Takımlar Hafta Sonu Programında Değişiklikler Düşünüyor

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Japonya’daki FOTA toplantısında takımlar, gelecekte sporun geliştirilmesini masaya yatırdı.

Japonya GP’nin iki günlük etkinlik gibi olması, takımları bu yönde de düşünmeye teşvik etti ve görüşülen konular arasındaki yerini aldı.

Ama pistlerin üç günlük etkinlikten daha fazla gelir elde etmesi nedeniyle bir günü elden çıkarmaya pek destek olmasa da takımlar, gelişimin başka taraflardan yapılabileceğini düşünüyor, özellikle de Cuma gününün kullanış şeklinde.

Red Bull Racing Patronu Christian Horner: “(iki günlük formatın) Japonya’da zor koşullarda iyi çalıştığını düşünüyorum. Ama belki de Cuma gününün daha yoğun hale getirilmesine bakılabilir.”

“Belki de bir Cuma gününde teknik analiz yapmalı ve Cuma günü nasıl çalıştığımıza bakmalıyız. Yine de şahsen ben, sıralamanın Cumartesi, yarışın Pazar günü yapılmasını tercih ederim”

“Ama Cuma günleri yapabileceğimiz daha fazla şey var, şüphesiz. Çarşamba günü takımların buraya gelmesinin anlamı yok. Bu yüzden belki de Cuma gününde teknik analiz yapılır veya genç pilotlar teşvik edilir”

“Bütün bunlar, FIA ve ticari hak sahipleri ile birlikte üzerine bakmamız gereken konular.”

Sauber İdari Sorumlusu Monisha Kaltenborn: “Takım sorumluları, iki günlük hafta sonu üzerine konuştu ve olacak gibi görmüyorlar”

“Yarışları 20’den fazlaya çıkarmak istemiyoruz. Çünkü kadro açısından yansımaları olur. Çalışanlarımızın sayısını düşürüyoruz ve kısıtlamalar var. Ama yarış hafta sonunun daha çekici olması için bir şeyler yapmamız gerek.”


Yorumlar

  1. perşembe günü test olsun ama takım pilotlatrı değil.genç pilotlar sürsün.perşembe günüde takımlar için kazanç olur böylece

  2. onun yerine her cuma rastgele bir takım , bulundukları ülkenin yerel plotuyla test yapsınlar. (( örnegin Türkiyede bir Türk plotu test etsinler stad full dolar hatta marşlar fln söylenir ama nerde bunu kim düşünecek ! ))

  3. bir önceki yılın araçlarıyla genç pilotları yarıştırabilirler gp2den daha ilgi çekici olur sonuçta millet ferrari mclaren gibi takımları görmek istiyor
    ilgi artabilir paf takımlar gibi bi şey olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir