'Süper' Kobayashi Etkisi Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Japon taraftarları memnun eden Sauber pilotu, yarış içinde büyük atılım gösterdi ve ön sıralara mücadelesiyle yükseldi.

Peter Sauber’in takım patronu olan CEO Monisha Kaltenborn: “Birçok rakibini geçiş şekilde kesinlikle izlemeye değerdi.”

24 yaşındaki pilot; Sutil, Barrichello ve Alguersuari’ye cesur geçiş hamlelerinde bulundu ama takım arkadaşı Heidfeld, kolaylıkla geçmesine izin vermişti.

Blick’e konuşan Heidfeld: “Takım benden ona sorun çıkarmamı istedi.”

Gazetenin tecrübeli muhabiri Roger Benoit, Kobayashi’ye, Pazar günü Suzuka’da kaç geçiş hamlesi yaptığını sordu.

Kobayashi: “Hatırlayamıyorum. Sadece kalkışta etrafımda kazalar olduğunu biliyorum. Daha sonra rakiplerimle bazı temaslar yaşadım”

“Aracım az çok hasar aldı”

Takım Müdürü Beat Zehnder: “Bazı deflektörler araçta yoktu ve sidepodda büyük bir delik oluşmuştu. Ayrıca ön kanadın bir parçası artık yerinde değildi.”

Yarışın başında güvenlik aracı sürecinde yarış dışı kalan Renault’tan Robert Kubica: “Kamui’nin aracıyla yaptıkları süperdi. Çünkü (yarışı) televizyondan seyretmek zorundaydım ve günümü kurtardı”


Yorumlar

  1. Elif Allah aşkına hız farkı ortada geçsin bi zahmet 😀

  2. Hahah 😀 nick kamui olunca karıştı bir an kardeşim kusura bakma 🙂

  3. kobayashi muhteşem geçişler yaptı o agresifliğine rağmen onu kusursuz geçebilen tek pilot "HAMİLTON"

  4. Bizim ülkemizde gelenek haline gelmiştir bir gün yerlere göklere sığdıramadığımız bir kişiyi bir sonraki gün en küçük hatasında yerden yere vurabiliyoruz. Umuyorum Kobayashi bundan nasibini almaz.

    Ben pek etkilenemdim belki de sezon boyunca bir sürekliliği olmadığından ya da o araçla zaten onları yapması gerektiğini düşündüğümdendir. Çünkü aracı, geçtiği kişilere nazaran daha iyi olduğunu ya da eşit olduğunu düşünüyorum. Eğer o araçla gelip bir Rosbergi, bir Schumiyi ya da bir Kubicayı geçmiş olsaydı onu göklere çıkarmamak saçmalık olurdu. Eğer aracın biraz daha iyiyse bence bir zahmet önündekileri geç; ama yarışa zevk kattı mı dersen cevabım tabiki evet olacaktır.

    Bu sene beni etkileyen pilot yok mu tabiki de var mesela Kubica ya da Rosberg gibi.

  5. kamui ftw sana bir şey dediğim yok zaten dostum.

  6. Yarışın başlarında yaptıgı ataklarda mı lastik avantajıylaydı ? Dün Kamui'yi izleyipte etkilenmiyorsa bir insan bu gerçekten ilginçtir. Birde geçiş isteniliyor bu sporda alın size geçiş işte daha neyi sorguluyorsunuz ? Dün yarış başında uyumamamı sağlayan iki şey vardı, biri Kobayashi digeri ise Mercedes pilotlarının yakın mücadelesi bu kadar.

  7. Farkettin mi bilmiyorum ama ben burda Kamui'yi destekliyorum nihat.

  8. kamui valenciya da alonsoyu ptten çıktıktan sonra geçtiğindede yok pitten yeni çıkmıştı falan demişmiydiniz .

  9. hamilton yapsaydı vay be olurdu kamui yaptı yok pite girdi yok rakip güçsüz.neyse adam iyi bir takımı hak ediyor iş bu kadar basit

  10. Thrillercd,takdir etmeyi bilmemen çok yazık.Hangi pilot,herhangi başka bir pilotu güzel bir şekilde geçtiyse tebrik edilir.

    Kamui gerçekten iyi ataklar yaptı.Bu tartışılmaz bir gerçek,riskli miydi? Evet
    Temaslarda hatalımıydı?
    Evet biraz ama bir o kadarda kararlılığıyla geçti onları.

    El sürçmesiyle eksi verdim magic kusura bakma.. 🙂

  11. Gerçektende süper sürdü adamın sürüş sitili ve frenajı çok farklı güçsüz rakipler olabilirdi lastikleri bitmiş olabilirdi ama unutmamalıyız ki 2009 Abu dhabi de şampiyona lideri Buttonu nasıl geçtiğini http://www.youtube.com/watch?v=5CwzTbfCIuw

  12. Dünden beridir herkes Kobayashiyi meth ede ede bitiremediler. Bir anlık kendimden şüphelendim acaba ben neden etkilenmedim diye. Galiba sonlara doğru pit stop yapıp taze lastiklerle nispeten kendinden güçsüz rakiplere atak yapmasıdır. Geçtiği kişiler arasında dişe dokunur bir kişi vardı o da takım arkadaşı nick Heidfeldi ki onun da lastikleri çok yıpranmasına rağmen pek problem çıkarmadı.

    Dikkat çekmek istediğim birşey de takım emri olduğu açık açık belli olan birşeye kimse birşey demedi. Bu da bir şeyi ispatlıyor ki büyük takımların yapması göze batıyor.

  13. MagicAlonso avatarı

    bu kamikaze hızlı kamikaze.son yılların en iyi japonu.Yerin artık F1 de daim olacak gibi kamui yeter ki sen bu sürüşe devam et

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir