Mateschitz: "Vettel, Webber'den Hızlı"

yazar:

kategori:

Mateschitz ayrıca takımın her iki pilotuna da eşit yaklaşacağını yineledi.

Mateschitz “Sebastian hız açısından biraz önde görünüyor. Mark’ın puan avantajının şampiyonluğa yetip yetmeyeceğini göreceğiz.”

“Bizim açımızdan takım emri olmayacak. En az hatayı yapan ve daha hızlı olan kazanmalı ya da kazanacak.” dedi.

Vettel’in daha genç ve gelecek için umutvaadici isim olması nedeniyle Mateschitz’in Vettel’i tercih edeceği iddia ediliyordu ancak Avusturyalı milyarder buna karşı çıktı.

Mateschitz “Hangi sürücümüzle olursa olsun pilotlar şampiyonluğunu kazanırsak mutlu olacağız çünkü her ikisi de hak ediyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Sir Jack B.  avatarı

    Bu adamlar şampiyon olmamayı becerebilecekmi bakalım. Her konuştukları skandal sayılır. Kritik son 3 yarışa girdik ama adamlar nasıl şampiyon olamayız onun hesabını yapıyorlar 🙂

    Herhalde Vettel bir yarış kazansa Webberin ayağını kaydırıp genç Almanla şampiyon olmayı arzuluyorlar. Arzularını eyleme dönüştürürlerse Alonso aradan sıyrılır şampiyonluğuda güle oynaya alır benden söylemesi 🙂

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takım emri ya da yeni adıyla dalavere çevirmek.Ekran karşısındakiler resmen yapılan takım emirlerini yutmazlar ama Redbull'un aklınca çaktırmadan yaptığı hareketleri yutarlar ya da öyle görünürler.
    Monza 'nın 22.turunda vettelin ''Motorum arızalandı'' diye bağırıp,iyi start alamayıp 4.lükten 8.liğe kadar düşmüş olan webber'e geçildikten bir tur sonra yarıştaki en iyi turunu atması çok ilginç değil mi??
    Ya Macaristan'a ne demeli?? Sc arkasında uyuma numaraları acaba yumuşaklarla devam eden webberin daha sc çıkmadan 5 sn avantaj kazanmasına neden olması tesadüfi midir?
    Ya İngilterede ön kanat ve eski şasi olayına ne demeli.
    Webberi milyonların gözü önüzde bağırttıran Redbull takımı biraz kendine bakmalıdır..En azından rakip takımın pilotuna kurbanlık koyun dememeli.Camdan yapılmış evde oturanlar başkasına taş atmamalıdır.
    Şimdi bu demeç Webbere nasıl bir etki yapacak bekleyip göreceğiz.Bence silverstone startını tekrar yaşayabiliriz.Webberin kaybedeceği bişey yok ,yaş kemale ermiş emeklilik kapıya dayanmış.Başka takımlara göz kırpma şansı da kalmamış.Dolayısıyla rahatlıkla Redbull takımına ,sahibine ,patronuna diretebilir.Bir kere daha 2.pilotum diye bağırabilir.

  3. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Ben o şekilde yaptım avatar değişecek sandım ama değişmedi.
    Deneme yapayım dedim bir baktım benim önceki avatar duruyor.
    O zaman sorun yok demiştim.
    Demekki upload picture avatar mış.
    Eyw.

  4. Giriş yaptıktan sonra sağda giriş panel var.ordan kullanıcı paneline gel upload picture bölümüne hedef göster kaydet tamamdır.tabii normalde öyle olması gerekiyor ama şimdilik çalışmıyor

  5. Acele etmeyin cocuklar yeter ki düzgün çalışsın.ayrıca bir de önerim olucak örneğin yorumumuza cevap geldiğinde bir uyarı ala bileceğimiz bir sitem geliştie bilirmisiniz

  6. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    hala aynı konuşmalar.
    Kimse Alonso'yu harcamadı.
    O kendini harcattı.
    (Bknz Renault, McLaren)

  7. tam olarak çalışmadı avatarlar. çözmeye çalışıyoruz

  8. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Ben yüklemedim otomatik çalıştı.
    Bu arada Avatar'ı nerden değiştirmeyi deniyorsun.
    Bİlgi verebilir misin?

  9. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Burak iyi güzel yorumlar yapıyorsun ama 2008 almanyada lewis zaten uçarak geliyordu.
    O yarışı canlı olarak izleyen herkes bunu bilir.
    Lewis o gün eğer sadece Heiki'ye atak yapmış olsa ve o da yol verse inan bende senin gibi düşünürüm.
    Her ne kadar Lewis'i sevsemde inan ben birçok konuya objektif yaklaşırım.
    Evet Heiki biraz yol vermiş gibi bir pozisyondaydı ama öyle bir durum olmasaydı da (O gün Lewis'in yapmış olduğu sayısız geçişe bakarak söylüyorum) gerek strateji, gerek sürüş stili vs. ile zaten Lewis geçerdi.
    Lütfen o yarışı tam manasıyla hatırla sende bana hak vereceksin.

  10. arkadaşlar neden sohbet bölümü hiç kullanılmıyor?

  11. Fotoda ki Webber e bi baksanıza kafayı gömecek gibi bakıyo.. 😀

    ifade aynen " Lan Mateschitz elkol yapma beni hasta etme" 😀

  12. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Vettel şampiyon olursa RedBull Webber'e göre 2 kat daha çok sevinir bence.Mark üvey evlat muamelesi görüyo 🙂
    Bazen iyi oluyo ona her pilotun yarışını mahvetmesin diyorum ama kaç yaşına gelmiş, Vettel'in daha önünde uzun bi yolu var Webber de olsa olur diyorum.Belki ikiside olmaz belli mi olur.Şampiyona hala açık 😉

  13. Bu ne Perhiz bu ne Lahana Turşusu =)))

    Bu yazıdan ve RedBull un tutumundan tek anladığım biz bu VETTEL i öne çıkarmak için debelendik ama WEBBER dişini fazla gösterdi VETTEL son zamanlarda fena gaza geldi VETTEL şampiyon olsa iyi ama WEBBER e de hayır demeyiz..bi yandan da keşke VETTEL şampiyon olsa diyen bi REDBUL var """"BANA GÖRE""""

    RedBul u anlamak aslında zor değil çünkü kendileride tam olarak bilmiyoalr kimi tutacaklarını Vettel e bi eğilelim dediler WEBBER milyonlar önünde burunlarındn getirdi ondan sonra VETTEL in aksilikleri de boy gösterince NOLUYO LAN havasına girdiler…Şimdide biz eşit davranıyoruz yarışsınlar…Aynı şartlarda şayet Vettel önde ve Webber Alonso 2. sırada olsaydı REDBUL Webber in sırtını sıvazlayıp yeğenim sen de seneye denerin demeye eminim ki Budapeşte yrışından sonra demeye başlarlardı..

    burak bocek kardeşim lafı gediğine CUK!! oturtmuşsun.. =))

  14. Red Bull'un Vettel'in şampiyonluğunu Webber'inkine tercih edeceği anlaşılıyor bu açıklamalardan..Her ne kadar Webber'in sözleşmesi uzatılsa da f1de herşey biranda değişebiliyor.Ayrıca Webber'in bu sene takım içersinde huzursuzluğa sebep olmsı, basının önünde takımı eleştirmesi bu açıklamaları tetiklemiş olabilir.Webber'in anlaşmasının uzatılmasına sebep olarak Raikkonen Red Bull'la f1e geri dönme ihtimalini görüyorum ben.Sonuçta sözleşme uzatılmasaydı herkes Raikkonen'in Webber'in yerini alacağını konuşuyor olacaktı bu da hem Webber'in motivasyonunu hem de takımlar şampiyonluğunu sekteye uğratabilirdi…

  15. Dietrich Red Bull ile ilgili Horner ve Marko gibi iki antipati abidesine rağmen az da olsa olumlu düşünebilme sebebimdir. Ki eğer çıkan dedikodular doğruysa Webber'e yaklaşımının Marko'dan çok daha olumlu olduğu söylenebilir. Ancak takımın politikası konusunda Türkiye'den sonra olduğu gibi bir fikir birliğine vardıkları ortada..

    Vettel'in Webber'den hızlı olması konusunda da "Göz var, izan var, günaydın.." diyebiliyorum sadece. Bütün Formula 1 pilotları gibi Webber de hızlı ancak Vettel hız konusunda Webber'in üst liginde. Yetenek konusunda olduğu gibi. Gerçi Vettel genel olarak Alonso-Hamilton gibi pilotların ligine yakın bir profile sahip.

    Yine de bunun üç yarış kala dile getirilmesi ne kadar doğru merak ediyorum. Button gibi ılımlı ve sakin bir pilotunuz olsa bunu olgunlukla karşılar ve ancak size düşüncelerinden bahseder büyük bir ihtimalle, ama Webber gibi bütün sezon boyunca itilmişlik duygusuyla yarışan üstelik de Formula 1'in en çok konuşan ve muhtemelen en sivri dilli pilotundan bahsedildiği unutulmamalı. Red Bull'da bir iç savaş daha çıkarabilir Mark. Bence Red Bull açıklamalarında çok daha dikkatli olmalı. Ortam gerilirse iki şampiyonluğu birden hediye ederler ve sonra kafalarını bol bol taşa vururlar.

    Ayrıca üç yarış kala kim neden eşitlik hikayelerine inansın? Masal dinler gibi herkesten dinliyoruz, hiçbiri de masaldan daha gerçekçi değil. Red Bull gibi bu sene defterini bol bol kayırma vakasıyla dolduran bir takıma bu konuda inanmak için ayakta uyumak lazım. 'Marko' faktörü de ciddi bir ayrıntı. Önümüzdeki yarışlarda bu konuda daha çok tartışacağımıza eminim ben.

    Şampiyonluk yarışı artık psikolojik savaş. Kimin daha güçlü olduğunu sezon sonunda göreceğiz. Şampiyonluk için kişisel hız ve yetenek kadar istikrar denen şeyin de ne kadar önemli olduğunu bilmeyen herkesin göz ardı ettiği bir isim bu savaştan galip ayrılabilir..

  16. F1ilyoF1,yalnış biliyorsun,ben yol vermeyebilir dedim,iki ben takım emrini desteklemiyorum,takım emrini uygulayıp,aynı zamanda karşı çıkanları eleştiriyorum,üç,kimse bana redbul'un takım emri uygulamayacağını söylemesin,webber'in pozisiyonunda vetel olsaydı siz o zaman takım emri nasıl yapılıyormuş görürüdünüz.+++++++çalışmayan saat bile günde iki kere doğruyu gösteriyor:)ki Turbo (spa2000) nin dediği gibi röportaj da bu kadar niyet beyanı varsa geresini siz düşünün.

  17. Çocuklar bu avater ne olucak yüklüyorum bir şey görünmüyor

  18. efendimayin  avatarı

    Vettel webberi katlar hız olarak bu seneki araç vettele daha az uygunolduğu halde yinede hızlı ondan sadece tecrğbesiz o kadar.

  19. Webber yaşı gereği ve de ülkesi gereği bunlara cazip gelmiyor
    Vettel ise genç ülkesi F1 e sıkı sıkıya bağlı bir yetenek.
    Sanırım bakış açıları bu yönde.Vettel in Webberi geçeceğini düşündüler.Ama umdukları gibi olmadı.Bi de üstüne Webber in sözleşmesini uzattılar.Zaten sene içerisindeki olayları biliyoruz söylemeye gerek yok.Bunlar psikolojik açıklamalar.Ya iki tarafı gaza getiriyorlar ya Webber e gözdağı veriyorlar.Ya da reklamın iyisi kötüsü olmaz demek istiyorlar.

  20. Niye aptal gibi yazılar yazıyorsunuz.bütün takımlar takım emri yapar

  21. Tolga Soydan avatarı

    webberi bitermeye mi çalışıolar anlamadım

  22. burak bocek avatarı

    Mclaren de ayan beyan takım emri uyguladı arkadaşlar ne çabuk unuttunuz.Tabi kimse yoğurdum ekşi demez.Ya biraz Allah için objektif olun.Tarihinizide bilmiyorsanız araştırın.2008 Almanya da Heiki resmen durdu yol verdi Hamiltona sonra takım emri mi değil mi tartışmaları çıktı ve Martin efendi aynen şöyle dedi:"Eğer takım arkadaşınız sizden hızlıysa saygı duymak zorundasınız"Bittiiii!Ha yaptıkları doğru hakareketti ama asla biz sizin gibi saman altından su yürütmeyiz ihtiyacımız yok.Eğer yetişemediğiniz 98 sezonuna bir bakın start finish düzlüğünde David Couldhart nasıl da yavaşlamış yol vermiş buz adamınıza.Önce bir kapınızın önünü temizleyin hadi arkadaşlar.F1de şampiyonluğa giden hiçbir takım eşit davranmaz pilotlara.Muhakkak birisi kayrılır.Toz pembe görmeyin bu sporu.Eşitim ayaklarınada yatmayın.İstanbul da Button beni geçer mi abi diye ağlayan da ben değildim.Her şey açık.

  23. "Vettel, Webber'den Hızlı"

    sadece röportaj da bu kadar niyet beyanı varsa, Horner ile başbaşa iken neyi nasıl konuşuyor, diye merak etmeye gerek yok.
    Tek diyeceği ferrari gibi eline yüzüne bulaştırmadan bu işi yapabiliyorsan yap, yoksa elleme yarışsınlar kaderin, bizim müdahalede bulunmadığımız seçeneği devreye girsin.

  24. "Djarum" seneler boyunca ikinci pilot yaptığınız ırrvine ve Rubens değil miydi. Hatta ikinci pilotluğu meslek haline getirmedinizmi. Şimdi Coltard derler. Siz yaparsanız bizde yaparız birader.

    Sen Türkiye deki kazada Webber yüzde yüz suçsuzken onu suçlayan adam değilmisin ben mi yanlış biliyorum?

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    @djarum

    pardon ? ayen beyan takım emri uygulayan mclaren mıydı ?

    konuya dönersek, evet bunu bizde biliyoruz. Zaten aynı aracı kullanıp webber'den daha yavaşsan gidip kumda oyna, formula 1 sana göre değil demektir.

  26. Al işte eşitlik budur işte,sen kalkıp,vetel daha hızlı ve gelecek vaad ediyor de,sonra biz eşitiz de,herkes te afedersiniz salak ya bunu yer,
    ben anladım bunların neden mcclarenle didişmeye giriştiğini,en iyi kumarbaz olmak için en iyi kumarbazlarla oynamak gerekiyor,bunlarda tecrübesiz oldukları için,bu işi en iyi yapan mclarenle kayıkçı kavgasına giriştiler, burdan tecrübe edindiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir