Brawn'dan Barrichello'ya Sert Sözler

yazar:

kategori:

Barrichello, sıralamaların hemen ardından Michael Schumacher’in kendisinden özür dilemesine rağmen kasıtlı bir şekilde engellediği gerekçesiyle eleştirmişti.

Yapılan şikayetlerin ardından Schumacher, sadece kınama cezası aldı.

Brawn “Bana göre hakemler olaya doğru yaklaştılar: Rubens o sırada hızlı tur atmıyordu.”

“O lastiklerle 2. turda hızlı tur atılıyor ve eğer Rubens’in sürüşlerine bakarsanız, o hızlı derecesini 2. turunda attı ve Michael’e ilk turunda yakalandı.”

“Bir sürücünün doğru olmamasına rağmen o an için hızlı turunda olduğunu iddia etmesi hayalkırıklığı.”

“Sıralamalarda neler olup bittiğine dengeli bir şekilde yaklaşmalıyız çünkü eğer sürücü rakibinin ceza alarak sıralama kazanmaya çalışıyorsa bu doğru olmamalı.” dedi.

Michael Schumacher ise sıralamaların ardından yaptığı açıklamada “Çok basit. Eğer gerçekten hızlı turundasa onu engelledim ve şahsi olarak özür diledim.”

“Ancak onun hızlı turda olduğunu düşünmüyoruz. O turunda ilk sektör derecesine bakarsanız bir önceki turundan 0.4 sn yavaştı bu yüzden o durumdayken nasıl o kadar kötü gider bilmiyorum.”

“Yine de birisi gerçekten hızlı turundaysa onu monitörlerden takip ediyoruz ve takım harika iş çıkarıyor. Ve ben kimse tarafından engellenmek istemeyeceğim için, aynısını başkasına da yapmak istemem.” dedi.

Barrichello ise hızlı turunda olduğu konusunda ısrarcı.

Barrichello “Pitten birlikte çıktık, bir çok araç vardı ve her şey karışmıştı. Bu yüzden rakibinize boşluk bırakırsınız.”

“Ona 4-5 sn verdim ve ardından aynı anda hızlı tura başladım.”

“Açıkçası o iyi turunda değildi çünkü ben onu çok hızlı yakaladım ancak 8. virajda ona yaklaştığımda önümde çok yavaştı ve ben en hızlı 10. isim olarak görünüyordum. O ise benim geçmeme izin vermedi.”

“Engelleme olmadı çünkü onu geçmeye çalışmamıştım. Çoktan zaman kaybetmiştim ve o yarış çizgisindeydi.” dedi.

Yarış hakemleri Schumacher’e grid cezası vermese de onun Barrichello’ya izin vermesi gerektiğine karar kıldılar çünkü hızlı turda olsun ya da olmasın o an Barrichello’nun Alman sürücüden daha hızlı olduğunu söylediler.

Açıklamada “Takımın 9 numaralı aracın hızlı turda olduğunu söylemesine bakmaksızın, sürücünün yaklaşan aracı aynalarından ve mavi bayraklardan takip etmesi sorumluluğudur.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    bildiğin önüne geçmesine izin vermemiş.çok ayıp etmiş shumi.mavi bayrak sallanmasına rağmen yine de yol vermemiş.Brawn haklılarmış gibi savunuyorlar.

  2. sana ne kardeşim, belki de rubens yumuşak lastikler ile ilk turunda en iyi derece elde etmek için zorluyordu.. yumuşak lastikleri takmış mı, takmış. pitten çıkış turu bitip kronometre çalışmaya başlamış mı, başlamış. olay bitmiştir. ross brawn rubens'i eleştireyim derken gülünç duruma düştüğünü fark etmeli. bu kadar pişkinlik olmaz.

    adam yumuşakları takmış, kronometre saymaya başlamış, uçarak schumi'nin arkasına gelmiş, 3 kez önü kesilmiş, mavi bayrak ışıkları şakır şakır yanıyor, ama schumi ısrarla rubens'in önünü kapatmaya devam ediyor. daha ne denebilir ki…

  3. Brawn;O lastiklerle 2. turda hızlı tur atılıyor dediğine göre işi biliyor zaten, yalnız şu mercedese de azıcık deh desende bizde shumi'yi keyifle izlesek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir