Vettel, Çoktan 2 Yarış Geçirmiş Motorla Brezilya'da Yarışacak

yazar:

kategori:

Alman sürücü, 2 hafta önce Kore’de baştan sona lider götürdüğü yarışın bitmesine çok az bir bölüm kalmışken bir anda motor sorunu yaşayarak çok büyük hayalkırıklığı yaşamıştı.

Renault’nun müşteri programının başında yer alan isim Fabrice Lom, Vettel’in 2 yarışta kullanılmış motorla piste çıkacağını söyledi.

Auto Motor Und Sport’a konuşan Lom “İtalya ve Singapur’da kullandığı motorla yarışacak. O motor 1066 km yol katetti.” dedi.

2000 km yol katetmesi gereken Kore’de kullanılan motor ise 1600 km’de beklenmeyen bir şekilde iflas etmişti.

Lom, Kore’deki motorun 4. silindirdeki bir sorun nedeniyle bittiğini söyledi.


Yorumlar

  1. watercolour avatarı

    Bence Alonsonun italyada kullandığı motor, macaristan ve singapurda vettel ile mücadele ederken kullandığı motorlardan daha az yıpranmıştır.Redbull u arkada tutmak icin tam limitte kullanıyorlardı çünkü.

    italyada ise button u geçmedi sadece 1 2 tur limitte giderek önünde çıkmayı başardı.Bazıları geçemedi şeklinde yorumluyor ama işin özü budur bana göre.

  2. King of the Formula1 FA avatarı
    King of the Formula1 FA

    Hiç bişicik olmaz. Alıştık haa motor patlamalarını görmeye şşş herkez hak ettiğini kazansın :))

  3. Renault'un açıklamasına göre, %8 e yakın daha az hava yoğunluğu olduğundan dolayı yine buna yakın bir güç kaybı oluyor. Bu güç kaybının sebebi ise motora daha az havanın giriyor olması işte, sonuç olarak motorda ki hareketli parçalar daha az zorlanıyor, motor sıkıntısı olanlara müjde, az da olsa işlerine geliyor yani 🙂

  4. Interlagos deviz seviyesinden oldukça yüksekte ve bu da motorun performansında kayıp anlamına geliyor. Bunun da motor ömrüne artı önde etki edeceğini düşünüyorum.

  5. son yarış olan abu dhabi için fia ferrarinin bahreyndeki kullanamadığı bir motoruna izin verdi falan diye bişey vardı o neydi tam olarak öyle bişey varsa iyi olur son yarışa

  6. burak bocek avatarı

    Takım ile Alonso arasında yanılmıyorsam bu konuda bir uzlaşı var.Perfonmanstan kısması yada deviri düşüremsi söz konusu değil tam devirde çalıştırmasına izin veriliyor.Ama antremanlarda genel olarak kıstığımız gerçek.Durum abartıldığı gibi değil motor planı çok iyi işliyor ister Monza'da kullansın ister Belçika çok bir şey değişmeyeceK.Önceden de belirttiğim diğer konu shell artık çok iyi karışımlar getiriyor, hem perfonmans hem ömür açısından yani Monza motoru handikap gibi gözüksede umutsuz olmamak lazım

  7. daha az performans alınacağı için motor patlamaz. ya da şöyle söyleyeyim, motorun patlamaması için performans kısılır.

    ben de aşağıda onu söylüyorum zaten.

  8. burak bocek avatarı

    Motor ömründne bahsedilmiş yani önemli olan perfonamanstan ziayede ömür.Monza motoru halen 1yarışı rahat çıkartabilir.Ne kadar yıprandığı yada en yüksek verim alınıp alınmayacağı ikinci plandadır.Zaten 2500km çıkarmış bazı motorları var Ferrari'nin.O yüzden endişelenicek bir durum yok sadece daha az perfonmans alırız ama bu motorun patlayacağı anlamanına gelmiyor.

  9. şunu da işlave edeyim. webber kore'ye yeni bir motorla çıkmıştı ve SC arkasında dönen turlardan hemen sonra kaza yapmıştı. motorun zarar görmediği kesin gibi. adam gibi süratte tek 1 tur bile atmamış olan yeni motor ile brezilya'ya geliyor webber.

    rakiplerine göre ciddi bir motor avantajı olacaktır. ve eğer red bull'un aracı da buraya uyarsa, (mclaren'leri bilmiyorum) vettel ve alonso'nun önünde yarışı tamamlaması çok muhtemel olur.

    burada devreye massa girebilir. motor konusunda sorunu yok. son zorlu yarışta podyuma çıkarak moral topladı. ve kendi evinde piste çıkıyor bu hafta sonu. takımın da beklentileri ortadayken, kuvvetli motoru + massa'nın evi + takımın beklentisi + massa'nın bu kötü sezonun ardından prestij kazanma arzusu + bu sezonki ilk galibiyetini alma hevesi + super soft lastikler gibi bir çok extra durumu da düşünürsek, massa bu yarışı pek ala alabilir ve de şampiyonluk mücadelesine etki edebilir.

    eğer böyle olur ve webber ile massa kıyasıya galibiyet için bir mücadeleye girerse ne gülerim ama… webber "massa'nın şampiyonluk için anahtar rol oynayacağını düşünmüyorum" demişti.

    webber'e acayip kapak olur massa galip gelip webber 2. olursa =)

  10. monza'da kullanılmış motorla çıkacaklarına göre (alonso ve vettel)motor durumları pek de iyi gözükmüyor. sezonun motoru en çok zorlayan ilk pisti monza. daha iyi bir alternatif kalmamış demek ki.

    interlagos'ta son sektöre "sektör" demek bile hani neredeyse yanlış gibi.. hemen başındaki virajın ardından yukarı doğru tırmanan ve bitmek bilmeyen upuzun düzlük. tam 71 kez. özellikle monza'da kullanılmış olan motorların işleri pek kolay olmayacak.

    ama muhakkak ki bunun da önlemini almıştır takımlar. devri düşürmek gibi. zaten bu konuda yapılacak etkili bir başka önlem de yok.

    alonso'nun "umarım massa kazanır, 25 puan rakiplere gitmez" sözü ile monza'da yarışan motorun burada kullanılacağını arka arkaya okuyunca, alonso'nun hedefi yarışı galip bitirmek değil, podyumda ve yarış dışı kalmadan tamamlayabilmek.

    vettel için ise işler daha da kötü.. hem puan olarak geride, hem motoru 2 yarışı geçirmiş bile..

    bence bu hafta sonu arkasından dumanlar yükselen araç ya da araçlar görebiliriz. motor kuralı kimin başını yakacak bakalım…

  11. alonso ise monzadaki 1 yarışa cıkmış motorla yarıscak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir