Williams, Hamilton'un Cezasını Arttırabilir- Güncel: Ceza Yok

yazar:

kategori:

Hamilton, üçüncü en hızlı isimdi ama vites kutusu değişikliği nedeniyle 5 sıra cezası almıştı. Şimdi ise Williams’ın şikâyeti ile daha da geri düşme riski ile karşı kaşıya.

Sıralamada dokuzuncu olan Hulkenberg, hızlı turunun sonlarında şikanda Hamilton ile karşılaştı.

BBC’ye konuşan Hulkenberg: “S3’te ikinci turum, Hamilton yüzünden biraz hasar gördü. (öndekiyle) Çok büyük bir ara açtı. Dolayısıyla iyi iş çıkaramadım. Bu yüzden daha fazlası da gelebilirdi.”

“Zaten Charlie (Whiting) ile görüşüyoruz”

“Anlamı yoktu. O kadar büyük bir ara açmasının nedenini anlamıyorum. Çünkü görebildiğim kadarıyla önünde araç yoktu. Açıkça son şikana yaklaştığımda beni biraz engelledi”

“Ama daha büyük ceza, ikinci turumu atamamamdı. Çünkü onun 1 saniye ardındaydım ve burada mümkün olduğunca fazla yere basma kuvvetine ihtiyacınız var ve eğer bir aracın 1 saniye gerisindeyseniz, bu işe yaramayacaktır”

Güncelleme: FIA’dan gelen açıklamaya göre Hamilton’a ceza verilmeyecek


Yorumlar

  1. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Ya tamam izlemişsiniz sıralamaları ama eğer hamilton biraz yavaşlasaydı muhtemelen start finish düzlüğünde (ilk turunun başında) birkaç km daha yavaş başlayacak oda ona bazı ufak saniyeleri kaybettirecekti. Benim görebildğim kadarıyla hamilton son zaman turunu bitirmeden önce damalı bayrak sallanmıştı.
    Dolayısıyla riske girilemeyecek bir durumdu.
    Ama ceza geledebilir. Olayı gördüğümde her ne kadar Serhan Acar Button desede ben Lewis olduğunu anlamıştım.
    İnşallah ceza gelmez. Zaten 5 sıra cezamız var.

  2. Aynısını bir başka pilot yapsa kesin ceza yerdi.aşağıda yazdığım gibi ceza gelmez çünkü b.e öyle istiyor

  3. açıkçası hulkenberg burada haklı. hamilton'un önü gayet boştu, hulkenberg büyük bir hızla hamilton'a yakalandı son sekötrün sonlarında. hamilton ile arka arkaya start finish düzlüğüne çıktıklarından dolayı hulkenberg'in sonraki turu da heba oldu. hamilton ya yavaşlayıp yol vermeliydi hulkenberg'e, ya da önünü açmak işini falaca abartmamalıydı. ceza gelirse pek sürpriz olmaz bence.

  4. Hulkenberg gayet hızlıydı benim gördüğüm kadarıyla lewis hulkenbergi açık şekilde engelledi.ama yinede ceza geliceğini sanmıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir