McLaren Güncellemenin İşe Yarayacağına İnanıyor

yazar:

kategori:

Takım, Red Bull ve Ferrari ile mücadeleye geri dönebilme adına gelişim çalışmaları yürütüyor ama Japonya’da Hamilton’un kazası ve kötü hava şartları, McLaren’in yenilikleri yeterince denemesine engel olmuştu.

McLaren Baş Yarış Mühendisi Phil Prew, Kore için daha fazla yeni bir parça olduğunu ve takımın arka kanat da dâhil olmak üzere Suzuka’da kullanılamayan parçalara güvendiğini belirtti.

Prew: “Cuma günü (kanadı) kesinlikle kullanacağız. O kanat burada yine olacak.”

“Ayrıca yenilenmiş ön kanadımız da olacak. Bu yüzden araçta görülebilen iki büyük güncellememiz var. Buna ilave olarak performans ekleme amacıyla araçta bazı küçük mekanik güncellemeler de olacak”

“Yeni arka kanadı Cuma günü kesinlikle kullanacağız ve Suzuka’da bir parça sekteye uğrayan yatırımlarımıza devam edeceğiz. Artık durumu daha iyi anlıyoruz ve burada işe yaramasını sağlayabileceğimiz konusunda iyimseriz”

Prew, yeni paketten umduklarını almaya Suzuka’nın izin vermediğini söyledi.

Prew: “Suzuka’da yarışta kullanmak için güçlü bir çözüm olduğu yönünde bize güven verecek zamanımız olmadı. Burada Cuma günü iyi, temiz bir seans, daha fazla pist süresi tanıyacak ve bize güven verebilecek bir programın üzerinden geçebileceğimiz konusunda iyimserim”

“Açıkçası umudumuz ve arzumuz, bu güvenle yarışabilmek ve mümkün olduğuna inandığımız performansı elde etmek”

Prew ayrıca Kore’deki pistin karakterindeki çeşitliliğin, zirvedeki üç takımın ayarlar konusunda hassas davranmaya yönelteceğini ifade etti.

Prew: “Açıkçası sert duruşları olan bazı uzun düzlükleri var; Kanada’dan çok farklı değil, aracımıza da uyacağını düşünüyorum. İkinci sektör, biraz Türkiye’ye benziyor, orada oldukça iyi performans göstermiştik. Ve ardından son sektöre geliyorsunuz, tipik bir yüksek yere basma kuvveti gerektiren bölüm, Macaristan benzeri”

“Bu yüzden eğer hangi aracın öne çıktığını söylemem gerekirse, aslında nötr bir pist derim. Pistte, öndeki takımların her birine yarayan bölümler var. Durum biraz, pistin sonlarında Red Bull’un güçlü olduğu akıcı, hızlı virajlı bölümden kazandıklarını telafi etmek için, düzlükten ve yüksek hızlı bölümden ne kadar kazanabileceğimize bağlı.”

“İlk üçteki herhangi bir aracın her yerde üstün olacağını düşünmüyorum”


Yorumlar

  1. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Decisive Moment" Reklaminda Dedigi Gibi Bir An Herseyi Degiştirebilir!!!
    Forever Mclaren Mercedes!

  2. MagicAlonso ferrariler f kanalla yarıştı diye biliyorum.yanılıyorsam düzeltin lütfen.birde yorumunun ilk cümlesinde kısmen haklısın ama ferrarilerin bunun tam tersini yaptığını düşünüyorum..button senin dediğin gibi daha yüksek yere basma ve daha düşük düzlük hızı ile yarıştı ve buna en bariz ispat buttonun bilhassa lesmolarda alonsodan daha iyi dereceler yaptığını serhan acarda bunu yayında birkaç sefer dile getirmişti.zaten ben mclarenin f kanalsız yarıştığını söylerken hamilton için konuşmuştum.onu yorumda açıklama gereği duymamıştım.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bu yarış lewis ve jensonın pilotlar şampiyonasına tekrar geri dönebilmeleri için son şans gibi… oyuzden Mclaren mühendisleride kısmen araca uyan bu pist için tüm imkanların suyunu çıkarana kadar kullanacaklardır…

  4. Uzun düzlüklerin olduğu ilk bölüm McLaren ve Ferrari nin iştahını kabartabilir ama virajlı bölüme gelindiğinde Red-Bull lar herkesin hevesini kursağında bırakacaktır.Tabi bunları lastiklerin ve güncellemelerin takımlara ne getireceğini görmeden yazıyorum.Benim tahminim;
    1)Red-Bull
    2)McLaren(özellikle asfalt yüzeyi Button a yarayabilir)
    3)Ferrari
    şeklinde öne çıkacaklardır.Kubica,Rosberg,MSC aralara girip hesapları karıştırabilir.

  5. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sanmam turbo mclaren mühendisleri o kadar zeki değiller:d

  6. Ayrıca yenilenmiş ön kanadımız da olacak.

    esneme kabiliyeti olan bir ön kanat mı?

  7. MagicAlonso avatarı

    nihat yanlış biliyorsun.monzada F kanal ile yarışan araçlar daha yüksek yere basma ile buna mukabil daha düşük düzlük hızıyla yarıştılar.F kanalı button kullanmıştı hamilton ise monza için hazırlanan düşük yere basma kuvveti içeren f kanalsız pakedi kullanıyordu.tıpkı ferrarilerin yaptığı gibi

  8. F1ilyoF1 zaten mclaren monzada niye fkanalı kullanmadı hala anlayabilmiş değilim.monza gibi bir yerde hızın en çok gerek duyulduğu yerde fkanal kulanmamak gerçekten ilginç.

  9. Canada gibi bir zemin varsa (ufalanma sorunu) takımlar çift pitstop yapabilirler yine. Şartları iyi değerlendiren yarışta öne çıkacaktır.

    Tam anlamıyla kazanmaya geliyoruz buraya. Güzel motive olmuşuz.

    Monza da F kanalsız aracı test edmemiştik, Suzukada yeni arka kanadı. Böyle bakınca burası yeni bir pist, burda test yapmak zor. Ama McLaren bu konuda iyidir. Geliştirme neticesini vericektir kesinlikle.

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    tıpkı benim öngördüğüm gibi

    1. sektör mclaren 2. sektör redbull 3. sektör ferrari

    ama bunlar sadece bir fikir, tam tersi bile olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir