Horner'den Button'a Kurbanlık Kuzu Benzetmesi

yazar:

kategori:

Horner’in kullandığı bu “kurbanlık kuzu” ifadesi belki de iki takım arasında kısasa kısas olarak değerlendirilebilir ama Red Bull patronu, Button’un Suzuka’da çok uzun bir ilk bölüm benimsemesinin tek sebebinin bu olduğunu söyledi.

Horner’e göre McLaren’in planı, Button’u, Hamilton’un rakipleri Vettel ve Webber önünde tutup yavaşlatmaktı.

Daily Telegraph’a konuşan Horner: “Ama sonrasında durum, Hamilton sorun yaşayınca Jenson’un stratejisi iptal edildi gibi oldu. (Button) biraz kurbanlık bir kuzu gibi göründü, bilmiyorum”

“Garipti.”

McLaren’den Martin Whitmarsh, Horner’in teorisinin mantığını onayladı ama Button’un stratejisinin işe yaramadığını belirtti.

Button’un Hamilton’un lehine bir engel olarak kullanılma ihtimali sorulan Whitmarsh: “Evet, vardı”

“Eğer onu daha uzun pistte tutsaydık… bizim oyunu oynayış şeklimiz bu değil. Belki diğerleri öyle ama bizim motor sporlarındaki durumumuz bu değil”


Yorumlar

  1. bu sezonu Button, Hamilton'un önnde tamamlayacak.. ve siz hala diyceksniz ki hamilton daha iyiydi.. kabul edyrum iyi bir pilot ama 1 YARIŞLIK PİLOT.. 20 yarışın bulndğu bir sezonda başarılı olcablcek bir pilot değil çnkü istikrar yok..

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Esas oğlanın başardıkları: 2008 yegane şampiyonluğunı 1 puan farkla sezonu somine ederek eze eze timonunda katkılarıyla son virajda kazanmasımı, güldürme milleti yaw, neler başarmış bu adam böyle 🙂

  3. Aynısı Monza da Button dan da çıkıyordu. Bir fren problemi oldu mu?

    Kahinlik yapmayın bari.

  4. MagicAlonso avatarı

    ASUMAN çok doğru bir noktaya değinmişsin.Hamiltonun aracından çıkan balata ve disk tozu inanılmazdı.eğer hamilton o sorunu yaşamasaydı muhtemelen ciddi bir fren problemi yaşayacaktı.Zaten hamiltonun sürüşünün en önemli özelliği sert ve geç fren yapmak.Aracını koruyan bir yapısı yok.Zamanla bunu da öğrencektir.Yoksa ALonso ve redbull pilotları da aynı şekilde zorlayarak arayı açabilirlerdi.Yarışı ve rakiplerini kontrol etmek de hızlı gitmek kadar önemlidir.

  5. Esas olan 2007 hariç(çaylak diye) her zaman oydu zaten. McLaren da değil sadece tüm F1 içerisinde.

    Bu adamın başardıklarını başaran varsa 4 senede (hadi ondan öncesini hesaba katma diğerlerini tam olarak bilimiyorum) çıksın görelim.

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    iy dedin horner , biz söyleyince buradaki bazı arkadşlarımız kızıyor, zaten durum sezon başından beri böyleydi, esas oğlan herzaman karaoğlan…

  7. Button sezon başından beri Lewis den yavaş olduğu belli(puan durumu ne olursa olsun)yetenek olarak da ikisi arasında dağlar kadar fark var ve takım bu kritik zamanlarda daha hızlı pilotuna göre strateji belirlemesi gayet normal.

    Ama bunu taraftarlık içgüdüsüyle anlamak ve görmek istemiyenler tabiki olucaktır her zaman olduğu gibi.

    Bu arada Ferrari nin yaptığı takım emridir, McLaren nın yaptığı yarış stratejisidir. Bunu da yine anlamanızı beklemiyorum.

  8. dediğin gibi button (arka arkaya giderlerken) hamilton'a yol verseydi, bunun ardından gelecek eleştirileri mclaren'in göğüslemesi çok çok zor olacaktı. red bull'u takım emri nedeniyle eleştirdiler, ferrari'yi takım emri nedeniyle eleştirdiler, şimdi aynı şeyi pist üstünde iki pilotun yerlerini değiştirerek yapmış olsalardı, buna açıkça tükürdüğünü yalamak denecekti ve tüm dünya üstlerine gelecekti.

    ama mclaren'in taktiği gerçekten kitabına uydurulmuş, güzel ve akıllıcaydı. bunu da eleştirmek için değil, takdir ettiğim için söylüyorum. madem bir pilotu öne çıkarmak için bir strateji belirlenecek; o halde mclaren'in yaptığı gayet başarılıydı.

    hesap edemedikleri şey hamilton'un arızası oldu.

    bu arada, button pite hamilton'un "3. vitesi kaybettim" raporunun ardından girdi…

  9. birde hamilton sorun yaşamadan önce button pite girdi

  10. siz yarışı izledinize eminmisiniz? yoksa sırf lewis aleyhine birşeyler yazmak için mi garip yorumlar yazıyorsunuz
    hani yarışı izlemiş olsanız 25 tur button nın lewis arkasıda tuttuğunu ve lewis in hılı omasına rağmen ona geçme fırsatı vermediğini hatta ilk virajda lewis in önüne sürdüğünü görürdünüz ama tabi bunları görmek bazıları için mümkün değil, çünki onlar görseler bile anlayamazlar

  11. Horner'e göre McLaren'in planı, Button'u, Hamilton'un rakipleri Vettel ve Webber önünde tutup yavaşlatmaktı.

    Daily Telegraph'a konuşan Horner: "Ama sonrasında durum, Hamilton sorun yaşayınca Jenson'un stratejisi iptal edildi gibi oldu. (Button) biraz kurbanlık bir kuzu gibi göründü, bilmiyorum"

    valla çok mantıklı. tam da neden jenson'ın böyle sert lastikle çıktığını düşünürken, yarışın ortalarında vettel webber ve hatta alonso önde yavaş giden button nedeniyle yavaşlamışken ve hamilton hızla arayı kapatırken, horner'ın söylediği bu sözler gerçeği apaçık ortaya seriyor.. doğru tespit, çaktırmadan oynanmaya çalışılmış akıllıca bir oyun..

    ama işin ilginci, bu yarış öncesinde hamilton ile button arasındaki puan farkı yalnızca 4'tü. ve dahası hamilton 5 sıra cezası alacak olduğundan dolayı, button'ın şansı çok daha fazlaydı. yumuşak lastiklerle sıralamaya çıkan bir button, (sert lastikle hızna bakarak söylüyorum) rahatlıkla alonso'nun ve hatta kubica'nın önünde dönüp 3. sırayı alabilir ve yarışta da podyuma gidebilirdi..

    puan farkının azlığına rağmen, button'ın sıralama öncesi avantajı açıkça daha çokken, bunlara rağmen button üzerinden böyle bir oyun oynanması, gerçekten çok ilginç..

    horner'ı yerinde tespitinden dolayı tebrik ederim. şimdi taşlar yerine oturdu, sebep anlaşıldı.

  12. burak bocek avatarı

    Bir dünya şampiyonunun 2.pilot muamalesi görmesi üzücü.Belki eşit ekipman alıyorlar ama kesinlikle eşit yarışmıyorlar taktik anlamında.Benim fikrim bu kimseyi suçlamak adına konuşmadım 1 ve 2 numara olayına değindim.Yine en dürüstü biziz direk söylüyoruz

  13. Herşeyi geçtim de Button'un istikrarına şapka çıkarmak lazım. Adam çok istikrarlı sürüyor, Lewis gibi 2 yarış kaşıkla aldığını öbür 2 yarışta kepçeyle vermiyor. Bu sene 0.3 0.4 saniye daha hızlı olabilseydi şu anda şampiyonada lider olacaktı. Kazaya karışmaz, çılgınlar gibi sürmez, gereken yerde gereken hamleleri yapar, şampiyonluğa oynayan pilotun böyle olması lazım, Hamilton gibi değil. Çılgınlar gibi sürmesi gereken pilotlar Kobayashi gibi kariyerinin başında birşeyler kanıtlamak zorunda olan pilotlar ama Hamilton bunu anlayabilmiş gibi durmuyor.
    Ah be Button şu istikrarına 0.3 saniye eklesen şimdiye şampiyonluğun en güçlü adayıydın. Gerçi onu ekleyebilen de Schumacher gibi olur ya, neyse.

  14. button artık bu sezon 2. pilot rolüne geçti diyebiliriz

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Al birini vur ötekine.Bir de Ferrariyi yerden yere vururlar.Ferrari Hiç değilse adam gibi yaptı.Ayak oyunlarıyla değil.
    Bir kere daha söylüyorum.Takım emri vardır ve her zaman varolacaktır.1. ve 2.pilot uygulaması da vardır ve her zaman da olacaktır.

  16. Takım emri olduğu anda F1 i bırakırım diyen Button dan beklentimiz şudur:'Sözünün eri ol.' VArsayalım ki; Button fren etkisi yarattı ve ön taraf yavaşladı da arkadan gelen Hamilton Alonso nun arkasına kadar geldi.MP4-25 F10 dan çok daha hızlı değil ve F-kanal her iki araçtada varken aşırı bir hız farkı yokken Alonsonun arka lastiğine mi çarpacaktı da yarış dışı olacakdı.Alonso ya yaklaşmak için nasıl frenlerini bitirdiğini görmeyen varmı? peki… frenleriniz çok ısınıyor uyarılarını duymayan varmı?Lastiklerini hunharca harcamaya sebep olurcasına bu kadar hızlı bir şekilde ALonso ya yanaşan Hamilton un bir kaç tur sonra lastiklerim bitti diye ağlamasını dinlemedik değilmi… Birisi ; Button a sözünü hatırlatsın!

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    bayramda kurbana ortak olurmusun horner, 6 kişiyiz 7. lazım

  18. Sen İngiltere de Webber in yeni kanadını Vettel e takan adam değilmisin? Şimdi çıkıp McLaren nın mükemmel yarış stratejisini mi sorguluyon? Güldürme milleti…

    Kurbanlık koyun olsa yarış başında Lewis e yerini verirdi. Button nın stratejisi işe yaramadı hemen başkabir strateji oluşturdular.

    Siz böyle akıllı işler yapamıyorsunuz diye kıskanmayalım. Canada da gördük halinizi.

    Lewis in şanzımanı bozulmasa son 10 tur herkes 3sn içinde olurdu bence. Bu hiç değilse podyum demek, çünkü Lewis Alonso dan max. 0.5 sn daha hızlıydı yarışta.

  19. MagicAlonso avatarı

    Bunu singapurda iyi start alan button ın ilk viraja geldiğinde hamiltona yol vermesinde ve yarıştan önce yavaş olduğunu kabul etmesi ve aslında ozaman şampiyonluğa veda etmiş olmasında gördük.kendileri de bunu kabul ediyor.İstanbul parkda verdikleri mesaj da takım emriydi ama şifreli şekilde akılıca verdiler ferrari gibi açıkça söylemediler.Button zaten geçen seneki gibi bir araca sahip olmasaydı asla şampiyon olamayacak bir adamdı.kaldı ki geçen sezon ikinci yarıda adeta yoktu.barichello çok daha iyi bir performans sergilemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir