"McLaren'e Podyumlar Yetmeyecek"

yazar:

kategori:

Suzuka’nın ardından Lewis Hamilton ve Jenson Button, Mark Webber’in sırasıyla 28 ve 31 puan gerisine düştü.

Hamilton, artık Abu Dhabi’ye kadar sürekli kazanmalarının bile yetmeyebileceğini söyledi.

Hamilton: “Podyumlar yetmeyecek.”

“Eğer diğerleri sorun yaşarsa galibiyetler buna yetecek. Ama Red Bull bütün yarışları tamamlarsa, kolaylıkla kazanacak.”

Button da Japonya’dan sonra unvanını koruma konusunda karamsar göründü.

Button: “Eğer Kore’de bizi Red Bull’lara yakınlaştıracak bazı iyi gelişimlerimiz olmazsa neredeyse imkânsız”

“Red Bull kazasını, dayanıklılık sorunlarını ummak istemezdim, onlarla mücadele edebileceğimizi umuyordum ama buradaki tempoları olursa ellerini kollarını sallarlar”

Lider Webber’e en yakın isimler takım arkadaşı Vettel ile Ferrari’den Alonso.

Alonso: “Bizim için kalan 4 yarıştan en kötüsü olduğuna inandık.”

“Dünya şampiyonu olmak için bir galibiyet ya da iki podyum daha almak gerek”

Suzuka’da diğer sevinen isim ise Vettel’di.

Auto Motor und Sport’a konuşan Vettel: “(Webber’in) 14 puanlık liderliği elbette bir avantaj. Eğer tekrar kazanırsa hepimizi için durum zora girer.”

Ama hâlâ her şey olabilir”

23 yaşındaki pilot, Japonya’daki kolay zaferinin ardından güvenini güçlendirdi.

Vettel: “Kibirli gibi gelmesi ama Mark’ı hep kontrol altında tuttum”

“Her zaman onu görebiliyordum. 1-2 veya üç saniye gerideydi. Biraz yaklaştığında sadece biraz daha fazla gaza bastım”

“İyi görünüyor. Eğer sonraki üç yarışı da kazanırsam her şey iyi olacak. Böylece amacıma ulaşmalıyım”


Yorumlar

  1. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Raikkonen'i McLaren'de görmek isterim.
    Aynen eski günlerde olduğu gibi.
    Muhtemelen sezon Hamilton ve Raikkonen ikilisi ile muhteşem olur.
    Aynı takım da takım emri olmaksızın yarışmaları.
    Düşüncesi bile hoş.

  2. Kadir YILMAZ avatarı

    Valla eminim sende bnm gibi uzun yıllardır seyrediyorsundur, geçişlerin daha farklı olabildiğini görmedik demezsin sanırım. (düzlük sonları, dışarıdan ataklar..) Ham için söylediğimiz çokta kötü bir şey değil. Ayrıca her geçişinden de bahsetmiyoruz, geçen hafta Web olayında o kadar da hatalı bulmuyorum Ham'i. Tabi görmek istediğin ile olanlar farklı olabiliyor, kısaca ifade edersem, bnm kastım, olmadık virajlarda sivri girişler yapması, bazende gerçekten yeterli alanlar bırakmayarak arabanın burnundan yararlanması. Neyse yine de keyifli, geçilen pilot düşünsün bnm mi derdim :))
    Bu arada fikrimi kabul edeceksin diye yazmıyorum, senin de öyle yazmadığının farkındayım. Bir de şimdi lastikleri kullanışı ile fikrim varda o da başka zaman konuşulur, gerçi iki senedir ii, başlarda ki gibi değil.

  3. 01McLaren01  avatarı

    hamilton un geçişler rakipleri geri adım attrımaya zorlayan geçişlermiş :)) arkadaşım sen formula 1 de geçişlerin nasıl olmasını bekliyorsun??! tur bindirme gibi filan m??! o yüzden geçin bu lafları, singapurda hamilton webbere yeterince yer bıraktı! olay geçilen pilotun geçene ne kadar saygı gösterdiği ile ilgili. o araçlarla birbirlerini geçmenin kolay olacağını kimse söylemesin. singapur gibi bir pistte RBR gibi bir araca gayette temiz bir atak yapacaksınız ama geçildiğini hazmedemeyen weber gelip size çarpacak. yani geçilen at hırsından geçen atı ısırıyor olay bu.

  4. kimi olsaydı şu an mclarende, bu duruma düşülmezdi. hamilton baba ahı almış bu böyle biline…
    bence şu an pilotlarda kapışılacak sadece. korede kırmızı noktada silinir inşaallah sıhhat selametle seneyi tamamlamış oluruz. ahirinde dua edelim kimi güzel bir takıma gelsin gönlümüz neşeyle dolsun:)

  5. Kadir YILMAZ avatarı

    Hamilton u takdir etmiyo değilim, zevk vermesi de cabası ama her zaman aynı iddaa da bulunuyorum, geçişlerin çoğu (kolay lokmalardan bahsetmiyorum) rakibi önlem almaya zorlayan geçişler, yani emiko emiko tam üstüne basmış. Geçenlerde de yazmıştım, dikkat edin genelikle Web ya da özellikle Mas ile yanyana iken temaslar kaçınılmaz oluyor. Yine de deniyor olması onu haksız yapmaz, diğer pilotların da aynı cesur defansı yapması gerekir, sonuç ne olursa olsun. Kob da benzer dalışlar yapmıyor değil. Yalnız Alg geçerken yeteri kadar boşluğu bıraktığına inanıyorum, orada bi hırs var gibiydi. Sonuçta yeteneklerine laf yok, ama bunları da görmek gerekir, bence.

  6. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    hamilton 2 yarışı kendi beceriksizliğiyle kaybetti japonyada şanssızdı kabul ediyorum ama ötekilerde kendi etti kendi buldu monzada sabredemedi singapurda atak yapılması çok zor olan bi pistte atak yaptı bence yanlış

  7. emiko emiko avatarı

    Hamiltonun yaptığı geçişlerin çoğuna bakarsınız hep riskli geçişler.Hep bir şekilde geçiş yaptığı pilottan geri adım atmaya zorlayan geçişler.Pilot geri adım atmayınca yarış dışı kaldı..

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton'ı şampiyonluktan eden şey şanssızlığı

    ee birde webber'in takozluğu

    muhtemelen kore'de de ceza alır hamilton, singapur kazası 3 yarışa mal oldu

  9. Vettel hemen havalara bürünmüş anlaşılan Webberin Vetteli psikolojik olarak çökerttiğini unutmamalız yaptığı hatalarıda Webber şu 3 yarıştan birini kazansın diğerlerinde podyuma çıksın tamamdır bu iş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir