Heidfeld, 2011'de Renault Ya da Force India'da Yarışabilir

yazar:

kategori:

Mercedes GP’deki yedek pilotluk görevini bıraktıktan sonra önce Pirelli ile çalışan ve ardından Sauber’le spora geri dönüş yapan Heidfeld’in 2011’de ne yapacağı henüz netleşmemişti.

Geçtiğimiz günlerde yeterli sponsor desteğine sahip olmadığını söyleyen Heidfeld’in Renault tarafından değerlendirildiği söyleniyor.

Renault F1 Takım Patronu Eric Boullier, sürücü kararının Abu Dhabi’ye sarkabileceğini söyleyerek “Hem Heidfeld hem de Sutil şansa sahipler.” dedi.

Haberlere göre Renault F1, Robert Kubica’nın yanında güçlü bir isim olsaydı bu sene takımlar şampiyonasında Mercedes’i yenebileceğine ve böylece Vitaly Petrov’dan gelecek sponsor gelirlerinden de daha fazla kazanabileceğini hesapladığı için 2. pilot stratejisinde değişikliğe gidebilir.

Sutil’in gideceği takıma aynı zamanda 5 milyon Euro’luk Medion sponsorunu götüreceği biliniyor ancak Alman sürücünün adı Force India ve Renault’nun yanında Williams’la da anılıyor.

Sutil’in başka takımla anlaşması Heidfeld’in Renault ümidi için iyi haber olabilir. Bunu doğrulayan Heidfeld “Orası sadece Sutil başka yere giderse boş olur.” dedi.

Bunun yanında Force India’nın Sutil’den vazgeçip tamamen Paul Di Resta ve Vitantonio Liuzzi ile devam etmesinin çok güç olduğu söyleniyor.


Yorumlar

  1. sutil renault'ya petrov force india'a gider.

  2. umit isbilen avatarı

    kesinlikle kalmalı bence de ama renault'da değil, tecrube kazanacağı başka bir takım olmalı….

  3. Heidfield,Sutil,Glock,Hulkenberg kim olursa olsun ama Petrov olmasın!

  4. efendimayin  avatarı

    Petrov kalmalı bence ben hala iyi olduğunu düşünüyorum.

  5. ey boullier sezon bitimine 3 yarış kalmış kimi den cevabını aldın ama aklın başına gelmedi.şimdide hem sutil hemde hiedfeld koltuk şansına sahipsin diyorsun herkese mavi boncuk dağıtıyorsun.kararsız kasıma dönmüşsün.biran önce karar ver.hasta ettin herkesi.bu kadar reklam yeter

  6. Renault işi baya bi paraya dökmus Renault'un sponsorlarının çoğu Rus Şirketler Petrov'dan gelen sponsorlar.Ayrıca Bay E'de Petrov'un kalmasını istiyecektir Rusya Gp için İstanbulda bile cok Rus turıst vardı…

  7. valla daha önce bir haberde demiştim bunu. renault tek pilota odaklanarak yanlış yapıyor. heidfeld gibi istikrarlı, güçlü ve orta giderli bir sürücü alacaksın daha fazla puanla güçlü olacaksın. umarım nispeten kendini kanıtlamış sürücülerden birisi gelir renault'ya. pişmesi gereken sürücüler düşük takımlarda pişsinler. yıllar önce minardi, jordan da olduğu gibi. toro rossonun yanında force indiaya kadar tüm takımlar da en azından bir sene genç pilotları pişirme yeri olmalı. en azından bir renault, williams sponsor destekli pilotların yeri olmamalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir