Kobayashi: "Tehlikeli Değilim"

yazar:

kategori:

Sauber pilotu, bu sene Formula 1’de ilk sezonunu geçirmesine rağmen gerçekleştirdiği agresif sürüşlerle birlikte dikkatleri üzerine çekti ve bazı mücadelelerindeki yakınlık rakiplerini endişelendirdi.

Kobayashi “Özel bir şey yapmıyorum. Ben sadece kendi yarışımı çıkarım maksimumu almaya çalışıyorum.”

“Benim için bunlar normal şeyler, bazen biraz fazla risk alıyor olabilirim ancak eğer o risklerde yarış dışı kalmadıysam o zaman büyük bir sorun yok demektir.”

“Belki F1’deki daha deneyimli sürücülere göre diğerleriyle daha fazla temas yaşıyor olabilirim ancak asla bir pilota çarpmadım ya da kaza yaptırmadım. Bu yüzden tehlikeli olduğumu düşünmüyorum ve oldukça güvenli olduğuma inanıyorum. Birisi geçiş yapmaya çalışırsa kolayca izin verebilirim, bu sorun olmaz.”

“Herkes tehlikeli olduğumu söylüyor ancak ben kendimi öyle görmüyorum.”

“Ben işimi yapmaya çalışıyorum ve bu sene daha fazla yol katettim bu yüzden adım adım her şeyi öğrenebilirim. Geçen sene bir yarış geçirdim ve bu sene her şeyi öğrenmem lazımdı. Bu sene yaklaşımımız farklı oldu ve iyi bir şekilde ilerliyoruz ve çok mutluyum. Takım bana tam destek verdi ve bu harika.” dedi.

Kobayashi, Formula 1’deki ilk yarışına geçen sene Brezilya’da çıkmış ve daha ilk yarışında gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Japon sürücü ayrıca, gelecek sene için Sauber’deki yerinin garanti olmasının kendisini bu kış hazırlıklarında daha da güçlendireceğini düşündüğünü söyledi.

 


Yorumlar

  1. watercolour avatarı

    Yarışın ortalarındaydı sanırım Nakajima yarış dışı kalmıştı.Temas yaşamışlardı.

  2. Kazuki Nakajima ile de kapışması vardı diye hatırlıyorum. İlk turlarda olsa gerek.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sana öyle geliyor olmasın kamui 🙂

  4. bu sezon ilk yarışlarda kasaptan farkın yoktu kamuiciğim.

  5. Tamam masabest haklı,araştırdım,(Son yarış abu dabi olduğu için kafam karıştı)ilk önce interlagos sonra abu dabi de yarıştı.

  6. Sir Jack B.  avatarı

    japonyada antrenmana çıktı brezilyada ilk kez yarıştı atak yapan button'a zor anlar yaşatmıştı. önce geçilip sonra geçmek gibi bir iki atraksiyon olmuştu yani. Yine Abu dhabi de yine Button'u pit çıkışı atak yapmıştı.

  7. 2009 suzuka'da (sondan 3. yarış), timo glock sıralamalarda ağır bir kaza geçridi ve pazar günü piste çıkamadı. toyota, yerine kobayashi'yi yarıştırmak istedi ama kurallara göre yarışacak pilot, en az bir antrenman seansı geçrimek zorunda olmalı. kobayashi hiç bir seansa katılmadığı için toyota o pazar günü yalnızca trulli ile yarıştı.

    sonraki yarış brezilay idi. glock'un sakatlığının geçmediğini söyleyen toyota, kobayashi'yi ilk kez brezilya'da, glock'un yerine yarıştırdı.

    son yarış olan abu dabi'ye de kobayashi ile çıktı toyota.

    sonuç olarak kobayashi, brezilya ve abu dabi olmak üzere 2 kez yarışa katıldı 2009'da.

  8. BGP001 e karşı cesur tutumu performansı kadar ilgi çekiciydi İnterlagos ta

  9. Benim hatırladığım kadarıyla button'a atak yapmıştı,oda yeni ve ilk defa yarışılan bir arap pistiydi,Katar yada bahreyn gibi.

  10. yok ilk yarısı interlagos buttonu hatta bikac tur arkasında tutmustu.:)iyi direnmişti ona.

  11. İlk yarışı brezilya değil,tam ismini bilmiyorum ama arap ülkesiydi
    Bahreyn olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir