Alonso, Kesin Konuşmadan Önce Sıralamaları Bekliyor

yazar:

kategori:

Özellikle Sebastian Vettel’in öne çıktığı cuma gününde Alonso, yaklaşık 1 sn daha yavaş kaldı ve günü 4. sırada tamamladı.

Alonso “Sadece cumaydı ve bugünkü dereceler pek bir şey ifade etmiyor. Sadece dikkat etmemiz gereken şey, pistten piste araçların sıralamalarının değişebileceği. Mesela Mclaren Spa ve Monza’da çok güçlüyü ancak Budapeşte ve Singapur’da daha az güçlüydü. Bu yüzden Suzuka’da durumun ne olduğunu söylemeden önce yarının bitmesini beklemeliyiz.”

“Teorik açıdan Red Bull burada Monza hariç her zaman olduğu gibi yenilmez gibi görünüyor ancak onların pazar günleri yenildiği bir çok yarış oldu bu yüzden kesin bir sonuca varmadan önce beklememiz lazım.”

“Bugün mükemmel bir tur atamadık bu yüzden gelişme potansiyelimiz var. Bunu başarmak için verileri incelemeliyiz ancak tabiki diğerleri de aynısını yapacak. Yarınki tahminlerde yağmur var. Eğer bu olursa hata yapmamaya odaklanmamız gerekecek. Yağmurda hata çok fazla şeye mâlolabilir. Ardından şans faktörü de devreye girecek çünkü doğru zamanda, doğru yerde, doğru lastiklere geçenler şanslı olabilirler.”

“Sıralamalarda hedefimiz ilk 5 içerisinde yer almak ve ardından yarışta ne olur göreceğiz. Bunun yanında Ferrari Sürücü Akademisine gelen Sergio Perez’e de hoşgeldin denek istiyorum.  Akademideki diğer sürücülerle birlikte kendisini Ferrari’de benim gibi evinde hissedeceğine eminim. Latin kültürünün bana Maranello’da ilk senemde yardımcı olduğu gibi ona da yardımcı olacağını düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    renaultun bukadar yüksek hızlara çıkmasının tek sebebi düşük sürünme katsayısı.yani fazla downforce üretmeyen araç genelde daha az dirençle karşılaşacağı için daha yüksek hızlara çıkabilmektedir.

  2. watercolour kardeş renault motorunun güçsüz olduğu belli zaten boşuna ağlamaz redbull yoksa. Monzada gördük mclaren ve ferrari uçtular. Sadece düzlük olan pistlerde mclaren ve ferrari uçuyor. Tabi düzlük ve virajlı olan pistlerde virajlarda redbull avantajı kapatıyor. Ferrari ve mclarende virajlara görede setup yapınca düzlüklerde o kadar avantajlı olmuyorlar Ama sadece düzlüklü olan pistlerde mclaren ve ferrari süpürür.

  3. watercolour avatarı

    Renault bu sezon neredeyse her yarış düzlük hızı bakımından ilk 3 içine girmeyi başardı.İlginç.Renault motoruna zayıf diyenlere cevap veriyor gibi 🙂

  4. Gerçekçi olmak gerekirse Vettelin 4 turda ellde ettiği dereceyi alonso 7 turunda eldeediyor tabi yakıt yükleri belli olmadığı için soru işareti ama redbull gerçekten sektörlerde hep mor oluyor 🙂

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    f1ilyof1

    sanmıyorum, çünkü 1 sektörde zaman kaybetmemek için daha fazla downforce ayarı yapıp düzlük hızından feragat etmişlerdir. Öteki türlü redbull a yaklaşamazlar çünkü, uzun düzlük olan tek sektör 3. sektörde, o da 18 saniyede geçiliyor, ne kadar fark yaratabilirsiniz ki ?

  6. Düzlük hızları buysa McLaren ve Ferrari yağmur ayarı yapmıştır kesinlikle.

  7. serdar yakut avatarı

    singapurda da durum aynıydı sıralama turlarını görmeden bir yorum yapmak doğru değil

  8. MagicAlonso avatarı

    ALonso yarın muhtemelen redbulla daha yakın olacak ama pist muhtemelen ıslak olacağı için mclaren de ön plana çıkabilir.Bekleyip görelim

  9. MagicAlonso avatarı

    düzlük hızları formula1.com da mevcut.

    ferrariler 300 km sınırında.
    Redbulda yine 299, 300 km civarı
    Mclaren 301,302 civarı.yani büyük takımlar birbirine yakın.

    düzlükte en hızlı takım şuan renault olarak görünüyor.306 km civarı

  10. Spa 2 olur diyorum bu yarışa yağmur olursa.Red Bull çok yüksek bi ihtimalle sıralamaları ve yarışı alır.

  11. Yarın yağmur yağarsa Red Bull ilk üçe bile giremez bana kalırsa. Herkes bir kumar oynamış gibi gözüküyor. McLaren ve Ferrari aynı kumarı oynamışa benziyor.

    Aslında düzlük hızlarını bilsek daha gerçekçi konuşabilirdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir