Red Bull'un Esnek Kanat Tartışmaları Yine Alevlendi

yazar:

kategori:

FIA’nın gerekli testleri uygulamasının ve RB6’nın son yarışlarda baskın performansının ortadan kalmasının ardından tartışmalar kapanmıştı. 

Ancak Suzuka’da Red Bull’un yeniden baskın bir performans ortaya koymasıyla, bazı video ve fotoğraf çekimlerinde ön kanadın neredeyse piste değeceği gösterildi. 

Bu kapsamda, Alman Bild am Sonntag gazetesinden bir muhabir gizlice FIA’nın test garajına girerek Joe Bauer’in Suzuka-spec RB6’yı incelemesine tanıklık etmiş. 

Gazeteci test sırasında 100 kilogramlık ağırlık eklenmeden önce otomobilin havaya kaldırılışına tanıklık etmiş. Yüksek hızlı yere basma gücü seviyesinde otomobilin kurallara aykırı olduğu iddialarına rağmen RB6 testi geçmiş.

Bauer: “Testler için, her pist için ayrı olarak bir rüzgar tüneli inşaa etmek zorunda kaldık.” diye konuşuyor.

Öte yandan RB6, FIA’nın 300 kg’lık underboddy testini de geçmiş. 


Yorumlar

  1. 2005 değil 2006 Monza olucak. Yanlış yazmışım.

  2. 01McLaren01  avatarı

    olay Fia da bitiyor. Fia bu konuda gerçekten birşey yapmak istiyormu? yoksa bunu ortaya getiren takımların haklı gerekçelerinide görmezlikten gelemeyip birşeyler yaptığı izlenimi mi vermek istiyor? bence fia gerçekte RBR dokunmak istemiyor. resimlerden ve videolardan açıkça görüldüğü üzere RBR aracı yarış esnasında kural dışı ama testlerde kurallar dahilinde bu nasıl olur demeyin, michelin lastikleri içinde aynısı denmişti yarış esnasında kural dışı oluyorlarmış,ferrarici arkadaşlar iyi bilir. sonuçta Fia bunca resim ve videoyu görüyordur,takımlar soruyor ön kanadı bu kadar yere yakın yarışabilirmiyiz diye, Fia "hayır" diyor ama RBR yarışıyor. neyse bu böyle gider.. Fia nın ne yapmak istemediği açıkça ortaya çıkmıştır.martin de bunu söylemek istiyor zaten; herkes işine baksın biz denedik Fia dokunmak istemiyor. hepsi bu.

  3. Doğrudur onu atlamışım.

    Düşünürsek Monza 2005 daha mantıklı örnek olur.

  4. MagicAlonso avatarı

    F1ilyoF1 sepangdaki arıza yarışın başından beri olan debriyaj sorunuydu ve o ana kadar dayanması bile mucizeydi motorun.hem fren hem gaz yapıp vites değiştirmek nedir bilmem bilirmisin.Alonso gibi birisine aracını korumadan yarışıyor imasını yapmak bile çok komik

  5. FA, aynısını Alonso bey de yapmadımı Sepangda orda sıradan arıza oldu nedense.

  6. Hep beraber gülüyoruz fena mı ediyoruz?

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    f1 ilyo bencede bi tarafını yırtan hamiltondu alonsoya yetişecem diye, öyle yırttıki aracın sıfır vites kutusu bile elinde patladı, demekki nasıl bakarsan öyle gözüküyor :))
    bizi çok güldürüyorsunn çokk :))

  8. Her Singapur GP sinde Alonso ya 2008 birinciliği hakkıında sorular sorar basın. Alonso nun yüzüde domates gibi kızarır. Bunu gören Alonso cu domates satanlar destek olmak için fiyatları artırmışlardır. Burda suçlu her Alonso dur, domates satanlar değil.

    Oldumu?

    Muahahahahhahahahaha!

  9. F1ilyoF1:)Bu sene domates fiyatları tavan yapmış daha da yükselmesi bekleniyor,(bakalım bu haberi alonsoya ile nasıl bir bağlantı kuracaksın merek ediyorum.

  10. ne güzel herkes bir şeye gülüyor 🙂 ve bu sırada Alonso puanları topluyor 😉

  11. Kurallar daki boşluklara göre çok iyi yapılmış bir araç RB6. Seneye bakalım ne yapacaklar.

    Bu arada Vettel asıl esneye esne ye kullanıyordu aracı yarışta.

    Sonra Ferrariciler 3sn nin altında yarışı bitirdik diye seviniyorlardı. Alonso bir tarafını yırtıyordu arkadan Lewis in geldiğini görünce.

    Bende buna gülüyorum.

  12. @Kalpazan

    Çok güzel bir espriydi 😀

    Artık olmuyor Withmarsh kendi işine dönseniz iyi edersiniz takımlar şampiyonasında Ferrari'de gelip geçebilir sizi…

  13. Bükemediğin bileği öpeceksin o kadar…

  14. MagicAlonso avatarı

    Sinan Bozok çok güzel yorum tebrikler.

  15. Bir başka söylentiye göre whitmarsh yarış içinde hornerin 2 kez esnediği görmüş

  16. Bi söylentiye göre Martin Whitmarsh Suzuka dan sonra Red Bull un vites kutusunun çok esnediğini ve 3. vitesi çok çabuk geçtiğini öne sürmüş.Fia da bu haberi alıp Rbr nin vites kutusunu 3 tonluk bir ağırlık testine tabi tutmuş.Sonuç yine hüsran çıkmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir