Mclaren Suzuka'da Büyük Bir Güncelleme Paketi Deneyecek

yazar:

kategori:

Mclaren’in İdari Müdürü Jonathan Neale, takımın Suzuka’da cuma günü bir çok yeni güncelleme parçasını test edeceğini söyledi.

Neale “Suzuka’ya fena bir paket getirmiyoruz. Ön kanat güncellemesi, yeni arka kanat ve çeşitli aerodinamik detaylar getireceğiz. Cuma günü için oldukça büyük bir test paketimiz olacak ve o zaman yenilikler hakkında daha iyi konuşabiliriz. Singapur’daki her şeyi ve bunun yanında daha fazlasını Japonya’ya getiriyoruz.” dedi.

Neale, şampiyonada Ferrari ve Red Bull’un ardından açık bir şekilde 3. sıraya gerilediklerini düşünmediğini söyledi.

Neale “Öyle düşünmüyorum. Macaristan’daki performansımıza bakarak Singapur’da zorlanacağımızı biliyorduk. Ancak gridde 2. çizgiyi aldığımızda harika bir iş çıkardığımızı düşündük.”

“Eğer Lewis Mark’tan kurtulmayı başarabilseydi ve yerini korusaydı, o zaman çok farklı durumda konuşuyor olurduk.”

“Geride kalan 4 yarış, daha rekabetçi olmamız gereken pistlere sahip. Ferrari ve Red Bull’da da herkez zorlayacak. Biz de aynı şekilde devam edeceğiz ve bu yarışlardan bazılarını kazanmayı umuyoruz.” dedi.

Neale ayrıca, Mclaren’in son 2 yarışta temas sonucu yarış dışı kalmasına rağmen araçlarının sağlamlığından endişelerinin olmadığını söyledi.

Neale “Aracın dayanıklılığı ya da sağlamlığı konusunda endişem yok. Lewis’in temaslarında olanlar talihsizlikti. Bu konuda hayalkırıklığı yaşadık ve Lewis de yaşadı.”

“Lewis doğuştan zorlayan birisi. Ona yarım fırsat verin ve o, elindekiyle sıkı bir yarış çıkarır. O da öyle birisi ve bu yüzden öyle harika bir sürücü ve başarılı birisi. Bu tür bir sürücü olduğu için, onu aynanızda gördüğünüzde, o gelir ve sizi geçer.”

“Singapur’da daha iyi pozisyondaydı, çizgideydi ve yol tutuşuna sagipti. Mark temas etmeseydi onu geçip gidebilirdi. Burada bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak bu motor sporları ve bazen temas olabiliyor. Lewis oran oyunu oynamaz. O öğrenen bir hayvan gibi ve bu tür şeylerden öğrenip riskleri değerlendiriyor. O harika bir yarışçı.” dedi.


Yorumlar

  1. watercolour avatarı

    Lewis ilk antrenmanlarda yeni güncellemelerin olduğu aracını parçalamayı başardı…

  2. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Hadi be McLaren…

  3. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    böyle devam etmeyeceği belli elbet puan alanla kaybeden tam tersine döner

  4. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Umutluyuz

  5. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    mac laren çok iddalı geliyor.
    bana görede bu senenin en az hata yapan pilotu Hamiltondur.

    heyecan çok artacak durum onu gösteriyor Japonya nerede olduklarına dair güzel bir durum verecek.

    herşey mümkün bence.

  6. Şimdi eğerle konuşmayın,bir Red Bull'cu olarak eğerlere bende başlarsam hangimiz 2. olacaktık muhabbetine başlarsınız.

    Bu sene McLaren'ı herhangi bir şampiyonlukta görmek istemiyorum.Bu demek değilki onlar haketmedi,hayır hakettiler ama ben McLaren'ı bu sene şampiyonluğa 'yakıştıramıyorum'.

  7. ayrıca sezon sonunda Lewis in kaçırdığı puanlara göz atan zihniyet Red bull un kaçan puanlarınada göz atarsa bu işin pekte sonuçla paralel olmadığını anlar

  8. Lewis şampiyonluğu kaç puan farkla kaçırdı ve oldu bir soruyorum? (şöyleleri böyleleri saymazsak.)

  9. Yusuf ikinci yorumuna yüzde yüz katılıyorum.

  10. Her şey bir kenara McLaren çok büyük bir firma ve hala da büyüyor. 2011 yazında yine sınıfında standartları belirleyecek bir araç çıkartıcak. Dahası 2011 aracı 2010 arcıyla aynı seviyede geliştiriliyor. İnşallah maddi sorunlar yaşamayız. 2006 çok zor geçmişti.

    Bizim aileye herkese Kimi ve McLaren nı ben ezberletmişimdir. Şimdi aynısı Lewis için geçerli. Bu adamı izlerken gerçekten bayılıyorum heleki onboard izlerken. Lewis e laf edenler Alonso nun 2005 öncesini bilmiyenler diye ayırıyorum bir kenara. Alonso kötü bir pilotmu tabiki hayır ama Lewis den kötü bir pilotmuş gibi bahsedenlere ne izliyorlar acaba diye soruyorum. Ve dahasını sene sonu yazmak dileyiyle bitiriyorum.

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    yahu bırakın kariyeri şunu bunu.

    madem önemli olan bu sizin için, geçen yıl button her yarışı hiç bir heyecan yaşatmadan güle oynaya kazanırken tv başında f1 orgazmı yaşıyordunuz.

    bırakın bunları yahu, kimi raikkonen'i en çok mclaren taraftarı sever, neden sever ferrari'ye gittiği için mi ? bunu bir düşünün.

    f1 de en önemli unsur rekabettir, o nedenle fia her sene kafasına göre kurallar koyar, birinin ön kanadını illegal bulur, aynı çizimi gider rakip takıma hediye eder.

    garip bir bakış açısı, sanırım pilotların gözünden bakmaya çalışmışsınız ama bu pek mantıklı bir bakış açısı değil. Çünkü o ufacık kabinden sizin düşündüklerini düşünmek pekte mümkün değil, o virajda kör noktasında kalan rakibini göremezdi, ya da milyonda bir olacak şekilde monzada ufak bir temasta süspansiyonunun kırılacağını, bunlar hep ihtimal dahilinde.

    ancak yetenekli iseniz, her zaman zirveye zorlarsınız, ve arkanızdan binlerce insanı çekersiniz.

  12. mclaren hep güncellemelerle gelio ama bi işe yaramıyo 🙂

  13. Herşey tv başındakileri etkilemek değil.Ortada bir kariyer ve şampiyonluk var.

  14. Eğer Lewis Mark'tan kurtulmayı başarabilseydi ve yerini korusaydı, o zaman çok farklı durumda konuşuyor olurduk

    Alex'in Trabzon maçında gpl olsaydı FB şampiyon olmuştu,Aykut kocaman Sportif direktör,Daum teknik direktör,FB Şampiyonlar liginde falan filan olurdu——-Kimsenin kafasını karıştırmak istemediğim için,Denizli maçından başlamadım:)

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    button gibi sürecekse varsın bir daha şampiyon olmasın

    bilmem anlatabildim mi?

  16. Bu sene şampiyon olamazsa ki hiç sanmıyorum.Sene sonunda bu hatalarından dolayı kaçırdığı puanları eklediğimizde şampiyon olabilecek puanı alabileceğini göreceğiz.

  17. Hamilton kötü pilot vs demedim ama hırsının kurbanı olmaya devam edecek 3-4 puan fazla almak için çok risk alıyor. Risk almakta her zaman işe yaramıyor tamamen kumar oynuyor kısaca Button çok daha akıllı sürüyor ona göre yapabildiğini yapıyor fazlası için riske girmiyor.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    heh işte böyle haberlerle gelin 🙂

    @emrah

    iki yarış talihsizlik yaşadı diye konuyu itin muhtelif yerlerine götürmeye lüzum yok.

    alonso fodepar yaptıktan sonra, "alonso pilot falan değil, bu kafayla şampiyon olamaz" dedi mi kimse ?

    demekki bunlar olağan şeyler, son turda lastiği patladı diye suçlandı, ama alonsonun son turlarda aldığı fastest lap leri hiç konuşulmadı.

    bazıları gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım

  19. Araba bu güncelleme ile hızlanırsa Hamilton bu tarzı ile yine şampiyon olamaz.Vettel'i geçti kaza konusunda Button'un şansını arttırmış olurlar.Seneye Button'u yine takımın ilk aracında görmemez mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir