Raikkonen, Şampiyonluk için Zorlu Bir Mücadele Bekliyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 2008’in ilk iki yarışının ardından şampiyonluk mücadelesinde sezon boyunca sürecek zorlu bir rekabet bekliyor.

Ferrari pilotu Malezya’daki yarışta egemen bir görüntü çizerken büyük rakipleri McLaren pilotları Fin pilot ile rekabet edecek konuma gelemediler.

Ferrari’nin unutmak istediği bir önceki hafta sonunda ise McLaren’den Lewis Hamilton rahat bir birincilik aldı.

Raikkonen: "Bütün sene sürecek olan çok çetin bir mücadele olacak. İlk yarıştan önce de söylediğim gibi bu sezon çok uzun ve kimse, daha sonra ne olacağını söyleyemez"

"Açıkçası kazanan bir araca sahibiz. Her şey yolunda gittiği zaman, yarışları kazanacak hıza sahibiz. Sadece sıralamalarda daha iyi bir görüntüye sahip olmamız gerekiyor. Sıralama performansımız o noktada olursa bu durum bize yarış için de yardım edecek"

"Açıkçası tekrar kazanmak harikaydı. Pazar günü yarışın ardından eve uçarken gerçekten güzel duygulara sahiptim. Yarış tam anlamıyla planımıza göre işledi."

"Hiç bir sorun yaşamadığımız zaman, hızımız var. Bu konuda şüphe yok. Aracımız, ilk sırayı alıp bunu koruyacak kadar güçlü"

Raikkonen, Pazar günkü yarışı kolay kazandığını ve ihtiyaç duyması halinde daha da hızlı gidebileceğini ifade etti.

Raikkonen: "Kolay bir zaferdi. Gerçekten (yarışı) rahata aldık. Motoru ve aracı gelecek yarış için koruduk. Çok daha hızlı gidebilirdim ama bunu yapmaya gerek yoktu"

"İlk yarışımı da Malezya’da kazanmıştım. Hatırladığım kadarıyla, 5 sene öncesinde de kolay bir yarış kazanmıştım. Ben sadece, aracın iyi çalışması halinde Sepang’ın bana uygun göründüğünü gösterdim."


Yorumlar

  1. tolga soydan avatarı

    merak etme bişe olmaz..

  2. evet öyle bir durumu var,bir gün en hızlı turu ben atarım diyecek,hırpalanmış motoru dahada zorlayacak sonarada sucukları şişe takıp motordan çıkan alevde pişerecek yeşillikler içinde spa veya monzada olabilir manzaralı yerler..

  3. bu adamın bir özelliği var. canı sıkılınca ben en hızlı turu atarım, istediğim zaman en hızlı olurum diyebiliyor ve bunu gerçekten yapıyor.sorun yaşamadığı sürece varın gerisini siz düşünün..

  4. barış arkadaşım nerden biliyorsun 1.ci olamayıcağını müneccimmisin??Belki startta geçerdi veya pitstoplarda geçerdi ama bunlar varsayım ben illa 1.ci olur demedim daha çekişmeli yarış olurdu dedim ama anlıyana..

  5. Sinan Şahin avatarı

    kimi, öğrenmesi gereken en önemli şeylerden birini öğrenmiş gibi: "liderken aracı zorlamamak". heidfeld'in en hızlı turu atmasının nedeni de ortaya çıkmış oldu :)))

  6. barış yücesan avatarı
    barış yücesan

    önümüzdeki yarışlar güzel olacak tabi ferrariciler için mclareni bilemem.ayrıca hamiltonun ceza alması birinci olmasını engelledi diyen f1i izlemesin

  7. recep ivedik avatarı

    senden bi önceki arkadaşım gerekli açıklamayı yapmış.

  8. tur zamanlarınnı karşılaştırmak mantıksız olur sanırım Lewis yarış içinde sürekli trafikteydi sadece son bölümde bi kaç tur önü boş şekilde gitti ve tur ortalamasıda oldukça iyidi 1.35 lerde turlar attı Ferrarilerin birde ilk turlardaki tur derecelerine bakıyorum 1.36 civarındaydı o yüzden ilk yarışta nasıl bi kanıya varılmadıysa 2.ci yarışta aynı şekilde bi kanıya varmak zor..

  9. McLarenler ceza almasaydı bile yine Kimi için kolay bir yarış olurdu. tur zamanlarına bakıldığında McLarenler Ferrari'ye yaklaşamadı bile. Yavaş kalmaları sadece ceza ile ilgili değil. Cezadan önce de 1 saniye hızlıydı Massa sıralama turlarında. Herkes yakıt yükünde bahsetti, Massa daha hafif dediler ama Hamilton Massa'dan 2 tur sonra pite girdi.

  10. arkadaşım sakin ol kimse emeğe saygısızlık etmedikii böyle yorumlar ediyorsun..Ayrıca benim emeğe saygı duyup duymadığımı sen yargılayamazsın..Ayrıca herkes kendi adına konuşsun genelleme yapmayalım..

  11. recep ivedik avatarı

    bır bır bır….raikkonen 2005 sezonunda mclarende kaznırken rakipleri için bunu söylüyordunuz…2006 da adamı beceriksiz ilan ettiniz.2007 de sizin istemediğinizi bi şampiyonluğu elde etti….bence bu adama mclarende yarıştığı için bile teşekkür edilir..adama 5 yıl iyi kötü mclarende yarıştı…mclaren ona çok şey verdi rai de mclarene lütfen emeğine saygı duyalım bu adamın..

  12. bu yarışta rahjat aldın 1.ciliği çünkü McLarenler ceza almıştı bakalım önümüzdeki yarışlar nasıl olucak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir