Heidfeld: "Alonso, Takım Emirleriyle Şampiyon Olursa Kötü Olur"

yazar:

kategori:

Şampiyonanın bitmesine 2 yarış varken Alonso, en yakın rakibi Mark Webber’in 11 puan önünde lider durumda bulunuyor.

Bu farkın 7’si kimilerine göre Almanya’da yaşanan takım emri sayesinde alındı ve kimileri bu durumdan rahatsızlıklarını dile getiriyor.

Eski FIA Başkanı Max Mosley “Eğer Alonso 7 puandan daha az farkla şampiyon olursa, bu şampiyonluğun değerini düşürür, benim görüşüm böyle.” demişti.

Heidfeld ise “Takım açısından bu emirler anlaşılabilir. Ancak şampiyonluk Red Bull kurallara uyarken diğerleri uymayarak kazanılırsa bu üzücü olur.”

“Eğer bu olursa umarım Red Bull’un davranışı olumlu şekilde görülür.” dedi.

Daha önce Red Bull takım patronu Christian Horner da benzer açıklamalarda bulunmuştu ancak Mclaren takım patronu Martin Whitmarsh böyle bir şey gerçekleşse bile Alonso’nun şampiyonluğunun değerli olacağını söylemişti.


Yorumlar

  1. al bide burdan yak heidfeld sendemı yaaa

  2. Heidfeld ne demiş ki anlayamadım. Ortada doğru dürüst eleştiri bile yok. Anlaşılan bundan sonra konuşmak için birilerinden izin almak gerekecek. Taraftarlar bu kadar tahamülsüz olmamalı. Bu hiç iyiye işaret birşey değil.

  3. Arkadaş her habere de Michael'i karıştırmak zorunda mısınız ? Git bak bakayım Michael zamanında takım emri serbestmiydi değil miydi ona göre karşılaştırma yap. Şimdi takım emri yasak sen elmayla armudu kıyaslıyorsun.

  4. watercolour avatarı

    Ne takımın Kubicayı galip getirmesi arkadaşım Kubica çatır çatır eze eze galibiyeti aldı.

  5. Abi ne diyeyim dibine kadar haklısın.

    Horner Heidfeld ile görüşmüştür belkide test pilotluğu felan teklif etmiştir.
    Heidfeld'e yakışan bi açıklama olmamış.

  6. Kimi için pek kötü olmamıştı ama değil mi!

  7. mustafa ula avatarı

    "Red Bull'un kanatları don lastiği gibi aşağı yukarı sallanırken nerelerdeydin"

    Buna çok güldüm süper bir benzetme, Alonso öyle ya da böyle şampiyon olursa olsun değer düşmesi felan hikaye. Sonuçta herkes Haticeye değil neticeye bakacak.

  8. Hadi Red Bull'u anladık psikolojik baskı uygulamaya çalışıyor da sana ne oluyor acaba anlayamadım. Ferrari bunu ilk kez yapmıyor, sen buna ilk kez şahit olmuyorsun eee o zaman ne bu uzaylı görmüş tavırları. Kariyerin boyunca kazanamadığın ve bundan sonra da kazanamayacağın şampiyonluğun değerinin ne olduğunu biliyor musun acaba? Ciğerci kedi…

    Red Bull'un kanatları don lastiği gibi aşağı yukarı sallanırken nerelerdeydin, pardon Red Bull kurallara uyuyordu değil mi! Sezon başından beri besleme rolündeki Webber'i kimse konuşulmazken, süt oğlan Vettel'in el bebek gül bebek kucaktan kucağa gezdirilmesi konuşulmazken, takım emirlerinden sabıkalı Ferrari'nin sanki sadece onlar yapıyormuş gibi özellikle de Alonso'nun düşman ilan edilmesi ve sürekli gündemde tutulması gerçekten çok yazık. Hadi Red Bull'u anlarım da size ne oluyor…

    Webber'in takımdan ayrılma ihtimali ve senin de sene sonunda işsiz kalma ihtimal değil gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda açlıklamalarını anlamamak hiçte zor değil.

    Umarım Alonso 1 puan farkla şampiyon olur siz de yedi kere kına yakarsınız. Kınalar benden, sen ona da ağlarsın.

  9. massathebest söylenecek birşey bırakmamışsın. ama şunu ekleyebilirim. sen kendi işine bak heidfeld :))

  10. mantık yürütelim…
    takım arkadaşım şampiyon olmak için beni takım emri ile geçti = o zaman haketmedi.
    doğru orantı ile Michael Barichello kaç defa bu şekilde geçti.
    O zaman MS değersiz kocaman bi balon mu?

    Nick Heidfeld'in halasının bıyıkları….

  11. aklıma geldi, sen onun bunun şampiyonluğuna kafa yoracağına, kimi ve hamilton'un yarışdışı kaldığı, massa'nın benzin pompasının kırılması nedeniyle 3 pit yapıp geriye düştüğü 2008 kanada yarışında (meydan boş kalmışken), eğlene eğlene 1. olabilecekken, ortada şampiyonluk iddiası falan yokken, takımın kubica'yı galip getirmesine ( ve hatta senin yol vermeni istemesine) neden iki kelam laf söyleyemedin heidfeld??? sen unuttuysan o günü, ben hatırlatayım sana..

  12. heidfeld gibi efendi görünümlü bir pilotun, red bull'a aklısıra yalakalık yapmaya çalışması nedendir acaba?? yoksa koltuğuna oturabileceğini falan mı düşünüyor?

    adamlar istanbul'da webber'in suçu günahı yokken webber'i ayak üstü sehpaya çıkarıp astılar, faturayı kestiler. suçlu webber.

    ingilterede vettel kanadını düşürür, hooop sıralamaya bir sigara içimi zaman kalmışken webber'in kanadını vettel'e takarlar.

    aradaki 3-5 puan farkı bahane edip "önde olan pilota öncelik tanınır" diye ağız kıvırırken,

    son iki yarış kala 14 puan önde olan webber'i, vettel'in desteklemeyeceğini ve pilotlara eşit yaklaşacaklarını söylerler.

    bunları bizler evimizden görürken, sen o padokta her haftasonu pilotum diye gezinirken nasıl göremiyorsun? hayret.

    yalakalık da bir yere kadar. ferrari'nin yaptığını asla onaylamıyorum. sinirim falan da geçmiş değil. ama ferrari'yi eleştireceğim diye, hiç de temiz bir yaklaşım sergilemeyen red bull'u temize çıkarmaya çalışarak örnek vermeye çalışmak da çok aptalca.

  13. burak bocek avatarı

    Yazık ya insanlar tamamen Alonso'nun şampiyonluğuna kafasını takmış durumda gerçekten anlamak mümkün değil.Hayatı boyunca 1 gp bile kazanamamış bu adam bile kıskanıyordur eminim.Neyse herkesin fikri kendine ama alınan onca puanı o zaferleri sadece tek bir takım emrine bağlamak kadar basit bir düşünce tarzı olamaz.Bu adamın Avrupa'da yenen hakkını kimse konuşmuyor.Ama 12 puanı gitti kemiksiz o yarış 7 puan kazandı ne oldu 5 puan zarardayız halen

  14. o yarış 2005 kanadaydı yanlış anımsamıyorsam 2006 değil.

  15. Aslında bütün suç ferraride,
    2006 da Alonso fisicellanın arkasında hızla yaklaşıyordu,sordu telsizden fisiyi geçeyim mi diye,Kimsenin beğenmediği Barietore ne dedi!
    geçebiliyorsan geç,

    ferrari,Almanyada bariz şekilde hızlı olan Alonsoyu durdurmayacaktı,çatır çatır geçecekti, şimdi konuşan olurmuydu.

  16. McLaren in aracın tabanını şikayet etmesiyle… olacaktı.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    redbullun kurallara uyduğunu nasıl söyleyebiliyor anlamadım.En basiti macaristandaki dümenden haberi yok mu?
    Ağzı olan konuşuyor.Martin Whitmarsh'ın sergilediği adamlığı sergileyecek biri daha yok mu?
    Singapur öncesi geri dönüşüm sorun olmaz Aynen devam ederim deyip sıralamalarda Q2 de elenip kobanın arkasında kaldı sonrada koltuğu kaybetti şimdi meşhur olmanın yollarını arıyor.

  18. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Tabii canım redbull kurallara hep uydu, zaten webberin ön kanadını da vettel değilde alonso ya takmışlardı yanlış hatırlamıyorsam…


  19. Takım açısından bu emirler anlaşılabilir. Ancak şampiyonluk Red Bull kurallara uyarken diğerleri uymayarak kazanılırsa bu üzücü olur."

    RedBull lar kurallara uyuyor hee haklısın amca uyuyolar daha çok uyuttular diyelim sezon başında milleten bilmem kaç saniye hızlı bi araç orası burası hileli..McLarenin aracın tabanında ki esnemeden sonra RBR yavaşladı farketmeyen yoktur sanırım bu konuya dikkat çeken yokda takmşlar Alonsonun 7 puan farkına..Hayır bugüne kadar ki hangi şampiyonada takım içinde bu paylaşımlar OLMAMIŞ merak ediyorum..NEdir bu Alonso düşmanlığı.Çekememezlik diz boyu..Nick 40 fırın ekmek ye de gel abisi..tabi önce kendine bi koltuk ayarla.

  20. alonso 7 puandan faha fazla bir puanla şampıyon olup herkezi susturacaktır. sanki ilk defa böle bişi oluyor yani yarısta 1. giden bir pilot takım arldşının şampıyonadaki durumunu görerek yol veriyor yada takım istiyor. peki 2008de kimi massaya yol vermedimi yada 2007de massa kimiye.:). massanın bu seneki performansı ortada 1,2 puanın cok önemli olduğu bir şampıyonada bu cok normal. ve nedense butun almanlar alonso lider olunca bıdı bıdı etmeye basladı kore öncesi pek konusulmuyordu:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir