Briatore "Renault'a Zaman Verin"

yazar:

kategori:

Renault Takım Patronu Flavio Briatore 2 yarışın Renault’un gerçek performansını yorumlamak için henüz erken olduğunu söyledi.

Kötü geçen 2007 sezonunun ardından bu sezon Fernando alonso ile geri dönüş yapmak isteyen Fransız takım henüz beklediği performansı sergileyemedi.

Alonso Avustralya’da 4. olmuştu ancak tepedeki pilotlardan sadece Massa’nın yarış dışı kaldığı Malezya’da 8. olabildi.

Ancak Briatore henüz yargılamak için erken olduğunu ve Avrupa sezonu ile araçta yeni geliştirmeler yapılacağını söyledi.

Briatore’ye ne zaman gerçek değerlendirmenin yapılması gerektiği sorulduğunda "Türkiye GP dolaylarında." dedi.

Briatore "Şu anda umut verici gelişim evresindeyiz çünkü Mclaren ve Ferrari ile olan farkı günler içerisinde kapatacağımızı düşünmek gerçekçi olmaz."

"Daha yeni sezonun başındayız, bu yüzden neden geçmişe odaklanalım. Eğer bizim araca orta sıra aracı diyorsanız Ferrari’nin Avustralya’da hiç aracı yoktu. 1-2 yarış sonucunda aracı değerlendirmek mantıklı değil."

"Mclaren ve Ferrari kesinlikle hızlı araca sahip ancak Avustralya’da Ferrari’ye olanlara bakın. Bu yüzden bir kaç yarış içerisinde olacaklara bakalım. " dedi Formula 1 resmi sitesine yaptığı röportajda.

Briatore ayrıca Fernando Alonso – Ferrari söylentileri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Briatore "Fernand her zaman elinden gelenin en iyisini yapan mükemmel bir sporcu ancak söylentiler hakkında yorum yapmam. Varsayımsal hayaller hakkında yorum yapmak zaman kaybı." dedi.


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari'nin 2005teki durumunun ekonomik-politik yanlarını bilmem ama bu lastik kuralının kurbanı olduğu kesin bence.

  2. Briatore, "Barcelona'da yeni bir paketimiz olacak. Kazanma ihtimalimiz olduğuna kesinlikle eminim" dedi.

    Renault'nun iki kez dünya şampiyonu İspanyol pilotu Fernando Alonso'nun ülkesindeki sezonun dördüncü yarışı, 27 Nisan'da Barcelona'da koşulacak.
    bu açıklmayı dün QPR ın sponsorluk görüşmesinde açıklamıs ne kadar dogru bekleyip görücez

  3. fia dan tek zarar gören mclaren ve ferrarimi önce kütle amortisörümüzü yasakladılar sonra michelinimizi sonra ecumuzu bakalım daha ne engeller konacak renault f1 in önüne tabi en büyük 5.bütçeyle şampiyonluklar bazılarının zoruna gitmiş anlaşılan

  4. Briggestone kullananlar içinde Minardi hızlı olacak değildi ya? tabiki Ferrari önlerdeydi. Ayrıca günümüzde tek lastik üreticisi Bridgestone ve yıllardır Ferrari ile çalıştıklarını biliyoruz. Bunu da mı FİA ayarladı? Sanmam ekonomik-politik nedenlerdir. McLaren ve Raikkonen için, Adrian Newey sadece etkenlerden biriydi ama sen 1 sezonda 2 defa lastik kuralı yüzünden 10+10=20 puan kaybediyorsun ve senin kaybettiğin puanları rakibin topluyorsa, sezon sonunda pilotlar ve markalar şampiyonluğunu belirleyen puan farklarına baktığında durumun vehameti daha açık ortaya çıkıyor. Michael'i bitiren Ferrari'nin kendisidir. 3 yıl erken emekli oldu (edildi). Neden(ler)i birden daha fazla. Aslında pek tartışmaya değer bir konu değil geçmişte kaldı ama FİA ile Ferrari arasında asla çekişme olmadı bu daha çok FİA ile McLaren hatta özetlersek MAX-RON şeklinde oldu. Unutmamak gerekir ki Kesintisiz Vites kutusunu Ron Dennis (Ron icadıdır) sanırım 2002 ya da 2003 yılında aracına koymak istemişti ama FİA müsaade etmedi. Oysa şimdi herkeste var. Bu ve buna benzer konular uzun uzun yazarak karara bağlanacak tüğrden değil belki günün birinde konuşma fırsatımız olursa değerlendiririz. Saygılar.

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    michelin'in yağmur ve geçiş lastiği dezavantajını geçelim. zaten 1 sezonda kaç yarış yağmurlu oluyorki.

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mclaren motor arızaları yüzünden tam 31 puan kaybetti. yanlış hatırlamıyorsam 7 kez motor sorunu yaşadılar. hem sorun adrian newey değilmiydi?

    BRIDGESTONE

    Avantajlari:
    1) Lastikler artik daha geniş, 2003 hamurlari geliştirildi.
    2) Bridgestone Michelin'in tersine daha fazla camber kullanabiliyor.
    3) Bridgestone'un 2004 lastikleri kerb ve şikanlarda yuvarlak omuzlari sayesinde daha iyi verim sagliyor.
    4) Yagmur lastikleri şekil ve hamur itibariyle Michelin'den çok çok daha iyi durumda.

    Dezavantajlari:
    1) Bridgestone Michelin'e oranla daha geç isiniyor.
    2) Michelin'in soft setleri hamur itibariyle Bridgestone'dan daha iyi.
    3) Bridgestone sadece 1 iddiali takimdan veri alirken,Michelin 4 iddiali takimdan lastik aliyor.

    MICHELIN

    Avantajlari:
    1) Michelin daha erken isiniyor.
    2) Kalkiş esnasinda hamurlar çok iyi performans veriyor ve soft setleri bridgestone'u çuvallatacak nitelikte.
    3) Sicak havalarda lastik performansi artiyor.
    4) Bridgestone'un aksine 4 iddiali takimdan veri aliyorlar ve kendilerini çok çabuk geliştirebiliyorlar.

    Dezavantajlari:
    1) Sikan ve kerblerden optimum performansi almak zor.
    2) Yagmur ve Intermediate lastik hamurlari iyi degil

    bu iki lastiği birde tek set kuralına göre karşılaştır bakalım hangisi daha avantajlıydı. birde 2005 sezonu sonunda takımların sıralamaya bak michelin'in bridgestoneların önünde olduğunu göreceksin. bridgestone kullananların başınıda michael schumacher sayesinde ferrari çekiyordu.

  7. Lastik kuralı yüzünden asıl zarar gören Raikkonen ve McLaren'dir şampiyonluğu o lastik kuralı engelledi sanırım bu senin tezini çürütmeye yeter. Eğer bu Renault'a FİA'nın bir kıyağıysa onu bilemem !! Hatta GPDA başkanı o yıl Coulthard'dı ve 2 yıllık RedBull koltuğu garanti edilince bu HAYATİ RİSK taşıyan anlamsız saçma ve TEHLİKELİ kuralı görmezden geldi. Sanırım bu Ferrari'yi durdurmaktan çok McLaren'i ve Raikkonen'i durdurdu. sağolsun MAX efendi.

  8. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hatta saçma bir lastik kuralı diyelim şuna daha doğru olur.

  9. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    sadece getirilen yeni lastik kuralı yeterlidir sanırım.

  10. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari' nin 2004'ü de domine etmesinin üzerine FIA daha radikal kural değişikliklerine gitti. 2005 yılında aleyhine değiştirilen kurallara ayak uyduramayan ferrari, araç ile lastik arasında yaşanan uyumsuzluk ve kural değişikliklerinin amacına ulaşmasi nedeniyle şampiyonayı ancak 3. olarak tamamlayabildi.

  11. Madem FİA noktayı koydu söyler misin, 2007'de kaldığı yerden devam etme şansı vardı da neden etmedi? yoksa noktayı koyan FİA değil de başkaları mıydı? ya da Ferrari'nin bir kaç milyar dolarlık tedarikçi ve sponsor gelirlerinin teminatı mıydı Michael'in noktalanması? McLaren takımının olası Kimi-Fernando pilot ikilisi miydi? sence hangisi? ya da daha kolay 1 soru, FİA nasıl 1 nokta koydu?

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    michael schumacherli ferrari dönemine renaulttan önce FIA(2005)noktayı koymuştur. saygılar…

  13. hakan köşk avatarı

    HAKİKİ Kİ BİR RENAULT CU OLARAK ARKADAŞLARIMA katılıyorum bir zamanlar bizim TELEFONCİA YAZIMIZI görenler şimdi bizim önümüzde ve dalga geçiyorlar ama geri dönecez inşallah bekleyin bir gün mutlaka hasatasıyım renaulun varmı RENAULT ÇU ARKADAŞLARA SAYGILAR

  14. bilgin çeliktürk,,, Mika Hakkinen 91 ve 92 yıllarında Lotus ile yarıştı, 93 yılında yarışmadı (kazadan dolayı), 94-2001 arasında McLaren'de yarıştı. yani Senna gibi Lotus'tan yetişme bir McLaren pilotudur. Hiç Renault takımında ya da Renault motoru kullanan herhangi bir takımda yarışmadı. Renault ile yarışan en ünlü pilotlar Nigel Manssel (Williams-Renault) ve Fernando Alonso'dur. Ayrıca Renault markası tıpkı Honda gibi F1'de şasi değil motor olarak damgasını vurmuştur. Ferrari,Honda,Ford ve Renault 60 yıllık F1 tarihinin en başarılı 4 motor üreticisi kabul edilir.

  15. zaman mı verelim briatore bizi taraftarları ne hale getrdiniz baknz heikki geçen sene bi röpörtjaında neler diyor:'mekanikerler hayal kırıklıgı ıcınde eskıden bi alonso varmış çıkar pole ü alır yarısı kazanrmıs bu adamlar buna alısmıs '' heikkinin bu sözleri bizim yasadgımız hayalkırıklıgını cok ıyı özetliyor anlayamyrm 2004-2005-2006 ya damgasını vuran renault f1 i ne hale getrdiler renault cok buyuk takım bu konumu haketmıyorz bize 2008 i bekleyin dedıler gördük bi yıldır R28 le ugrasylrlar ama sonuc yok beklıyrz avrupa yarslarını bakalım burdada bişey cıkmynca ne bahane buladcaksınız artık bahane yok bırakın konusmayıda su aracı geliştirin biz bunları haketmyrz motor sagladıgımız redbull bıle bızden cok gelişti iki sene önce bırak yarıs kazanmayı podyum almayı 2-3 puan zor alan takımların taraftarları bızle dalga geçer oldu artık yeter döndrlm efsaneyi ama ne oılursa olsun bu takımı seviyrm cok svyrm okadar buyuk bı sevgıkı tarif edilemez seni hep sevıcegım RENAULT F1 TEAM üzmeyin fernandoyu:D

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Benden yana teşekkürler sağolasın

  17. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Şener Dostum bak istersen 2006 Fransa-Kanada-Amerika Gplerinin dvd si var bende partlara bölüp rapide atabilirim senin için canın sıkıldıkça izlersin isteyan varsada söylesin

  18. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Çok şükür anlaştığımıza sevindim umarım yazılanlar dolayısıyla kalbin kırılmamıştır şahsına birşey yazmamıştım fakat şahsına adlettiğin birşey olduysa gönlünü ferah tut kusurumuza bakma

  19. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Tamam Şener kardeşim Özür dilerim Yanlış anlamışım seni kusura bakma bi tek renaulta dediklerini kabullenemiyorum kusura bakma anlıyorum seni PARDON

  20. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bilgin arkadaşım yine anlaşamayacağız sen kafandaki doğrularla karşındakinin söylediklerini değerlendiremiyorsun bunu anladım ben o yazıda renault küçük bir takımdır diye yazdığımı hatırlamıyorum fakat sen sağır duymaz uydurur misali cevap yazıyorsun bak tekrar yazıyorum ben renaultu ve alonsoyu sevmiyorum sevmemek farklı kabullenmek farklı ;sevdiğini kabullenmişsindir fakat kabullendiğini seveceksin diye bir kaide yok veya şöyle yazayım f1 de renault diye bir takım var alonso diye bir pilot var fakat ben bunları sevmiyorum umarım anlaşmışızdır

  21. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Şener kardeşim okumuşsundur haber umarım senin küçük dediğin takımdan schumıler haıkenenler kimler geçti renaulttan her pilot mutlaka renault kullanmıştır bunu sakın unutma

  22. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bilgin arkadaşım ''kimlerle'' tartışıyormuşsun bi yazarmısın bizde öğrenelim ;bu yazıya öyle bir yorum yazmışsınki sanki f1 i icat edenler sizlermişsiniz gibi yakışmıyor ayrıca karşındakileri sakın küçük görme sakın ;yanılırsın

  23. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Dennis demiş ki kovalaıneni rekbetçi pilot yaptık kovalaınen renoda büyüdü ve büyüledi dennisin konuşması çok yanlış

  24. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Erhan Sana Sonuna kadar katılıyorum dostum ama kimlerle tartıştığımı bi bilsen RENAULTF1TEAM Herzaman En iyi takımdır Helal sana

  25. Renault kanında şampiyonluk olan bi takım. Belki bu sene değil ama mutlaka tekrar şampiyon olabilecek bir otomobil yapacaklardır. Flavio nun bi sözü vardı "Herkes formula1 otomobili yapabilir ama herkes hızlı bir formula1 otomobili yapamaz"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir