Ferrari'den Massa'ya Tam Destek

yazar:

kategori:

Singapur’da sıralamalarda yaşanan vites kutusu sorunu sebebiyle yarışta orta sıralarda kalınması ve Japonya’da ilk virajda geçirilen kazanın ardından Massa büyük baskı altında ve Brezilyalı sürücünün sezonun geride kalan 3 yarışında takım arkadaşı Alonso’nun şampiyonluğuna yardımcı olması isteniyor.

Luca di Montezemolo’nun da Japonya’dan sonra üstüne düşeni yapmayan sürücülerin takımda devam edemeyeceğini söylemesi Massa hakkında spekülasyonları arttırdı ve bazılarına göre Massa’yla birlikte yarış mühendisi Rob Smedley’in de gönderilebilir.

Ancak Takım Patronu Stefano Domenicali “Benim söylediklerim dışında söylenenler konusunda ne yapabilirim bilmiyorum.”

“Şu anda onu sakin ve odaklanmış bir şekilde tutmak önemli. Massa, takımın tamamen kendisini desteklediğini biliyor, bu konuda şüphe yok.”

“Bu oyunun, sporun ve dışarıdan gelen baskının bir parçası. Ancak bizim yapmamız gereken ona yakın olmak ve o gerçekten zihinsel olarak çok güçlü.”

“Son yarışlarda kim olduğunu ve bizim bildiğimiz gerçek değerinin ne olduğunu gösterecek ilk kişidir.” dedi.


Yorumlar

  1. F1 den anlasaydım mekaniker yada pilot falan olurdum,

    Bazı şeyleri görmek için usta olmaya gerek yok,okuma yazam ve gözlerin görmesi yeterli,allaha şükür bunlarda bende mevcut,ben massa veya herhangi bir pilot kötü demiyorum AlONSO farklı diyorum bu kadar.

  2. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    djarum

    eğer gerçekten böyle düşünüyorsan F1'den anlamıyorsun dmektir.
    Raikkonen'in massa ile aynı düzeyde olduğunu söyleyen, Massa'nın bu yıl Alonso destekli Ferrari'nin elinde oyuncak edildiğini göremeyecek kadar kör bir F1 taraftarısın. ama buna F1 taraftarlığı demek yanlış olur alonso taraftarlığı diyelim Çünkü F1 taraftarlarına hakaret etmş oluruz

  3. Massa Raikkonen varken bu durumlara düştü mü. diye soran arkadaş!….Düşmez çünkü hız bakımından ikisi aynı kalitede,ama Alonso farklı,ve massa nın hiç bir yere düştüğü yok o eski yerinde.

  4. Raikkonen bir Button değil ki şu an o Mclaren altında olsa Button dan da Lewis ten de daha fazla puan toplardı.
    Diğer konu ise Ferrari de yumurta sıkıştı anlaşılan ki sezon sonu bu tarz açıklamalar yapıyorlar.Mesele alonso beyleri.yani Felipe çoktan gözden düştü.

  5. Şu anda Mclaren Hamiltona destek vermiyor mu yani yapmayın! Button sadece sessiz kalıyor bu desteğe Alonsonun aksine, sessiz kalıyor diye iyi geçiniyor gibi göünüyor iki takım arkadaşı. Button herşeyin farkında hatta kendi ağzıyla Hamilton benden hızlı dedi, ya ne çabuk unuttunuz İstanbul parkta Hamiltonun telsiz mesajını, ne zaman Hamiltonla Button ikili mücadele vermiş yarış içinde bunu göremeyecek kadar kör olmayın Mclarende 1. pilot her zaman Hamilton olacaktır bu gerçek. Kimi o nedenle Mclarene gelmez hiç zannetmiyorum gelse bile hayatının hatasını yapmış olur.

  6. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    hamilton'la rai aynı takımda olsa takım birine yoğunlaşmaz, aynen hamilton'la button'a nasıl yaklaşıyorsa takım, öyle yaklaşır pilotlarına, yanibu durum sadece alonso için geçerli. Massa Raikkonen varken bu durumlara düştü mü. ya da hamilton diğer takım arkadaşlarıyla alonso kadar sorun yaşadı mı.?

    sen de bunu düşün bakalım

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    gökhan alonsonun başına gelenler mclarende kiminin başına gelseydi neler olurdu acaba bi düşün bakalım hamiltonla raı nin aynı takımda olduğunu kmi desteklerler sence?

  8. Köprüyü geçene kadar ..

  9. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    quva

    Ferrari her zaman hayallerin takımı olmuştur. Her pilotun hayalidir.Kimi'nin de hayaliydi.Gerçekleşti ve hakkıyla ilk yılında şampiyon oldu. Mclaren'e herhangi bir kötü söz ettiğini duymadım ben. Aksine Ron Dennis için ve yıllarını verdiği Mclaren için hep iyi yorumları olmuştur ve Rai'ye has bunlar çok azdır. Adam zaten ayda yılda bir konuşur.

    Alonso ise şampiyon olduğu Renault'a sonra mclaren'e saldıran konuşmaları oldu.

    Yani biraz daha geniş bakalım lütfen. Alonso'yu ve Rai'yi tanıyoruz..

  10. Nihat Sert ya da gerçek kimliğiniz her neyse.. size cevap vermek isterdim ama her neyse içimde kalsın.

  11. nihat sert…
    yoksa sen yaşarmısın:)
    güzel güzelce yorumlanır adam adamca yorumlanır çirkef çirkefçe yorumlanır.

  12. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Arkadaşlar olayı yine istediğiniz noktaya çekmektesiniz..
    bakın ben Alonsoyu destekliyorum ama ben demiyorum Alonso sütten çıkmış ak kaşık..
    Singapurda suş ortağıdır kendisi bence..
    Mc laren yolsuzluk skandalında ise suçun üstüne yıkılması hali varki Mc larenin kendini aklamaya çalışması..
    siz koskoca bir Ferrari setuplarını çalıp sonra şöyle böyle deyip başkasına yıkmaya çalışın bu tarih sayfasındaki yerini almıştır ve asla silinmez..
    bunlar benim görüşlerim.
    her takım ve her pilot takım patron ve direktörler ve menajerler de dahil bu batağın içinde biri diğerinden temiz değil.

    takım emirleri diyoruz Mclaren bu sene takım emirleri uyguladımı uygulamadımı cevap evet..
    peki redbul evet adamlar ön kanadı bile değiştirdiler..

    benim için bir önemi yok ama eleştirirken herkesi objektif eleştirelim kim ve ne olursa..
    Takım arkadaşının desteği olmadan bir şampiyon gösterin 2005 ten beri izliyorum inanın bir tane yok..

    virajı genişten alan heiki mi dersiniz..
    kimiye yol veren Massamı o olmasa kimi şampiyon değildi bilmekteyiz..
    şumi ye ya pitte veya pist içinde uygun yerde geçilen massamı..

    bunları da yazın Sadece Alonso bu pistlerdeki tek sabıkalı değil hepimiz bilmekteyiz,hepsi bu oyunun bir parçası malesef..

    gelelim Massaya bu zamana kadar en iyi 2006 da benim görebildiğim muhteşemdi onda da şumiye destek vermek zorunda bırakıldı..
    sırasıyla Kimi ye şimdi Alonsoya sonuç olarak bu pilotun misyonu malesef 1. pilota yardım ve lojistik dir..

    diğer pilotlarda diğer takımlarda bu görevi başarı ile icra etmekteler ama Massa ve Ferrari en göze batanıdır bunları da yazalım.

    yoksa kimse burada gerilmek için bir şeyler yazmıyor

    saygılarımla.

  13. adamım rosberg ve kubica nerdeyse seninle aynı puanı topladılar.ferrarinin hakkını veremediğin aşikar.

  14. abdullah çeliğin anti alonsocu olduğunu bilmeyen yoktur herhalde.ne kadar!alonso nun kazandığı bazı yarışları ÇİRKEFCE olarak bile değrlendirebilecek kadar.

  15. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    sezon başından beri massa , öyle veya böyle kurbanlık koyun olmamak ( ikinci baricello) için çırpınıyor…her yerden her türlü baskıda geliyor , bakalım nekadar dayanabilecek. işi gerçektende çok ama çok zor. bu onun tüm kariyerine mal olabilir…massa için çok üzülmemek elde değil…

  16. evet tam destek 2. pilotluk icin 🙂

  17. kimi tüm zamanların en büyük takımı derken aldığı başarılara göre konuşmuş. bu açıdan şumide tüm zamanların en büyük pilotu.
    kimi kimse hakkında kötü konuştuğu pek duyulmamış bir pilot. şu bir gerçekki formul 1 de düzgün bir insan olmak kolay değil. zira basın sizi bazı yanlışları söylemeye zorluyor. tüm dünyanın gözü üzerinde bir insansınız neticede…ve bu insanların yaşları çoğunun 30 un altında. açıkçası bu kadar konuşmaları bile bir başarı. bazı köşe yazarlarını tv programlarında izliyorum. konuşmak kamera önünde kolay bir iş değil. ayrıca bu insanlar çok ünlü olmuş belli başarılar elde etmiş kariyeri olan insanlar. bu kadar ünlü olupta hiç havaya girmemek kolay bir iş değil. herkesin gözü sizin üzerinizde. anneniz babanız sizi bağrına basıyor. ana baba bile bir andan sonra başarınıza göre davranıyor. iyi olunca birşeyler dünyanın en iyi evladısınız kötü olunca bir işe yaramazsınız. çok yaşadım hayatımda bu duyguları. çok üzüldüğüm anlar oldu. önemli olan insanın gayreti ve o anki konuya gösterdiği ilgi konsantrasyon. netice kul ile alakalı değil. o konuyu Allah belirliyor. tavşan olup havaya gireceğimize kaplumbağa olalım kanımızın son damlasına kadar mücadele edelim. verirse Allah verir. vermeyince mabud neylesin mahmut:)bunu bilen asla hüsrana uğramaz.

  18. burak bocek avatarı

    Sizde de pek farklı değil biliyor musun turbo.Button sözüm ona şampiyon ve pilotlarınız eşit ama o Lewisi mekanik bir arıza olmasa geçmeye niyetli dğeil.Durumuda sindirmiş pek şikayet etmiyor.Nasıl olsa Lewis takımın esas oğlanı ve benden hızlı diyor ama sadece 3 puan fark var eski sisteme göre 1-2 puan.Kendi takımının haberlerine titizlikle yorum yaparken sürekli Diaz Diaz diye sallamak nereye kadar?Hayır sen bi git önce kendi evinin önünü temizle.Patronunuz varsa yoksa Lewis diyor ağızı açıldı mı ama Button'un esamesi okunmuyor.Sonrada 2 pilotta eşit ve şampiyonluk şansı var zırvalıkları.Allah aşkına sen bu perfonmans ile Buttona mı yoksa Lewise mi oynarsın.Yoksa istatistikleri,ihtimalleri bizde biliyoruz

  19. "Brezilyalı sürücünün sezonun geride kalan 3 yarışında takım arkadaşı Alonso'nun şampiyonluğuna yardımcı olması isteniyor."

    iyi de makale de zaten desteğin endirekt masssaya olduğu açıkca yazılmış.

    yani massaya verilen destek, onun diaza veriği desteğe bağlı. o zaman burada massaya destekten bahsetmek biraz zor. gene kendin için değil diaz için yarışacaksının farklı formatı.

    massa bir daha almanya benzeri birşey yaşanmayacak diyor ama. mümkünse yarışı devamlı diazın arkasında sürdürsün yoksa önünde olduğu herhangi bir yarışta ss kuralı devreye girecektir.

  20. Gökhan Eroğlu
    Rai nin F1 de tutunamamasının sebebini kendince açıklamışsın ama bence öyle değil.Hangi pilot veya takım politik yaklaşımlar sergilememiş?? Ya da hangi pilot söylenmesi çok da önemli olmayan şeyler söylemiş.Bakın bir örnek vereyim.Rai diyor ki:''Tüm zamanların en büyük takımının bir parçası olmak bir harika.Bu sene gerçekten F1 den şimdiye kadar almadığım zevki aldım.Ferrari ile şampiyon olmayı hayal etmiştim.Bahse girerim bu her pilotun hayalidir''
    Yıllarca Mclarende şampiyon olamamış bir pilottan böyle bir demeç Mclaren fanlarını üzmedi mi.Bu politik değil mi ya da tutarsızlık değil mi

  21. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    formula 1'de zaten politik olanı barındırıyor içinde. ya da bu profosyonellik zırvalığı içinde güzel bir ambalajla sunuluyor. Rai politik olmadığından şu an bu sporun içinde eğil. mesela alonso'nun son beş yıldaki birbirini tutmayan söylemleri, 2007 yılında yanında başarılı ve medya gücü olan bir pilot olduğunda politik tavırlarıyla ve pist üstünde onu yenemeyeceği gibi durumlar onun bu "politik pilot" kavramına nasıl cuk diye oturduğunu gayet iyi gösteriyor.

    yani sevgili massa onlar senin arkandalar evet ama onların arkasında da alonso var. işin çok zor..

  22. alonsocu arkadaşlar siz benim demek istediğimi farklı şekilde anlamak istiyorsunuz buna saygı duyarım. alonso formula 1in spor olmadığını söylediğinde hakemlerin kararını eleştirmişti, bu tür şeylerin olmaması gerektiğini dillendirerek. nerde peki o alonso? bu sene almanyadan sonra verilen karar sonucunda niye sesini yükseltmedi?

    sporun ne kadar politika ve entrika barındırdığını ben zaten çok iyi biliyorum. hatta tüm olanlar hakkında bir sürü komplo teorim de var ancak söyleyince bana deli diyorlar. (2008 singapurun hemen ardından takım emri olduğunu söylediğim zaman gibi)

    quva, diğer şikayetinle ilgili boş bir zaman bulduğumda daha ayrıntılı bir mesaj atacam size.

  23. formula 1 temiz bir spor değildir. hatta tam olarak spor bile değildir( alonso'nun sözlerine %100 katılıyorum bu konuda). politika f1'in içinde hep vardır ve olmaya da devam edicek. bu kadar çok paranın döndüğü bir organizasyonda olmaması imkansız zaten. bu nedenle alonso'yu suçlamadan önce bir düşünmek gerek: 'diğer pilotlar çok mu temiz? ya takım patronları? ya diğerleri….?' diye. şahsen f1'de sürekli oyunların döndüğünü, herkesin bi şeyleri bilip 3 maymunu oynadığını düşünüyorum çoğu zaman. ama yine de bu bir tutku. izlemeye devam ediyorum.

  24. @Abdullah Çelik,
    Son günlerde Fernando ile ilgili yazdığınız yorumlar dikkatimi çekti. Faster nickli arkadaşın Vettel'e ,düşüncesinden dolayı fesat demesini ,2006 yılından Fernando örneğiyle yanıtlayıp tabir-i caizse ağzının payını vermişsiniz.Bakıyorum ki Bu söylemlerin çok daha ağırı ve hatta içerinde cinsel ima olan yorumlar Fernando için defalarca kullanılıyor.Sizden aynı tarz yazıları o yorumlar için de beklerim.Bir admin olarak herkese eşit mesafeli olmanızı beklerim.Adalet mülkün temelidir.
    Bu sitede eleştirmek ile çamur atmak birbirine çok karıştırılıyor.İnanın ''yorum yazarken dikkat edilecek hususlar''bölümünü ne okuyan var, ne de hatırlatan var.
    Fernando Alonso 'nun adının geçtiği haberlerden ziyade Fernando'yu çağrıştıran haberlerin altına bile rekor sayıda yorum yazılıyor.Özellikle Raikkonen taraftarları Sadece Fernando haberlerinde kendini buluyorlar.İnanın Raikkonen şu anda nerede ne yapıyor ve şampiyonayı kaçıncı tamamladı diye sorun,bir çoğu google'a bakmadan cevaplayamaz.Ama Fernando ile ilgili herşeyi gözü kapalı bilirler.Yazdıklarının yorum olduğunu ve eleştiri niteliği taşıdığını zannederler.
    Son olarak politikaya değinmek isterim.Sadece Fernando'nun politik konuşmalar yaptığını düşünmeyin.Bizim bilmediğimiz ve asla bilemeyeceğimiz o kadar olaylar var ki hayrete düşürür insanı.Elbette ki söylenmesi gereken şeylerin dışına kimse çıkamaz.Örnekleri çok.Webber ve Vettel aralarının çok iyi olduğunu ve hiçbir problemlerinin olmadığını söylediklerinde inandınız mı.Peki hamilton melbourne de hakemlere ne dedi.Peki Almanyadan sonra smedley ne dedi.Tabi ki takımın söylemesini istediği şeyleri söylediler.Bunu gibi yüzlerce politik örnek var.Hatta birçok pilot,yarıştığı dönemlerde açıklayamadıklarını emekli olduktan sonra açıklamıştır.Benim anladığım şudur:Bazı şeyler alenen her yerde söylenemez.Hiçbir şey yokmuş veya olmamış gibi davranan veya davranılan o kadar çok olay oldu ki saymakla bitmez.
    Bazı olaylar çok fazla irdeleniyor bazıları da es geçiliyor.Mesela suzuka da Mıchael'e telsizde söylenenler ve ardından Rosbergin ilginç yarış dışı kalma olayı.Bu olay Ferrari'de veya Redbull'da olsaydı yer yerinden oynardı.
    F1 çok karmaşık ve aynı zamanda çok bilinmeyenli bir denklem gibidir.Sizin de dediğiniz gibi en iyiyi bulmak zordur.

  25. yazımda eksik bir taraf kaldı özür dilerim. burada yazılmıyor fakat başka mecralarda kullanılıyor bu nahoş sözler. bu şekilde kimse yılmaz tam tersi tahrik olur. daha fazla yazmaya başlar.

  26. alonso şampiyon olursa kalır. zira hedefe varmış bir ferrari kurguyu bozmaz. zaten takımlar şampiyonluğu hayalleri yok. onun için alonsonun takımdan gitmesi gerek. ama bu kadar ön plana çıkarılmasına rağmen massa (gerçi daha ne yapsın) rakiplerden puan çalamadığından alonsonun şampiyon olmasına katkı sağlamadığından dolayı gönderilir. yerine başka bir kobay pardon yardımcı pilot getirilir. alonso geldiğinde bu şartlarla geldi. santander bu işe para yatırdı. derdi ferrari değil alonsonun başarısı. bütün ülkesinde ve kısmen dünyada güzel bir reklam yapmış olacak.
    eğer bu şart olmasaydı kimi takımda bırakılacaktı. fakat iyi pilot alonsoyu bozduğundan böyle bir şarta evet dediler. bunlar elbette bir görüş. burada kibarca bunları yazıyoruz. bu şekilde yazan veya olaya esprili yaklaşmak isteyen başka arkadaşların şahsında inanılmaz ağır sözler sarfeden alonsocu arkadaşlar var. aynı bayrak altında yaşayan bizler burada eğlenmek için varız. sevdiğimiz kazanırsa sevinelim ama kaybederse veya eleştirilirse üzülmeyelim. gerçek hayata atılmaya yeni başlamış birçok arkadaş hayatın zor basamaklarında zaten yeteri kadar üzülecek problemleri olacak. bu gibi yerlerden zevk almaya bakın…derim ben…

  27. piktler adminede saldırmışlar anlaşılan:) kadir tek yapabildikleri bu eksi vermek. sürekli eksi sadece eksi hep eksi:)))
    kolay değil alonso gibi bir pilotu savunmak:) neresini tutsalar ellerinde kalıyor:)
    fakat alonsonun çok iyi yaptığı birşey var. üniversite ilk imtihanında bol bol sorulan havuz problemleri vardı. işte o problemleri alonso çok iyi çözer:)))

  28. Kadir YILMAZ avatarı

    Abdullah Çelik' e bir alkış daha, nasıl olur da bu yoruma eksi verirler. Kimseyi birine karşı övme yok, tamamen durumun izahı ve sade bir kişisel fikir (ki bence haklı). Ben de yorum otoriteyim sankim :))
    Neysem her zaman aynı fikirde olmasam da bence bugünkü yorumlar on numara…

  29. Massanın bir an önce toparlanması lazım takımın destek sözleride Massa'yı motive etmeli. Alonsoyla yakın bitmesini istiyorum en azından podyumda iki ferrariyi de görmek güzel olur.

  30. Duruma ayak uydurmak politiklikse evet gayet politik Alonso. herhalde Ferrari'ye geldikten sonra "Hayır f10 şimdiye kadar kullandığım en kötü araç" ya da benzer birşey mi söyleyecekti yoksa "Aslında çocukluk hayalim Mclaren di ama bana kazık attılar(kişisel görüşüm sadece) napalım bende en büyük takımlardan biri Ferrariye geldim" mi diyecekti. Yerine zamanına göre açıklama yapmak formula 1 gibi bir platformda gerekli, ki kendisi duygusal demeçler veren biriydi 20li yaşlarında, şimdi daha olgun ve kendine hakim bence geliştiğini gösteriyor Alonso'nun.

  31. Her yıl teknoloji gelişirken kaldı ki formula 1 havacılık sektörüne dahi önayak olurken,2010 yılında üretilmiş bir ferrariyi daha önceki yıllarda üretilmiş bir araçla kıyaslarken iyi olduğunu söylemeyi politik buluyorsanız söyliyecek lafım yok.

  32. Sinan Bozok,o konuyu en iyi bilecek kişi yine odur,haklı olduğunu söylemiyorum,ama takdir edersiniz ki mc laren'e transfer olduğunda,bazı tatsızlıklar yaşanmıştı,ne ben öyle olduğunu söyleyebilirim nede siz olmadığını söyleyebilirsiniz,sadece şöyle dediğini hatırlıyorum!eğer takımiçin mücadele ediyorsanız ve yolunda gitmeyen birşey varsa takımınızdan destek beklersiniz şampiyon olmak için,ne takım nede takım arkadaşım bu konuda bana yardımcı olmadı.

  33. Bir de kimi kötülülemiş diyorsun.Kendi takımını sabotaj yapmakla suçladı .
    bknz Çin 2006

  34. -Ferrari çocukluk hayalimdi.
    -F10 bugüne kadar kullandığım en iyi araç.(ifedeler gayet politik)

  35. yeri geldiğinde sporu spor olarak görmediğini söylemek, ardından daha önceden şikayetçi olduğu tartışmalı oyunların içerisinde bulunmak ve bunları bilmemezlikten gelmek, 3 maymunu oynamak bana göre politik olmaktır. pist üstündeki sürüşüne laf söylemem, en iyilerden birisidir ancak bu konuda da en iyisi diyemem. kimse için diyemem çünkü en iyiyi belirlemenin bir yolu yok bence. bir çok farklı değişken var bunu etkileyecek.

    "en son yarışınızda aldığınız sonuç kadar iyisinizdir" lafı vardır. bunu desteklerim. her pilot için geçerli bu. sene başında alonso çok basit hatalarla sayısız puan kaybetti ve herkes nerde o eski alonso gibi eleştirilerde bulunuyordu. macaristana kadar da hamilton için övgülerde bulunuluyordu. zamanla her şey değişiyor. en iyiyi bulmak zordur.

  36. Evet haklısınız,sizin pist üstünde başedebilirsen) vurgunuzdan yola çıkarak pist üstünde alonsoyu yenebilecek pilot olmadığını,en yakın rakibi hamilton olabilirdi acemice hatalar yapmasaydı dedim,yoksa bunun massa haberi olduğunu biliyorum,
    ayrıca alonso ne zaman nerde politika yapmış,yani neticede benim babamın oğlu değil,bir adaletsizlik varsa yapmışsa söyleyin bende bileyim bu adamın ne olduğunu,şimdiye kadar,ne rakipleri ile ilgili küçük düşürücü bir haberine rasladım ne hamilton nede mclaren ile ilgili en ufak bir kötü demecini görmedim,2008 de açık yüreklilikle dedi ki ben massayı desteliyorum,bumudur politika.

    politika latince de iki yüzlülük anlamında kulanılırmış.

  37. Djarum, bence sen yanlış kişiyi düşünerek yorum yaptın. massa haberi bu hamilton değil 🙂 politikten kastım da gayet açık, alonso politik bir sürücü bana göre

  38. Alonso olacaktı özür:)
    Nasıl yazmışım bende anlamadım.

  39. Alonso ile pist üstünde başedebilecek pilot yoktur(politik derken herhalde pilot demek istediniz herkes biliyor ki alonso pilot)hamilton hız bakımından alonso kadar olmasada iyi pilot ama gerek 2007 deki altın tepside sunulan şampiyonluğu kaçırması gerek son yarışlardaki acemice hataları onu alonsu'nun seviyesinde olmadığını gösteriyor.

  40. her şeye rağmen bu seneden sonra güçlü bir şekilde pistlerde başarılı olursuan ve alonsoyla hem pist üstünde hem de politik açıdan başedebilirsen helal olsun diyecem sana.

  41. Massa nın bir süre önce ferrari nin Bariçello'su olmayacağım dedikten sonra böyle bir açıklama nasıl yorumlanmalı acaba,şöyle olabilir mi acaba,sen bilirsin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir