"Webber Alonso ya da Hamilton'u Yarış Dışı Bırakmaya Çalıştı!"

yazar:

kategori:

Avustralyalı sürücü, son Kore yarışında ıslak bordürlerin üzerine çıkarak aracının kontrolünü kaybedip bariyerlere vurarak yarış dışı kalmıştı.

Ancak bariyerilere vurmasının ardından Webber tekrar piste dönerek Nico Rosberg’in de yarış dışı kalmasına sebep oldu.

Rosberg “Webber frenlere neden basmadı anlamadım. Piste o şekilde tekrar dönmek çılgınca.” demişti.

Rosberg’e katılan Berger “Frene basıp aracı duvarın yanında bırakabilirdi. Bence Alonso ya da Hamilton’un arkasında olduğunu düşünmüş olabilir.” dedi.

Webber’in bu hareketi kasıtlı olarak yapıp yapmadığının sorulması üzerine Berger “Evet, bence bu çok açıktı.”

“Pist dışına çıktığında biteceğibi biliyordu. O an siniriniz bozulur ve bir çok şey aklınızdan geçer.”

“Bu çok açıktı, lastiklerinin kilitlenmediğini görebilirsiniz. Belki fren sorunu yaşamıştır ancak öyle sanmıyorum.” dedi.

Yarışta yaşananları hatırlamak için tıklayınız…


Yorumlar

“"Webber Alonso ya da Hamilton'u Yarış Dışı Bırakmaya Çalıştı!"” için 86 yanıt

  1. Ali sarıca avatarı

    Bence hiç bir kasti yapılmış birşey yok o an kazanın şoku ile olmuş birşey.
    Bu arada weber çokda yaşlı değil 34 yaşında abartıyorsunuz bence

  2. Webber'in O kazada böyle bir şeyi gerçekten yapmış olması beni şaşırtmaz doğrusu…

  3. bu kadar yaygaradan sonra webber de çıksın şöyle oldu , böyle yaptım ama nafile engel olamadım desin değil mi ama. böyle sessizlikten sonra insan ister istemez araçta frenlerin sağlam olduğu kanısına varıyor.

  4. Burak Soylu arkadaşım, bilmiyorum otomobil kulalanıp kullanmadığınızı ama, otomobil kullanan arkadaşlar iyi bilir. bir şoför frene basarken düşünerek basmaz, refleks olarak zaten ayağı frene gider. (haa… bunlar yarış pilotu refleks olarak gaza basıyorsa bilemem…) ( yukarıdaki sözlerimden webber in kasti olarak Rosberg e çarptığını iddia ettiğim anlaşılmasın lütfen, çünkü ; bu niyet okumaya girer.)
    sonuç olarak webber kasıtlı olarak yapmasa bile, pekte engel olmak taraftarı değilmiş zaten.

  5. Burak Soylu avatarı

    yarışı izlerken kasti olarak oraya kırdığına emindim fakat şimdi tekrar hem dış hem onboard kameradan izleyince kasti olmadığına kanaat getirdim çünkü direksiyonu tekrar tuttuktan sonraki direksiyon açısı aracın o şekilde piste dönmesine neden olucak şekilde orda yapabileceği tekşey var frene basmak ki öyle bir ortamda kaybedilen puanlar yaşanılan moral bozukluğu gibi durumlar varken frene basmayı düşünememesi normal bir durum. sonuçta webber yaşlı bir pilot ve beynin pike sayısı diğer pilotlara göre biraz daha az.. her ne olursa olsun yine de bir f1 pilotu ama ben de izledikten sonra bunun kasti olmadığını düşünüyorum şimdi.. ama kasti diyenlere de kızamazsınız çünkü webber in de bir geçmişi var.

  6. biz diazcıyız o bizden gurur duyuyor, sen kobayashi'yi tutsan o bile der sen beni tutma :))

  7. kazadan kastım Webber'in yarış dışı kalmasıyla sonuçlanan kaza değil bahsi geçen Alonso-Webber veya Alonso-Hamilton kazası

  8. arayı yeteri kadar açmış neden Alonso ve Hamilton'la kaza yapıp onları da götürmek istesin ki demek istedim luris arada yeteri kadar fark var yani adamın yarışı bitmiş zaten götürebileceği tek adam Rosberg'ti oda zaten rakibi değil sürekli arkadaki ile mesafe takım tarafından bildiriliyor neden böyle aptalca bişey denesin dedim bilmem anlayabildin mi?

  9. biraz okusan anlardın, bilerek kaza yaptı demiyor kimse, duvara vurduktan sonra kendisiyle birlikte en azından bir rakibini de götürmek istediği için direksiyonu sağa kırıp bilerek piste geri döndü iddiası var. anladın mı şimdi?

  10. hahaha çok komik

  11. bu iddaa çok saçma adam zaten farkı açmış ikinci şekilde gidiyor neden kaza yapmayı denesinki ayrıca en yakın rakibi Seb çünkü 1.gidiyor bence saçmadan da öte bir yorum

  12. Afferin evladım ilgi çekmeyi başardın tebrikler.
    Şimdi sütünü içip yat uyu.
    Hadi uyusun da büyüsün ninni…

  13. :))))) padişahım çok yaşa :))

  14. ozaman son gülüşümü atıyorum hahahaha 😀

  15. Bilememen çok normal dostum sadece ferrariden ibaret sanardınız siz f1 i kuyruk acılarınız arttıkça öğrenmeye başladınız sonunda.

  16. Arkadaşlar Webber'e sallamışsınız ve Webber aydınlık(!) geçmişinin bunda da payı olabilir ancak;

    Araç duvara vurduktan sonra kazanın etkisi ile tekrar piste dönen aracın frenine o anda basmayı akıl edememiş olabilir ki bu bir şok anıdır. Bahse konu insanlar her ne kadar F1 pilotu olsalar da bu onların insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kaldı ki olayda frene bassa dahi aracın stop edip etmediğini de bilmiyoruz. Stop etmişse frenlerde meydana gelen bir zarardan dolayı tutmamışta olabilir.

    Her ne kadar geçmişi karanlık olsa da olaya bu açıdan bakarak bir kez daha düşünmenizi talep ediyorum. saygılarımla=)

  17. Şu yazdığın yoruma sen inanıyor musun arkadaşım?

  18. son gülen iyi güler sende bunu unutma.fernad alansa arap atı gibi:)

  19. son gülen iyi güler

  20. konuşma lan mına kodumun çocuuuuuuuuu

  21. Şimdiye kadar ortalığı boş bulmuşsunuz ozaman 🙂 Diazcılar

  22. MagicAlonso avatarı

    Tickhi kusura bakma senin kadar dolu olamadık.senin gibi yeni tipler türüyünce ne yapacağımızı bilemedik:)

  23. yazım hatası olabilir geç hata arama birini suçluyorsanız bu sizin nasıl taraftar olduğunuzu gösteriyor kaza yaparken biyerlerinizi yırtıcaktınız nerdeyse sevinçten şimdide f1 pilotu olmuşsunuz onu yapsaydı bunu yapsaydı yapmadı varmı ! yine şampiyon webber olucak istediğiniz kadar – verin bu egonuzdan başka bişeyi değiştirmez yine hüsran diazın taraftarları için 😀

  24. taraftarıysanız adam gibi taraf olun taraf olmak birini haksız yere suçlamayı gerektirmez

  25. Dostum tamam da "fun" İngilizce eğlence demek, "fan" İngilizce taraftar demek. Biz Alonso "fun"'ından çok, Alonso "fan"'ı yani "taraftar"ıyız.

  26. Onu yapmasa bunu yapmasa frene bassa direksiyonu kırsa…amma çok f1 pilotu varmış aramızda yaa vay canına akıl vermekte üstünüze yok şu alonsonun boş funları lütfen çekemiyorsanız antenin yönünü değiştirin adam kaza yaptı size hediye puan verdi şimdi birde kötü oldu boş boş konuşmakta üstünüze yok çok biliyorsanız o koltukta siz otursaydınız nokta !

  27. valla bende kazayı gördükten sonra ilk olarak niye frene basmadı diye düşündüm.Kaza yapan sürücü için "Adam kaza yapmış zaten o anda frene basıp basmıyacagı ile mi ugraşcak" demek saçma olur.Kaza yapan sürücü araba durasıya kazar ayagı sürekli frende olur.Tabi bilincini yitirmemişse. Webber orda yanında bi kişiyide götürmek istedi bencede ama onun hedefi Alonso idi.Rosberg yada Hamiltonu deil..

  28. Bence fazla art niyetli bir düşünce. O an spini atarken Webber'in bunu düşüneceğini hiç zannetmiyorum, o an şampiyonada uçup giden puanları aklına gelmiştir. Saniyeler içinde gerçekleşen bir olay sonuçta. Her ne kadar olayın içinde Webberde olsa mümkün görmüyorum kasıtlı yapıldıgını.

  29. ilk gördüğümde ben de aynı şeyleri düşündüm ki frene basabilirdi.

  30. benim tahminim rot kesmiş olabilir o durumda direksiyon tepki vermiyor.bende kaza yapmıştım arabama sol önden çarpmışlardı rot kestim.soldaki arabaya yapıştım sağa dönderdim ama nafile sürüklendik yapışık şekilde.yani rot kesmişse direksyon tepki vermez.

  31. Bu çok komik bir iddia. Webber o an için tekrar yarışa dönmekten başka bişey düşünemez. Birinciliğe oynayan bir isim nasıl saniyeler içinde "nasıl olsa devam edemem bari yanımda ****** ya da Hamilton'u götüreyim" diye düşünebilir ki. O an onun tek düşündüğü şeyin yarışa dönmek ve koltuğunu kaptırmamak olduğuna eminim. Umarım Alonso'ya (şansı sayesinde) kaptırdığı şampiyonluğu geri alır.

  32. webber in bunu bilerek yaptığını düşünmüyorum.rosberg taraftarı olarakta onu yarış dışı bırakmış olsa bile webberin bunu bilerek yaptığını düşünmüyorum.webberi suçlamıyorum.
    (belki çarpmanın etkisiyle direksiyon kutusu kırılmış olabilir yada rot kesmiş olabilir o nedenle araç direksiyon hareketlerine araç tepki vermemiş yada ters tepki vermiş olabilir.olabilir.başka nedenlerde olabilir.)

  33. Webber bazen gereksizce diğer pilotları sıkıştırdığı, zorladığı, işi yokuşa doğru sürdüğü kesin, hangi pilot bunu yapmiyor ki (bana birini gösterin deyin ki bu yapmıyor ya da zamanı gelince yapmayacak), ama hala ortada hiçbir kesin delil yokken sözüm ona Webberi bir zamanlar destekliyormuş gibi hareket eden(asıl istedikleri Red Bullda bir Vettel Webber sürtüşmesi ve aradan kendi pilotlarının şampiyon olmasını isteyenler) aslında en küçük hatasında idam sehpasına çıkartacak kişiler, kendilerince saniler içinde yaşanan bir olay için senaryolar yazmış, filmi çekmiş hatta sinemaya geliş tarihlerini de belirlemişler.

    Tut ki dediklerin doğru ve haklısın ama bir de tersinden bir düşün ya adam masumsa, ki ben öyle olduğuna inanıyorum en azından sağlam deliller bulununcaya kadar, iftira attığın için özür dileyecek misin ? Ben hiç zannetmiyorum.

    F1'de her pilotun taraftarı olmasını istiyorum. Keşke bu sitede de Webberin üç beş taraftarı olsaydı da sürekli onu aşağılayan, hakaret eden, hatta küfür edenlere üç beş kelime olsa da cevap yazsalar.

  34. ben bu iddaaya ihtimal dahi vermiyorum. böyle bir kaza anında bu asla düşünelemz. hatta yarış öncesi bu noktada bu kazayı yaşayacağını kurgulasa ve kaza yaparsam arkamdakinide götüreyim dese bile o an daha önce düşündüğünü uygulamayı dahi deneyemez.

    rosber duygusal davranmış… ya da saçmalamış..

    kesinliklede redbul ve weberci değilim…

    objektif bakıyorum sadece…

  35. böyle bir şey olsa bile ispatlayamazsınız.telemetre yada frenlerede baksanızda ceza gelmez.kaza yapmış araba her şey saniye içinde oluyor.pilot kendini savunur o anda kaza yapmıştım saniyeler içinde düşünemedim diyebilir..ceza diye bi şeyde söz konusu değil.ceza falan gelmez.netice şu
    olay adamım rosberg in olası 2.liğine maloldu

  36. Magicalonso bahsettiğin simülasyon rfactor vb. oynamış biri olarak bende söyleyebilirim ki sen o oyunu oynarken direksiyon veya klavyeyle evde oynuyosun ama real'deki adam webber anın içinde ve duvara çarpıyor.Webber duvara çarparken çarpmanın etkisiyle g kuvveti yerken sen çarptığında sadece üzülmekle yetiniyosun.Tekrar tekrar izledim ve ahmet kara'nın dediklerinin tamamına katılıyorum.Çarpmak üzereyken ellerini anında çekiyor, çarptıktan sonrada geri dönebileceğini düşünerek direksiyonu çeviriyor.Webber'in çok vukuatı olmuş olabilir ama o anlık aksiyonun içinde çaylakça anlık bir düşünceyle yanımda 1-2 kişiyide alıyım diyebileceğini düşünmüyorum, bunlar profesyonel pilotlar yapmayın yahu.

  37. ya bilerek yapmış yada yapmamış olan sadece rosberge oldu.

  38. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    :))

  39. birileride çok yetenekli:) karada havada ve aynı zamanda suda:) takla atmaz kaza yapmaz ama söyler san(kısaca santander diyelim)amcasına olur biter…

  40. ulan sen kaşındın:)
    evet benim pilot delikanlıdır. ama seninkisi gibi deliğikanlı değil:)
    alda cevap otur aşşağı:) akşam akşam on gramlık terbiyemiz vardı onuda aldın götürdün ormanın yansın emi:)

  41. efendimayin  avatarı

    Duvara vurduktan sonra gördüğüm kadarıyla hiç frene basmıyor bence iddia doğru olabilir.

  42. Video`yu 08:00 dan itibaren izleyin, onboard kamera da Webber`in carpmadan hemen once ellerini direksiyondan cektigini goreceksiniz (cunku cekmezse parmaklari veya bilegi kiralabilir, her pilot carpma esnasinda ellerini direksiyondan ceker) carptiktan hemen sonra ve direksiyon hareketleri yavasladigi anda direksiyonu tutuyor cunku dedigim gibi hala yarisa geri donebilecegini dusunuyor, direksiyonu tuttugu an da ki açı malesef araci piste indiriyor.. Webber kasap olabilir ama insan acik kokpitli bir aracin icinde kimse bile bile bi ton aracin onune atmaz, kendi hayatini tehlikeye atmaz.. Hadi gozu karardi atti diyelim, kime yarayacak? Alonso zaten kankasi, ve eminim Hamilton`u Vettel`den cok seviyordur 🙂 Mantikli olun biraz..

  43. pike yetenekli adamdı, kamyon bile sürdü, duvara bile bilerek çarptı, bir de bilmeden takla atanlar var. ama kötü diye söylemiyorum, çok delikanlıca. afferin onlara

  44. evet benim oyunda kaza yapmama benzemez ama bu adamların da ilk kazaları değil elbette. yani yılda kaz kez kaza yapıyorlar, büyük veya küçük, valensiya'yı hatırla. yani son 16 yıldır yüzlerce kaza oldu ve kimse ölmedi f1'de, ve diğer tarafta bir şampiyonluk mücadelesi var. bazı şeyleri tecrübe etmiş adamlar için risk almak daha kolaydır. ayrıca tabiki kazayı bilerek yapmadı, orayı yanlış anladın galiba, kaza kazaydı ama duvara çarptıktan sonra direksiyonu sağa kırması kötü niyetliydi bence. sadece bunu söyledim ve ceza alması gerektiğini düşünüyorum.

    özelde webber'i eleştirmiyorum, o pozisyonda grid'in en azından yarısı aynı şeyi yapardı.

  45. luris yapma Allah aşkına…
    bilgisayarda oyun oynarken kaza yapmaya benzemez bu iş. adamlar kaç kilometre hızla gidiyorlar ve can taşıyor bu adam. kontrollü bir duvara çarpayım aracın sağlam köşesinden sonra durayım modunda pike nin kazası gibi bir kaza değil. hadi çarptı nerden biliyor tekrar öteki tarafa sekecek? kaza yapmak istediğine kesinlikle inanmıyorumda hadi istemeden bir kaza yaptı o an soğukkanlılığını hiç yitirmeden arabayı ondan sonra gelenlerin geçiş güzergahın sürmek:) mümkün değil. ben 150 yle giden bir arabada kaza geçirdim. sandığınız gibi birşey değil. bunlar robot değil insan…

  46. MagicAlonso avatarı

    o anda çok rahat düşünülür hemde nasıl düşünülür hatta hikaye bile yazılır.simülasyon oynayan özellikle turnuvaya katılan arkadaşlar varsa liglerde yarış esnasında ne tarz kapışmalar ve kaza yapınca diğerini de berberinde götüme düşüncesi ilk akla gelen düşüncedir.özellikle şampiyonluk yolunda en ciddi rakipleriniz yakınınızdaysa kaçınılmaz.Şanslıyız ki biz yırttık bu durumdan

  47. tekrar piste dönüp yarışa devam etmek istediği için direksiyonu sağa kırmış diyen arkadaşlara gülüyorum, piste o şekilde dönülmez, duvara vurmuşsun ve geri geri giderken piste mi dönmeyi düşünüyosun? bu doğru olsa bile, yarış güvenliğini tehlikeye atan bir davranış olarak değerlendirilebilir ve kesinlikle ceza gerektirir.

    çok net söylüyorum, webber bunu bilerek yaptı. duvara vurduktan hemen sonra direksiyonu bir tur sağa kırmasının hiç bir mantıklı açıklaması yok, arkasından gelen rakiplerinin yarışı bitirme düşüncesi dışında.

    hamilton rosberg'e geçilmemiş olsaydı hamilton'a çarpmış olacaktı.

    tabiki bu tür şeylerin kanıtı olmaz, yani ceza falan çıkmaz ama umarım bu yaptığı hareketin karşılığını alır gelecekte.

  48. Webber'in bunu bilinçli yaptığını sanmıyorum.

  49. bu hinlikler o sırada düşünülmüyor zaten. şampiyonluk potasına girilince ince hesaplar yapılıyor ve her türlü detay konuşuluyor. söz konusu weber olunca durup düşünmek lazım.

  50. belaltı yorumuna cevap…magic alonso…
    aristo demişki''insan düşünen bir hayvandır''…
    elalemin derdi sanamı girdi? rüzgar ekersen fırtına biçersin:)

    yahu bu arada yönetim uyuyormu? bu arkadaşların imalı belaltı burada yazan arkadaşlara karşı yorumları serbestmi oldu? sonu iyi olmaz uyarayım.

  51. weber'i sevmem ama bence bu apaçık bi iftira. herşeyden önce adam kendi sağlıgını düşünür yine öyle bişi yapmaz. ki ayrıca o kadar kısa sürede böyle bi hinlik yapmayı düşünebileceğini de sanmıyorum

  52. MagicAlonso avatarı

    herkül aman sen eksik kal.gerçi belli mi olur webber burdan kayarak kimiye de girebilir:)

  53. Ağabey Alah sana uzun ömürler verisn emi çok yaşa sen 😀

  54. hayal mahsulü yorumlar bunlar:)
    yahu arkadaşlar neler söylediğinizin farkındamısınız? adamlar düz yolda gidemeyeceklerinden dolayı yarış nerdeyse başlamadan bitecekti. birde bunun üstüne önce spin atacak sonra duvara hafif çarpıp oradan hız alıp yanından geçenlere takacak:) japon filmlerinde havada uçan kareteciler gibi…bir deli kuyuya atladı arkasından havuz amaaan dilim sürçtü 40 akıllı vardır bir hikmeti diyor:)bu kadar mahir bir pilot şumiden de çok başarı kazanır.
    ne demişler…at yalanı ……. inananı:))))
    at yalanı ……. inananı:))))

  55. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    e bu kadardar yorumdan sonra hadi webber i asalım :)))

  56. bu olay çok açık bir şekilde anlaşılabilir bana göre. o anki telemetre verilerine ve webberin olaydan sonraki reaksiyonlarına bakılarak frene basıp basmadığı, direksiyona yön vermesi vs. hepsi doğruları bize gösterebilir 🙂

  57. yeni bir pist ve ağır şartlar, kazanın nedeni bu. sonuçta bu yıl belki de en fazla yarış dışının yaşandığı yarıştı.

  58. MagicAlonso avatarı

    aynı şeyi bende düşünmüştüm webber direksiyonu sağa kırmasa araç zaten yola girmezdi asla ama o bilerek sağa çevirdi adeta.webber zaten bu konudaki çirkeflikleriyle bilinir.Yol vermez sıkıştırır.rosberge yazık oldu.

  59. Haklılık payı olabilir, orada pisti diklemesine kesmesi saçma, normalde o vurduğu duvara paralel şekilde fotoğrafın çekildiği yere gelmesi gerekirdi. Lakin bu açıdan görülmeyen birşey var o da Webber'in sağ ön lastiğinin havada olması. Bu iki ayrı şeye neden olmuş olabilir:

    1- Webber yarışın bittiğini anladı, aracı bilerek karşıya sürdü.

    2- araç hasar aldığı için frenler doğru çalışamadı. veyahut Webber tepki veremeyecek kadar yavaş kaldı.

  60. şaşırmadım olabilir bir durum ama ispatlanması zor singapura benzemiyor onda olay organizeydi burada bişey varsa bu kişiseldir ve bir kişinin bildiğini asla net delilleri olmadıkça ortaya çıkaramazsınız fia organize bir iş olsa bir işiyi ödüllendirerek tanık yapabilir
    burada olay weberin çakallığı kazayı izlediğimde ilk aklıma gelen buydu berger de benimle aynışeyi düşünmüz yalnız değilmişim 😀

  61. 14 yarışta pole almışlar ama sonuca yansıtamamışlar.Gereksiz yere motorlarını zorlayıp pole alıyorlar.Hem Alonso nun pole almasına engel oluyorlar hem de patlayan motor sayesinde puan almaya layık olmayan takımların menkıbe sahibi olmasını sağlıyorlar.
    Rosberg'e çok üzüldüm.6 ay aradan sonra podyumda mercedes gp görebilmeye çok yakındık.

  62. spa,sizin bu haberlerin Altında girip üstünden çıkarak bir şekilde Alonso ya bulaşmanıza nasıl şaşırsam da,Mantalite olarak webberden aşağı kalır yanınızın olmadığıda yaptığınız yorumda ortaya çıkıyor.

  63. Soru: Singapur 2008 düzeneğini yöneten kim?
    Cevap: Flavio Briatore

    Soru: Webber'in menajeri kim?
    Cevap: Flavio Briatore

    2 soru cevaptan yola çıkacak olursak. Flavio'nun organik veya inorganik bağının bulunduğu bir yerde spor ahlakına uymayan herşey makuldur, olasıdır.

    Webbere de gerekli taktikleri vermiştir.

  64. yalnızca bir şeyi merak ettiğim için yukarıda linki verilen videoda bir bölümü izlemek istedim, hakikaten tam da düşündüğüm gibi davranmış webber.

    videonun 6,48. saniyesinden itibaren dikkatle seyredelim. araç duvara vuruyor, duvara paralel bir pozisyonada direkt geriye doğru gitmeye başlarken sol ön teker, araç piste arka arka girecek şekilde sağa doğru dönüyor. yani webber isimli şahsiyet, aracın düreksiyonunu, araç piste girecek şekilde sağa doğru kırıyor. ve frene de basmadığından, araç piste tam da dikine açı yapacak şekilde giriyor.

    bunu merak ederek izledim videoyu, tam olarak da bunu yapmış weebber. yuh diyorum, insan bu kadar alçalabilir mi, başkasının hayatını da kendi kaprisi için tehlikeye atabilir mi? hem art niyetli, hem hazımsız, hem gözünü kan bürümüş, hem de takoz.

    bu adam şampiyon falan olursa vallahi çok üzülürüm…

  65. araç duvara vurduktan sonra çarpmanın etkisiyle yeniden piste savrulmuş değil. araç, herhangi bir fren engeli olmadığından yavaş yavaş akarak geri piste girdi. frenlere kesinlikle dokunmadığı çok açık. yarışın SC çıktıktan sonra daha yeni başlayıp, pilotlar arasındaki farkın da çok az olduğunu, arkasındaki pilotların arasında da alonso ve hamilton olduğu gibi gerçekler arka arkaya düşünülürse, açıkça webber kasten birilerini daha yanında götürmek için bu şekilde davranmış olduğu anlaşılıyor.

    webber gibi bir pilottan bu beklenir mi? pistte yarışan 24 pilot arasında webber'den daha çok bu hareketi yapacak kadar art niyetli ve hazımsız bir pilot daha yok. yapar. ama ne mutlu ki planı elinde patladı, yine de olan maalesef rosberg'e oldu.

  66. Kendime cevap vereyim bari. Youtube'da linkler buldum.

    Burada yavaş replay'i var hem kokpitten hem dışarıdan:

    http://www.youtube.com/watch?v=1nRdhT4EXVc&feature=related

    Bu da farklı bir versiyonu:
    http://www.youtube.com/watch?v=YqY3R5dFQv8&feature=related

  67. bence bu konuda gerçeği bilemeyiz. belki de yarışa geri dönebileceğini umut ederek aracı serbest bıraktı. Biri çarpsın diye yapmışta olabilir. Ne düşündüğünü bilmek zor. Ama bildiğim bir şey varsa, kendi elleriyle şampiyona liderliğini verdiği

  68. Berger'in dediği olay gerçek olabilir mi? Gerçekse ceza gelir mi? Gelirse nasıl bir ceza olur? Bunlar zamanla ortaya çıkar. 2008 Singapur gibi kötü bir olay 1 sene sonra ortaya çıkmıştı, tanık da şimdiki Renault şef yarış mühendisi Alan Permane idi diye hatırlıyorum. Bunların yanında pek de böyle bir isteğe inanmıyorum. Rosberg'e çok yazık oldu, bu kesin.

  69. Webber o spini attiginda hatta yanlamasina duvara carptiginda hala yarisa geri donebilecegini dusunuyordu, cunku cok sert vurmamisti.. Bir diger nokta duvara carptiktan sonra geri geri pistte ilerlerken sag on havadaydi, yani frene basiyor olsa bile aracin duracagini pek dusunmuyorum, son olarakta carpmadan dolayi korkmus olabilir o yuzden elini kolunu cekmis olabilir, o sekilde kaza yapmak icin piste serseri mayin gibi donmek sadece diger pilotlari degil kendisini de tehlikeye atar, sonuc olarak acik kokpit arac bunlar, bi lastik gelse kafasina gidersin.. Ben Webber`in kasap olmasina ragmen bunu bilerek yaptigini dusunmuyorum acikcasi. Bilerek yaptiysa da YUHHH diyorum 🙂

  70. bencede kesinlikle böle, zaten araç duvara vurdu, piste kaymadı bariz aktı. Fren kesin yok, çok sert bir darbe olsa ve çarpma şiddetli olsa şokla basmadı diyebiliris. Ama böle bişi kesinlikle yok bencede. O tip duvara temaslar bir çok kez oldu böle piste dönen ilk bunu gördüm. Padokta Sportmenlik hareketlerine takanlar bunları da görsün bence.

  71. Yapmadıgı birşey degil ondan mümkün …

  72. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    açıkçası webber kazayı yaptığı anda ben bir başkasınıda yanında götüreceğini düşündüm… Allahtan lewis hemen arkasında değildi belkide niconun geçişi bu konuda işe yaradı , olan ona olacakmış… kader işte…

  73. Yusuf  Hitay avatarı

    takozdur yapar, yeteneğin y'sine sahip değilseniz ancak böyle şampiyon olursunuz. bu nedenle alonso'nun şampiyon olmasını istiyorum. Webber takozu zaten hamilton'ın bütün şansını mahvetti

  74. haberi üstünkörü hızlı okumuştum, kendime de verdim eksiyi :))
    viraj olduğundan çok yüksek süratlerde değillerdi diğer arkadan gelenler, çarpma olasılıkları biraz daha düşüktü.

  75. bu adamların hepsi o kadar çakalki emin ol her an her türlü şeyi değerlendirmek isterler 🙂

  76. bu bencede çok bariz.Alonso temkinli bir şekilde geçti.rosberg yanlış tarafı seçti.ben çok ağır bir kaza olduğunu sanmıştım.ama webber bunu kasıtlı yaptı.singapur gibi.melbourne gibi.hafta sonundan beri söylüyorum.Alonso olmayacaksa hiç desteklemesem bile Hamilton'ı desteklerim redbullar yerine.fia nın bu konuyu araştırması lazım.frene basma zamanı,el tepkileri vs vs.

  77. daha dikkatli okuyunca farkettim şimdi, kaza olduktan sonra basmaması konusunda berger haklı olabilir.

    ama bunu düşündüyse tam bir çirkeflik yapmış demektir

  78. Ben bunu pazar günü söylemiştim. Ama saçmalama yorumları almıştım.

  79. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    eğer öle bişi varsa kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştüler:d

  80. Bencede doğruluk payı çok yüksek.Zaten Alonso şans eseri kurtuldu ve eğer Rosberg Hamilton'ı geçmiş olmasa giden Hamilton olucaktı ve Webber'in bu geçişten belki de haberi yoktu.

  81. sinan o sırada arkasında alonso var ve zaten kazayı yapmış yarış dışı kalmış. birisini de yanımda götüreyim diye düşünmüş olabilir

  82. kesinlikle haklılık payının olduğunu düşünüuyorum.

  83. dimi berger, adam kendi şampiyonluğunu çöpe atıp, hamiltonun şansını yok etmek istedi. komik ötesi geldi azcık kusura bakma.

  84. :):) Webberse Yapar aga adam geçilmemek için diger pilotları pist dışına itiyordu olabilir neden olmasın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir