Mercedes, Schumacher Stratejisindeki Hatayı Kabul Etti

yazar:

kategori:

Schumacher, yaklaşık 25 turu takım arkadaşı Nico Rosberg’in arkasında geçirmiş ve takım sportif kurallar gereği daha hızlı olan Schumacher’in geçiş yapmasına izin vermemişti.

Vowles,  F1Fanatic.co.uk’a verdiği demeçte, “Michael’in o anda içeri girmesindeki en büyük neden Nick Heidfeld’i geride tutabilmekti. 18 turda pite girmişti ve Michael’in attığı 1.37.7’li turlara karşılık 1.36.9’lu turlar atarak  farkı kapatıyordu ve birkaç tur içinde Michael’i geçebilirdi.” 

“Michael ortalama bir pit stop yaparak iki saniye önde çıkabilirdi. Bir tur sonra Michael 1.3 saniye önde olurdu. Zayıf bir pit stop ise  Michael’in pozisyonunu Nick’e karşı kaybetmesine neden olurdu.

“Bu durumda, Michael gerçekten iyi bir pit stop gerçekleştirdi, aslında tüm pilotlar içinde en hızlısıydı. Kesinlikle ortalamanın üstünde bir pit stoptu. Onu Nico’ya tahmin edildiğinden daha fazla yakın yerde piste çıkarttı.”

“Michael’in pist stop zamanlamasında dikkate alınan bir diğer nokta da Nico’nun 20-25. turlarda Sebastien Buemi’nin arkasından kalmasıydı. Toro Rosso’nun birkaç tur içinde Sebastien’i içeri alacağını görebiliyorduk ve bu da Michael’in de Nico’ya karşı tempo avantajını kaybedebileceği ve pit stop için gereken farkı yaratamayacağı ihtimalini doğuruyordu.”

“Bu nedenle biz de olası bir pozisyonluk kazanç için bu kararı verdik, ki bu pozisyon güvenlik aracı çıkarsa kaybedilebilirdi de. Pite girerek pozisyonu korumayı garanti etmek istedik. Çünkü kötü bir pit stop olursa pozisyon kaybedilebilirdi.”

“Ancak bunu sonradan gördük ki, Michael’i bir tur daha dışarıda tutmalıydık. Böylece Nico’nun karşısında pozisyon kazanabilir ve Nick Heidlfeld riski ile karşı karşıya kalmazdı.”  diye konuştu.


Yorumlar

  1. I agree with Kalpazan.That`s bullshit……..

  2. Hepinizi duydular gerekli önlemleri alacaklar.

  3. schumi mercedeste ferraride olduğu kadar söz sahibi değil bence.oradaki otoritesini mercedeste kuramadı buda başarıyla alakalı,gecmise bakılmıyor.Mercedes Schumi gibi bir deve yazık ediyor.Ama umarım 2011 aracına schuminin eli değmiştir.o zaman podyumda gelir başarıda.Schumi ye yazık etmeyin sevgili Mercedes mühendisleri

  4. nico danda açıklama geldi.bir şeyler olacak gibi mercedesle biri yada birilerinin kellesi gidecek durum kritik gibi.cadı kazanına döndü koskoca mercedes hayırlısı

  5. Bu stratejinin ne kadar berbat olduğunu bizler yarışı izlerken zaten görmüştük. nooldu şimdi günahmı çıkarmaya karar verdiniz? Benim anlayamadığım bir konu var; pit duvarındakiler yanlış kararlar verebilirler ancak schumi neden insiyatif kullanıp birkaç tur daha atacağım demiyor? eskiden ferrarideyken bunu yapıyordu. erken yada geç girdiği telsizden gelen mesajları kaale almadığı günler oldu. Şimdi neden harfiyen uyuyor onu anlamıyorum. Schumi yarışı öyle yaşıyorki pit duvarındakilerin onun gördüklerini görme ihtimali yok. ama tuhaf şeyler olduğu açık. umarım efsaneyi harcamazlar.

  6. brawn ın taktiklerini sorgulayanlar nico nun taktiklerine bakmalılar.evet niconun taktiklerinin çoğu tuttu.schumi tutmadı ama bunlar taktiktir.tutup tutmayacağını önceden bilemzsiniz kumar oynarsınız ya kazanırsınız yada kaybedersiniz.son yarıştada nico ile kumar oynandı ama tutmadı(diğer sayfada anlatmaya çalıştım).ama her şeyi taktiklere bağlayamazsınız.
    brawn biliyorki schumi giderese kendisininde takımdaki geleceği karanlık.ama nico nun kubicayı geçmesininde önemi çok büyük.araba rekabetçi olmadığından brawn araba geride kaldığında bazen kumar oynuyor önlerde olmak için tutuyor yada tutmuyor ama bunu yapmak zorunda.araba rekabetçi yani en azından podyuma çıkabilecek kadar güçlü olsaydı brawnda bu kadar büyük riskler almazdı.
    son olarak schumi demişki arabam hiç bir zaman nico ile aynı olmadı.ne haltlar dönüyor.birileri niconun sürüşünü pilotajını gölgelemekmi istiyor.her iki arabada birbirini aynı değilmi.bunun adı yana yatmak çamura batmaktır.kimse kusura bakmasın

  7. Biz burdan Live Timing'de görüyoruz ama siz orda elinizde bir ton kadar monitoring cihazları, yarış mühendisleri, stratejistler … varken göremiyorsunuz. Zfr arkadaşın da dediği gibi çocuk mu kandırıyorsunuz ?

    Uyguladığınız taktiklerle sezonun başından beri Schuminin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi, bu yüzden medyadan bir sürü baskı geldi.

    Benim anlamadığım Schumi neden konuşmuyor. Ortada birşeylerin döndüğü apaçık belli. Basının ortaya attığı sezonun sonunda Mercedesten birilerinin (Ross Brawm, Schumi, Norbert Haug) kellesinin gideceği teorisine inanmaya başladım.

  8. İşin özünde schumi istemedikten sonra kimse onu gönderemez buna Mercedes 'in sahipleride dahil çünkü schumi almayanda çok sevilen birisi gönderilir ve schumi onların alehinde açıklama yaparsa milyonlarda dolarlık gelirleri sekteye ugrar

  9. Olaya farklı bir yaklasım yapacak olursak çinde schuminin düştügü durumu hatırlayalım.Normal birşeymiydi ? elbette hayır hatta anormal bir durumdu.Mercedes acaba sezon basında sampiyonluga oynamayacaklarını biliyor ve schumiyi reklam amaclımı takıma kattılar.düşünceleri schumi başarısız olup 1 sene mercedeste kalmasımıydı acaba? nasılsa schumiyle beraber iyi bir reklam yaptılar.şimdi amaçları efsaneyi göndermek mi? şeytanın avukatlıgını yapıyorum : )

  10. Ya cocukmu kandiriyor bu is bilmeyenler kim yutar bunu ya ama unutulmasin ki schumiyi roos brawn dahil hic kimse getirmedi mercedese mercedesin sahiplewri getirdi schumiyle ugrasirlarsa kendi kelleleri bile gider buna roos brawn dahil

  11. Lafı eveleyip gevelemiş resmen.Bu iş anca böyle kıvırmaya çalışılırdı.kendince kıvırmaya çalısmıs.ama mercedeste bir sorun var eminim.sezon sonuna dogru patlak verebilir bekliyorum

  12. Nick'in önünde kendi pilotunuz olan Nico'nun olduğunu ve Nico'nun nasılsa Nick'i yavaşlatacağını göremediniz yani, hakkaten Saçmalık…

  13. SAÇMALIK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir