Kore GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Mclaren MP4 25 – Modifiye Edilmiş Ön Kanat

Mclaren son yarışlarda genelde ön kanat güncellemesi yaptı ve bu Singapur ile Japonya’nın ardından Kore’de de değişmedi. Bu sefer değişiklik ön kanadın kenar bölümünde yapıldı. Resimde kırmızı oklarla gösterilen bölümler ön kanadın kenarlarına Kore’de eklendi. Takım bununla ön kanadın dışarısından giden havayı kontrol ederek daha fazla downforce kazanmayı hedefledi. Resimdeki küçük çizimde takımın Japonya’da kullanmış olduğu kanat gösteriliyor.

Ferrari F10 – Modifiye Edilmiş Arka Difüzör

Ferrari’nin Kore’deki en büyük güncellemesi difüzörde oldu. Takım Spa’dan sonra ilk defa böyle büyük bir güncelleme getirdi. Yenilenen difüzörün (büyük resim) ana bölümü eskisine göre oldukça farklı görünüyor. Resimde  1 numara ile gösterilen üst bölümle 2 numarada gösterilen alt bölümde gerçekleştirilen değişikliklerle takım aracın altından çıkan havayı geliştirmeyi hedefledi. Bunun yanında kenardaki kanallar da (3) eskisine göre biraz genişletilmiş.

Red Bull RB6 – Modifiye Edilmiş Ön Fren Kanalları

Red Bull, son 3 yarışta 3 farklı fren kanalları kullandı. Singapur’da 1 numaradaki gibi yatay kanal kullanılırken aynı zamanda 2 numara ile gösterilen küçük kanat vardı. Suzuka’da ise bu kanal kaldırıldı ve 3 numara ile gösterilen geniş kanallar kullanıldı. Kore’de ise diğer kanal tekrar sisteme dahil edildi ve bunun yanında Renault gibi küçük kanatçıklar kullanıldı.

Toro Rosso STR05 – Yeni F-Kanal Sistemi

Toro Rosso, yeni takımlar haricinde F-kanal sistemini sonunda yarışa çıkarmayı başaran son takım oldu. Takım öncelikle Suzuka’da denemesinin ardından sistemi Kore’de yarışta kullandı. Diğer takımların aksine özellikle hava kanalının girişi motor kapağının hemen arkasında yer alan sistemin hava çıkışı diğer takımlarınkine benzer bir çözüme sahip.

Williams FW32 – Modifiye Edilmiş Ön Fren Kanalları

Williams, sezonun son güncellemelerini Kore’ye getirdi. Takım Kore’de yenilenmiş ön kanat ve arka fren kanallarıyla yarıştı. Yeni ön kanatla lastiklere giden hava akışının iyileştirilmesi hedeflenirken fren kanalı, Force India’nın Monaco’da Renault’nun Singapur’da kullandığına oldukça benzerdi.


Yorumlar

  1. Yanlışlık olmasın diye söylüyorum. Bazıları çok kızıyor sonra.

    Yeni ön kanat Singapur, arka kanat Suzuka da gelmişti galiba. Test edememiştik ikisinide (verimli). Burda da modifiyeli geldiler.

    Zaten pilotlar Korede ufak değişiklikler var demişti.

  2. sonrada her yarısta cok buyuk guncellemeler ıle gelıyoruz dıyosunuz yaa bumu la buyuk guncelleme

  3. Suzukada yeni ürettiklerini modifiye etmiş McLaren.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir