Renault: "Raikkonen'in Adını Kullanmadık"

yazar:

kategori:

Raikkonen bu hafta sessizliğini bozmuş ve 2011’de Renault adına yarışmayacağını açıklamıştı. Bununla birlikte Fin sürücü, adının pazarlama malzemesi haline getirildiğini iddia ederek şikâyet etmişti.

Renault Takım Patronu Eric Boullier, Raikkonen’in ilgisini kullanarak pazarlama çalışmaları yapıldığı görüşünü reddetti ve kendisine sorulan sorulara içtenlikle cevaplar verdiğini ifade etti.

Boullier: “Kimi’nin imajından destek almadık, ki basına böyle söylemiş”

“Spa’dan sonra menajeri bizimle temasa geçti. Bir görüşme sürecine girmek istediler ve o zamanda biz dedik ki: ‘Lütfen bekleyin. Evet, bizimle temasa geçmeniz ruhumuzu okşadı ama Petrov’un potansiyelindeki değerlendirmemizi bitirmemiz gerek. O noktadan sonra bir karar verince size döneceğiz’ Başka da bir şey olmadı”

“O zamandan bu yana onlara geri dönüş yapmadım. Çünkü Vitaly’nin potansiyelini değerlendirmemizi bitirmedik ve söylenecek başka bir şey yoktu. Basını kullanmadım ve basına Kimi’nin ilgilendiğini, peşimizden geldiğini söylemekten fayda görmedim. Bunun amacı ne olacaktı?”

“Sonunda basın buna büyük ilgi gösterdi ve geçen hafta basın bu temas ile ilgili haberler yapmaya devam etti. Nedeninin, haber yapacak başka bir şey olmamasından kaynaklandığını tahmine diyorum. Sanırım Kimi de, basında bunların konuşulmasından rahatsız oldu”

“Ama her zaman lafımın arkasındayım. Kamuoyuna açıklandığında açık ve kibardım. Evet, bizimle temasa geçildiği için ruhumuz okşandı ama başka bir şey söylemedim. Şimdi durum benim ve onun için net diye düşünüyorum. Bu, görüşmelerin sonudur”

Boullier, Raikkonen’in Renault için yorumlarında bu kadar saldırgan olmasının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi.

Boullier: “Onun açıklaması ile hayal kırıklığına uğrayamazsınız ama neden bize karşı bu kadar saldırgan ve suçlayıcı oldu anlamıyorum. Bunları anlatmak için basının peşinden koşmadım, sadece sorulan sorulara yanıt verdim. Bizi de soruna itiyordu, çünkü sürekli olarak gündemdeydik”

Boullier, Renault olarak başkalarıyla uzun görüşme süreçlerine girmek istemediğini, çünkü Petrov için tam karar vermeden önceki görüşmelerin adilce olmayacağını söyledi.

Boullier: “Herkese karşı çok açık ve net oldum. Kimse ile derin görüşmeler içine girmem, çünkü Vitaly’yi takımda tutma kararı aldığımızda bu adilce olmayacaktır.”

“Fikir şuydu: ‘Görüşmek isteriz ve eğer Vitaly başarılı olamazsa size döneriz ve görüşürüz’ Ama neden daha önce görüşelim ki? Basınla, baskı ile oynayabilirsiniz ama buradaki oyun bu değil”


Yorumlar

  1. magic kardeş evet ben dini spora sokarım niye sokmayım öyle bir kaidemi var herkesin huyu kendine o yüzden sen kendine uygun olmayan işlere karışma

  2. işin aslı bence şu. kimi muhtemelen aklı başında geçebileceği bir takım olarak birazda petrovdan dolayı olsa gerek bu adamlara bir temas kurdurmuş menecerine. olayın gizli kalabileceğini düşünerek. fakat renonun davranışları bu konuyu basına sürekli forse etmeleri kiminin sabrını taşırmış. neyse olan olmuş çokda önemli değil. ama önemli olan şu ki kimi f1 e dönmek istiyor. bu olayların neticesi bence bu. kimi gelince birilerinin keyfi kaçacak ama ne yapalım:)))

  3. MagicAlonso avatarı

    wrc-rai fanatikliğni yetmedi birde başımıza ilahiyatçı mı kesildiniz.nedir bu milletteki sahte kadı rolü oynama.sen bir tutsan ne olur tutmasan ne olur.şu dini bari sporun içine sokmayın.kafa yapısına bakarmısınız adam inanca göre sporcu tutuyor.sizin dinden de haberiniz yok nasıl bir mantıktır bu.

  4. ben tabiki inanan ile inanmayanı bir tutmam hiçbir zaman kiminin ağzından ben f1 de daha yarışmayacağım kelimesi düşmemiştir

  5. Zaten F1 'i özlemediğini kendi ağzıyla söylemedi mi Kimi, benim bildiğim kimi lafından dönmez!

  6. Allah katında tek din Müslümanlıktır wcr-rai seni duyanda kimi 5 vakit namaz kılıyor sanır!!! Senin dinin sana benim dinim bana hiç bi kusur bulamayıp inançları aracı etmeyin lütfen!

  7. içiyor ama hiç olmazsa allaha inanıyor sizin tuttuğunuz pilot gibi inançsız değil

  8. wrc de yarışıyor diye f1 de yarışmayacak kaidesimi var hasbinallah bu kadarda olmaz

  9. abdullah çelik raikkonen artis davrandıgı için degil ferrari'den alacagı tazminatı dusunerek baska seri secti.bu sene oyle bir durum yok emin olun istedegi duzeyde bir takımda yarısacak.

  10. Gerçekleri görmek için görüşmelere katılmak gerekmez Kimi istemiyor formula1'i ve artık wrc de yarışıyor anlayın kimiciler Kimi para-alkol-hız'ı seven bir adam. Kötülemek için demiyorum yapısı bu adamın…

  11. siz gerçekleri biliyosunuz demek bravo nasıl öğrendiniz acaba görüşmelerde de herhalde ordaydınız pes doğrusu o kadar da emin konuşuyorlar

  12. MagicAlonso avatarı

    Abdullah Çelik çok doğru ve objektif yorum yapmış.benimde kastettiğim buydu.bu tartışmaya kimi neden oldu.kimi bu haberlerden fayda sağlamaya çalıştı.tabi gerçekten dönme isteği içinde olmayınca adamlarda samimiyetsizliğine istinaden o sözleri söyledi.

  13. Petrov'la Boullier ne kadar komik oluyor yahu son açıklamalarında 🙂

  14. renault – kimi konusu fazla dallanıp budaklandı ama raikkonen de bu konuda masum değil. renaultdan çok raikkonen bu işi fırsat olarak gördü bence. renault'da zaten üst düzey bir pilot var, 2.si olmasa bile kaybedeceği bir şey yoktu bir bakıma. raikkonen çok artis davranıyor, geçen sene de bu yüzden f1 dışında kalmadı mı zaten? herkes ne ederse kendine ediyor.

  15. watercolour avatarı

    Basına Raikkonenle görüşüyoruz diye demeç vereceğinize eski bir F1 pilotuyla görüşüyoruz deseydiniz o zaman.

  16. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    @ wrc-rai

    Bana söyleyecek bir şey kalmamış kardeşim ..Tebrikler . 🙂

  17. magic alonso senin tutttuğun pilot senin olsun bırakta bizim tuttuğumuz pilota karışma hiç olmazsa asaleti yeter senin pilotun gibi içten pazarlamalı değil allah sizi tuttuğunuz pilotla mesut bahtiyar etsin aminnn

  18. MagicAlonso avatarı

    asıl burda kullanan biri varsa oda kimidir.F1 e göz kırparak wrc de citroende yerini sağlamlaştırma fiyat arttırma politikası yaptı.kimi teklifinde nekadar samimi ise reno da aynı oranda samimidir.kimi bu saatten sobra F1 e dönmez zaten.taraftarları da artık dön nağraları atmayı bıraksın bence.Onu artık o seride takip edin yada başka bir pilotu destekleyin derim

  19. valla iyi sürücü olabilir ama çok tembel bir pilot oturup takımla çözümler aramıyor maalesef işler ters gittiğinde..sadece ona iyi araba verin oda sürsün hepsi bu…

  20. Beklenen oldu, yediniz azari simdi kivirmaya calisin bakalim, anca ruyanizda gorursunuz Kimi yi.

  21. adamlar başından beridir ilk tercihlerinin petrov olduğunu sökylüyorlar zaten.Daha ne yapsınlar taraflı taraflı yorumlar yapacağnıza oturup bir düşününün..

  22. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Kullanmazdinizmi suyunu bile çikarttiniz kullana kullana.Bu kullanmamamis halinizse birde kullansaniz ne olurdu,ayrica Vitaly'nin potansiyelini değerlendirmemizi bitirmedik demis Eric Boullier ne potansiyelmis ne degerlendirmeymis halen bitmedi.

  23. Raikkonen saldirdimi? dua et Toyota gibi yerin dibine sokmadi, bak adamlar F1 den cekildi 🙂 cok konusmada isine bak reklam pazarlama sirketimisiniz nesiniz.. Renault gibi koca firma markasini nasil boyle tiplerin eline birakir aklim almiyor, 3-5 kurus icin colugun cocugun elinde madara olacak koca dunya markasi. Bunun da tek sorumlusu cimri Carlos Ghosn dur. Allah cezani versin Carlos..

  24. Kim inanır Ancak KADİR inanır. Raikkonenle ilgili haberler çıktıktan sonra Renault hakkında belki 2005-2006 yıllarından sonra bu kadar yoğun haber trafiği yaşandı. Malum reklam bu iyisi kötüsü olmaz derler. Haberleri takip eden herkes biliyorki Sizde Rainin size gelmeyeceğini bile bile gündemde kalmak için basına yem attınız Onlara heber sizede Reklam lazımdı. Şimdi kıvırmaya çalışın bakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir