Barrichello Takımın Gelişimiyle Gurur Duyuyor

yazar:

kategori:

Sezona pek de istedikleri gibi başlayamamalarının ardından Williams, yaz boyunca büyük bir atılım gerçekleştirdi ve Singapur’daki büyük yenilik paketiyle Barrichello, 6. oldu.

Singapur’daki son aero güncellemeydi ama Brezilyalı pilot, Japonya’da da gelecek yeni parçaların olmasından memnun.

Barrichello: “Çok etkilendim. Çünkü sene başında Singapur’un araçtaki son gelişim olacağını söylemiştik. Çünkü sonrasında gelecek seneye yoğunlaşacaktık. Ve gelecek seneninki (aracı), oldukça iyi görünüyor ama buraya da aerodinamik olarak bir şey getirdik. Bu yüzden bir başka adım atıyoruz, bu da benim gerçekten gurur duymamı sağlıyor”

Barrichello, bu sene Williams’ın gelişimini 2000’li yıllarda parçası olduğunu Ferrari ile kıyasladı.

Barrichello: “Ferrari ile çalışırken aracı geliştirmemiz inanılmazdı. (Williams’taki) Aynı seviyede olduğunu söyleyebilirim. Bu sene başardıklarımızla büyük gurur duyuyorum”

“Birkaç ay geri gidip İstanbul’a bir bakın. İstanbul kötüydü, araç ortada yoktu. Ama o zor dönemde insanlar birbirlerini suçlamadı. Bir araya gelmemiz için iyi bir zamandı ve beni daha da çok dinlemeye başladılar. Aerodinamik ve mekanik parçalar üzerine yaptığımız bazı iyi çalışmalar oldu.”

Brezilyalı pilot, Williams’ın sezon başında böyle rekabetçi olması halinde neler başarabileceklerini düşünmenin anlamı olmadığını belirtti.

Barrichello: “Bunu düşünmenin bir anlamı yok bana göre. Çünkü sonuçta mesele Mercedes ne kadar kısa sürede araçları üzerine çalışmayı durdurdu? Hâlâ geride olan bir aracımız olduğunu düşünüyorum ama gerçekten yaklaşıyor. Renault da gerçekten rekabetçi ama daha iyi ve daha kötü oldukları pistler var. Biz hazırız”


Yorumlar

  1. Williams 13 kere puan almış. 4 yarışta 2 pilotuyla beraber bunu başararak. Ayrıca 4 kere Hulkenberg Barichello'yu klasmanda geçmiş. Bunlar Williams'ın karnesi…

  2. MagicAlonso avatarı

    helal barichello gerçekten iyi iş çıkarttıb.takımın seni dinlemesi gerek çünkü sen çok takım ve gelişim gördün.bu konuda oldukça tecrübelsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir