"2010 Şampiyonu En Değerli Şampiyon Olabilir"

yazar:

kategori:

Coulthard “Fernando, sezonun ilk 2 yarışından sonra şampiyonanın zirvesine geri döndü. Şu anda momentumu yakalayan sürücü o ve Kore’den önce aynı şeyi temele alarak Mark’ın şampiyon olacağını söylüyordum. Şimdi ise Abu Dhabi’de Alonso’nun şampiyon olacağını düşünüyorum.”

“Araçlar bu kadar yakın olduğunda, elinizdeki sürücüyü özellikle iki kez dünya şampiyonu olmuş ve kendi döneminin en iyisi olarak kabul edilen sürücüsünü desteklemelisiniz. Fernando bana ve bir çoğuna göre Schumacher sonrası dönemde referans oldu.”

“2007’de taktiklerin olması taraftarı değildim ve Budapeşte’de sıralamalarda Lewis Hamilton’u engellediği için biraz utanmış olsa da pist üstünde onun zorlayıcı ancak adil olduğunu biliyorum. Acımasızlık, muhtemelen onun için ne iyi kelime. Onun dehasında soğuk ve bencillik var.”

“İnsanlar, Almanya’da Felipe Massa’dan aldığı 7 puanı sürekli gündeme getirecektir. Bunu geride bırakın. Daha önce de söylemiştim, yine tekrar edeceğim. Her takımda emirler olur ve tekrar tekrar bu olur. Herhangi bir takım patronunun bu 7 puandan bahsettiğini duydunuz mu? Hayır, cam evlerde yaşayanlar taş atamazlar.” dedi.

Red Bull’da takım emri olmayacağını düşünen Coulthard “Red Bull’un sadece bir sürücüyü destekleyeceğini düşünmüyorum çünkü her ikisinin de kazanma şansı var. Ferrari’de ise durum farklı çünkü Felipe hesap dışında.”

“Aslında bu sene gördüğümüz sporculuk bence çok etkileyici. Bir kaç hafta önce Lewis Monza’daki hatasından sonra elini havaya kaldırabilmişti. Pazar günü ise Red Bull’ların günüydü. Önce Mark limitleri bulamadan duvara vurdu. Şampiyonada liderliği kaptırmasına rağmen iyi görünüyordu. Ben olsam öyle davranamazdım, buna eminim.”

“Ardından sadece 10 tur kalmışken Sebastian’ın motoru patladı. Ve tekrar o da pit alanına kaskını çıkarmış bir şekilde, hiçbir şey saklamadan yürüyerek girdi. Genelde böyle durumlarda sürücüler kasklarını çıkarmazlar ve kameralardan kaçmak için direkt pit garajına dalarlar. Sebastian kaskı sanki egzoz borusuna tutulmuş gibi sinirli olma konusunda haklıydı ancak yanlış bir şey yapmadığını biliyordu.”

“Ancak onların ağırbaşlılıklarına Ferrari ve Mclaren garajında yer alanlar eşlik edemediler ve tüm kameralar onları görüntülerken rakiplerinin yarış dışı kalmalarını anında kutladılar. Menfaatlerin yüksek olduğunu biliyorum, bir anda havadan hediye geldiğinde duyguların da yüksek olduğunu biliyorum ancak özellikle Mark’ın kazasında kazanın ciddiyetini bilmeden onların havalarda uçması karşısında hayalkırıklığı yaşadım. Mark ya da Nico Rosberg yaralansaydı ne olurdu? Bu sahte dindarlık gibi görünebilir ancak ben yanlış olduğunu düşünüyorum.”

“Bunların dışında şampiyona doğru bir şekilde ilerliyor. Sonunda şampiyon kim olursa hak etmiş olacak ve muhtemelen bu seviyede baskı ve mücadelenin ardından gelmiş geçmiş en  haklı şampiyon olacak. Brezilya ve Abu Dhabi’de yapılacak son 2 yarışın olması gerektiği gibi beklentileri karşılamasını umalım!” dedi.


Yorumlar

  1. dünya yinede dönüyor demiş galileo idamdan lafını geri alıp dönerken:)bir gün gelecek haklı davam güneş gibi parıldayacak…

  2. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    eksi rekoru kırdın herkül hayırlı olsun:D

  3. 🙂 piktler iş başında…

  4. adamın üstüne para verdik.dedik haç para istiyorsun?verdik ve kovduk.raikkonen Ferrari den kovulmuştur.ve hiç bir zamanda bizleri mutlu edememiştir.nokta.

  5. delikanlıyız herkülcüm biz kovulmayız takımı bırakırız 🙂

  6. fERRARİ den kovulan kimdi?

  7. sadece senin fanatiğinim kel herkülcüm kimseyle işim yok 🙂 başka yerlerde alonsoculara ana avrat düz gitmek senin karekterin değil dimi kel 🙂

  8. doğrudur bir karakterimiz var gerçek halimizle buradayız. birileri gibi karakterimiz sorgulanmıyor sahte nicklerle de cevap yazmıyoruz. havuz problemleri çöz istersen burada ona buna laf atacağına….

  9. anan avrat küfür etmek senin karekterine yakışır herkülcüm sinir yapma hasta olursun zaten öylesinde 🙂

  10. sen muhtemelen şu anda bize karşı yazan beslemeli pilotun ilave nick almış fanlarından birisin. delikanlı olda kendi nickinle yaz. hakaret eksi vermek şikayet ikonuna bol bol basmaktan başka yaptığınız birşey yok. şunumu yapalım başka bir nick alıp sana ana avrat küfür kıyamet cevapmı verelim? biz kimi fanlarıyız bize yakışmaz. ama siz pilotunuzdan dolayı olsa gerek herşeyi yakıştırıyorsunuz ve yapıyorsunuz. yazık…

  11. kimikolik senin ANANIN ve BABANIN kutsal olduğunu düşünüyorum ve konuya dahil etmiyorum, 2007 de kovulmadı kendi bıraktı nerenle izliyosun yada takip ediyosun ayrıca neden zoruna gittiki :))

  12. Mclarenden kovulan baban mıydı?

  13. herkül kiminin gitmesi (kovulması) sende çok derin yaralar açmış üzülüyorum senin için ne olucak senin bu halin 🙂 2007 de massa kimiye yol verindiğinde şaibe olmuyo dimi:) çok duygusalsın çok kafayı çalıştır biraz tabi varsa :))

  14. Kimi'ye WRC de başarılar… Formula 1 de yarışmak her babayiğitin harcı değil. :))

  15. bu söyleşinin haklılık payı fazlasıyla var 2010 sezonun son yarışlara 5 şampiyon adayıyla birlikde giriyor olması elbette unutulmuyacak 5 pilotun şampiyon olma şansı var en başından buyana şahsi fikrim button ve massanın diğer pilotlara nazaran şampiyonluk için daha az şansı olduğunu düşünüyordum sanırım haklıda çıktım bu 5 pilotun bir arada şampiyonluk mücadelesi vermesinin en önemli açıklaması 1-redbulun harika bir arac üretmesi ancak takımı ii yönetemesi 🙂 2-mclaren pilotlarının şansızlığı 3-alonsunun başarısı … 2010 yılının açıklaması bence budur 🙂 yaşananlar göz önüne geldiğinde 2010 için şampiyon adayları 5 değil 3 olmalıydı hamilton ** şansızlığı ile ** ****** ** başarısı sebebiyle** ve webber **takımın adil davranmamıyla** tüm bu yaşanan olaylar göz önünde bulundurulduğunda kim daha fazla öne çıkıyor derseniz tabiki alonsa umarım bu 2010 sezonu son 2 yarışa girerken unutulmayacak güzellikleri bizlere yaşatır ve hak eden şampiyon olur … saygılar

  16. Birol DOĞAN avatarı

    Gridin en iyi aracına sahip olup bir de Takım arkadaşından puan çalan, takımın tüm imkanlarını öncelikle kullanan, aracını rakiplerinin üzerine sürüp onları duvara yapıştıran
    pilotlar ancak istatistik şampiyonu olur.

  17. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül gel senide alonsocu yapalım boşwer kmiyi f1 de test pilotu bile olamıyo:D

  18. kımı kolık ona bu saolsun ona su sagolsunda senın ne basaarın var senın sampıyonlugunu kım kazandırdı sana
    massa degılmı yoksa hem alonso hem hamıltonun gerısınde kalmadınmı heeee sankı hık dıye bır ses geldı he ne basarınız var 2007 de massa zoruyla sampıyon oldun sonra 2008 de yok 2009 da massanın gerısınde kusura bakma senın konusmaya hakkın yok 2008 de ferraıyle sampıyona mucadelesı vermelıydın
    ewt coultart dogru soyluyo suan f1 serısının tartısmasız en ıyısı ayrıyetten sen wettele ne yedıgı belırsız dıyosun ben ce o en ıyılerden bırı bunu unutma massa kımı ve hamdan once gelır bence 2008 brazılya hamıltona ınanılmaz atagı tororossoyla….

  19. 2007'deki şampiyonluğu özel kılan ne acaba? Galibiyet sevinci olmaması mı?

  20. Kimi'ye WRC de başarılar… Formula 1 de yarışmak her babayiğitin harcı değil. :))

  21. Kimi'ye dünya ralli şampiyonasında başarılar dileriz… Formula 1 de yarışmak her babayiğitin harcı değil. :))

  22. Kimi'ye dünya ralli şampiyonasında başarılar… Formula her babayiğitin harcı değil. :))

  23. serdar yakut avatarı

    hız anlamında durum dengedeydi fakat dayanıklılık anlamında 2007nin en iyi aracı açık ara alonsonun altındaki mclarendi.kimi iki kez podyumda bitirebileceği yarışta kendi hatası olmadan yarış dışı kaldı.alonsonun tek yarış dışı kalma olayı ise kendi hatası ile yağmurda aynı aracı kullandığı çaylapı yakalayamamanın vermiş olduğu hırsla duvara bindirdiği fujidir.ayrıca 2007deki hazır araç ferrari değil mclarendir.çünkü 2006nın ortasından itibaren gelişm durdurulmuş bütün imkanlar 2007ye aktarılmıştır.o 0.8 sn hikayeside oradan gelir.

  24. Çok biliyosan sen sür düdük

  25. aralarında ki bir kişi hariç alırsa 2007 deki şampiyonluktan sonra değerli şampiyonluk diyebiliriz. o kişi alırsa şaibeli hakedilmeyen geri beslemeli bir şampiyonluk diyebiliriz. bu da pek değerli değil şahsi görüşümdür. başkalarının görüşlerinede saygı duyarım.

  26. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    RedBull da takım emri olamayacağı sözcüğüne inanan canlı şu an hangi yarışı izliyor merak ediyorum.Önceki yarışlarda biz neleri tartışıyorduk webber kimle tartışıyordu embesil. Şimdi karar veremiyorlarsa onların problemi ama olmaz sözcüğüne verilecek cevap küfürlü olur.

  27. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    işte hazımsızlığın tavan yaptığı yorum…..

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yılı önemli kılan etkenlerden biri de MSC nin yeniden pistlerde olmasıdır.Şu an kazanamıyor olsa da varsın olsun.
    Şampiyonluk yaşamış pilot sayısı ve şampiyonluğa oynayan pilot sayısı açısından da bu yıl unutulmayacak.
    DC haklı ve güzel yaklaşımlarda bulunmuş.F1 camiasında herkesin camdan yapılmış evlerde oturduğunu ancak başkasına taş atmamaktan da çekinmediklerini ben aylar önce söylemiştim.

  29. rbr gibi aracı ne olduğu belli olmayan 2 sürücümü lan dangalak sen sürücüdenmi anlıyorsun adam olsaydı takımın rbr gibi araç yapsaydı düdük

  30. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alper Dunga hiç yakışmıyor ama.

  31. Benim yorumlarımı silen şerefsiz evladı kim acaba

  32. yarışmadığı halde bu adam hakkındaki haberlere yapılan yorum sayısı hiç de az değil

  33. Bu wrc tarzı yorumların bu konu altında ne işi var anlamadım.Raikkonen e şampiyonluk resmen hediye edildi.Zaten 2006 dan şuminin donelerini kullanmıştır.Yani f2007 de şuminin imzası vardı.Buna rağmen ite kaka massanın da yardımıyla zar zor kılpayı şampiyon oldu.Hala 2007 de hamiltonun önde başlayıp 7 puan avantajını nasıl kaybettiğini anlamadım gitti.Raikkonenin geliştirilmiş olarak 2007 de teslim alıp 2009 da bıraktığı araca bakın.Araç gün geçtikçe kötüye gitti.Eğer 2007 deki hazır aracı alonso alsaydı son yarışta massaya iş kalmazdı.

  34. Şu tablo uzun zamandan beri F1de görülmedi açıkçası 5 pilotun şampiyonluk için çekişmesi 2010 sezonunu değerli ve unutulmaz bir sezon haline getirdi.Fakat Button'ın son zamanlardaki sakin ve düşen performansı hayal kırıklığı yaşatmadı değil.Zaten sakin bir sürüş tarzı var fakat geçiş yapmasını görmez olduk adeta.Şampiyonluk yarışından mantıksal açıdan düştü dürüst olmak gerekirse bu sezon zaten şampiyonluğu hak etmiyor geçen sezona oranla.Button fanı olarak bunları söylemekten keyif almıyorum fakat maalesef durum böyle.Son iki yarış için en azından silkelenip kendini göstermesini umuyorum.Güzel geçişler yaparak üzerine olumsuz eleştiriler almaktan kaçınarak takımına ekstra puanlar getirmesi kafi…

  35. adam sevınmeyecekte aglayacakmı kendı gecmısını unutuyor ya schumacher 99 da ılk kaza yaptıgında mclaren garajı sevınırken ılk anda destek cıkmayı bılıyodun ya da 98 de schumı tur bındırrken onunde kasten yavaslayıp cok tehlıkelı olabılecek bır kazaya vesıle olurken saglık falan dusunmuyordun donupte bırde adamların sevınmelerıne laf yapma

  36. ödevine trf1 sempatizanları yaz gerisini boş bırak, kesin 70 üzeri alırsın. ::D bide düşün kimi fan yazsan ne olur?

  37. Yahu bu Raikkonen sevgisi beyin hücrelerinde azalma ve şuur kaybına sebep oluyor galiba. Ben de tez konusu aramaktaydım psikoloji üzerine.
    bu site denek açısından cennet gibi 😀

  38. Yahu bu Raikkonen sevgisi beyin hücrelerinde azalma ve şuur kaybına sebep oluyor galiba. Ben de tez konusu aramaktaydım psikoloji üzerine.
    bu site denek açısından cennet gibi 😀

  39. ya bu raikkonen sevgisi beyindeki hücrelerde azalmaya yol açyor galiba psikoloji tezimi bunun üzerine mi yapsam?
    Denek çok bu sitede 😀

  40. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tipik bi alonso düşmanı maden şu var bu var diosun o zamanda kimi nin 2007 de brezilyada massa saolsun çinde beceriksiz hamilton saolsun bi ispanyadaki kazandığı yarış bileğinib hakkıyladı ötekileri hatırlamıyorum ama şunu söçlüm 17 puan fark kapattıysa bileğinin hakkıyla değil önündeki hamiltonun beceriksizliğinden alonsonun durumu malumdu ztn o zaman 2007 deki şampıyonluk traşların en büyüğü

  41. Webber adam olsaydı duvara çarptıktan sonra serseri mayın gibi pistte aracını döndürmezdi. Yani Rosberg e bişey olsa orda (öyle bir kazada burnu bile kanamaz pilotun neler gördük daha önce) Webber bey ne yapardı acaba. Coltard baya cahice bir youm getirmiş. Pit ekipleri yıllardır böyle şeylere sevinir.

  42. =)) Öyle ya da böyle şampiyon olursa bu söylediklrinin hiçbiri dikkate alınmayacak..Heleki böylesine ateşli geçen 2010 Sezonunda… =))

  43. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    şan değil şans olacaktı söz.. 🙂

  44. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    "unutmayın ki şan hazır olana gelir" Serhan Acar…
    Adam 5 yarış kazandı ve sezon boyunca en hızlı diye tabir edileceğimiz tek yarış monza idi… Hala alo nun bu zaferlerine ve en önemlisi kazanma hırsına azmine "traşş" diyosun pess….

  45. Ya sus traş Coulthard.En değerlisiymiş miş.
    Rbr gibi bir araçla şampiyon olamayan 2 tane ne idüğü belirsiz pilot şampiyon olsa ne olur olmasa ne olur şu saatten sonra.Birileri de gaza gelmiş yazmış alonso yavaş araçla şampiyon olacak diye.Alonso bu sene aldığı galibiyetlerde singapur hariç nerede bu takımların baskısına karşı koydu?.Bahreyn de Vettel in Liz i sağolsun,hockenheim de babamın oğlu massa sağolsun,italya da becereksiz mclaren pit ekibi sağolsun.Korede sağolacak adam kalmadı hepsi öldü.Bi singapur adam akıllı bileğinin hakkı ile kazandı gerisi traş.

  46. Evet bu şampiyonluk Webber için çok değerli olucak yılların tecrübesi sonunda bu şampiyonlukla meyvesini alıcak.

  47. Güzel bir açıklama olmuş heycanlı 2 yarış bizi bekliyor.Bu saatten şu olsaydı bu olsaydı demiyeceğim Formula birde start çizgisini geçene kadar tamam kazandım diyemezsiniz.2008 Macaristan son 3 tur kala Massanın motorunun iflas etmesi hayal kırıklığı olmuştu bu 4 aday içinde son 2 yarışta başlarına böyle bir olayın gelmiyecekleri ne malum bakalım görelim neler olacak.Her takımda takım emirleri olur biz takım emri uygulamıyoruz diyen takım yalan söyler bence

  48. gelecek yarışlarda zaten redbull 1-2 sonucunu alsalar, kimsenin hangi sonuç aldığına bakmadan şampiyon oluyorlar. puan farkı alttaki sürücüleri alta atıyor.
    ama eğer redbull pilotlarından hata gelirse şampiyonluğu diğer 2 adaya verirler. güzel bir çekişme oldu ama bu seneyi değerli ve heyecanlı kılan redbull un inanılmaz hataları ve puan kayıplarıydı. yoksa 4-5 yarış kala şampiyonluğu ilan ederlerdi.
    bu sene farklı bir heyecan oldu gerçekten.

  49. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    katılıyorum david e alonso ve diğerleri hepside haketti şampıyonluğu redbullar alırsa normal olur ama hamilton veya alonso alırsa o zaman işte tarihteki çok büyük şampıyonluklardan biri gelir

  50. "İnsanlar, Almanya'da Felipe Massa'dan aldığı 7 puanı sürekli gündeme getirecektir. Bunu geride bırakın. Daha önce de söylemiştim, yine tekrar edeceğim. Her takımda emirler olur ve tekrar tekrar bu olur. Herhangi bir takım patronunun bu 7 puandan bahsettiğini duydunuz mu? Hayır, cam evlerde yaşayanlar taş atamazlar."

    bu güzel bi yorum olmuş. aynen katılıyorum 🙂

  51. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    17 yarışın 14'ünde pol almış bir Redbull var bu yıl.. Alonso veya Lewis'in bu sene şampiyon olması gerçekten çok değerli olacak.. Ben aynı şeyi Webber ve Vettel için düşünmüyorum.. Bu sene şamp. olmayacaksın da ne zaman olacaksın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir