlerde.o performansının yarısı bile yok bu yıl.
    son olarakda şaka vari bi şey yazıyım:kimi bir gün gelecek hepinizin ifadesini yeniden alacak;yaz kızım

  10. Bazıları hala kendilerini avutuyor. Neymiş McLaren Ferrari bilgilerini çalmış ondan bu kadar hızlı. Sizler gündem den habersiz, saf, holigansınız. Sizlere gerçekten acıyorum.

  11. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Massa takım arkadaşına çamur atacağına biraz yarışa odaklansan bu sene ne yaptın hiç..
    2006 senin en iyi senendi ve ozaman da Ferrari tüm kozlarını şumiye oynamıştı sen defans yaptın ya pitte ya değişik bir noktada yol vermek zorunda bırakıldın 2006 Ferrari yarış taktiği buydu malesef bu senede Alonsodan yavaşsın buda sana ancak bu rolü bırakıyor bir yarışla olacak işler değil bu işler.

    Santander ve Singapura takılan arkadaşlar Mc larende koskoca Ferrari datalarını çaldı ve o bilgilerle neler yapıyorlar büyük şevk ve gururla hemde ne başarılar şimdi onlarda en büyük sahtekarlık şampiyonumu öylemi yani..

    yada aynı Massa kimi ye yardım ederken hoş Alonsoya gelincemi yol verici oldu.

    takım için kim ön planda ise bütün durumlar ona çalışır isimlerin önemi yok bırakın bu tek yönlü düşünceleri..
    Almanya herkesin dilinde evet Ferrari beceriksizce yapıyor doğru…
    button beni geçecekmi hayır geçmeyecek derseniz legalmi oluyor Ferrari ye niye mahkeme ceza vermedi,diğerleri de bunu yapmaktalar ve hiçbiri cezalandırılmadı bu da öyle olmalı yoksa boş geçmezlerdi.

    bu arada
    ALONSO BAŞLADIĞI POZİSYONDA BİTİRDİ
    bu mesajında adresi belli

    3 kere üst üste yazılınca tılsım olmuyor yani

  12. Ayrıca Alonso deilmiydi 2005 renaultla sampiyon olan renault'un sayesinde sampiyon olupta 2006 monzada yarısıdısı kalıp schumacherle puanları eşitlendiginde direk takımı suclayan.Beni sampiyon olarak mclarene göndermek istemiyorlar diyen??ki ilk sampiyonlugunu renaultda kazanmasına ragmen büyük vefasızlık gösterip renault'u suclayan adamdır alonso.O sene sampiyon oldugunda takımın yüzüne nasıl bakabildi orasıda ayrı tabi.

  13. alperdunga arkadasım almanyadaki olayı alonsoda istemezdi ferrarinin işgüzarlıgı demişsin.o yüzden alonso massanın arayı 2 sn civarında acmasına izin verip daha sonra üst üste hızlı turlar atıp massadan daha hızlı oldugunu göstermeye calıstı dimi ? Alonsonun sürücülügüne lafım yok.Ama karakteriyle yetenekleri uyusmuyor..

  14. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    demek alonsonun 2008 singapur zaferi anasının ak sütü kadar helal ve temiz öylemi…yazık ya taraftarlık mı yoksa her ne olursa olsun kazanmayı doğru bulan f1 ile alakası olmayan holiganlıkmı…!!!

  15. seneye kers tekrar geldiği için açıkçası Massa yı daha avantajlı görüyorum tabi geçen sene renault nunda kers kullandığı yarış olmuştu ama Massa bir adım önde bilemiyorum belki Fernando daha iyi reaksiyonda verebilir tabi sadece kersi baz alarak konuştum

  16. Massa "Fernando tabiki çok iyi bir sürücü. Ancak o, benim diğer takım arkadaşlarımdan daha iyi değil."

    Doğru bir cümle. Önümüzdeki sezonla birlikte Massadan bir atılım bekliyorum, Rubens gibi bir yapısı yok. Tabi atılım yapana kadar Alonsoda takım içinde güçlenmiş olacak. Ama 2008'deki Massayı pistlerde görürsek Alonso kesinlikle bugünkü kadar rahat olamayacaktır. Massanın bu yılki düşüşünde psikolojiden çok teknik sorunlar yaşadığını düşünüyorum lastikler konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Performansın etkisinin bunun olup olmadığınıda seneye görecegiz.

  17. Rubens will kill Massa this time,at Suzuka…

  18. Mc larenci arkadaşlara soruyorum,
    Alonso iyi pilot değilse hangi sponsor desteğiyle mc larene transfer oldu?
    Eğer iyi pilot olduğu için mc larene transfer olduysa bu gün söylediklerinizde bir inkarcılık yokmu?
    daha da gerilere gidelim,(kesinlikle bilmiyorum kısa bir araştırma yaparak sorunun cevabını bulabilirim ama Alonsoya güvendiğim için gerek duymuyorum ve risk alarak soruyorum,
    Alonso renoda başarılı olduktan sonra mı TELEFONİCA sponsor oldu yoksa TELEFONİCA sayesinde mi renoya trnsfer oldu?

  19. kesinlikle sponsor konusuna el atmalı zannımca Massa nın Hungaroring den sonra en büyük dönüm noktası bu konu olur bknz: Vitaly Petrov(isme takılmayalım örnekleri geçen sezonda dahil mevcut) o sponsorla yarın birgün senin koltuğuna bile göz koyar

  20. efendimayin  avatarı

    Oldun bile maalesef massa, tamam lastiklerle sorunu olabilir ama ben lastiklerin sert olmasından dolayı yavaş olduğunu söyleyen duymadım mesela michaelde lastiklerden şikayetçi ama yumuşaklığından değil.

  21. Şu her koşulda diğer pilotlarda saldırma sevdasını anlamıyorum.

    Kimse Kimi'nin gül yüzü için onun yetenekli olduğunu söylemiyor. Saf hız olarak Kimi Alonso'yu bile geçebilecek kapasitededir. Ancak komple pilot olma konusunda "genç" nesil diyebileceğimiz 35 yaş altı pilotlar arasında kimse Alonso'yla boy ölçüşemez. Evet çok sevdiğim Hamilton bile. Çifte dünya şampiyonluğundan önce sürüş stiliyle, yarışa yaklaşımıyla kanıtlar bunu Alonso. Ona saldırıp sadece "para" ve "sponsor" için Ferrari'de olduğunu söylemek basbaya fanatiklik olur.

    Almanya yarışında olanlar için Ferrari'ye en çok 'saldıran' insanlardan biriyim. Ancak yaptıkları etik açısından fazlasıyla yanlış olsa da bakın şu puan tablosuna, taktiksel olarak doğru muydu, değil miydi?

    Massa'nın bu cümlesini ise kimse kusura bakmasın ama çok net bir biçimde 'saygısızlık' ve bu çirkin yakıştırmayı mazur görürseniz 'kalitesizlik' olarak görüyorum. Hiçbir pilot, bu şekilde adının anılmasını hak etmiyor. Bunun kim olduğu önemli değil. Fikirlerini farklı şekilde ifade edebilirdi. Bu gerçekten çok küçük düşürücü…

    Konuyu saptırdığım için özür dilerim ama kendimi tutamadım.

  22. Rubens sadece Ferrari de yarışmak için neler yaptı hepimiz biliyoruz. Sonra ayrıldıktan sonra ötmeye başladı. En ufak bir saygım yok ona.

    Ama senin kadarda yalancısına şahit olmadım farklı konularda. Dikiz aynana baksan sadece Lewis değil bütün grıdi görürdün ama görmedim dedin Monza da. O değilde asıl 2008 Fuji olağan üstüydü Lewis e pistdışından geçerek çarptın adamın yarışını bitirdin bilerek olmadı yarış kazası dedin. Alonso ya çarptın 2007 Almanya yine aynı şekil tabi bişey olmadı. 2007 İspanya çakıl havuzuna yolladın Alonso yu yine yarış kazası oldu. Kimi yi 2008 Çin de geçtin Kimi yol verdi hepimiz gördük. Sen yetiştim geçtim dedin.

    Daha kurcalasan çıkar aslında. Etme bulma dünyası.

  23. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    2008 senesinde felipe massa lewis hamilton'la olan mücadelesinde 'aslan massa, koçum massa, haddini bildir şuna massa' diye göklere çıkaran bir kısım pilot fanı arkadaşlar bugün kendisini yerin dibine sokuyorlar. felipe'yi 2. sınıf hatta 3. sınıf pilot ilan eden bu 'f1 uzmanı' çok bilmiş arkadaşlarımızı tebrik eder gevezeliklerinin devamını dilerim. zira saçmalamalarını okumak kadar zevklisi yok. hadi eksi replerimi verin şimdi

  24. Ya ne geri"kafalı" insanlar var bu forumda. Fernando Raiyi her alanda geçmişken,i her mücadeleyi kazanmışken, bu ne bağnazlıktır. 2 şampiyonluğu olan sene rakibi olmayan her pilotun en iyi olarak gösterdiği bu pilota sırf sizin desteklediğiniz pilotu geçti diye Petrov muamelesi yapmak adilane mi? Kimden böyle bahsediyorsun sen? ,
    Para için Alonso alınmış olsa Raikkonene defolması için 35 milyon verilir miydi bi düşünsene.
    Raikkonen "Allah var yakışıklı" diye bize önden başlayıp 1.likten sonra basın toplantısında o kocaman saatini gösterecek diye bu kadar yüceltmeye gerek yok, hele hele Alonsoyu bu şekilde itham altında bırakmaya hiç. Yaptığınız çok ayıp. Hamiltona ***** demek kadar ayıp. rai şampiyon olunca ben de sevindim. ama hep gitmesini istedim. Kendisi bir test pilotu gibi sürüyor. hep suçu takıma atıp yapacak bişey yok diyor. Alonsoyu bu sene desteklemeye başladım ve ne kadar büyük olduğunu gördüm.
    Massa olayında, bu şekilde olmasını ne massa ne de alonso isterdi Ferrarini işgüzarlığı.

  25. yok canım estaifurullah ama santander destekli değil mi benmi yanlış biliyorum acaba

  26. Yok rai, senin yorumlarını okudum, hemen aklıma geldi bu dizeler. cevabı aceleyle yazdım.Ben aslında düzgün yazarım
    Aklına takılan buysa 😉

  27. Alonso Aziz avatarı

    herkül çocuk gibi yorumların war .Her yorumun gerçekten çok saçma ayrıca şu hamiltoncular siz kendi işinize bakın kendi takımınıza bakın.Saçma saçma yorumlar yapıp sitenin kalitesini bozmayın lütfen..

  28. bir üyemizde daha santander i yazamıyor ama ukalıktada üzerine yok

  29. WRC rai diye bir üye Alonsoya sanrtander destekkli demiş.
    Diyeim ben de ona adam.
    varıp ruz-i mahşerde
    ikimiz de çıkarız anda yalan

    :))))

  30. AH massa ah sen hangi dünyada yaşarsın bilmem ki?

  31. haklısın didem destekli pilotu herkes biliyor zaten bunlara ne anlatsan boş

  32. Lewis vodafone destekli bir pilot degıldir McLarenin ve en çok Ron Dennisin emegiyle F1'e adımını atmıştır sallayıp durmayın!!!

  33. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül becne sen önce vodafone destekli hamiltonuna bak sonra gel bizim pilotlarımıza laf söle takım içi olaylar sen dahil kimseyi ilgilendirmez

  34. Nebuchadnezzar bizi saçma sapan komplolarla ferrari alonso savunmana karıştırma raikkonen taraftarlarıyla bir sorununuz varsa direk karşılıklı çözün
    ufak dokundurmalarla insanları cevap yazma durumunda bırakma sonra da gelip bizim haberlerin altına yazıyorlar diyorsunuz

  35. Ayrıca massanın bariçello kalitesinde bir pilot olduğunu düşünmüyorum
    Yada tersten soralım
    Massa istesede bariçello olabilirmi?

  36. MagicAlonso avatarı

    ben anlamıyorum eğer lastikler hala çok sert diyorsa bu massanın adaptasyon eksikliğidir.Eğer teorik olarak lastikler daha yumuşak olursa massa dediğini göre hızlanır ama o sırada herhalde Alonso yavaşlamayacak Alonso da daha yumuşak olan lastiklerle daha da hızlı olacaktır.Bence belki de Alonsonun sorunlarla böyle başa çıkabileceğini ve bukadar hızlı adapte olabilceğini düşünmüyordu.Alonso seneye hızına hız katacaktır.Massa elbette daha hızlı olabilir ama bu ALonsoyu geçmesine yetecek kadar olur mu hiç zannetmiyorum.Massa belirli şartların adamı ve ancak ozaman hızlı olabiliyor Alonso gibi pilotlar ise her şarta hızlı olmayı başarıyorlar.

  37. murat levent avatarı

    Massa bırak bu lastik ayaklarını, kaç senedir kullandığın ferrari ye karşılık Alo nun ilk defa oturduğu bir ferrari var ortada. Berbat sürüyorsun işte.

    Ayrıca diğer takım arkadaşlarından daha iyi olmadığı için onları 2 kere yendi ve şampiyon oldu değil mi.

    Klas farkınız var, Alonso A+ ise sen anca B sin. Bunu anla gerisi boş.

  38. ah ulan be raikkonen de santander destekli alonso gibi kollansaydı ferraride şu an ferrari farklı konumda olurdu paranın gözünü seveyim be siz bankanıza dua edin de batmasın görürüm ondan sonra sizi

  39. 1000 laftansa bi emel daha etkilidir

  40. murat levent avatarı

    Bu adam bi cacık olmaz, değil seneye 10 senede yarışsalar 10 dada çakar Alonso buna. Tavuk su içer Allah'a bakarmış, kaçıncı senen ferraride, hala yok lastik yok cart curt, adam daha bu sene oturdu o araca, sanki senden evvel sürmüşlüğü var. Ayıp be. Beceriksizim de olsun bitsin.

    Daha evel yarıştıklarından iyi olmasa, daha evel yarıştıklarını yenip şampiyon olmaz dı. Sende dahil….

  41. murat levent avatarı

    Bu adam bi cacık olmaz, değil seneye 10 senede yarışsalar 10 dada çakar Alonso buna. Tavuk su içer Allah'a bakarmış, kaçıncı senen ferraride, hala yok lastik yok cart curt, adam daha bu sene oturdu o araca, sanki senden evvel sürmüşlüğü var. Ayıp be. Beceriksizim de olsun bitsin.

    Daha evel yarıştıklarından iyi olmasa, daha evel yarıştıklarını yenip şampiyon olmaz dı. Sende dahil….

  42. O tabiri kullanmamalıydı, böyle değilde başka şekilde de ifade edebilirdi kendisini. Barichello çok farklı bir insan ve şartlar da çok farklıydı.
    Önümüzdeki senelerde Massa bir Barichello olmayabilir ve Ferrando tekrar bir Lewis vakası yaşayabilir.

  43. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hakter 55 ,
    bir zamanlar massanın raikkoneni geçtiği her yarış massaya ve domenikaliye söylenmeyen kalmazdı.Bakıyorum da eskileri unutup bir anda tersten yontmaya başlamışlar.
    Sezon başında massa diyor ki ''Hiç kimse geçilmez değil,Fernando bile''
    Tabi alışmışsınız raikkonenin geçilmesine,zorunuza gidiyor bu yıl..

  44. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Zamanında raikkoneni ite kaka şampiyon yapan massa'ya baya ağır sorular sormuşlar.
    Bütün bu yaşananlar Ferrari takımının suçudur.Eline yüzüne bulaştırmadan bişey yapamıyorlar.Bazen mclarene hayran kalıyorum.Bakın istanbulda yaşananlara,Bakın monakoda ki tıkaca.Daha olmazsa buttonun son demecine bakın.Resmen adama ''hamilton benden daha hızlı''dedirttiler.Massa hala inat ediyor.Şuan herkesten 50 puan önde olsa bile şampiyon olma şansı çok az.

  45. herkül:) haber yorum yapacaktım ama senin yorumuna yapmak zorunda kaldım çok uzun olduğu için ne yazık ki silindi,
    Dün dünde kaldı,bu gün yeni şeyler söylemek lazım can cağızım demiş alim,
    temcit pilavı gibi bu singapur ve santander yorumların bayatladı yeni şeyler bulman lazım
    avatarımı niye değiştirmedim biliyormusun,daha doğrusu özelikle onu seçtim,o zafer alonso nun anasının ak sütü gibi beyaz ve temiz.

    massa ya gelince,sen lastik diye diye ikinci üçüncü pilot olup çıkarsın.

  46. Massa "Fernando tabiki çok iyi bir sürücü. Ancak o, benim diğer takım arkadaşlarımdan daha iyi değil."

    bak işte bu doğru…
    felipe minik kuşum her söylediğimiz doğru olmalıdır. ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. sökmesinler apoletlerini sonra?

  47. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    istemesen bile zorla yaptırıyorlar massacığım. seni pitte bekletirler yine arkasına düşmeni sağlarlar eğer emir almak istemiyorsan sezonun ilk yarışlarında puan olarak alonsonun önünde olacan yada 25 puandan fazla farkla arkasında kalmayacan. 1-2 yarışlık fark oldumu atarlar seni ikinci plana.

  48. tabi tabii…ne demek? kim sana böyle birşey yapabilir? alonso kim? baktığın şeye bak taktığın şeye bak…

    sen koçun smedley''mesajı aldınmı felipe'' dediğinde ''aldım şimdi anasını bilmem ne yapacağım'' deme delikanlılığını gösterseydin ve ferrari aracının 15-20 tur boyunca arka plan görüntüsünü ispanyol çocuğuna ezberletseydin şimdi kahramandın…gerçi ferrari alışmış belli ödünler vermeye hemen senin yerine fisi yarışmaya başlardı. zaten takımlar şampiyonluğu amaçları değil.amaçları santander sponsor destekli singapur kahramanını şampiyon yapmak…hülas ya bu kumpasa boyun eğersin yada alırsın ceketini gidersin…yükselmenin alçakçası zayıfların sırtına basarak yükselmektir.

  49. Yusuf  Hitay avatarı

    barichello'da en fazla takım arkadaşına yol verdi zaten daha başka ne yaptı ki ?

    yani çoktan barichello oldun massacım geçmiş ola

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir