Basın: "Red Bull, Alonso'yu Kanatlandırır"

yazar:

kategori:

Brezilya’da Mark Webber’in değil de Sebastian Vettel’in kazanmasının ardından Der Spiegel: “Red Bull Alonso’yu kanatlandırır” başlığını kullandı.

Interlagos’ta Red Bull pilotları arasında yer değişiminin olmaması ile Fernando Alonso için artık Abu Dhabi’de alınacak bir ikincilik yeterli kalacak ve Ferrari, alternatif stratejiler uygulama şansına sahip olacak.

La Gazetta dello Sport: “Kendisinin Vettel’e karşı bir yük olduğunu düşünen bir takımda sürmek Webber için kolay değil”

Tuttosport: “Görünen o ki Avusturyalı takım kaybetse, Webber’in Vettel’i yenmesinden daha mutlu olacak.”

Le Republbica: “Red bull’da takım emri yok. (Webber için) Bir başka şahsi mücadele daha”

El Pais’de yazan Joan Villadelprat: “Red Bull, birkaç yarış öncesinde Webber’i tercih etseydi Avustralya pilot muhtemelen şimdi şampiyondu”

Bununla birlikte Red Bull, yaptığından pişman değil. Salzburger Nachrichten gazetesine konuşan takımın sahibi Dietrich Mateschitz, “uygun koşullar altında ikincilik, bir birincilikten daha değerli olabiliyor” dedi.

Ama takım içinde pilotlar şampiyonluğu için pes etme niyeti olmadığı da görülüyor.

Bu arada Interlagos’ta bazıları Vettel’e telsizden “Webber senden hızlı” demesini bekledi.

Barrichello: “Her zaman pistte her iki tarafın da eşit şanslar altında mücadele etmesini destekledim. Ama durum tersi olsaydı aynısını yapıp yapmayacaklarını merak ediyorum”

Hamilton: “Mark bu sene harika bir iş çıkardı ve takımı tarafından ona her zaman ne konumda olduğu söylendi. Zorluklara karşı yerini korudu. Mark’ın kazandığını görmek istiyorum”

Webber, eğer bir strateji uygulanacaksa bunun sezonun son turunda olabileceğine inandığını söyledi.

Webber’in Red Bull’da destek görmesi gerektiğini düşünen Niki Lauda: “Sebastian, takımın bir parçasıdır. Eğer bir şey yaparsa Webber’e yardım etmeli ve bu, son turda olmamalı”

Bild’e konuşan Webber: “Mantıklı olur. Aksi halde Ferrari’nin takım emirlerinin Fernando için işe yaradığını anlamı çıkar.”Fernando.”

Red Bull Takım Patronu Christian Horner, nihayetinde mantığın üstün geleceğini ima etti.

Autosprint’e konuşan Horner: “Bu sene Fernando’ya fazlasıyla hediye verdik zaten”


Yorumlar

  1. yanlış ata oynmadılar.
    hala da oynamaya devam ediyorlar ama son yarışta webber yarış dışı kalsa o zaman tüm yaptıkları boşa gidecek.
    Demekki RedBull risk alıp iki pilotunuda potada tuttu.
    Olası bir Alonso probleminde kim önde bitirirse oynarlar.
    Olmazsada seninde dediğin gibi bir takım emri ile Webberi Vettel'in önüne geçirirler.
    Ama bu RedBull dublesini gerektirir ki buna ihtimal verilebilir.
    kendilerine bu kadar güvenmelerinde bir mahsur yok bence.

  2. Super bir senaryo, Weber bu, yapar mi yapar :))

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Dün Alonso'nun redbull a karşı söylediklerini eleştirenler bugün gördüler ki buttondan hamiltona varana kadar ilgisi olan olmayan herkes bu psikoljik savaşın içine girmiş bile.
    Redbull takımı, Yas marinada nelerin olabileceğini düşünmeden boyunu aşan laflar etmeye devam ediyor.Tek temennileri alonso'ya bişey olması.Daha doğrusu tek kurtuluş yolu bu.Yok eğer Alonso başlarına bela oursa işte o zaman yapamayacakları hiçbişey yok.Sadece takım emri denilen uygulamanın adını değiştirip mesela yakıt tasarrufu yaptık falan diyecekler.Yani bi şeklide hazırlanmış kılıflar vardır.İnanıyorum ki bu hazır kılıflar horner webber ve vettel üçlüsünün beyninde sürekli resmigeçit yapmaktadır.
    Tüm stratejilerini Ferrari ve Alonso üzerine yapan bir takım olarak bu geleneği son yarışta da sürdürecekler.Çok uzağa gitmeye gerek yok.Singapur,suzuka,kore ve brezilya yarışlarının pitstoplarına bakın.Ferrari garajı ne zaman ayağa kalksa Redbullarda otomatik olarak ayağa kalkıyor.Alonsoya traktör lastiği taksalar onu bile taklit edecekler.Kendilerine ait bir strateji yok.
    İnceleme manyağı haline gelen kuralsız araçlarıyla şampiyonluğu son yarışlara kadar uzatma beceriksizliklerini örtmenin başka yolu kalmamış ki sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyorlar.Çırpındıkça batmak diye buna derler.Hilenin sular seller gibi aktığı ve kimin ne yaptığının ve ne dediğinin belli olmadığı bir takım,aklınca dürüstlük ayaklarına yatıyor.
    Esneyen kanat tartışmaları
    webberin tren gibi bağırttırılması
    macaristanda alonsodan kurtulmak için sc dümeni ve akabinde hakemlere kol sallama
    ingilterede vettelin eski şasisini webbere verip ,webberin yeni ön kanadını da vettele takmak
    vettelin monzada motorum bitti diye bağırıp yavaşlayarak webbere yol verdikten sonra pistteki en iyi turunu atması
    korede ışıktan ve yol tutuşundan bahaneler bularak hekemlerin bu acıya son vermelerini istemek.Bitmeye ramak kalmış motor yüzünden yarışın böyle bitmesini istemek.
    Almanyada kendisine ilk defa bu kadar (binde 2 saniye)yaklaşan adamın üstüne kırarak hem kendini hem de rakibini bilerek geriye düşürmek.
    Takım sahibinin vettel webberden daha hızlı diyebilmesi
    Takım patronunun da vettelin etrafında takım kurduğunu söylemesi.Sanki iki pilot arasında 100 puan fark varmış gibi konuşmalar yapılması.

    Daha aklıma gelmeyenler de vardır.Bu olayların yanında son yarışta yapılması muhtemel bir emir olayı çok da fazla sırıtmaz.Tüm bunlara bu sezon içinde imza atmış olan bir takım neden bu kadar cellalenir anlamak zor değil.Eğer ortalama alırsak hemen her yarış tüm rakiplerinden 0,5 saniye daha hızlı olan takımın şimdi bu halde hesaplar yapıyor olması çok acı olsa gerek.

  4. horner zaten padoktaki alonso hayranlarından biri 🙂 fernando'nun neler yapabileceğini biliyor ve ondan korkması normal. baya da yakın arkadaşlardı eskiden. ama durum şimdi öyle gözükmüyor tabii :d

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    walla ben beşiktaşlıyım tarihimiz şerefli ikinciliklerle dolu (fb ve gs nin şampiyonlukların yarısı bjk dan çalınma zaten) ama kimse şerefli ikincilikler yıldız takmıyor, redbull un da bi oyunu vardır ve yaparsalarda inş webber için yapsınlar….

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Ahh webber ahh eğer vettel sana kıyak geçmezse sende alonso 4 cü daha kötü bi derecede vettel şampiyonluğa koşarken o aracı sağa çekip hayatının golünü atsan şu şımarık vettele ne müthiş olur varya, zaten alonso ile de kankasınız bildiğimiz kadarıyla 🙂 …

  7. David Coulthard Türkiye GP'sinde kazadan dolayı Red Bull'un reklam yaptığını çünkü bütün hafta boyunca Red Bull'un konuşulduğunu söylüyordu. Coulthard'ın hala Red Bull ile bağlantısı olduğunu, takım sitesinde de "takım elçisi" diye geçtiğini hatırlatalım.

    Katılıyorum öyle bir amaç var.

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    horner ii gaza gelio abu dhabide neler oalcak bakalım ama alonso inş şampıyon olurda hornerin suratını görmek isterim:D

  9. bir mücadelede malumdur dikkat edilmesi gereken husus kime karşı, neye karşı mücadele ettiğinizdir.

    ve rakibiniz ferrari ise herşeye ama herşeye hazırlıklı olmalısınız. şayet şerefli ikincilikler daha kıymetli gibi bir cümle kurabilen zihin yapınız varsa, ferrari için siz bulunmaz bir nimetsinizdir.

  10. Ertan Akkaş avatarı

    -Red Bull Takım Patronu Christian Horner, nihayetinde mantığın üstün geleceğini ima etti.

    Autosprint'e konuşan Horner: "Bu sene Fernando'ya fazlasıyla hediye verdik zaten"-

    Horner'ın burnu havalarda bu aralar. Her yorumunda psikolojik savaş için Fernando'ya hediyeler verdiklerini söylüyor. İtiraf etmelilerki bu sene Fernando onları fazlasıyla korkutmuşa benziyor.

  11. Haberden alıntı yaparken yanlışlıkla bu sayfaya yazdım. Özür dilerim.

  12. Adam baştan sona kadar haklı. Ağır konuşmuş. Bu konuşmanın dozunda Üreticiler Şampiyonluğu'nun vermiş olduğu tabiri caizse 'gaz' olabilir.

    İki cümlesi çok dikkatimi çekti:

    "Biz Ferrari gibi yarışı manipüle etmeyiz."

    "Doğru koşullarda kazanılmış ikincilik, emirlerle kazanılmış şampiyonluktan iyidir."

    Çok onurlu bir düşünce ama fiilen desteklenmediği sürece havada kalacaktır. Havada kalmaması için gerekirse Webber'i şampiyonluktan edebilirler mi? Açıklama markanın bir numaralı isminden geldiğine göre edebilirler ve hatta edecekler gibi duruyor. O zaman, 'Basın: "Red Bull, Alonso'yu Kanatlandırır" ' başlıklı haberdeki Tuttosport'un yorumu doğru çıkacak.

    Tuttosport: "Görünen o ki Avusturyalı takım kaybetse, Webber'in Vettel'i yenmesinden daha mutlu olacak."

  13. Yapılan mallıkların ve hataların adı ne zamandır hediye olarak adlandırılıyor Horner efendi. Brezilya'da şampiyonluğunuzu ilan ettiniz bundan büyük utanç olamazken hala pişkin pişkin konuşuyorsunuz, kimse sizden hediye beklemedi, vermeye istekli olan sizdiniz. Madem hediye olduğunu düşünüyorsun neden Brezilya'da bir hediye daha verdiniz?

  14. Barrichello: "Her zaman pistte her iki tarafın da eşit şanslar altında mücadele etmesini destekledim. Ama durum tersi olsaydı aynısını yapıp yapmayacaklarını merak ediyorum"

    rubens güzel söylemiş. vettel önde olsaydı görürdük EŞİTLİĞİ! red bull'un eşitlik zırvalamaları ikiyüzlülük tamamen.

  15. Starscream_Ferrari avatarı
    Starscream_Ferrari

    umarım Abu dhabi den sonra şu balık atılır.

    Redbull'un kanatları kırıldı,Alonso 3.kez!!!!

    Hediye verdik verdik..Asıl hediye değişen kurallarla size verildi 2009 dan itibaren.İstemediniz Ferrari-Mclaren yanlız kalsın.Takım emri yok dediniz kanat değiştirdiniz,ADAM TELSİZDEN bağıra bağıra jaykırdı ikinci pilotluğunu.Şimdide son turda yer değişimi ha.??O zaman çok isterim Alonso nun son turda kenara çekmesini.. o zaman görmek isterim Vettel ne yapacak.Ama asıl görmek istediğim ise Singapur gibi bir yarış ve son.

  16. "Uluslararası basında Red Bull'un pilotlarına yaklaşımı geniş yankı buldu."

    Red Bull unda amacı bu olabilir.

  17. murat levent avatarı

    Ya harbi malsın HORNER, hediye vermiş. Beceriksiziz demek zor geliyor herhalde. Adam 8 yarışta 7 podyum yapmış hala hediyeden bahsediyosun, ayıp be. Sanki pistte bitek siz ve Alonso var. Biz kazandık veya biz kazandırdık muhabeti. Görecen 3 gün sonra hediyeyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir