Alonso: "2010, En İyi Sezonum"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, bu sene Renault’tan Ferrari’ye geçmişti. Alonso, şimdiye kadar 4 galibiyet alarak başarılı bir sezon geçiriyor.

Alonso, şampiyona lideri Webber’in 14 puan gerisinde; sezonun bitimine üç yarış var ve şampiyon olamasa da sonunda mutlu kalacak.

Alonso: “Sezon içinde inişlerimiz ve çıkışlarımız oldu ama harika bir 2010 sezonu geçiriyoruz.”

“Yeni bir takım adına sürme konusunda, daha ilk günden Ferrari ile çok iyi bir şekilde bütünleştim. Bu yüzden şimdiye kadarki kariyerimin en iyi senesi oldu, harika bir tecrübe”

“Çok mutluyum. Bu yüzden son üç yarışta, Abu Dhabi’de şampiyonluk mücadelesinde kalabilme adına elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Geri dönüş yaptık. Son 5-6 yarışta bazı iyi adımlar attık. Bu yüzden, bazıları bizim için iyi bazıları kötü olan son birkaç yarışta da aynısını yapmalıyız.”

“Henüz bitmedi. Bu yüzden sene sonunda nasıl olacağını göreceğiz. Ama mutluluk açısından, motivasyon açısından, sürüş, takım açılarından benim için en iyisi. Bu yüzden açıkçası sene sonunda şampiyonluğa ulaşmak güzel olur ama ulaşamazsam da yine 2010 harika anılarla dolu olacak.”

Bu sene yeni motor hakkı kalmayan İspanyol pilot, son yarışlara iyimser giriyor.

Alonso: “Sorun olmadığını düşünüyorum. İkinci ve üçüncü yarışlardaki motorlarda ilk sorunlar, bizi zor bir konuma getirdi ama ondan sonra seneyi, şampiyonayı farklı bir şekilde planladık. Şimdiye kadar da her şey kontrol altındaydı”

“Bu yüzden kalan yarışlar için herhangi bir endişemiz olmamalı. Her şey bizim için iyi.”


Yorumlar

  1. yakışır aslanıma…

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Turbo (spa2000) değerli istatistiklerin için sağol … ve de saygılar…

  3. haznedarlı nebu:) çok gerginsin. sürekli sataşmalar şahsıma…işi olmayınca bir insanın böyle malayani işlerle çok uğraşıyor maalesef:) istersen sponsorun olabilirim. avatarına reklam verebilirim. ücreti msn ime yaz istersen:)))
    şaka şaka:)))
    elde malzeme yok ne yapalım alonso hertürlü magazinsel haberin içinde…takım emri sponsor karakter sorgulaması enaniyet kokan hareketler havuzda boy vermeler takımı sato hobisi vs.vs…
    ı love this game:)
    tam 40 yıl saatim işlemiş ben durmuşum
    gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum
    anladım işi spor formulaymış
    gerisi yalnız çelik çomakmış…

  4. tamam bunny.sakin ol.artık ortamı germe lütfen.

  5. Üzülerek okudum ki takımının istatistiklerini bilmeden yorum yapan yorumcu arkadaşlarımız varmış. Üzücü.

    Açıklama:
    F1'de 2 adet şampiyonluk vardır.
    Biri takımlar
    Biri de pilotlar, ve hangisinden bahsettiğinizi bilmeniz lazım.

    Benim yorumumda pilotlar şampiyonluğundan bahsedilmiştir ki esas alınan kıstas da odur.

    Ama arkadaşlar biz 21 sene siz 11 sene deyince onların takımlar şampiyonluğunda ki istatistikleri kontrol ettiklerini anlamış oldum.

    O zaman bilmeleri lazım ki 21 sene dedikleri pilotlar 11 sene dedikleri takımlar şampiyonluğudur.

    Ferrarinin takımlardaki rekoruda 16 senedir, yani o kadar da kötü değil.

    +rakip yorumcunun (ben) yorumunu kontrol etmedikleride anlaşılıyor. çünkü McLaren'in takımlar şampiyonluğundaki sayısını kontrol ettiklerine göre kendi takımınınkinide kontrol etmeleri gerekirdi. o zaman 21 yerine 16 sene sayısına ulaşmış olurlardı.

  6. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül pitbul bile sokakda dolaştırmak yasalara aykırı seni nasıl bu sitede salıveriyolar anlamıyorum saldırıosun durmadan:D

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül bu kadar kuduracağını bilseydim raıkkonenhin kovulmasını daha önceden isterdim raıkkoneni sevmediğimden değil senn kudurman için aşılarını tamamlat öle gel bura millete saldırıp durma

  8. Alonso ve Ferrari beklediğimden de çabuk uyum gösterdiler ve çokta yakıştılar. Renault a büyük saygım var. evet alonso ilk şampiyonluğunu orada kazandı. Alonso belkide Ferrari ile hiç şampiyon olamayacak ama Ferrari nin yeri benim içinde hep ayrı ve öncelikli olacak.

  9. mclaren ferrariden bilgi çaldı, işi kaptılar ondan sonra şampiyonada adı geçmiye başladı. öncesinde 2. lik ve 3. lkle devam ediyorlardı

  10. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    mclarenin kazanamadığı 11 yıl da fernandonun f1 de olduğu yıllar hatırlatırım. alonso mclarene geçmeden önceki 2006 yılında mclaren hiç yarış kazanamamıltı galiba değilmi. yoksa benmi yanılıyorum? bumu şimdi efsane takım 🙂

  11. burak bocek avatarı

    Biz 21 yıl şampiyon olamadık doğru ama Mclaren 99 dan beri kazanamıyor etti mi 11 yıl.Bu gidişle siz yeni bie rekorla bizi geçersiniz zaten

  12. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül bu kadar kuduracağını bilseydim daha önceden rai yi kovdurtup alonsoyu getirttirirdim rai yiyi sevmediğimden değil seni kudurtmak için sen kuduz aşını bi ol önce sonra gel millete saldırma

  13. herkül kardeş ben o hıkayeyı bı yerden hatırlıyorum ama adını çıkaramadım senın aklına gelırse banada yaz ok:)

  14. Her açıklamasının alt metni McLaren.

    + şunun yorumlanması çok önemlidir. 21 sene şampiyon olamamış "efsane" ferrari The Schumacher'i elde edememiş ve hala Kamyon lakabını taşıyor olsaydı. bu yeni yetişen pilotlar hazıra konmuş gibi ferrariye gitmeye hala can atarmıydı. Schum sonrası o koltuğa oturan herkes Schum'un var ettiği ve bu seviyeye çıkarmış olduğu ferrarinin meyvelerini toplayıp yemeye gelmiştir.

    Diaz doğduğundan beri sadece Schumi döneminde ferrariyi şahlanırken gördü. ve Ferrariyi sadece o görüntüsünden hatırlıyor.

    Ve diğer herkes gibi övdüğü aslında ferrari değil "The Schumacher".

    artı diaz doğduğundan itibaren
    10 McLaren
    7 Williams
    6 Ferrari (5'i de malum Schum'un)
    şampiyonluğu gördü.

    Ve bu sebeple çocukluk hayali McLaren'dir. basit matematik hesabı. en çok McLaren şampiyon oldu. o zaman ona bineyim. sonra ferrari seri yaptı. o zaman o en büyük.

    Tabii bir de her çocuğun büyüsüne kapıldığı Senna'nın McLaren yılları, her çocukta McLaren hayaline sebep vermiştir.

    bir de f1'in en harika aracı "M"cLaren "P"roject 4/4 Honda.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    herkül gülen.Veda edip geri döndün sonra da bunu ayetle açıklamaya çalıştın.Nerden nasıl bir alaka kurduysan .Bir de hucurat 6-11-12 yi oku..Oku da alay edip eğlenmenin gereğini öğren.

  16. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    herkül. alonso en azından yükselme ve gerileme dönemi yaşar senin değiminle. peki ya kimi nasıl oldu. yükselme, yükselme… bodozlama yere çakılma……. bu daha iyi sanırım senin için…

  17. burak bocek avatarı

    sen zaten yeteri kadar eğleniyorsun gereksiz insan.hakan mıydı adın neydi

  18. arkadaşlar yukardaki resmi yorumluyorum:)))
    alonso: bak webber Allah musaf çarpsın ki ben aynen böyle geçiyordum massa dışarı taştı takım emri falan yok…varsa karaktesiz olayım…daha ne diyeyim. ben dünyanın en dürüst insanlarından biriyim. bende ömer adalatei vardır yaparmıyım öyle şeyler. singapurmu? ondan da haberim yok vallahi…
    webber(konuştuğu):haklısın koçum ben inanıyorum salla gitsin takma kafana… tabi tabi sen şeref abidesi bir adamsın. zaten mclareni gammazladığınada sattığınada inanmıyorum. ayıpsın. işine bak işine görüşelim kap flavioyu pardon yengeyi bir gün gel bekliyoruz…
    webber(düşündüğü): ulan bu adamdan hakkaten korkulur bak bak nasıl vücudunu ellerini kullanıyor anlatırken…ama arkamı dönmeyeyim neme lazım. çokta yanaşmamak lazım bulaşır filan…suya sabuna dokunmadan f1 ömrümüzün sonlarına geldik. son dakka kapmayalım bir huy bu çocuktan. Allah uzak tutsun…aman aman:))))
    arkadaşlar yazdıklarım tamamen şaka şeysi şeyler. takmayın kafaya gülelim eğlenelim:))))

  19. burak bocek avatarı

    Daha önce izlediğim sezonlarda bizden bariz şekilde daha güçlü olupta şampiyonluk kazandığımız bir sezon yok.Sadece 2000 yılında Mclaren biraz daha hızlıydı ama taktik anlamında ve araç dayanıklığı konusunda onları geride bırakıp yenmiştik.99 da yine bizden hızlılardı ama kaybetmiştik.Bu sezon açıkça daha hızlı bir araca karşı bu sonuç çok iyi.Tabi Redbull özellikle sezon başı pek çok aksilik yaşadı buda ümitlerimizi son yarışlara kadar taşımamızı sağladı lakin Alonso'da az sorunla karşı karşıya kalmadı.Bence bu sezon çok çok önemli.Onca emek,geliştirme çabası ve müthiş geri dönüş bir şampiyonlukla taçlanmazsa yazık olur.Redbull artık yarışları bitirmesi yetiyor.Gerçi Fernando da son yarışlarda aynı perfonmansı sergiliyor.Ama artık podyumdan fazlası lazım.Muhakkak 1 galibiyet lazım hadi Fernando başarılar biz inanıyoruz.

  20. Adam Ferrari'ye aşık. Ferrarideki herşeyine en iyisi diyor. 2005-2006'yı unutmuş gitmiş. Bence bu en iyi sezonu değil, hataları bakımından söylüyorum.

  21. Alonso Ferraride çok mutlu.Raikkonenin de dediği gibi tüm zamanların en iyi takımının bir parçası olmak harika olsa gerek.Bu takım elbette herkesin hayalidir.
    Alonso sene başında'' Ferrariyi düşünmediğim tek bir günüm dahi geçmeyecek'' demişti.Önemli olan mutlu olmaktı.Mutsuz olup da kazanmaktansa mutlu olup orta sıralarda gezmek iyidir.Kendisine 3.şampiyonluğunu verecek olan takımın kölesi olmaya hazır bir pilot olarak ne kadar adanmış olduğunu görebiliriz.
    Bu sezon gerçekten çok zorlu geçiyor.Yeni lastikler ve daha fazla dünya şampiyonu ve daha fazla güçlü takımın bir arada olduğu bir sezon.Bu sezon kim şampiyon olursa hakikaten çok çok iyi bir iş çıkarmış olacak.

  22. her türlü desteğe rağmen yapıp yapabileceğin budur. bundan sonra duraklama dönemi arkasından gerileme ve arkasındaaan….:)çelik in güle güle şarkısı…

  23. Sezona baktığımda İtalya ya kadar olan performansı bence iyi değildi.Ancak İtalyadan sonra şu ana kadar en iyi performans gösteren pilot konumunda.Bu sene kaybetse de sorun olmaz.Ama seneye de kaybederse ve sorunlar çıkarırsa onun için pek iyi olmaz.

  24. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bu sezon şampiyon olursa eğer kazandığı en güzel şampiyonluk olacağı kesin sezonun ortalarında pilotlar şampiyonasını 5. sırada götürürken monza'dan itibaren coştu resmen istikrarlı yarışlar çıkarıyor. şampiyonluk için savaşıyor. şimdi liderle arasında 1 yarış zaferinden alınan puandan daha az fark var.

  25. MagicAlonso avatarı

    kendi adıma konuşursam eğer şampiyon olamazsak kesinlikle üzülmeyeceğim.çünkü sezonun son bölümünde istediğimiz rekabetçilik seviyesinde yarışlar çıkarttık ve mükemmel olan bir araca karşı yarıştık.Elbette şampiyon olmak çok güzel olur ama olmadığımız takdirde belkide en az hayıflanacağımız sene bu olacak.Forever "EL NANO"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir