Ferrari: "Şampiyonu Sıralamalar Belirleyecek"

yazar:

kategori:

Takım patronu Domenicali, yarış temposu konusunda kendi otomobillerinin ve Red Bull otomobillerinin neredeyse eşit olduğunu, kilit noktanın Fernando Alonso’yu gridde daha yukarıya yerleştirebilmek olduğunu söylüyor.

Domenicali, “Yarış temposu açısından fena değiliz ama sorun şu ki; geriden başladığınızda gerçek performansınızı ortaya koymanız zor oluyor. Suzuka’da sert lastiklerle çok iyiydik. Bilemiyorum belki Red Bull hızını biraz kontrol altında tutmuştur ama sonuç olarak herkes zorluyordu. 

“Hazırlık ve sıralama aşamalarında çok iyi iş çıkartıyorlar ama gördüğümüz gibi, eğer sıralamalarda onlardan daha iyi olursak onları yenebiliriz. Aksi takdirde işimiz zor ama gelecek yarışlarda neler olacağını göreceğiz. Her şey olabilir.” diyor.

Alonso yarış sonrası yaptığı açıklamada kalan yarışlar içerisinde Suzuka’nın Ferrari için en zor olan yarış olduğunu bildiklerini söylemişti. Domenicali de podyuma çıkmış olmanın takımın elde edebileceği en iyi sonuç olduğunu belirtti.

“Elbette Red Bull güçlüydü ama McLaren da fena değildi. Onlar için şanssızlık olan Lewis ile dayanıklılık sorunu yaşamaları oldu. Ama bizim istediğimiz sonuç en azından bir pilotla podyuma çıkmaktı.”

“Şampiyonluğun ucu açık. Sırada üç yarış var ve her şey mümkün. Sonuna kadar mücadele etmeliyiz.”


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Zaten bu sezon şaibeli olayları bir tek Alonso yaptı hemde hepsini..
    Hamiltona güvenlik aracı yardımı yapıldı aynen devam..
    Button beni geçecekmi hayır geçmeyecek aynen devam legal..
    kafasına göre ön kanat değiştirenlermi dersin
    ve daha niceleri..
    ve almanya yarışı Ferrari ve Alonso habire aforoz edilip ısıtılıp ısıtılıp gündem yapan ve kendisi F 1 de yarışmayan onu tuttuğu güne lanet eden Kimi fanları.
    istediğinizi eleştirebilirsiniz ama keser gibi değil testere gibi..

  2. olamayacaksiniz insallah!!!! karakterli pilotlarin sampiyon olmasini isterim. bu asla alonso degil!!!!

  3. bu sitede sıkça yaşanan bir hadise…şaibeli problemli suç unsuru taşıyan olayları ne hikmetse en sık yaşatan alonso ve bunu eleştiren bizler ve bizleri eleştiren hakaret eden alonsoyu tuttuğu güne lanet eden alonso fanları:)

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bir mesajı üst üste 3 defa yazarak bu işler olsaydı..

    gökten ne yağardı tahmin edin

    konu o kadar yerlerdeki divan edebiyatı sureler,hatimler

    yakında mevlit okutacağız.birşey yaptığını zanneden tipler yüzünden..

  5. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    benim anlayamadığım sadece muhalefet olma adına Formula 1 de yarışmayan pilotun fanlarının burada ve bu konuda işi ne..

    anlamak zor değil tabi öyle bir dertleri varki sormayın buz adamın motor patlatma şampiyonu olduğu sene El nanodan az çekmedi garibim sonrası çekip gitti bu diyarlardan.

    gelelim Redbulcu arkadaşlara bu sene Redbul öyle bir tasarımla geldiki bu pilotların şu an açık ara önde olmaları lazım..

    ama gelin görinki bu kunte kintelerle bu kadar oluyor ikiside kasap mc laren ve diğerlerine hediye ettikleri puanların haddi hesabı yok..

    işe Alonsonun da bu seneki başarısız ve saşsız grafiği de eklenince ve ortalarda olamayan bir Massa işte size Redbul şampiyonluğu bence gayet doğal hayal değil.
    Alonsoyu sevip sevmemeniz sizi bağlayan bir durum ama kabul edilmeliki Ferrarinin bu seneki gerçekten savaşan pilotu Alonsodur her ne kadar bazılarına uymasada

  6. yorma kendini alonso şampiyon olamayacaksın

  7. Gönlümüzden geçeni dile getirmişsin sayın abicim.Yorum yok 🙂

  8. Sinancım iyi geceler:)
    sen iyi bir şumi ve ferrari taraftarısın. ama ferrarici özelliğini pek anlatmıyorsun. çakma ferrariciler den dolayımı acaba?

  9. Tahir efendi bana kelp demiş
    İltifatı bu sözde zâhirdir.
    malikî mezhebim benim, zira
    İtikadımca kelp tahirdir"

    ben yazmadım yanlış anlaşılmasın şair nef'i den:))))))

  10. tahrim suresi 2.ayet…
    bedeli ödenmiştir…

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bazıları avukatlığa soyunmuş bile.Veda edip gidenin de,1 ay sonra geri gelenin de yüz ifadesini merak etmeye gerek yok.

  12. "3 nü kazanrısa kesi,nlikle şampıyon"
    Hadi ya ciddi olamazssın.İsim neydi? 😀
    Herkül kendi resmini koymuş zaten avatara.Kaskın altındaki keskin bakışlara bakarsan nasıl idealist bir insan olduğunu anlarsın.Bu tarz insanların suratı şekilden şekle girmez yani.Şekilden şekle sokar adamı 🙂

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül alonso şampıyon olrusa sein yüz ifadeni çok merak ediyorum kendi resmini o durumda bi çekte avatara koy ben alonso şampıyon olur demiyorum şampıyona açık halen 5 pilotun şansı var ama şunu ii biliyorum alonso kimseye bakmadan önündeki yarışların 2 sini bile akzansa şampıyon olacaktır 3 nü kazanrısa kesi,nlikle şampıyon diğerleri neler yaparsa yapsın ama zor

  14. Sonuç ortada gibi Vettel, Webber'den hızlı, RBR6 gridin en hızlısı zaten Vettel üst üste 2 pol alıp bunları suya sabuna bulaşmadan galibiyete çevirirse şampiyon olur. Alonso için bu sene ne kadar iyi gelsede zor.

  15. şampiyonluk derken pilotlar şampiyonluğundan bahsediyorlar. alonsoyu alırken o konuyu kapattılar zaten. netekim ite kaka alonso az biraz potaya girdi ama redbullda takımlar puanında nerdeyse ferrariye tur bindirdi. tercih meselesi. şartları bu şekilde kabul ettiler. tek hedefleri alonso olduğu sürece onun pilotlar şampiyonluğu olacak…gideceği gün takımdan nasıl olacak ayrılış şekli merak ediyorum çoook:)

  16. MagicAlonso avatarı

    mclarenci mp4 orda ses tonunda birz sert konuşunca o anlamı çıkardı serhan acar.Ama kızmasındaki asıl sebep sanki bunu bana söylemeyin zaten zorluyorum bunu söylemek için meşgul etmeyin gibi.Çünük fernando konsatre olduğunda telsiz konuşması istemiyor.Tıpkı silverstone da takıma açıkça belirttiği gibi

  17. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bir taraftar olarak şunu anlamıyorum. Yayında serhan acar soyledi burdada r30 kardeş söylemiş. Fernando çok kızmış. Benimde aklıma takıldı nereden anladılar çok kızdığını adam sadece konuşuyor ve takıma bilgi veriyor bende oyle deniyorum diye. Ama burada bir kızma sonucu nereden cıkıyor ben anlamıyorum Adamın vücut hareketlerinide görmüyoruz. Almanya'da alonso massa'yı geçerken massa'nın savunmasından sonra telsizde verdiği demeçlerinden kızdığını anlayabiliriz. Ama böyle bilgi alışverişleri sırasında şu kızdı bu sevindi o ağladı gibi düşünceler gereksiz bence nerden biliyosun kardeşim kızdığını. Adama dediler zorla , oda dedi bende oyle yapıyorum. Buradan adamın kızdığını anlamak bence saçmalıktır yani.

  18. burak bocek avatarı

    Belirleseydi demiyor,belirleyecek diyor.Şu an son 3 yarışta pole den balayan kazandı hatta4 yarışta ilk çizgi startı alan kazandı.Çünkü artık çok daha az hata yapmak zorunda takım ve pilotlar.Artık son sözlerin söylendiği yerdeyiz.O yüzden buna vurgu yapmış ve F10nun önden kalkınca tam perfonmansını yansıttığıa değinmiş.Sezon başları pilotlar çok daha agresif sürüp puanları hemen almak istiyor bu da hataları beraberinde getiriyor

  19. şampiyonu sıralamalardaki performans belirleseydi şu an öyle bir demeç vermezdiniz sn domenicali

  20. Sıralama performansı Red Bull'un daha iyi,bu açık.Bu yüzden yarış temposundaki başarısını avantaja dönüştürmezse Alonso,biraz zor şampiyonluk.

    İsteğim başarısını avantaja dönüştürememesi bir tarafta olarak.
    Ama tarafsız bir izleyici olarak bakarsam,kendini göstermesini isterim bir yandanda

  21. Ferrari pit duvarından dün Alonso ya zorla bakalım Fernando Webber tepkiverebilcekmi söylendi alonso çok kızdı zaten elimden gelen herşeyi yapıyorum diye diyeceğim şuki Redbullar dün ilk bölümde arayı açtılar ikinci bölümde Renault motorunu dahja sakin devirlerde kullandılar bunu basın toplantısında Fernando da söyledi işler karışacak ama süper bir sezon sonu bizleri bekliyor

  22. MagicAlonso avatarı

    mclaren özellikle hamilton gerçekten hızlıydı.mclaren downforce sorununu büyük ölçüde çözmüş gibi göründü.ilk sektörde ferrariden daha iyilerdi.Önümüzdeki yarışlarda tablo daha netleşir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir