McLaren Şampiyonluğu Düşünerek Zaman Harcamıyor

yazar:

kategori:

Red Bull’dan Vettel ve Webber ile Ferrari’den Alonso’nun McLaren pilotlarıyla arayı açmasına rağmen Woking kökenli takım, mücadeleye geri dönebilmesi için Kore’de ciddi bir sonuç alması gerekiyor.

Şampiyonluk yarışında McLaren’in son yarışlarındaki formunun endişe yaratıp yaratmadığı sorusuna Whitmarsh: “Bu konuda endişe ederek zaman harcamıyoruz. Önümüzde bir gerçek var: Dayanıklı olmamız, aracımızı geliştirmemiz ve önümüzdeki birkaç yarışta elimizden geleni yapmamız gerekiyor.”

McLaren, Kore’deki gelecek yarışa yeni bir ön kanat getirmeyi planlıyor, buna ilaveten Japonya’da denenen arka kanadın da yarışta kullanılması amaçlanıyor.

Whitmarsh: “Yeni bir ön kanadımız olacak, ilave olarak burada yeteri kadar pistte denenemeyen arka kanat da orada olacak. Gelecek birkaç şey var. Bu yüzden kalan üç yarışta her şeyi ortaya dökeceğiz. İhtimal kalmayana kadar hâlâ oyunun içindeyiz ve zorlamaya devam edeceğiz”

“Yapabileceklerimiz üzerine yoğunlaşmamız gerek. Diğerlerinin yapacaklarına etki edemem. Önümüzdeki birkaç yarışı kazanmalı ve sonrasına bakmalıyız”

Whitmarsh ayrıca Hamilton’un Japonya’da yaşadığı vites kutusu sorununun, Kore’de de yeni bir değişikliğe gidilmesine neden olmayacağına inanıyor.

Whitmarsh: “Üçüncü vitesti, muhtemelen bir diş. Ama gelecek yarış için bir sorun olmayacak. Bu hafta sonu cezamızı çektik. Bu yüzden gelecek yarış için bir vites kutusu kullanma şansımız vardı”

“Lewis, 4.’den 7.’ye çıkması gerekti, açıkçası bu onu örseledi Ama durumu çok iyi idare etti ve zor bir hafta sonunun ardından sakinliğini korudu”

“Ama Lewis’in ne kadar çabuk bir şekilde geri dönebileceğini gördük. Güçlü bir şekilde geri dönecek ve zorlamaya devam edeceğiz”


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hamiltonun halini düşünmek bile istemiyorum, bugün beğenmediniz massa kadar bile olamaz emin olun

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Neyse siz kabul etmesenizde tüm dünya 1 ham 2 but olduğunu biliyor, ayrıca buttonu küçümsemek ne kadar kolay değilmi, yok yeni set lastikle aracının hakkını verememiş, yok lewis sorun yaşıyormuş, hatırlatayım bu sezon alonso debriyajsız araçla fastest lap yaptı,ki ilk yarışlarda hararet sorunuyla yanıp kavrulup iflas eden motorla, pilot var pilotcuk var anlayın artık bazı şeyleri, sato diye bi adam vardı, hamilton onun yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor bu kafayla, dua etsin bu sene vettel şampiyon olmasın, yada mclaren spora olan ilgisini kaybetmesin, başka bi takımda hamiltonun halib

  3. 01McLaren01  avatarı

    Risksiz yarışmak alonsoya mahsus, herkesin bir tarzı var bunun için alonsoyu suçlamakta mantıksız. düşünürsünüz, bazen olaylar düşündüğünüz gibi ilerlemez. aldığınız risk bazen sizi yukarılara taşır bazen aşağıya. her zaman tutuyor olsaydı bizler buna risk demezdik. istanbulda mclaren takım emri uyguladı demek cahillik sınırlarını zorlamaktır. öyle birşey olsa button neden hamiltonu geçmek için çaba sarfetsin, takım neden önce hamiltona yakıt tasarrufu yap desin.button geçerken yaşasın button oluyorda,hamilton karşı atak yapıp geçince neden takım emri ouyor. kendinizi biraz aşın, çıkarın at gözlükleri.

  4. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    söylediklerim zoruna gitti galiba haklı olduğum içindir

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    @yusuf zenbilci

    heh sivri zekada damladı, bi sen eksiktin

  6. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bencede yusf hitay hamilton button akdar değilde onun yarısı kadar odun olabilseydi şampıyona lideri olurdu son yarış hariç geçen singapur ve monzada çok riskli yarıştı kendi eliyle etti buldu evet seyir zevki açısından seyirciler heyecan yaşadı ama orda seyircileri memnun etmek içn bulunmuyolar şampıyon olmak için bulunuyolar bilmem anlatabildim mi ferrariye takım emri konusunda o akdr laf ettiniz ama mclaren istanbul parktan beri ztn 1. pilotnu 2.pilotunu seçmişti saman altından su yürüterek yaptılar bunu ferrarinin ki meydanda alonso 1 massa 2 tabiki bu senelik dediğim gibi halen 5 pilotta şampıyon olabilir alonso 2 yarışta 50 puan fark kapattı olmucak bişi değil ben bi alonso taraftarı olarak alonsonun şampıyon olmasınıu istiyorum ama en akıllı kim kullanıyosa otomobili o şampıyon olsun

  7. Yusuf Hitay zaten aynı yerdeler aralarında 3 puan var.Kabullensenizde kabullenemesenizde bu böyle.Kimse bana şansızlık, Webber, Button gibi süreceğine böyle hatalar yapsın demesin.Eğer Hamilton bu sene son yarışlarda Button gibi dikkatli risk almadan kullansaydı pilotlar şampiyonasında lider bile olabilirdi.

    Son olarak benim; Hamilton Button gibi odun olsaydı şimdi şampiyona lideriydi şekilde yazmamım bir değer sebebi de senin Button'a odun demene tepki göstermek.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    @j.button

    mantıksız bir yorum, hamilton button gibi odun olsaydı button'ın olduğu yerde olurdu

  9. Hamilton Button gibi odun olsaydı şimdi şampiyona lideriydi.

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    @ahmet kara

    button gibi odun bir pilottan mı övgüyle bahsetseydi?

    button efendi yeni set yumuşak lastiklere geçmesine rağmen, kendisinden daha eski sert lastikle en hızlı turları atan lewis varken altındaki aracın hakkını veremeyen hayatında 3-4 geçiş yapabilmiş kişiden mi bahsetseydi ?

    button'a ancak rb6 gibi bir araçla şampiyon olabilir

    ama o senin vites kutusunu dağıtıyor dediğin(o nasıl oluyorsa) adam mp4-23 gibi bir araçla şampiyon olabiliyor.

    gören her göz aynı cümleleri kurardı

  11. Mclaren bundan sonra şampiyonluğu zorlamaz şampiyonu tayin eder.Kalan yarışlar da Red Bull ve Ferrari nin arasında mekik dokurlar.Artık kime avantaj sağlarlar bilemem.

  12. Tüm makalede jenson Button`in adi 1 kere bile gecmemis, Lewis şöyle yapar Lewis böyle yapar vs vs. Aralarinda sadece 3 puan fark var Whitmarsh efendiiii, şımarık çocugunuzu şımartmaya devam ettikce daha çok beklersiniz şampiyon olmayı.. Pilotun once saygısı olacak takimina, altında ki aracına, o aracı uykusuz kalıp kuran takım çalışanlarına.. Böyle pişpişlemeye devam ederseniz oda gider oraya çarpar, buraya carpar, aracı dağıtır, vites kutusunu dağıtır, sizde bön bön bakarsınız pit duvarından Button puan alsada takımlar sıralamasında aşağı düşmesek diye..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir