Schumacher: "Sonunda Herkes İçin Yeni Olan Piste Gidiyoruz!"

yazar:

kategori:

Schumacher “Sonunda sadece benim için değil, herkes için yeni olan bir piste gidiyoruz. Kore görülmesi ilginç bir ülke olacak ve pist daha yeni bitmiş olmasına rağmen herşeyin yolunda olacağına eminim.”

“Yeni yarışları destekliyorum ve bunun spordaki herkes için iyi olduğunu düşünüyorum. Pisti öğrenmek çok zor olmayacak ve yeni koşullara hemen alışma konusuna alışkınız.”

“Geçen hafta sonu Japonya’da oldukça iyi bir yarış geçirdik ve tekrar ilerleyip Kore’de iyi bir yarış çıkarmayı umuyoruz.” dedi.

Nico Rosberg “Yeni Kore pistinde yarışmak eğlenceli bir mücadele olacak. Şu ana kadar gördüğümüz resimlere göre harika görünüyor ve asfaltın göründüğü gibi kalmasını umuyorum. Yeni pistleri öğrenmek her zaman ilginçtir ve genelde böyle zamanlarda hemen hızlı olabiliyorum. Bu yüzden hafta sonu için sabırsızlanıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. jetman cevabım cok acık ve basit.41 yasında 3 sene f1'e ara vermiş bir pilottan bahsediyoruz.Bu kişi anca Schumacher olabilir başkası degil.Gelelim alonso kimi muhabbetine alonsocular bile Şumiden (Hariç) f1'in en iyi pilotu alonso derken sen bnce bu saydıgın 3 kişi arasına kimiyi hiç sokma çünkü alonso kimiden cok daha üstün bir pilot.Ayrıca şumi f1 in gelmiş geçmiş en iyi pilotudur.istatistik anlamı diyosunuz ya işte o sizin kendinizi kandırmanızdan ibaret.f1 Şumi ve digerleri var ve digerleri içinde alonso 1 numara bunu kabul et.

  2. sunu soylemek ıstıyorum mıchael schumacher senna ıle bırlıkte formula 1 tarıhının gelmıs gecmıs bence gelecek en ıyı pılotudur . onu 2006 yılında maglup etmekle alonsa ondan ıyı olamaz onu durdurmak ıcın kural ların katılastırıldıgını o zamnkı fıa baskanı kabul edıyor yoksa sen 2004 ten sonra schumacher ı mı durdurcaktın sacma bahıs sırketlerı bıle schumache ve dıgerlerı dıye bahıs acıyordu bugun alonso kımı schumı karsılastrması yapabılıyorsak bunun ıkı sebebı schumınn bu sene beklenenı verememesı gecmıs yıllarda fıanın aldıgı anormal kararlarla schumınn durdurulması ve alonso kımı gıbı pılotların onun onune gecebılmesıdır sımdı cıkıpta nasıl gecılmedı hakkınen gecmedı mı dıyen olcak 99 da hakkınen schumınn ayagının krılmasyla sampıyon oldukı o sene ervıne gıbı bı becerıksızın elınden zorla sampıyonlugu aldı ondan hızlı arabası olmasına ragmen ve o sene schumı yarısabıldıgı yarslarda ervıne a yardım ederek takım arkadsına yardım edermıye en ıyı cevabı vermıstır 98 de ıse aracınn japonya da kalması coulthard ın hakkınenı sampıyon etmek ıcın aracını yavaslatıp carptırmasyla sampıyon olmustur. bnu coulthard bıle kabul etmıstır .. 2006 ylında alonso sampıyonlugu hızlı aracıyla eger kı gene bır japonya yarısı olmasaydı kazanamayacaktı bu da ayrı bır gercek

  3. Dedigini biliyorum yani burada uydurmuyoruz. Bir tartışmamızda hatırlamıyor olabilirsin ama dedin bunu.

  4. tekrarıdır kelimesi teminatıdır olacaktır. bu hatadan dolayı beni severek takip eden arkadaşlarımdan özür dilerim:))

  5. umut ben hayatta kimici değilim demem.sen yanlış biliyorsun.kimi yi tek geçtiğimi cümle alem bilir.

  6. şumici arkadaşlar endişe etmeyin nico şumiden iyi değil bu sene. şumi araç kötü olunca farklı şeyler deniyor. nico haddini bilerek elindekiyle mevcuda göre hareket ediyor. şumi böyle davransaydı onun kadar puan alırdı. birde 3 sene ara tekrar başlangıç. kolay değil. ben dün akşam 1 yıl aradan sonra ilk defa top oynadım. sol dizimden sakatlanmıştım(kafam değil sol dizim:))iyileştimmi diye bir deneyelim dedim. o kadar hazır olmama rağmen döküldüm. maçı bırakıyordum neredeyse. adam 3 yıl olmuş bırakalı. saliselerin önemi olan bir f1 den bahsediyoruz. kolay değil. şuminin yaptıkları yapacaklarının tekrarıdır yeterki eşit hızda bir araç verilsin. uzun vadede mercedes bu işte bir ferrari olacaktır. alman ne yaparsa en doğrusunu yapar. mesela almanlar bir alonsovari mantığı olan pilotla asla çalışmazlar. doğruluk ve çok çalışmak en önemli prensipleridir. iki dünya savaşından yenik ve herşeyini kaybederek çıkmış şu an dünyanın en büyük 5 gücünden biri olmaları bunu gösteriyor.

  7. E tamam da Mclaren ne alaka?.Ben Mclaren böyle bir dönem mi geçirdi dedim.Neyse bir şey yazmadım gibi farzet .Hem Mclaren 82-93 yılları arasında oldukça dominant sezonlar geçirmiştir.

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    jetman herkül öle yorumlar yapıyo ki dokunmamak içten değil kimi ye napmamı bekliyosun sinan 1. ferrari dönemi 2001 2005 arası scmi dönemidir scminin f1 domine ettiği dönemdir aç bi bak netten görürsün mclarenin böle ezici bi üztünlük kurduğu dönem aklıma gelmiyo senna zamanında bile böle bi üstünlük yoktu bilem anlatabildim mi bence sen iice bi öğren

  9. jet man senin ne oldugunu bütün TRF1 biliyor boşuna konuşma bence. Kendini çok kolay belli ediyorsun, herşey ortada. Bir keresinde senin Kimici oldugunu söylemiştimde hayır degilim demiştin aşağıda yazdıgın yorumda gördük ne oldugunu.

  10. tutmurmuşsunuz kuyruk acısı diye yok öyle bir şey herekste bu acımı var örneğin eddie jordan bile schumi alyhinde yorum yaptı ondadamı vardı kuyruk acısı.

  11. Sinan kardeşimin yorumuna katılıyorum, söylenecek başka söz yok … Kuyruk acıları olanlar konuşuyor zaten. Siz takılın kafanıza göre.

  12. zembilci tamamda sen böyle acaip ve anlaşılmaz şekilde kimi aleyhinde yorum yaparsan.birilerininde alonsoyu sevmemeleri için ortam oluşturursun.

  13. Valla Rosberg iyi bir pilot.Çıktığı ilk yarış olan 2006 Bahreyn de beni çok etkilemişti.Hatta en hızlı turu da atmıştı.Ben çok beklentiliydim ondan.Tabi Williams ın istenen düzeye bir türlü ulaşamaması gibi elinde olmayan durumlar da vardı.Şöyle bir misal vereyim.Altında bi Red Bull olsa şampiyon olabilir.Ama bi F10 olsa şampiyon olamaz bence.Schumi,Alonso,Kimi,lewis kazanılması imkansız görünen yarışları kazanan pilot türlerinden.Ama Nico bana o hissiyatı veremedi.

  14. haklısın sinan zaten bende senin gibi aklı selim bir cevap gelecekmi yada biri gerçekten rosberg hakkındaki filkirlerini açıkca söyleyebilecekmi diye sordum hepsi bu

  15. Jetman ,Galatasaray Uefa Şampiyonu.Fenerbahçe aynı sene Galatasaray ı yeniyor ve Pendik te Fenerbahçeyi.Şimdi senin düşüncene göre gidersek Pendikspor iki takımdan da daha güçlü oluyor.Anlamsız ve anlaşılmazsın arkadaşım kusura bakma.Akla mantığa uymuyorsun;)

  16. evet samet tarihin en iyi pilotlarından schumi bu durumda ona üstünlük kuran rosberg nasıl bir pilot oluyor sence

  17. schumide alonso kimi ile beraber tarihin en iyi pilotlarındandır.bunu hep kabul ettim ama schuminin alonso yada kimiden üstün olduğunu kabul etmem.

  18. @Yusuf
    2. ferrari dönemi diyorsun da o 1. dönemi yaşatan kim bakalım?.Öyle bol keseden atmadan önce bi düşün.Eğer bilmiyorsan söyle yardımcı oluruz yani bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır demişler.Ayıp ediyorsun yani.;) Bi de ben en azından olan şeylerden bahsedip eleştiri yapıyorum .Öyle yok 2. dönem falan müneccim falan mısın?

  19. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    jetman bens ana bişi demiom herkülde bi alonso kini var babasını öldürse bu kadar kin tutmaz bence anlamadım gitti bu kinin sebebini

  20. Jetman şumiyi saymaman güzel olmus.Sanırım sende anladın artık Şumi ayrı dünyaların pilotu..

  21. zembilci benim alonso ile bi sorunum yok severim alonsoyu.hatta bana göre gridin en iyi 2 pilotu kimi ve alonsodur.ama sen kimi ye taş atıyorsun banada cevap hakkı doğuyor

  22. yusuf hitay-biannocera-bülent şahin.ilk 3 yorum.yılın esprisi olmuş yazılanlar.muhteşem

  23. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül destan ayzmışsın tebrikler ben raıkkonenden nefret etmiyorum ki adam kendi halinde kimseyle pek muhatap olmaz kimseye bişey yapmaz ben senn bu alonso düşmanlığını anlayamıyorum ben raıkkonene düşman değlim benm pistte tek nefret ettiğim pilot hamiltondur halen sponsor desteğinden bahsediosun renodan petrovu nie göndermediler sence daha çok sponsor getirdiği için bu işin %95 i para paran olamzsa kaybolursun hrt virjin gibi sen neden bahsediosun ayrıca raıkkonenden öle bi bahsediosun ki sanki askerlik arkadaşın ağam adam doğru dürüst konuşmuyor bilşe kimseyle muhatap olmuyo sen ne biliyosun adam gibi adam olduğunu kafasını ikiye bölüp içine mi baktın anlamadım şu bi gerçek beyler istediğiniz kadar şaibeli diyin çamur atın scmi den sonra pistte en iyi pilot fernando alonsodur ne hamilton ne button ne raıkkonen

  24. helal olsun:) burada yazılanlarla hak geçmez merak etme…istemeyen gelmez buraya kimseyi zorla getirmiyorlar.

    alonsocu arkadaşlar…
    şunu bilinki alonso şaibeli bir pilot. f1 in sahipleri takım yöneticileri ve pilotlar neticede bu işi para için yapıyorlar. bizim gibi fanlar ve taraftar grupları eğlence olarak takip ediyorlar ve para harcıyorlar. o kadar araba yarışı var. ne ka ekmek o ka köfte…buraya ilgi en üst seviyede olduğu için lüküs hayat içerisinde bir spor icra ediliyor. bize öğretilen spor kuralları burada geçerli değil. kim parayı bastırırsa onun takımı şampiyon olur bu kadar basit. hakemler bazı kontrolleri es geçer olay biter. biz olayın zahiri taraflarını görüyoruz. bu yönüyle aleni insanın gözüne sokarcasına arka arkaya takım arkadaşını ezerek silerek pasifize ederek alonso yakaladığı başarıyı elde etmiştir.
    alonsocu arkadaşların pilotları tüm zamanların en başarılı takımında hemde önemli bir rakip yollanarak bir yer elde etmiş yarışıyor arkasında sponsorluk adına ençok parayı haracayan hemde pilot sponsoru bir banka var. takımı alonsoya çalışıyor. o başarılı olsun diye ferrari takımlar şampiyonluğundan vazgeçmiş. o rahat olsun diye laf dinletemeyecekleri onu geçebilecek onun hayat boyu geçemediği f1 in en çok fanına sahip takıma uyumlu 1.pilotluk sevdasında olmayan delikanlı adam gibi adam bir pilotu yollamışlar. massa kaza geçirdi şimdi yollarsak ayıp olur siz külahıma anlatın onu. bu adamlar için herşey para. günahlarını bile parayla satmaya çalışırlar.
    nerde eski massa adam kaza geçirmiş kafatası çatlamış adamı tutuyorlar. bu pilotu nasılsa alonso geçer ha geçemezse biz onu geçirtiriz. bütün kurgu alonso üzerine kuruldu. ama merak etmeyin bu kurgu bu senenin sonunda bomba gibi patlayacak. ferrari şu an bana göre pişman. elbette basına böyle konuşacaklar. ama her konuştuklarında daha da batıyorlar. massa halen 1.pilotmuş. keriz ya bütün millet yer bu hikayeleri. burada ve bütün dünyada sonradan olma alonsoyla beraber ferrari taraftarı olmuş alonso kovulduğu zaman ferrariyi dünyanın en kötü takımı ilan edecek fanlar hariç gerçek ferrari taraftarları meseleden utanç duymaktalar. her işin bir raconu var. bu iş raconuna göre yapılmadı ve yapılmamaya devam ediyor.
    bütün bu olanlar alonsonun lehineyken neden alonsocular bu kadar agresif peki…çünkü burada dile getirmeselerde karşı çıksalarda onlarda bütün bu olanları görüyorlar. ama bir kere saf tutmuşlar delikanlıca olayı kabullenemiyorlar. can burada bir fotoğraf yayınladı. birkaç yorumdan sonra alonsocular ateş püskürdüler. şahsen tehtit alıyorum. bilmem neremden aşağı kasımpaşa…yok evimi tespit etmişler yok çocuklarımın hangi okula gittiğine varana kadar biliyorlarmış. ayağını denk al koçumlar. ana avrat küfürler.
    kader cesurları sever. cesur insan hayatında bir sefer ölür. kaldıki hiçbirini ciddiye almıyorum. böyle bir pilotun olsa olsa böyle fanları olur. alonsoda sürekli tehtit etmiyormu birilerini. aynen devam…üzüm üzüme baka baka kararır. yarası olan gocunur.
    bu pilotun anasının ak sütü gibi helal bir başarısı olmadı olmayacakta…
    ters bir insan sert bir insan abdullah…bizlere de son dönem hariç yaklaşımınıda hiç sevmedim.benide 50 sefer kovdu. ama delikanlı dürüst bir arkadaş. bunca zaman yağcılık yaptınız durdunuz. şimdi bir laf etti hemen eksiler başladı. tek yapabileceğiniz budur karşınızdaki insanlara onuda yapmaya devam edin. bunca zaman sizlere sataştığım için kovdu bu arkadaş beni. bir mailde alonsoya küfrettim diye alonsoyu bana karşı savundu insanlık dersi verdi. yakışıyormu sana abi dedi birisine küfretmek? şimdi siz bu arkadaşa doğruyu öğretmeye çalışıyorsunuz. bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundasınız.
    güneşi balçıkla sıvayamazsınız. övünün tuttuğunuz pilotla…:)
    kovulsada yollansada şu an burada olmasada ilk ilgilendiğim dönemde hiçbir yönlendirme olmadan bu adamda karar kıldığım için son derece mutluyum.
    kadın dediğin istanbul gibi olmalı fethi zor fatihi tek,
    pilot dediğin kimi gibi olmalı geçmesi zor adamlığı tek…

  25. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    en son yorumum senn içindi jetman herkül için değil hakkını helal et herkül

  26. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sana gelince herkül sen hçç konuşma sus bu kadar alonso nefretinin sebebini çok ii biliyorum alonso için raıkkonenin gönderilmesi sen istediğin kadar kendini yırt parçala bu sene şampıyon olmayabilir alonso ama uzun yıllar ferraride kalcak inş sende ağzın açık izliceksin raıkkonen olmadığı için

  27. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    orda espri yaptığımı herkes anladı bende biliyorum raıkkonenin anlaşmasının fes edildiğini belkide massa o kazayı geçirmeseydi massa gitcekti raıkkonen kalcaktı ama ben bunu bilir bunu sölerim pist üstünde raıkkonen yok onun için raıkkonenci arkadaşlar çenelerini tutsun sussunlar onları ilgilendiren bi durum yok tuttukları pilot f1 de değil wrc de

  28. zembilci yinemi sen her taşın altında sen.yazdıklarım azmı geldi istersen dahada yazarım sırf senin için sırf senin gül hatırın için :))

  29. Raikkonen f1'e devam etmekte gönülsüz oldugu için ferrari sözleşmeyi fes etti alonso değil.Hangi takım alonso için raikkoneni gönderir ki ?? Ferraride Şumiden sonra raikkonen dönemi olmasını cok isterdim hiç degilse alonsocuların çenesi düşmezdi..

  30. ömer giray talay avatarı
    ömer giray talay

    Yusuf arkadaş! senin helal olsun dediğin şey senin olayları ne kadar dar ve basit bir anlayışla gördüğünü gösteriyor.Raikkonen'e para verilmesinin nedeni takımın devam etmekte olan anlaşmayı fes etmesiydi..Ve zorla yalakalık yaparak takımda kalmayacaktı elbette zaten sıkıldığını hep dile getiriyordu.Eğer senin gibi bakarsak 2007'de Kimi de shumiyi mi sepetledi,,komik olma lütfen,,En azından Alonso yaptığı gibi mclaren'e geçtikçen sonra reno'ya demediğini bırakmayıp sonrada tükürdüğünü yalamadı 2 sene boyunca,asıl Alonso ya helal olsun.

  31. efendimayin  avatarı

    Yalnız yavaş viraj sayısı saydığım kadarıyla 6 tane felan buda schumi için iyi değil lastikler açısından bakalım ne olacak? Şu pirelli gelseydi bi.

  32. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sinan çok beklersin arkadaşım 2.bi ferari dönemi geliyo sen alonsoyu kimiyle karıştırdın galiba adamdan o kadar kurtulmak istemişler ki 'kimi sen yeter ki git al sana 40 milyon euro bi daha da gelme biz alonsoyu alıyoruz sana ihtiyacımız yok'demişler:D:Dadamı kovmak için üstüne para bile vermşler ya helal olsun bu alonsoya kimiyi sepetlettirdi üstüne para bile verdirtti sinan senn adına çok üzgünüm ama gerçekler bunlar:D:D

  33. İstanbul parkta podyumu Hamilton ve Button la paylaşmasını çok istemiştim ikinci kariyerinin ilk podyumunun burda gelmesi 2010 Türkiye gpsini kesinlikle daha unutulmaz kılardı ama yeni pist efsaneye güzel sonuçlar verir umarız

  34. Her şeyinin yanı sıra yeni pistleride çok çabuk öğrenmesi ile ün yapmış Efsane bir şeyler yapabilir, aracın durumuna bağlı olarak.

  35. haydi şumi seni bu kadar destekleyen fanlarını bir kere sevindir. yani ben dışardan bir kimici olarak söylüyorum. sevdiğimi sinan gibi şumici arkadaşlar için diliyorum. hemen burada alonsocular bizede bizede demesinler…dediydi ya en müdür luca alonso bir gün ferrariye kesin gelecek ama bu sene değil demişti. bende diyorumki alonso birgün kovularak gidecek ama bu sene değil…bu benim düşüncem başkalarının düşüncelerine saygı duyarım.

  36. yeni pistler senin pistlerin (örnek singapur 2009) push nico push.

  37. işler yolunda giderse schumi ilk 5'te olur diye düşünüyorum. hatta podyum olabilir diyorum. inşallah.

  38. Evet ondan _bianconera_.

  39. _bianconera_  avatarı

    Senden mi ?

  40. Yusuf  Hitay avatarı

    bi cacık olmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir